Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Anasko @ 2008 02 15, 23:11)
Ne tu viena bigsmile.gif as irgi jauciuosiu panasiai mirksiukas.gif

Ania g.gif Nu neturėtum taip jaustis bigsmile.gif Aš skaičiau, kad vis kelios merginos pasibėdavoja apie tai, bet kai palyginu jų ir savo nuotraukas, tai slėptis norisi man hihihi.gif Bet nesislepiu, nes čia tikrai maloni aplinka. Na, būna nuomonių nesutapimų, kažkas kažką griežčiau pasako, bet visumoje thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2008 02 15, 22:28)
Ir mano futbolistas  smile.gif
ISO 400, išlaikymas 1/1000 s.

Labai kokybiska nuotrauka 4u.gif Grazu.
QUOTE(AVEDA @ 2008 02 15, 22:36)
vakarykscia foto: kas buna kada mama prie SM uzsisedi  lotuliukas.gif . Pagaliau susitvarkiau su WB ir pirma nuotrauka sitam geltonam kambary normaliai isejo mano manymu  ax.gif

Nu jau kaip man patinka tokios nuotraukos wub.gif Nepozuotos, "is vaiku gyvenimo". Gali (jei nori, zinoma) siusti i zurnalu apie vaikus redakcijas - neabejoju, kad pailiustruotu kokius nors straipsnius...
QUOTE(Liova @ 2008 02 15, 23:39)
Aciu Anasko  4u.gif 
Man spalvota ir mielesne, kaip ir pati nuotrauka... Tik kaip minejau reikejo sekunde luktereti ir tada fotografuoti, ir daugiau kaires puses palikti smile.gif  Bet kadangi ten buvo data, tai teko nukirpti doh.gif  Siandien vel skaiciau fotoaparato aprasyma ir pagaliau panaikinau data bigsmile.gif
O kaip si? Ar reiketu kiek kaires puses nukirpti?Na ir aisku, sorry uz data blush2.gif
user posted image

Nepyk, bet pries fotografavima buviau nuvalius vaiko veiduka (trupinius, nes jie nelabai ziurisi).

Atsakyti
Gera pastaba, aciu Sapokliaka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 02 15, 11:54)
Va mano pirmieji bandymai su naujuku

Pirmoji man patinka kompoziciškai. Pasiimk originalą ir pradėk iš naujo.

QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 15, 15:23)
Andriushka  Tu vilnietis? 

Gal šitą patį galėtum pamokinti kaip ryškint  ar ten nėr ką mokytis?

Aš ne Andriuška, bet pasakysiu smile.gif
Iš tikro nėra ten ką mokintis. Aš fotografuoju su Kodak juostomis, taigi nusipirkau Kodak ryškalų ir fiksažo. Ryškalai d-76. Tinka daugeliui Kodak j/b juostų. Svarbu tvarkingai atsiskiest ryškalus ir fiksažą (galima pagal pridedamą instrukciją, galima pavartyt internete). Reikia bakelio ryškinimui. Prieš pradedant bet kokius darbus reikėtų pasitreniruoti įdėti kokią išryškintą ar sugadintą juostą tamsoje. Geriau kokių 10 kartų smile.gif Kaip dedama juosta, priklauso nuo bakelio. Šiuolaikiniai bakeliai (ne rusiški) sugalvoti patogiai - jokio vargo. Bakelis pripiltas ryškalų? Ryškalai ir fiksažas tinkamos temperatūros? Juosta suvyniota į ritę? Dedam ritę su juosta į bakelį, jį uždarom ir jungiam šviesą. Viską darom pagal instrukciją sekundžių tikslumu ir viskas pavyks iš pirmo karto smile.gif Susigundysit, sakykit. Bandysim pasakot smulkiai.

QUOTE(zuvialia @ 2008 02 15, 16:01)
Vasarai jau suplanuota kelione Svedijon,zodziu..gaila,kad pas mus ner taip spalvynga,kaip pas jus..

