Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Tai tiesiog nepadoru - atsijungi savaitgaliui ir jau puse naujos temos prirasyta...
Atsiprasau klaipedieciu, kad negalejau prisijunti - labai norejaus, ale isejo kaip visada. Beje, durnas klausimas - Peppi, o i Juodkrante nevaziavai sekmadieni? nes maciau kazka i tave labai panasia...
Bitut, tu taip fotkini vilniu, kad galima isimyleti... Tavo Uzupio pirma nuotrauka mane tiesiog itrauke - as tokia pat pas Kunciu maciau (jei nieko nemaisau), ir tik po kurio laiko suvokiau kuri tai vieta. Neitiketina, maciau tai kasdien bent keturis metus, o va - nepazinau blush2.gif
Lyg ir viskas. Elina - ko nuotraukas tokiais kiekiais trini? nieko nemaciau, tik merginas Kudroj sad.gif
Atsakyti
QUOTE(toro @ 2008 02 18, 18:12)
Agniuke*, geri lašiukai. Čia turbūt visi yra tokius eksperimentus bandę smile.gif

Turbut taip, bet pirma diena daug buvau foto padarius,nieko gero nemaciau, o poto sita kai padariau tai man lb patiko tie 4 lasiukai didejantys blush2.gif

QUOTE(Degutė @ 2008 02 18, 19:37)
Fainai  bigsmile.gif Galima įvairių eksperimentų su tokiu kadriuku pridaryti.

PVZ kokiu? blush2.gif Su PS dar tik mokinuosi,ivairiai bandziau,bet taip man geriausia butu.. jei moki kazka gero padaryti, padaryk, ka? blush2.gif Butu idomu pamatyti, ir parasytum kaip padarei... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 18, 10:18)
Dabar tundriškas klausimas Sillwio, Andriushkai ir kitiem spausdinantiem nuotraukas: ryškinant juostas - vieną išryškinus tą ryškalo dalį pili į kanalizaciją ar gali naudoti kelis kartus (ta prasme perpili į sandarų indą ir laikai kitai juostai, nes tikrai neprifotografuoju 20 jusotų ant karto, būna po juostą į savaitę, gal dar rečiau). Tas pats su nuotraukų spausdinimu - ar panaudojus ryškalus/fiksažą tom porai nuotraukų pili lauk chemiją ar galima naudoti pakartotinai supylus į indą ir sandėliuojant šaldytuve? Įdomu kaštai, nes jei vienam kartui (kas reikštų poros nuotraukų padarymą) sueina tas puslitris chemijos, tai biški brangoka unsure.gif
Ir gal turit kokį ne rusišką puslapį pasiskaitymui? Per google niekaip nesugebu rasti, vis meta man nieko įdomaus nesakančius forumus, jaučiu užklausą neteisingai padarau..taip pat apie filtrų naudojimą ir pan. na įdomi visa informacija..
Vakar susimontavom didintuvą apžiūrėjimui, tai neatrodo viskas pernelyg sudėtinga, tuo labiau vyras yra jau daug kartų matęs tą visą procesą. Turim dar ir seno popieriaus pabandymui..

QUOTE(andriuska @ 2008 02 18, 19:55)
ryškalai saugomi įvairiai ir čia nėra vienos taisyklės.... nors ne - man atrodo, kad yra. ryškalas, kuriame buvo kažkas daroma, ilgai nesaugomas. net šaldytuvas nepadės. savaitė - maximum.
d-76 dėl to ir atsisakau, pereinu prie ilfordo skystų koncentratų. d-76 pakuotė yra 3,8 litro tirpalo, kuris "nepadirbėjęs", užpiltas iki kamščio stovi šaldytuve berods iki kelių (6?) mėnesių. bet kas gi gali galoną šaldytuve laikyti? be to baisu, kad kas su kokiu vandeniu ar degtine nesupainiotų ir nemirtų tau ant rankų g.gif 
tai bandžiau visaip - ir į smulkesnes dalis miltelius skaidžiau (bet yra pavojus, kad medžiagos netolygiai pasiskirstys), ir po puslitrį pilsčiau, o iš ten 1:2 skiedžiau ir išpilinėjau po pirmo ryškinimo.... bet skystas koncentratas patogiau. bakelio talpą žinau, paimu švirkštu, pasimatuoju kiek reikia (vieną dozę) ir vsio. išryškinau - išpuliau. fiksažą tai kiek ilgiau palaikau.

Aš neišpilu iš karto. Supilu į indą, kad chemikalai neturėtų kontakto su oru. Su ryškalais (d-76) išryškinau kokias 6 juostas. Stovėjo apie mėnesį. Išpyliau šiaip, nes pamaniau, kad jau laikas, nors rezultatams poveikio nemačiau. Gal akis dar netreniruota tiek. Fiksažas iki šiol stovi. Reiks jau irgi pakeist. Pas mus d-76 ryškalai parduodami visokiuose pavidaluose ir visokiais tūriais, taigi bėdų nėra, nors pritariu Andriuškai - skysti patogiau. Chemikalai popieriui pas mane skysti, koncentruoti. Įsipili kiek reikia ir jokio vargo. Baigsiu Kodak'ą, matyt bandysiu Ilfordą, juolab, kad berods popieriaus fiksažas tinka ir juostoms. Andriuška, rekomenduok Ilford'o j/b juostas. Jų nemažai, net nežinau nuo kurios pradėt.

