Įkraunama...
Įkraunama...

Dienos sentencijos, gražios, pamokančios mintys

Kiekvienas, su kuriuo mus tegul ir neilgai suveda likimas, mus keičia, kuria, formuoja. Jokia draugystė, joks suartėjimas nepraeina nepalikęs mumyse pėdsako.

Aš tikiu, kad draugai yra tylūs angelai. Jie pakelia mums sparnus, kai patys negalim pakilti.

Sutilpk vienam vieninteliam lietaus laše, jeigu svajonės neskuba pro šalį. Jei sudega viltis ieškojimo lauže, tu eik pirmyn ir rask, ko kitas rast negali.

Jei vieną dieną tu norėsi verkti-paskambink man. Aš nepažadu, kad tave pralinksminsiu, bet galėsiu verkti kartu. Jei vieną dieną norėsi pabėgti nuo visų-paskambink man. Aš tavęs neprašysiu sustoti, bet bėgsiu kartu. Bet jei vieną dieną tu paskambinsi ir aš neatsiliepsiu,-susirask mane, gal man reikia tavo pagalbos.
Atsakyti
Gyvenimo laiptai pilni rakščių, ir jos skaudžiausiai duria slenkant žemyn. V.K.Braunelas
--------------------------------------------------------------------------------
Gyvenime yra tik dvi tragedijos: pirma yra negauti to, ko trokšti, antra - tai gauti Oskaras Vaildas
Atsakyti
paskutinės mintys kažkokios slegiančios g.gif

Ir iš kur jūs tiek tų minčių prisirenkat. Apskritai ši temelė primena tokį sąsiuvinį į kurį mama rinkdavo geras mintis iš knygų. Kadaise ir aš tokį turėjau, bet paskui paaukojau makulatūrai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Glamour @ 2008 03 02, 22:06)
Ir iš kur jūs tiek tų minčių prisirenkat. Apskritai ši temelė primena tokį sąsiuvinį į kurį mama rinkdavo geras mintis iš knygų. Kadaise ir aš tokį turėjau, bet paskui paaukojau makulatūrai  blush2.gif

Aš tai viską radau internete ir knygose mirksiukas.gif

„... malonumų – begalybė ir kuo daugiau žmogus jų semia, tuo labiau jie neišsemiami.“
(Liucijus Anėjus Seneka. Apie sielos ramybę. Vilnius: Vyturys. 1997, 24 p.)
Atsakyti
Mes galvojame, kad gyvenimas taps geresniu jei susituoksim, sulauksim vaikelio, o gal ir ne vieno…
Po to apgailestaujame, kas mūsų vaikai vis dar nesuauga ir nesurimtėja, ir viskas bus puikiau kai jie taps suaugusiais…
Po to mes nusimenam, kad jie tampa paaugliais, su visomis iš to išeinančiomis pasekmėmis. Aišku, mes juk būsime laimingesni, kai jie išaugs tą amžių…
Mes vis save raminam, kad mūsų gyvenimas taps geresnis kai turėsim didelius namus, gerą automobilį, atostogausim kur norėsim, seksas su artimu žmogumi nekels problemų, na, o išėjus į pensiją - gyvensim tik savo malonumui…
Bet tiesa yra ta, kad beveik niekam nėra pakankamai laiko būti laimingam šiandien ir dabar...

Papildyta:
Tik sulaukęs,kol pievoje ištirps sniegas, gali ten gulėti ir džiaugtis drugeliais… wub.gif
Atsakyti
QUOTE(spylkutia @ 2008 03 04, 13:17)
Mes galvojame, kad gyvenimas taps geresniu jei susituoksim, sulauksim vaikelio, o gal ir ne vieno…
Po to apgailestaujame, kas mūsų vaikai vis dar nesuauga ir nesurimtėja, ir viskas bus puikiau kai jie taps suaugusiais…
Po to mes nusimenam, kad jie tampa paaugliais, su visomis iš to išeinančiomis pasekmėmis. Aišku, mes juk būsime laimingesni, kai jie išaugs tą amžių…
Mes vis save raminam, kad mūsų gyvenimas taps geresnis kai turėsim didelius namus, gerą automobilį, atostogausim kur norėsim, seksas su artimu žmogumi nekels problemų, na, o išėjus į pensiją - gyvensim tik savo malonumui…
Bet tiesa yra ta, kad beveik niekam nėra pakankamai laiko būti laimingam šiandien ir dabar...

wub.gif
Atsakyti
man tai VAIDILES parase labai grazus zodziai thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Kiekvienas žmogus turi savo supratimą apie tai, kas puiku ir malonu; čia galbūt ir glūdi didžiausias dorovinis žmogaus pranašumas, kad jis kiekvienu atskiru atveju randa tiesą, būdamas tarsi jos matas ir dėsnis.

Draugystė ir neįkainojama, ir nuostabi: mes garbstome tą, kuris myli savo draugus, ir turėti daug draugų atrodo labai gražu, o kai kas net mano, kad būti geru žmogumi ir draugu - tolygu.

Aristotelis
Atsakyti
Jeigu tau sako, kad gyvenimas sunkus, tu paklausk: „ palyginus su kuo?“ wub.gif

Gyvenimas - repeticija spektaklio, kuris neįvyks.
[iš filmo "Amelija iš Monmartro"] tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marsella: 04 kovo 2008 - 22:19
QUOTE(Marsella @ 2008 03 04, 21:59)
Jeigu tau sako, kad gyvenimas sunkus, tu paklausk: „ palyginus su kuo?“ wub.gif

Kai žmogus skundžiasi gyvenimu, visada to paklausiu, džniausiai jie pasimeta, nebeturi ką pasakyti, nes tiesa- žiūrint su kuo lyginsi. drinks_cheers.gif Man gyvenimas tik faktų rinkinys.

„[senatvėjė] ... gerai praleisto gyvenimo suvokimas
ir daugybės geradarysčių prisiminimas būna pats maloniausiais.“
(Markas Tulijus Ciceronas. Pokalbiai apie senatvę ir bičiulystę. Vilnius: Vyturys. 1998, 20 p.)
Atsakyti
Atlikti savo pareigą kartais būna skausmingai sunku, bet dar skausmingiau jos neatlikti.

Gailestis dėl prarastos naudos daugeliui žmonių atstoja sąžinės graužimą.

Įžeista savimeilė verčia kentėti daug labiau nei žiaurumas ar liga.

Aleksandras Diuma
Atsakyti
„Žvakė niekada negesta ir nežūsta, jei ji gali apšvieti nors kiek kažkieno kelią…“

Pats reikšmingiausias gyvenime dalykas – padėti draugams pasiekti nors mažas pergales. Nors ir tai reikštų „sumažinti savo tempą“ ar „pakeisti arba pakoreguoti savo trajektoriją“…

Atsakyti