Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Taigi va kas gavosi man iš sesijytės. Reiks ryt bandyt dar kartą unsure.gif .
" Žiūrime tėvelio nuotraukas"

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Elina, westa, sillwio dėkui 4u.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 02 17, 20:55)
Pirmoji būtų nebloga, jeigu būtum palikus daugiau erdvės iš šonų. Dabar ir bažnyčia ir medis remiasi į kadro kraštus. Antrojoje be reikalo patraukei bažnyčią į šoną.
Nesu didelis šunų žinovas, taigi nematau nuotraukoje kažko, kas patraukų dėmesį.

Na, erdvės nebepridėsiu, nes taip nufotografavau. Bet deduosi patarimą į galvą.
Antrąją įkeliu pataisytą. Tik vėl bažnyčios šonai remiasi į kraštus, nes ir originaliam kadre dešinėje pusėje nepalikau vietos, kad nenufotografuoti kartu ir elektros stulpo (photošopo dar neįvaldžiau, kokybiškai ką nors nutrinti nemoku, tad tokiu būdu stengiuosi išvengi nepageidaujamų objektų).

user posted image

Ir dar pora kadrų
user posted image

user posted image

Tas, mane sužavėjęs medis
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rida_R: 17 vasario 2008 - 21:12
Produktyviai siandien. Visa diena ramu, o link vakaro daug darbeliu pasirode.
Pas mane siandien buvo drauge sveciuose. Pirma karta teko fotografuoti mergina su akinukais, tai nezinau kaip su tais atspindziais tvarkytis. Va viena.

user posted image

Suguldziusi vaikus ateisiu kitu pakomentuot.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 17, 20:55)
Ryškumo netrūksta. Kompozicija man nelabai. Nepasverta kažkaip. Skubėjai matyt.
Su fotiku susitvarkai puikiai. Randi smagių siužetų. Bet matau tas pačias klaidas, kaip ir senesnėj serijoj - skubi padaryt daug nuotraukų ir dėl to kenčia kompozicija. Neskubėk. Geriau iš pasivaikščiojimo parsinešk 1 kadrą, bet šedevrą, negu 10 pusėtinų  4u.gif

jo, aš praktiškai visose gyvenimo srityje viską darau greitai ir pati jaučiu, kad kenčia kokybė. bitė irgi tarkuoja mane nuolat, kad kompozicija bloga smile.gif doh.gif
gal žinot kokį fundamentalų straipsnį apie tai? matau, kad teks rimtai pasiskaityti, o gal net pratimus kokius atlikti. gal meninės fotografijos temoje apie tai kas buvo? gal ten rasiu ką naudinga?
dar paprašysiu ir vyro, kad questia ko nors tokio paieškotų..

beje, jeigu nesunku, prie progos kas netingit apžiūrėkit kūdroje mano ten dėtus portretus - ar ir portretuose stipriai kliūna kompozicija? būčiau dėkinga.. 4u.gif

QUOTE(Elina @ 2008 02 17, 21:04)
Taigi va kas gavosi man iš sesijytės. Reiks ryt bandyt dar kartą unsure.gif .
" Žiūrime tėvelio nuotraukas"

su spalvomis labai neblogai gavosi.. nu, cioce, kame reikalas..? biggrin.gif dvi serijos per valandą - kaip diena ir naktis..smile.gif smagus ir siužetas, man labiausiai pirma ir ketvirta patiko..smile.gif 4u.gif
išvada - pozuoti patartina tik suaugusiems. vaikus ir šalią jų esančius galima gaudyti tik atsitiktinai, ania?

QUOTE(Rida_R @ 2008 02 17, 21:08)
Elina, westa, sillwio dėkui 
Na, erdvės nebepridėsiu, nes taip nufotografavau. Bet deduosi patarimą į galvą.
Antrąją įkeliu pataisytą. Tik vėl bažnyčios šonai remiasi į kraštus, nes ir originaliam kadre dešinėje pusėje nepalikau vietos, kad nenufotografuoti kartu ir elektros stulpo (photošopo dar neįvaldžiau, kokybiškai ką nors nutrinti nemoku, tad tokiu būdu stengiuosi išvengi nepageidaujamų objektų).

visos kreivos.. bet patarti nieko negaliu, nes pati ir kreiva, ir šleiva pastoviai, ir dar su kompozicija bėda.. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Opa @ 2008 02 17, 21:15)
Produktyviai siandien. Visa diena ramu, o link vakaro daug darbeliu pasirode.
Pas mane siandien buvo drauge sveciuose. Pirma karta teko fotografuoti mergina su akinukais, tai nezinau kaip su tais atspindziais tvarkytis. Va viena.

user posted image

pasakyk draugei, kad ji labai simpatinga smile.gif tiesa, man asmeniškai šie atspindžiai netrukdo, kaip tik, kažkokią nuotaiką sukuria.. gal kad akys gana ryškios rodos.. gal fone to raudono daikto nesinorėtų, nes mergina raudonai apsirengusi..?
dėl akinių pati išklausyčiau patarimų, nes daug fotogeniškų pažįstamų juos nešioja. gal vienas iš variantų - akinius ant nosies galo ir pro viršų fotografuoti.. unsure.gif o jei per stiklą, tai aš bejėgė ką patarti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 17 vasario 2008 - 21:25
QUOTE(sayonara @ 2008 02 17, 22:22)
jnu, cioce, kame reikalas..?

