Įkraunama...
Įkraunama...

Dienos sentencijos, gražios, pamokančios mintys

„Negyvenk taip, tarsi ketintum gyventi dešimt tūkstančių metų. Neišvengiama lemtis kybo virš galvos. Kol gyveni, kol įmanoma, būk geras.“
(Markas Aurelijus. Sau pačiam. Vilnius: Alma littera. 2005, 40 p.)
Atsakyti
Žmonės į blogį atsako meile. Tie kurie sugeba taip elgtis, atsako meile, nes nešioja ją savyje. Jie žino, kad neįmanoma duoti to, ko neturi..

Jei nuoširdžiai galėtume pasakyti sau: „praeities akimirka yra lygiai tokia pat gera kaip ir ta, kurią dar patirsiu“ tą akimirką galėtumėm numirti..

Nieks nežino tiek, kad būtų pesimistas.

Atsakyti
„Juk kiekvienas myli pats save, ir visai ne dėl to, kad iš meilės sau turėtų kokios nors naudos, o kad yra pats sau brangus. Ir jeigu štai tokio santykio mes neperkelsim į bičiulystę, tai niekad nesurasim tikro bičiulio, nes pastarasis visad būna tarsi koks „antrasis aš“.“

(Markas Tulijus Ciceronas. Pokalbiai apie senatvę ir bičiulystę. Vilnius: Vyturys. 1998, 104 p.)
Atsakyti
Didi išmintis pro mažą gerklę neišlenda
Atsakyti
Vyrai paprastai aukštesni už moteris, nes piktžolės visuomet užgožia gėles.
Atsakyti
Laikas – tai labai svarbi poema, tik man orkestro grojama. Kažkas man trukdo klausyti – nieko negirdžiu. O gaila, kompozicija eina vis toliau, galbūt netrukus pasibaigs. Tai, ko neišgirdai, - pražus. Ta kompozicija – tai gyvenimas, ir ji tik vieną kartą būna grojama.

M.K.ČIURLIONIS

Atsakyti
Drąsa- tai ne baimės nebuvimas, o suvokimas, kad yra kažkas svarbiau už baimę.
Atsakyti
Bailus draugas blogiau už priešą, nes priešo saugaisi, o draugu pasikliauji.
(L. Tolstojus).

Atsakyti
Meilė - tai perlas, kurio ieško visi.
Atsakyti
"Atleidimas yra aromatas, kuri žibuoklė skleidžia ją sutraiškiusiai pėdai"
Atsakyti
QUOTE(Elė @ 2008 02 29, 19:49)
"Atleidimas yra aromatas, kuri žibuoklė skleidžia ją sutraiškiusiai pėdai"

wub.gif
Atsakyti
Gyvenimas nėra kažkas, kas mums nutinka – tai kažkas, kas iš mūsų išsivysto.
Mike Wickett

Sėkmė neieško tavęs. Tu pats turi jos ieškoti. Likimas - tai ne atsitiktinių aplinkybių, o pasirinkimo rezultatas. Sėkmės reikia ne laukti, o ją sukurti.
H.Dž.Braunas
Atsakyti