Tai tiesiog nepadoru - atsijungi savaitgaliui ir jau puse naujos temos prirasyta...
Atsiprasau klaipedieciu, kad negalejau prisijunti - labai norejaus, ale isejo kaip visada. Beje, durnas klausimas - Peppi, o i Juodkrante nevaziavai sekmadieni? nes maciau kazka i tave labai panasia...
Bitut, tu taip fotkini vilniu, kad galima isimyleti... Tavo Uzupio pirma nuotrauka mane tiesiog itrauke - as tokia pat pas Kunciu maciau (jei nieko nemaisau), ir tik po kurio laiko suvokiau kuri tai vieta. Neitiketina, maciau tai kasdien bent keturis metus, o va - nepazinau
Lyg ir viskas. Elina - ko nuotraukas tokiais kiekiais trini? nieko nemaciau, tik merginas Kudroj
QUOTE(toro @ 2008 02 18, 18:12)
Turbut taip, bet pirma diena daug buvau foto padarius,nieko gero nemaciau, o poto sita kai padariau tai man lb patiko tie 4 lasiukai didejantys
QUOTE(Degutė @ 2008 02 18, 19:37)
Fainai Galima įvairių eksperimentų su tokiu kadriuku pridaryti.
PVZ kokiu? Su PS dar tik mokinuosi,ivairiai bandziau,bet taip man geriausia butu.. jei moki kazka gero padaryti, padaryk, ka? Butu idomu pamatyti, ir parasytum kaip padarei...
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 18, 10:18)
Dabar tundriškas klausimas Sillwio, Andriushkai ir kitiem spausdinantiem nuotraukas: ryškinant juostas - vieną išryškinus tą ryškalo dalį pili į kanalizaciją ar gali naudoti kelis kartus (ta prasme perpili į sandarų indą ir laikai kitai juostai, nes tikrai neprifotografuoju 20 jusotų ant karto, būna po juostą į savaitę, gal dar rečiau). Tas pats su nuotraukų spausdinimu - ar panaudojus ryškalus/fiksažą tom porai nuotraukų pili lauk chemiją ar galima naudoti pakartotinai supylus į indą ir sandėliuojant šaldytuve? Įdomu kaštai, nes jei vienam kartui (kas reikštų poros nuotraukų padarymą) sueina tas puslitris chemijos, tai biški brangoka
Ir gal turit kokį ne rusišką puslapį pasiskaitymui? Per google niekaip nesugebu rasti, vis meta man nieko įdomaus nesakančius forumus, jaučiu užklausą neteisingai padarau..taip pat apie filtrų naudojimą ir pan. na įdomi visa informacija..
Vakar susimontavom didintuvą apžiūrėjimui, tai neatrodo viskas pernelyg sudėtinga, tuo labiau vyras yra jau daug kartų matęs tą visą procesą. Turim dar ir seno popieriaus pabandymui..
Ir gal turit kokį ne rusišką puslapį pasiskaitymui? Per google niekaip nesugebu rasti, vis meta man nieko įdomaus nesakančius forumus, jaučiu užklausą neteisingai padarau..taip pat apie filtrų naudojimą ir pan. na įdomi visa informacija..
Vakar susimontavom didintuvą apžiūrėjimui, tai neatrodo viskas pernelyg sudėtinga, tuo labiau vyras yra jau daug kartų matęs tą visą procesą. Turim dar ir seno popieriaus pabandymui..
QUOTE(andriuska @ 2008 02 18, 19:55)
ryškalai saugomi įvairiai ir čia nėra vienos taisyklės.... nors ne - man atrodo, kad yra. ryškalas, kuriame buvo kažkas daroma, ilgai nesaugomas. net šaldytuvas nepadės. savaitė - maximum.
d-76 dėl to ir atsisakau, pereinu prie ilfordo skystų koncentratų. d-76 pakuotė yra 3,8 litro tirpalo, kuris "nepadirbėjęs", užpiltas iki kamščio stovi šaldytuve berods iki kelių (6?) mėnesių. bet kas gi gali galoną šaldytuve laikyti? be to baisu, kad kas su kokiu vandeniu ar degtine nesupainiotų ir nemirtų tau ant rankų
tai bandžiau visaip - ir į smulkesnes dalis miltelius skaidžiau (bet yra pavojus, kad medžiagos netolygiai pasiskirstys), ir po puslitrį pilsčiau, o iš ten 1:2 skiedžiau ir išpilinėjau po pirmo ryškinimo.... bet skystas koncentratas patogiau. bakelio talpą žinau, paimu švirkštu, pasimatuoju kiek reikia (vieną dozę) ir vsio. išryškinau - išpuliau. fiksažą tai kiek ilgiau palaikau.
d-76 dėl to ir atsisakau, pereinu prie ilfordo skystų koncentratų. d-76 pakuotė yra 3,8 litro tirpalo, kuris "nepadirbėjęs", užpiltas iki kamščio stovi šaldytuve berods iki kelių (6?) mėnesių. bet kas gi gali galoną šaldytuve laikyti? be to baisu, kad kas su kokiu vandeniu ar degtine nesupainiotų ir nemirtų tau ant rankų
tai bandžiau visaip - ir į smulkesnes dalis miltelius skaidžiau (bet yra pavojus, kad medžiagos netolygiai pasiskirstys), ir po puslitrį pilsčiau, o iš ten 1:2 skiedžiau ir išpilinėjau po pirmo ryškinimo.... bet skystas koncentratas patogiau. bakelio talpą žinau, paimu švirkštu, pasimatuoju kiek reikia (vieną dozę) ir vsio. išryškinau - išpuliau. fiksažą tai kiek ilgiau palaikau.