Palėpėj fotkinau. Ten lubos baltos, o grindys pilkos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 02 17, 21:23)
Palėpėj fotkinau. Ten lubos baltos, o grindys pilkos bigsmile.gif

namiok ponial? biggrin.gif

vadinasi, namuose tik prie natūralios aiškios šviesos gali fotkint, vakare joks šmakar makar WB nepadės..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 17 vasario 2008 - 21:27
QUOTE(Opa @ 2008 02 17, 22:15)

user posted image

Dėl akinukų ir aš nežinau. Portretas puikus, tik man spalvų per daug. Ir...niekam neperraudonas veidukas? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 17, 21:22)
gal meninės fotografijos temoje apie tai kas buvo? gal ten rasiu ką naudinga?

beje, jeigu nesunku, prie progos kas netingit apžiūrėkit kūdroje mano ten dėtus portretus - ar ir portretuose stipriai kliūna kompozicija? būčiau dėkinga..

Taip, klube buvo daug visko apie kompoziciją. Berods pirmoj temoj. Pamenu save, kol skaitai, atrodo aišku, pradedi fotografuot - supranti, kad ne taip viskas paprasta, nes turbūt 99 nuotraukose iš 100 galima rasti keletą kompozicijos principų. Va čia ir prasideda linksmybės.

Tavo matyti portretai man kažkaip nekliuvo dėl kompozicijos. Pataikei labai tvarkingai. Gal toj srity daugiau praktikos turi, todėl geriau sekasi.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 17, 21:57)
Taip, klube buvo daug visko apie kompoziciją. Berods pirmoj temoj. Pamenu save, kol skaitai, atrodo aišku, pradedi fotografuot - supranti, kad ne taip viskas paprasta, nes turbūt 99 nuotraukose iš 100 galima rasti keletą kompozicijos principų. Va čia ir prasideda linksmybės.

Tavo matyti portretai man kažkaip nekliuvo dėl kompozicijos. Pataikei labai tvarkingai. Gal toj srity daugiau praktikos turi, todėl geriau sekasi.

gal kad artimiausia dūšiai sritis..?
o su miestu šiek tiek save prievartauju, nes noriu išmokti.. vis bandau ir neužtaikau.. gal tiesiog neduota man miesto fotografuoti.. bet noriu bandyti tol, kol pavyks arba įsitikinsiu, kad tai ne man..smile.gif

ačiū smile.gif kažkaip bandysiu praktikuotis..
Atsakyti
QUOTE(Mindoozas @ 2008 02 17, 14:59)
pirmas šiaip.
antras gal ir geras, tik jau labai siaurai. norėtųsi daug plačiau ir daaaug plačiau wink.gif
trečiasis irgi gerai žiūrisi, paieškočiau kiek kitokių rakursų.

QUOTE(inc @ 2008 02 17, 19:11)

o dabar pakomentuosiu ką buvau praleidus wink.gif

Loreli, žinai, su tuo spygliuočiu tikrai galėtum pažaist namų darbams wink.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 02 17, 19:26)
Vėžys žiūrėt į tokias mažas smile.gif Antra panašu tikrai nebloga.

Ačiū už mano pirmųjų bandymų pakomentavimus Mindoozai, Inc ir Silwio ir einu toliau studijuot. Visų pirma, kad nebūtų tokios mažos foto ir nevarytų niekam "vėžio" biggrin.gif . Kažkaip kai keliu iš Bitės tokio dydžio ir įsikelia. O kaip jas didesnes įkelt g.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 17, 23:00)

Aš irgi vis dar savęs neperprantu ką man patinka fotografuoti. Pati pradžia buvo macro. Lapeliai, vabaliukai, kirminukai. Maniau, kad man labai reikia macro objektyvo. Dabar net neužsidedu jo, net kūdroje nelendu į macro foto blink.gif . Nu nebeveža visai. Vėliau galvojau, kad labiausiai man patinka peizažai, kol nepamačiau jūsiškių, tuomet supratau, kad niekada taip vykusiai jų nepamatysiu ir nenufotkinsiu. Dabar galvoju, kad ko gero, man labiausiai patinka fotkinti žmones g.gif . Visų labiausiai veža fotkint nepžįstamus, jų nuotaikas. Na, labai patinka beveik paparacinti blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2008 02 17, 21:15)

Modelis labai gražus. Fonas, kiek per smarkiai rausvas veidas (lengvai pataisoma) ir atspindžiai ant akinių kiek blaško. Šiaip atspindžiai ant stiklų prie natūralios šviesos matosi vaizdo ieškiklyje. Reikėtų pasukti galvą taip, kad jų nesimatytų. Galėtų padėti poliarizacinis filtras, bet jis patalpoje privers ilginti išlaikymą arba kelti ISO.
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2008 02 17, 22:00)
o su miestu šiek tiek save prievartauju, nes noriu išmokti.. vis bandau ir neužtaikau.. gal tiesiog neduota man miesto fotografuoti.. bet noriu bandyti tol, kol pavyks arba įsitikinsiu, kad tai ne man..smile.gif

Gal smile.gif Tu nesinervuok. Išeina tau ir miestą fotografuot. Pastebi įdomius dalykus, pastebi kitokius rakursus. Tiesiog reikia praktikos truputį.
Atsakyti