Obana smile.gif Laukiam tada. Gal netoli Gioteborgo būsi? Žinau smagių vietelių - pasidalinčiau medžioklės plotais biggrin.gif

QUOTE(Cinside @ 2008 02 15, 16:23)
Taigi, vakar į mišką išėjau. Iš visų foto tik pora man patiko. Bet ne dėl to aš jas rodau, o dėl pastabų iš techninės pusės. Mokausi dirbt su saviškiu, nelengva
Trūksta patirties. Labai lauksiu pastabų
Nieko nefotošopinau, nes irgi kol kas nemoku 

Panašu, kad su turima technika susitvarkai. Marš laukan ir fotografuok ne šakas ir medžius, o parodyk mums ką nors įdomaus biggrin.gif

QUOTE(Elina @ 2008 02 15, 17:22)
"Kaip Atas fūlę žaidė" ( jis vienas pats gali valandų valandas spardyti kamuolį )

Smagiai tavo Atas žaidė. Plačiakampis tokiom scenom nelabai gerai, nes pasižymi pakankamai plačia ryškumo zona, taigi fone išlenda tvoros, laidai ir stulpai. Taip norėtūsi šiose nuotraukose matyti "išplautą" foną.

QUOTE(Elina @ 2008 02 15, 17:43)
Fotkinau su 17-40  Įdomu su portretinuku pavyktų fotkinti futbolistą?

Pavyktų žinoma, tik rezultatai bus kitokie smile.gif Nesuprasi, kol nepabadysi. Pirmyn.

QUOTE(Liova @ 2008 02 15, 17:52)
Didziulio ezeras

Su technika tu irgi susitvarkai. Pabandyk parodyt Didžiulio ežerą tokį, kokio aš jo dar nemačiau smile.gif Pvz. rūke, arba pūgoje, arba vakare. Pasitelk fantaziją mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2008 02 15, 19:05)
rudenis ir vasaris Vilnius

Patiesink bokštą ir bus puiku. Gal bokšto vos vos šone norėtūsi, būdamas centre jis daro nuotrauką labai statiška. Ech, kada nors pirksiu Bitės majos Vilniaus nuotraukų albumą.

QUOTE(Liova @ 2008 02 15, 19:21)
Siu dienu nuotraukele, ejom pasivaiksciot po parka... Toks jausmas kad galejau puse sekundes palaukt, nes taip atrodo jog vyrui is galvos tas medis auga doh.gif 

Spalvota/nespalvota čia ne bėda. Bėda, kad vyrui pušis iš galvos išaugo. Palaidota kompozicija. Niekada to nedaryk.

QUOTE(Elina @ 2008 02 15, 20:27)
Čia tokia pažintinė. Mano sūnaitis.  Jis sako: "mam, nu atsikniksk su tuo savo fotiku"

Na, manau šį vaiką galima pakomentuot smile.gif
Matosi, kad užknisai jį. Čia su naująja L-ke? Pirma mintis, kuri man kilo - negi Elina į juostą pradėjo fotografuot smile.gif Žinai, manau jeigu tau pavyktų jį prikalbint tau papozuot, tu mums parodytum nuostabių nuotraukų. Jau esi mums rodžius porą labai gerų portretų. Pasistenk, Elina mirksiukas.gif

QUOTE(Agniuke* @ 2008 02 15, 21:45)
Pirmieji mano bandymai, laukiu komentaru, dekui
"Juros antkapis"
"Bangos luzis"
"Ar bus siandien puga???"
Snigo...

1. kompozicija labai statiška, nes objektas centre. Dešinėje į kadrą lendantis kažkas irgi trukdo. Bile kokio formato aš nepateisnu (nors kažkada čia buvo minėta, kad galima karpyt kaip nori).
2. Kažko įspudingo nematau. Manau reikėjo sumažint detalių - fotografuoti iš arčiau. Spalvos keistos, bet man tai netrukdo.
3. Išmok auksinio pjūvio taisyklę. Kai ją žinosi mintinai, galėsi sėkmingai laužyti.
4. Grafiška. Patinka. Nepatinka į kadrą patekę langai. Nepatinka matyti iš kairės nukirstas šakas. Norisi vienišo medžio neiprastoje vietoje.

Sėkmės. Žinau, kad tau pavyks.

