QUOTE(luokė @ 2008 02 18, 14:15)
ir vėl aš čia
vėl konsultacijos...
taigi, vis tik su pagalba apsistojau ties CANON 400D, beliko sulaukt, kol man jį atveš.
dabar norėčiau sužinot apie objektyvus šiek tiek. vis tik koks pradedant būtų geriausias? nes fotoapratas kol kas be objektyvo, reikia išsirinkt.
ir išvis- gal galima kur nors lietuviškai pasiskaityt apie objektyvus? bet taip, kad tokie žali kaip aš suprastų kažką
vėl konsultacijos...
taigi, vis tik su pagalba apsistojau ties CANON 400D, beliko sulaukt, kol man jį atveš.
dabar norėčiau sužinot apie objektyvus šiek tiek. vis tik koks pradedant būtų geriausias? nes fotoapratas kol kas be objektyvo, reikia išsirinkt.
ir išvis- gal galima kur nors lietuviškai pasiskaityt apie objektyvus? bet taip, kad tokie žali kaip aš suprastų kažką
Siūlyčiau pradžiai paimti Canon 50mm f1.8 (arba f1.4). Pamatysi greito objektyvo privalumus . Kainuoja jis nedaug, o kokybė labai gera. Praktiškai vienintelis objektyvas už tokią kainą, kurį verta pirkti. Jeigu pirksi kokį kitą pigesnį (ypač ne fixą), tai netruks ilgai kol pradėsi gailėtis išmetusi pinigus.
O vėliau sugalvosi ar reikia tele ar wide ir pagal tai išsirinksi sekantį. Penkesdešimtukas, manau, bet kuriuo atveju nedulkės lentynoje.