Aš neišpilu iš karto. Supilu į indą, kad chemikalai neturėtų kontakto su oru. Su ryškalais (d-76) išryškinau kokias 6 juostas. Stovėjo apie mėnesį. Išpyliau šiaip, nes pamaniau, kad jau laikas, nors rezultatams poveikio nemačiau. Gal akis dar netreniruota tiek. Fiksažas iki šiol stovi. Reiks jau irgi pakeist. Pas mus d-76 ryškalai parduodami visokiuose pavidaluose ir visokiais tūriais, taigi bėdų nėra, nors pritariu Andriuškai - skysti patogiau. Chemikalai popieriui pas mane skysti, koncentruoti. Įsipili kiek reikia ir jokio vargo. Baigsiu Kodak'ą, matyt bandysiu Ilfordą, juolab, kad berods popieriaus fiksažas tinka ir juostoms. Andriuška, rekomenduok Ilford'o j/b juostas. Jų nemažai, net nežinau nuo kurios pradėt.
Neblogas forumas šia tema (man rodos Andriuška anoj temoj rekomendavo) http://www.d-76.ru/m...8b82f1ac32cef74
QUOTE(Elina @ 2008 02 18, 13:00)
Dar vienas Gretos portretas . Kažką grybauju, nesuprantu ką . Fotkinau be blykstės, gal ISQ aukštesnio nei 100 reikėjo . Žodžiu, pažadėjau mergaitei gražių portretų, špygutė gavosi. Nors jai ir šitie gražūs, o man gėda . Sutarėm, kad šeštadienį vėl atvažiuos
Dar galvoju, kad su sillwio lyginimo programa kažką ne taip gaminu. Noriu jos veiduką palyginti, bet nė iš tolo taip kaip Sillwio nesigauna
Dar galvoju, kad su sillwio lyginimo programa kažką ne taip gaminu. Noriu jos veiduką palyginti, bet nė iš tolo taip kaip Sillwio nesigauna
Elina, labai atsargiai reikia su Portraiture.
QUOTE(Agniuke* @ 2008 02 18, 16:51)
Bandziau dar laselius pagauti,tai man viena lb patinka (ypac tie 4 lasiukai nuo maziausio iki didziausio )
Gerai. Grafiškai. Man patinka toks tavo sprendimas.
QUOTE(almantė_k @ 2008 02 18, 17:16)
sveiki, idedu sestadienini vaizdeli is mano iskylos i Wiclow kalnus (Dublinas)
Nieko labai įdomaus. Gal būt reikėjo ilgiau pasivaikščioti, kol būtum radus įdomią kompoziciją.
QUOTE(Anasko @ 2008 02 18, 17:58)
Pirmoji - yes. Antroji - no. Pirmoji nors ir ne visai tvarkinga kompoziciškai, bet groja savo erdve. Sukuria kažkokį lengvumą. Antroji tvarkingesnė kompoziciškai, bet man nepatinka toks sprendimas.
QUOTE(de Nada @ 2008 02 18, 20:48)
Beje, durnas klausimas - Peppi, o i Juodkrante nevaziavai sekmadieni? nes maciau kazka i tave labai panasia...
buvo buvo
QUOTE(sillwio @ 2008 02 18, 20:53)
Dekui
Klaipedieciai, kada organizuojam sekanti susitikima?
Bet kad galetu visi Klaipedieciai susitikti ?
Nes as lb noriu susipazinti
QUOTE(Agniuke* @ 2008 02 18, 21:01)
Dekui
nu čia jau matyt vėl reikės laukt kol pribręs
QUOTE(westa @ 2008 02 18, 21:04)
Tai vadinasi as organizuosiu ir cia rekausiu, kad renkames
QUOTE(westa @ 2008 02 18, 21:04)
ko jums laukt? taigi susiskambinat ir susitinkat... viskas labai paprasta, jei tik yra noro...
QUOTE(bite maja @ 2008 02 18, 21:08)
ko jums laukt? taigi susiskambinat ir susitinkat... viskas labai paprasta, jei tik yra noro...
šiaip pafotografavimui dieną aš su mielu noru susibėgčiau bet kada .. ale va tokiam meetui kaip dabar buvo reik priešmeetinio pasiruošimo ..
QUOTE(Agniuke* @ 2008 02 18, 22:01)
Dekui
Aš dabar jau bele kada jungiuosi
QUOTE(westa @ 2008 02 18, 21:11)
šiaip pafotografavimui dieną aš su mielu noru susibėgčiau bet kada .. ale va tokiam meetui kaip dabar buvo reik priešmeetinio pasiruošimo ..
Del pafotografavimo as irgi susitikciau diena bet kada Pas mane darbe laisvas grafikas, kada noriu tada einu, o viena bijau fotografuoti, toks baimes jausmas,kad kas atims ta fotika Tai kitai savaitei kalbinau kaimyne kartu eiti i naujaja perkela,nes netoli gyvenu, nes viena bijau
Papildyta:
QUOTE(Elina @ 2008 02 18, 21:13)
Aš dabar jau bele kada jungiuosi
O kada geriau ? savaitgali ar darbo diena vakare?
As tai net sia savaite noreciau suoragnizuoti nes ryt gristu i klp, ir tikrai zinau kad busiu ir savaitgali, o siaip bunu negarantuota...
Šendien kaime pafotografavau ciucę šiene Įdedu nuotraukas, kurios man pasirodė kažkuo įdomios Pirma patinka, nes šuo ryškus, o aplink sulieta
O ši man tiesiog graži Labai patinka šienas
O ši man tiesiog graži Labai patinka šienas