QUOTE(Rida_R @ 2008 02 15, 22:19)
Taigi, pora man labai mielų nuotraukų. Rodyti truputį nejauku, bet aš stengiuosi, nors man ir nepavyksta

Su technika susitvarkai puikiai. Laikas pradėti ieškoti. Tai nėra lengva, bet nieko nėra neįmanomo mirksiukas.gif

QUOTE(Liova @ 2008 02 15, 22:39)
O kaip si? Ar reiketu kiek kaires puses nukirpti?Na ir aisku, sorry uz data blush2.gif

Vaikų nuotraukų stengiuosi nekomentuoti, bet prie tavikšes papasakosiu. Kažkada senai senai labai pykau, kad mano olympus'as nemoka įspaust datos į nuotrauką biggrin.gif Išjunk tą funkciją visam laikui. Kaip ir reikėtų išjungti sufokusavimą ar fotografavimą patvirtinančius garsus. Tai tik blaško aplinkinius ir atkreipia į fotografą dėmėsį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 16, 00:42)
1. kompozicija labai statiška, nes objektas centre. Dešinėje į kadrą lendantis kažkas irgi trukdo. Bile kokio formato aš nepateisnu (nors kažkada čia buvo minėta, kad galima karpyt kaip nori).
2. Kažko įspudingo nematau. Manau reikėjo sumažint detalių - fotografuoti iš arčiau. Spalvos keistos, bet man tai netrukdo.
3. Išmok auksinio pjūvio taisyklę. Kai ją žinosi mintinai, galėsi sėkmingai laužyti.
4. Grafiška. Patinka. Nepatinka į kadrą patekę langai. Nepatinka matyti iš kairės nukirstas šakas. Norisi vienišo medžio neiprastoje vietoje.

Labai aciu uz komentarus 4u.gif
Man is tikruju labiausiai medis patiko paciai, buvo kitu vietu kur galejau fotografuoti,bet pabijojau fotika nestis i sniega unsure.gif
Del " auksinio pjuvio taisykles, issiaiskinsiu kas cia tokio " blush2.gif
ir toliau stengsiuos mokintis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 15, 22:06)
labvakarėli..

po susitikimo su Peppi jau.. atvyko saugiai, laimingai  smile.gif .. tai kada ryt , klaipėda, susimatom? tinka 18 ??? ar staliuką užsisakinėjam?ar ekspromtu bandysim ?

Aš ryt nuleksiu ir užsakysiu, nors ten ir taip visada vietų yra. Užsakysiu ant bajerio ŽVĖRIAUS vardu 18 val. Ateikit ir klauskit :"Ar ŽVĖRIS" stalą užsakė??? Jaučiu išsigąs smile.gif

QUOTE(Elina @ 2008 02 15, 22:18)
Manau ekspromtu, tikrai pakaks vietos

QUOTE(Agniuke* @ 2008 02 15, 23:10)
ryskumo truksta, bet pas mane beveik visos foto tokios iseina  doh.gif  nesuprantu kodel... bandysiu...
del melynumo net nepastebejau  unsure.gif
antkapis tai ... photoshopas auto pazymejau ir taip padare,man patiko smile.gif
gal melynumas del to,kad fotoparate rodykle link melynumo patraukiau, nes kambari geltona buvo smile.gif nors nzn, man naturaliai kitos foto atrodo,nes tokia spalva ir buvo prie juros  blush2.gif

Va ateik į meet'ą tai ir Westa ir Elina, (o gal ir aš)ko nors pamokysim tave smile.gifUž bokalą aišku biggrin.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 16 vasario 2008 - 01:24
QUOTE(bite maja @ 2008 02 15, 20:14)
Žuvialiok, jei dar tu atvažiuotum, būtų daugiau nei nerealu  thumbup.gif
jūs apsispręskit, ar jums žalia ar geltona  tongue.gif  dėjau cross'ą. tik jei jums kliūna, tai gal jis čia nelabai tinka  g.gif