Neblogas forumas šia tema (man rodos Andriuška anoj temoj rekomendavo) http://www.d-76.ru/m...8b82f1ac32cef74

QUOTE(Elina @ 2008 02 18, 13:00)
Dar vienas Gretos portretas unsure.gif . Kažką grybauju, nesuprantu ką cool.gif . Fotkinau be blykstės, gal ISQ aukštesnio nei 100 reikėjo unsure.gif . Žodžiu, pažadėjau mergaitei gražių portretų, špygutė gavosi. Nors jai ir šitie gražūs, o man gėda verysad.gif . Sutarėm, kad šeštadienį vėl atvažiuos smile.gif
Dar galvoju, kad su sillwio lyginimo programa kažką ne taip gaminu. Noriu jos veiduką palyginti, bet nė iš tolo taip kaip Sillwio nesigauna cool.gif

Elina, labai atsargiai reikia su Portraiture.

QUOTE(Agniuke* @ 2008 02 18, 16:51)
Bandziau dar laselius pagauti,tai man viena lb patinka (ypac tie 4 lasiukai nuo maziausio iki didziausio )  biggrin.gif

Gerai. Grafiškai. Man patinka toks tavo sprendimas.

QUOTE(almantė_k @ 2008 02 18, 17:16)
sveiki, idedu sestadienini vaizdeli is mano iskylos i Wiclow kalnus (Dublinas)

Nieko labai įdomaus. Gal būt reikėjo ilgiau pasivaikščioti, kol būtum radus įdomią kompoziciją.

QUOTE(Anasko @ 2008 02 18, 17:58)
Neislaike
Atgimimas

Pirmoji - yes. Antroji - no. Pirmoji nors ir ne visai tvarkinga kompoziciškai, bet groja savo erdve. Sukuria kažkokį lengvumą. Antroji tvarkingesnė kompoziciškai, bet man nepatinka toks sprendimas.
Atsakyti
QUOTE(de Nada @ 2008 02 18, 20:48)
Beje, durnas klausimas - Peppi, o i Juodkrante nevaziavai sekmadieni? nes maciau kazka i tave labai panasia...

buvo buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 18, 20:53)

Gerai. Grafiškai. Man patinka toks tavo sprendimas.

Dekui 4u.gif

Klaipedieciai, kada organizuojam sekanti susitikima? blush2.gif
Bet kad galetu visi Klaipedieciai susitikti ? blush2.gif
Nes as lb noriu susipazinti 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(Agniuke* @ 2008 02 18, 21:01)
Dekui  4u.gif
Klaipedieciai, kada organizuojam sekanti susitikima?  blush2.gif
Bet kad galetu visi Klaipedieciai susitikti ?  blush2.gif
Nes as lb noriu susipazinti  4u.gif

nu čia jau matyt vėl reikės laukt kol pribręs
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 18, 21:04)

g.gif schmoll.gif Tai vadinasi as organizuosiu ir cia rekausiu, kad renkames biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 18, 21:04)

ko jums laukt? taigi susiskambinat ir susitinkat... viskas labai paprasta, jei tik yra noro... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 02 18, 21:08)
ko jums laukt? taigi susiskambinat ir susitinkat... viskas labai paprasta, jei tik yra noro...  mirksiukas.gif

šiaip pafotografavimui dieną aš su mielu noru susibėgčiau bet kada smile.gif .. ale va tokiam meetui kaip dabar buvo reik priešmeetinio pasiruošimo .. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniuke* @ 2008 02 18, 22:01)
Dekui  4u.gif
Klaipedieciai, kada organizuojam sekanti susitikima?  blush2.gif
Bet kad galetu visi Klaipedieciai susitikti ?  blush2.gif
Nes as lb noriu susipazinti  4u.gif

Aš dabar jau bele kada jungiuosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 18, 21:11)
šiaip pafotografavimui dieną aš su mielu noru susibėgčiau bet kada  smile.gif .. ale va tokiam meetui kaip dabar buvo reik priešmeetinio pasiruošimo .. smile.gif

Del pafotografavimo as irgi susitikciau diena bet kada blush2.gif Pas mane darbe laisvas grafikas, kada noriu tada einu, o viena bijau fotografuoti, toks baimes jausmas,kad kas atims ta fotika blush2.gif Tai kitai savaitei kalbinau kaimyne kartu eiti i naujaja perkela,nes netoli gyvenu, nes viena bijau blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Elina @ 2008 02 18, 21:13)
Aš dabar jau bele kada jungiuosi 4u.gif

O kada geriau ? savaitgali ar darbo diena vakare? blush2.gif

As tai net sia savaite noreciau suoragnizuoti blush2.gif nes ryt gristu i klp, ir tikrai zinau kad busiu ir savaitgali, o siaip bunu negarantuota...
Atsakyti
Šendien kaime pafotografavau ciucę šiene ax.gif Įdedu nuotraukas, kurios man pasirodė kažkuo įdomios 4u.gif Pirma patinka, nes šuo ryškus, o aplink sulieta blush2.gif

user posted image

O ši man tiesiog graži ax.gif Labai patinka šienas lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti