QUOTE(Elina @ 2008 02 15, 11:54)
Va mano pirmieji bandymai su naujuku
Pirmoji man patinka kompoziciškai. Pasiimk originalą ir pradėk iš naujo.
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 15, 15:23)
Andriushka Tu vilnietis?
Gal šitą patį galėtum pamokinti kaip ryškint ar ten nėr ką mokytis?
Aš ne Andriuška, bet pasakysiu
Iš tikro nėra ten ką mokintis. Aš fotografuoju su Kodak juostomis, taigi nusipirkau Kodak ryškalų ir fiksažo. Ryškalai d-76. Tinka daugeliui Kodak j/b juostų. Svarbu tvarkingai atsiskiest ryškalus ir fiksažą (galima pagal pridedamą instrukciją, galima pavartyt internete). Reikia bakelio ryškinimui. Prieš pradedant bet kokius darbus reikėtų pasitreniruoti įdėti kokią išryškintą ar sugadintą juostą tamsoje. Geriau kokių 10 kartų
Kaip dedama juosta, priklauso nuo bakelio. Šiuolaikiniai bakeliai (ne rusiški) sugalvoti patogiai - jokio vargo. Bakelis pripiltas ryškalų? Ryškalai ir fiksažas tinkamos temperatūros? Juosta suvyniota į ritę? Dedam ritę su juosta į bakelį, jį uždarom ir jungiam šviesą. Viską darom pagal instrukciją sekundžių tikslumu ir viskas pavyks iš pirmo karto
Susigundysit, sakykit. Bandysim pasakot smulkiai.
QUOTE(zuvialia @ 2008 02 15, 16:01)
Vasarai jau suplanuota kelione Svedijon,zodziu..gaila,kad pas mus ner taip spalvynga,kaip pas jus..
Obana
Laukiam tada. Gal netoli Gioteborgo būsi? Žinau smagių vietelių - pasidalinčiau medžioklės plotais
QUOTE(Cinside @ 2008 02 15, 16:23)
Taigi, vakar į mišką išėjau. Iš visų foto tik pora man patiko. Bet ne dėl to aš jas rodau, o dėl pastabų iš techninės pusės. Mokausi dirbt su saviškiu, nelengva
Trūksta patirties. Labai lauksiu pastabų
Nieko nefotošopinau, nes irgi kol kas nemoku
Panašu, kad su turima technika susitvarkai. Marš laukan ir fotografuok ne šakas ir medžius, o parodyk mums ką nors įdomaus
QUOTE(Elina @ 2008 02 15, 17:22)
"Kaip Atas fūlę žaidė" ( jis vienas pats gali valandų valandas spardyti kamuolį )
Smagiai tavo Atas žaidė. Plačiakampis tokiom scenom nelabai gerai, nes pasižymi pakankamai plačia ryškumo zona, taigi fone išlenda tvoros, laidai ir stulpai. Taip norėtūsi šiose nuotraukose matyti "išplautą" foną.
QUOTE(Elina @ 2008 02 15, 17:43)
Fotkinau su 17-40 Įdomu su portretinuku pavyktų fotkinti futbolistą?
Pavyktų žinoma, tik rezultatai bus kitokie
Nesuprasi, kol nepabadysi. Pirmyn.
QUOTE(Liova @ 2008 02 15, 17:52)
Su technika tu irgi susitvarkai. Pabandyk parodyt Didžiulio ežerą tokį, kokio aš jo dar nemačiau
Pvz. rūke, arba pūgoje, arba vakare. Pasitelk fantaziją
Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2008 02 15, 19:05)
rudenis ir vasaris Vilnius
Patiesink bokštą ir bus puiku. Gal bokšto vos vos šone norėtūsi, būdamas centre jis daro nuotrauką labai statiška. Ech, kada nors pirksiu Bitės majos Vilniaus nuotraukų albumą.
QUOTE(Liova @ 2008 02 15, 19:21)
Siu dienu nuotraukele, ejom pasivaiksciot po parka... Toks jausmas kad galejau puse sekundes palaukt, nes taip atrodo jog vyrui is galvos tas medis auga
Spalvota/nespalvota čia ne bėda. Bėda, kad vyrui pušis iš galvos išaugo. Palaidota kompozicija. Niekada to nedaryk.
QUOTE(Elina @ 2008 02 15, 20:27)
Čia tokia pažintinė. Mano sūnaitis. Jis sako: "mam, nu atsikniksk su tuo savo fotiku"
Na, manau šį vaiką galima pakomentuot
Matosi, kad užknisai jį. Čia su naująja L-ke? Pirma mintis, kuri man kilo - negi Elina į juostą pradėjo fotografuot
Žinai, manau jeigu tau pavyktų jį prikalbint tau papozuot, tu mums parodytum nuostabių nuotraukų. Jau esi mums rodžius porą labai gerų portretų. Pasistenk, Elina
QUOTE(Agniuke* @ 2008 02 15, 21:45)
Pirmieji mano bandymai, laukiu komentaru, dekui
"Juros antkapis"
"Bangos luzis"
"Ar bus siandien puga???"
Snigo...
1. kompozicija labai statiška, nes objektas centre. Dešinėje į kadrą lendantis kažkas irgi trukdo. Bile kokio formato aš nepateisnu (nors kažkada čia buvo minėta, kad galima karpyt kaip nori).
2. Kažko įspudingo nematau. Manau reikėjo sumažint detalių - fotografuoti iš arčiau. Spalvos keistos, bet man tai netrukdo.
3. Išmok auksinio pjūvio taisyklę. Kai ją žinosi mintinai, galėsi sėkmingai laužyti.
4. Grafiška. Patinka. Nepatinka į kadrą patekę langai. Nepatinka matyti iš kairės nukirstas šakas. Norisi vienišo medžio neiprastoje vietoje.
Sėkmės. Žinau, kad tau pavyks.
QUOTE(Rida_R @ 2008 02 15, 22:19)
Taigi, pora man labai mielų nuotraukų. Rodyti truputį nejauku, bet aš stengiuosi, nors man ir nepavyksta
Su technika susitvarkai puikiai. Laikas pradėti ieškoti. Tai nėra lengva, bet nieko nėra neįmanomo
QUOTE(Liova @ 2008 02 15, 22:39)
O kaip si? Ar reiketu kiek kaires puses nukirpti?Na ir aisku, sorry uz data
Vaikų nuotraukų stengiuosi nekomentuoti, bet prie tavikšes papasakosiu. Kažkada senai senai labai pykau, kad mano olympus'as nemoka įspaust datos į nuotrauką
Išjunk tą funkciją visam laikui. Kaip ir reikėtų išjungti sufokusavimą ar fotografavimą patvirtinančius garsus. Tai tik blaško aplinkinius ir atkreipia į fotografą dėmėsį
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso