Įkraunama...
Įkraunama...

Dienos sentencijos, gražios, pamokančios mintys

Šiame pasaulyje, kuriame viskas keičiasi, lieka tik viena - geri ir blogi darbai. Jie seka mus kaip šešėlis...
Ruth Benedict

Atsakyti
QUOTE(dainele35 @ 2008 08 25, 22:38)
Laimes akimirkos,kuriomis dziaugiames,uzklumpa netiketai.
Ne mes jas surandame-jos pacios suranda mus.

Eslis  Montegiu

Tarp namu ir parduotuves yra laimes telkineliai.
Paukstis,sodas,draugo pasveikinimas...Saules atokaitoje kate,
kuria reikia paglostyti.Pasinaudok jais arba praeik pro sali.
Tai priklauso tik nuo taves.

Pem Braun

QUOTE(ZYLĖ7 @ 2008 08 28, 23:37)
"Dabar, kai jau esu senas, pavarges ir vienisas, atsigrezus atgal atrodo, tarsi mano gyvenimas butu kazkieno kito gyvenimas. ...

Labai labai grazu wub.gif

Turbut jau buvo ideta, sorry jei kartojuosi...

"Meilė - laukinė jėga. Kai stengiamės ją valdyti, ji mus sunaikina. Kai stengiamės įkalinti, paverčia vergais. Kai mėginame suprasti, supainioja mus ir sutrikdo. Ši galia žemėje yra tam, kad suteiktų mums laimės, kad priartintų mus prie Dievo ir prie mūsų artimo. Bet mylint taip, kaip dabar mylime, kiekvienai ramybės minutei tenka valanda sielvarto. Išmokime mylėti"

"... jau kelerius pastaruosius metus man neduoda ramybės mintis, kad pamažu prarandu gebėjimą stipriai jausti – kaip tada, kai buvau jaunesnis. Baisu jausti, kad tavo emocijos tolsta ir tolsta ir tau tiesiog niekas neberūpi. Tačiau baisiausias dalykas turbūt yra tai, kad tau net neberūpi šis praradimas."

"Kai buvau jaunesnis, labai dažnai nerimaudavau, kad galiu likti vienišas – kad manęs niekas nemylės ar aš pats neįstengsiu mylėti. Bėgant metams, pradėjau nerimauti dėl kitų dalykų. Susirūpinau tuo, kad nebesugebu palaikyti artimų santykių, pasiekti tikro sielų susiliejimo. Jaučiausi taip, lyg visi aplinkui gyventų savo šiltuose namuose ir tik aš vienas naktį būčiau likęs lauke ir niekas manęs nepastebėtų, nes aplink tamsu, nors į akį durk. Tačiau dabar aš esu namuose, viduje, bet tas jausmas niekur nedingsta."

"Kol esi jaunas, visada jauti, kad gyvenimas dar neprasidėjo – kad 'gyvenimas’ turi prasidėti kitą savaitę, kitą mėnesį, kitais metais, po atostogų – žodžiu, kada nors. Tačiau paskui tu tampi vyresnis, o numatytas gyvenimas taip ir neprasideda. Tada pagauni save klausinėjant: 'Na, tai kas gi iš tikrųjų man darėsi visą praėjusį laiką – buvo priepuolis, karštligiška beprotybė?’"

"Gyvenimas po Dievo" Douglas Coupland

Atsakyti
Iš mėgstančio daug kalbėti išmokau - tylos, iš netolerantiško - tolerancijos, iš grubaus - švelnumo...
Kahlil Gibran
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2008 08 29, 12:31)
"Kol esi jaunas, visada jauti, kad gyvenimas dar neprasidėjo – kad 'gyvenimas’ turi prasidėti kitą savaitę, kitą mėnesį, kitais metais, po atostogų – žodžiu, kada nors. Tačiau paskui tu tampi vyresnis, o numatytas gyvenimas taip ir neprasideda. Tada pagauni save klausinėjant: 'Na, tai kas gi iš tikrųjų man darėsi visą praėjusį laiką – buvo priepuolis, karštligiška beprotybė?’"

gražių minčių prikrovei wub.gif ačiū thumbup.gif tai taip pažįstama
skaitei jo knygą?
Atsakyti
QUOTE(Indrul @ 2008 08 29, 09:11)
Šiame pasaulyje, kuriame viskas keičiasi, lieka tik viena - geri ir blogi darbai. Jie seka mus kaip šešėlis...
Ruth Benedict

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Shalimar @ 2008 08 29, 13:31)
"... jau kelerius pastaruosius metus man neduoda ramybės mintis, kad pamažu prarandu gebėjimą stipriai jausti – kaip tada, kai buvau jaunesnis. Baisu jausti, kad tavo emocijos tolsta ir tolsta ir tau tiesiog niekas neberūpi. Tačiau baisiausias dalykas turbūt yra tai, kad tau net neberūpi šis praradimas."
"Kai buvau jaunesnis, labai dažnai nerimaudavau, kad galiu likti vienišas – kad manęs niekas nemylės ar aš pats neįstengsiu mylėti. Bėgant metams, pradėjau nerimauti dėl kitų dalykų. Susirūpinau tuo, kad nebesugebu palaikyti artimų santykių, pasiekti tikro sielų susiliejimo. Jaučiausi taip, lyg visi aplinkui gyventų savo šiltuose namuose ir tik aš vienas naktį būčiau likęs lauke ir niekas manęs nepastebėtų, nes aplink tamsu, nors į akį durk. Tačiau dabar aš esu namuose, viduje, bet tas jausmas niekur nedingsta."