tsss,ziurineju bilietus smile.gif[viena,kuri radau 03 06-08 = 10 eu hihihi.gif, bet jus man tiksliai parasykit,koks orouostas,ir kuri diena] kuriom dienom tiksliai susimatot?Tiesa,bitel,a tu viena atalaki,ar su katinu kokiu? smile.gif [nu as ce ne apie tuos veislinukus, jeigu ka smile.gif ] beliktu su bosais suderint jopsisiski...kaip noriu sumatyt.... cool.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 02 15, 23:42)
Obana smile.gif Laukiam tada. Gal netoli Gioteborgo būsi? Žinau smagių vietelių - pasidalinčiau medžioklės plotais biggrin.gif

silwio,kad padirbejai su komentarais.Malacius.Labai noriu issisaugot ta kur parasei apie ryskalus..Nezinau,ar prireiks,bet maza kas pagalvojau,gi senatven einu tai mazum uzsimanysiu ismokt...bo dabar atrodo be galo iiilgas darbas...ir man dar sunkiai suvokiamas...

Paklausei,koks miestas..nezinau,nei tasko A,nei B.Net nelabai zinau,kuriais krantais plauksim.Taciau zinau,kad kelione bus 10m laiveliu ne sausuma..Tai jei ten aplink tave ner vandens,tai turbut nepraplauksiu,ale kai jau viska issiaiskinsiu tada apsiskelbsiu.Bo dar pabaigoj pasirodys,kad Suomija hihihi.gif

Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2008 02 16, 05:26)
tsss,ziurineju bilietus smile.gif[viena,kuri radau 03 06-08 = 10 eu hihihi.gif, bet jus man tiksliai parasykit,koks orouostas,ir kuri diena] kuriom dienom tiksliai susimatot?Tiesa,bitel,a tu viena atalaki,ar su katinu kokiu? smile.gif [nu as ce ne apie tuos veislinukus, jeigu ka smile.gif ] beliktu su bosais suderint jopsisiski...kaip noriu sumatyt.... cool.gif

jei jau tiksliai. atskrendu 03.07, išskrendu 03.10. Gatwick'o oro uostas. atlekiu viena tongue.gif
ot, tai meet'ą padarysim thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
jopsisiski, kaip sako zuvialia, koks meet'as nusimato Londone..biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif jėga.. sveikinu ir pavydžiu.. juodai juodai, o ne baltai..biggrin.gif beeeettttt... tą patį savaitgalį aš tai būsiu pas močiutę, kur progos proga biggrin.gif suvažiuos dalis giminės iš tėčio pusės.. matėt, koks mano tėtis garbanotas ir tamsaus gymio? tai va, ir likę panašūs.. gal bus vaizdų..biggrin.gif

sillwio, dėkui už info. aš tikrai linkstu link to. bent jau išbandyt tikrai noriu..
bet dabar man kilo klausimas.. šiu metu fotkinu keliom juostom (kodak, fuji, turiu fortepan ir ilford).. tai vadinasi, būtų protingiausia apsispręsti, kokiom fotkini ir naudoti tik jas ir joms tinkamus ryškalus ir visa kita? g.gif sorry, jei kvailas klausimas.. pasieiškosiu dar ir internete apie tai per savaitgalį.. ale kažkaip užsimaniau.. nors vyras vakar už galvos susiėmė.. sako, aš tikėjausi, kad šita stadija ateis šiek tiek vėliau..biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 16, 00:42)
Panašu, kad su turima technika susitvarkai. Marš laukan ir fotografuok ne šakas ir medžius, o parodyk mums ką nors įdomaus biggrin.gif

pioneers.gif biggrin.gif Ačiū už paskatinimą 4u.gif
Atsakyti
laba,

neturiu nieko protingo pasakyti, todėl nerašau, bet paskaitau.
Pamaniau, kad negaliu praleisti tokio super myto Londone. Hmmmm, beveik ir aš norėčiau. Nu kaip norėčiau. Ką daryt? Vyras išleistų. Ką daryt?
Atsakyti
Niekada negeriu, keletą metų buvau abstinentė visiška, o vakar, kad primaišiau unsure.gif , pasigėriau kaip kiaula blink.gif . Kaip šiandien bloga mad.gif , gal iki vakaro pagerės unsure.gif
Atsakyti