Nuostabus zodziai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZYLĖ7: 29 rugpjūčio 2008 - 22:45
Viskas turi moralą, jeigu tik sugebame jį rasti...
Liwis Carroll

Mūsų darbai atlydi mus iš praeities. Ir tai, kuo buvome, padaro tuo, kuo esame...
George Eliot

Tvirtai laikykis svajonių. Jeigu jos žus, taps paukščiu, kuriam nulūžo sparnas, ir kuris dėl to negali skristi...
Langston Hughes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indrul: 30 rugpjūčio 2008 - 07:19
QUOTE(winona @ 2008 08 29, 19:15)
gražių minčių prikrovei wub.gif ačiū thumbup.gif tai taip pažįstama
skaitei jo knygą?

Neskaiciau, bet labai noriu...Cia is internetiniu knygos apzvalgu 4u.gif
Atsakyti
"Tu gali turėti viską, ko nori, jei nori tikrai. Privalai norėti su tokia energija, kuri veržtųsi pro tavo odą ir susilietų su jėga, sukūrusią pasaulį."
Sheila Graham
Atsakyti
Ar žinote, kada moteris sako – „Aš tave myliu“?

Tada, kai:
• Pati tai nori išgirsti
• Yra vieniša ir jausmą, kurį sukėlė pirmas pasitaikęs vyras ji linkusi vadinti meile.
• Myli gerus vyro veiksmus (dovanas, švelnų elgesį), o ne patį vyrą kaip asmenybę
• Yra erotiškai susijaudinus
• Yra neištikima ar kitkuo nusikaltusi ir dėl to gailisi
• Pradeda abejoti, ar ją dar traukia partneris ir nori žodžiais save įtikinti
• Tiki, kad tikrai jį myli

Kada vyras sako – „Aš tave myliu“ ?

Tada, kai:
• Nori nusitempti naivią mergaitę į lovą
• Moteris įkyriai klausinėja – „ar tu mane myli?“ ir reikia TAI pasakyti, kad ji galiausiai užsičiauptų
• Kai yra priverčiamas tai pasakyti bažnyčioje ar santuokų rūmuose
• Yra romantiškas vyras ir įsiteigęs sau tą jausmą
• Jis muzikantas.
Atsakyti
Kai meilė tarp dviejų žmonių išblėsta,atrodo, kad viskas, kas vyksta,dar labiau atšaldo tarpusavio santykius...
Mary Elizabeth Bradon
Atsakyti
QUOTE(Coochie Coo @ 2008 08 31, 15:08)
Ar žinote, kada moteris sako – „Aš tave myliu“?

Tada, kai:
• Pati tai nori išgirsti
• Yra vieniša ir jausmą, kurį sukėlė pirmas pasitaikęs vyras ji linkusi vadinti meile.
• Myli gerus vyro veiksmus (dovanas, švelnų elgesį), o ne patį vyrą kaip asmenybę
• Yra erotiškai susijaudinus
• Yra neištikima ar kitkuo nusikaltusi ir dėl to gailisi
• Pradeda abejoti, ar ją dar traukia partneris ir nori žodžiais save įtikinti
• Tiki, kad tikrai jį myli

Kada vyras sako – „Aš tave myliu“ ?

Tada, kai:
• Nori nusitempti naivią mergaitę į lovą
• Moteris įkyriai klausinėja – „ar tu mane myli?“ ir reikia TAI pasakyti, kad ji galiausiai užsičiauptų
• Kai yra priverčiamas tai pasakyti bažnyčioje ar santuokų rūmuose
• Yra romantiškas vyras ir įsiteigęs sau tą jausmą
• Jis muzikantas.

iš šios minties galima daryti išvadas,kad meilės nėra?hmm..juk ji yra bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(winona @ 2008 08 31, 19:39)
iš šios minties galima daryti išvadas,kad meilės nėra?hmm..juk ji yra bigsmile.gif  biggrin.gif

Manau meilė yra- meilė sau.

Gryniausia meilės forma neturi nė lašelio egoizmo. Tu myli žmogų, nereikalaudamas iš jo atsako, negriaudamas jam gyvenimo, jei jis pasirinko ne tave. Tavo meilė reiškiasi tik tuo, kad nori matyti jį laimingą

Daug dažniau sutinkama egoistinė meilė. Asmuo teigia (mano) mylintis kitą asmenį, o iš tiesų tik nori, kad tas asmuo jį mylėtų. Visas jo švelnumas, elgesys nukreiptas tik į tai, kad gautų iš kito asmens atsaką.

....

Vyrui gal iš tiesų ir užtenka, kad moteris jį jaudintų fiziškai ir būtų jam meili. Jis su malonumu nuo jos užsidarys ir dirbs savo darbus, įniks į savo pomėgį. O moteris nori nuolat jausti vyro dėmesį. Nori, kad jis žavėtųsi kiekviena jos savybe, dalyvautų kiekviename jos žingsnyje. Šia prasme meilės jai reikia daugiau. Kai vyras daugiau meilės skiria savo darbui nei moteriai, moteris arba pradeda dairytis į kitus vyrus, arba įninka žiūrėti meilės muilo dramas, kurių veikėjai vyrai begalo dėmesingi ir meilūs.
Ir kur gi dingo ta pradžioje aprašyta Fromo grynosios meilės sąvoka? Vyras myli darbą. Moteris egoistiškai reikalauja sau meilės. Abu jie egoistai. Kai jie kartu, mylėti vienas kito grynąja meile nemoka.
Atsakyti