Mes galime visiems būti malonūs, bet negalime visų mylėti. Meilė yra intymiausias, asmeniškiausias jausmas. Ji kaip gėlė, kurią iš karto galime padovanoti tik vienam žmogui. Juk neįmanoma vienu metu padovanoti gėlę visai miniai, visai šaliai. Mylint reikia atiduoti visą save ir jausti, kad esi priimamas, o priimti visą yra galbūt sunkiau negu atiduoti visa. Žinome, ką duodame, bet negalima žinoti, ką reikia imti.
Iš kur žmogus gali žinoti, kas jis? Juk visi nešiojamės savyje kitą, nepažįstamą save, kuris nelauktai mus apstulbina, priversdamas daryti tai ko nenorime.
R. Oldingtonas "Visi zmones priesai"
Kiekvienas pats sau viršininkas, kol...
- * -
Akį rėžiantis jaunikaitis ilgais plaukais ir karoliais
ant kaklo Sokodžyje įnirtingai praktikavo dzeną nė
neketindamas atsisakyti savojo - hipio - gyvenimo būdo.
vieną dieną jis Suzukio Rošio paklausė apie marihuanos
ir dzeno santykį. Suzukis jam atsakė:
- Gal tu per daug rūkai marihuanos.
- Gerai, - tarė vyrukas, - aš liausiuosi. jūs esate
viršininkas.
- Ne! - atšovė Suzukis. - Tu esi viršininkas!
- * -
Po paskaitos jaunas vyriškis pasiteiravo, ką Suzukis
Rošis manąs apie LSD.
Šis tik atsakė:
- Nušvitimas nėra proto būsena.
- * -
Vieną dieną aš ėmiau skųstis Suzukiui Rošiui, kad man
tenka dirbti su nedorais žmonėmis.
Jis atidžiai išklausė ir tarė:
- Jei nori įžvelgti dorybę, turi nuraminti savąjį protą.
Akį rėžiantis jaunikaitis ilgais plaukais ir karoliais
ant kaklo Sokodžyje įnirtingai praktikavo dzeną nė
neketindamas atsisakyti savojo - hipio - gyvenimo būdo.
vieną dieną jis Suzukio Rošio paklausė apie marihuanos
ir dzeno santykį. Suzukis jam atsakė:
- Gal tu per daug rūkai marihuanos.
- Gerai, - tarė vyrukas, - aš liausiuosi. jūs esate
viršininkas.
- Ne! - atšovė Suzukis. - Tu esi viršininkas!
- * -
Po paskaitos jaunas vyriškis pasiteiravo, ką Suzukis
Rošis manąs apie LSD.
Šis tik atsakė:
- Nušvitimas nėra proto būsena.
- * -
Vieną dieną aš ėmiau skųstis Suzukiui Rošiui, kad man
tenka dirbti su nedorais žmonėmis.
Jis atidžiai išklausė ir tarė:
- Jei nori įžvelgti dorybę, turi nuraminti savąjį protą.
Diplomatija yra menas sakyti "Koks puikus šunelis!" tol, kol nesuradote gero akmens. Willis Rogersas (1879-1935)
Visada geriausia yra sakyti tiesą. Nebent Jūs esate išskirtinai puikus melagis. Jerome'as K. Jerome'as
Diplomatija yra menas sakyti "Koks puikus šunelis!" tol, kol nesuradote gero akmens. Willis Rogersas (1879-1935)
Visada geriausia yra sakyti tiesą. Nebent Jūs esate išskirtinai puikus melagis. Jerome'as K. Jerome'as
Makarončike,tavo avataras
Per anksti... Per anksti pabudai, per anksti pražydai, per anksti, o varge, užkopei į svaiginantį žemiškosios laimės kalną. Per anksti. Tu juk dar nieko nežinai, nesupranti, nesuvoki. Kaip tau paaiškinti, kad vyro ir moters santykiuose svarbiausia ne jausmai, o protas? Ne veltui rožė - meilės gėlė. Jausmai - visas tas spygliuotas žaliuojantis krūmas ir pačią saulę viliojantys pasakiško grožio žiedai. O šaknys? Tai protas, be kurio vysta žaluma ir išnyksta grožis, bet tu to nežinai. Tu nežinai, kad dievai žmogui pavydi didelės laimės. Ar girdėjai? Žaibai juk kerta pačius aukščiausius medžius! Laiminga meilė slysta iš širdies kaip iš rankų laimingi pinigai...
Prieš iškeliaudamas privalau žinoti tikslą.Klausiu savęs,kur esu ir į kur ketinu eiti.Suvokiu,kad einu į save.Aš pats esu tikslas,tas,tas kuris ieško ir kurio ieško.Jei aš pats esu tikslas,vadinasi,negaliu nepasiekti tikslo,nes aš nuolat esu prie tikslo, o visa kita tėra tariamieji tikslai.Vienintelis tikslas,kurio verta siekti,esu aš pats.
QUOTE(Lithium @ 2008 06 03, 18:41)
neradau autoriaus, bet labai patiko
Manęs nedomina, ką Tu darai, kad pragyventum. Aš noriu žinoti, ko Tu trokšti, ir ar drįsti svajoti apie savo susitikimą su savo širdies ilgesiu.
Manęs nedomina, kiek Tau metų. Aš noriu žinoti, ar surizikuotum atrodyti kvailiu dėl meilės, dėl savo svajonių, dėl nuotykio būti gyvam.
Manęs nedomina, po kokiomis planetomis esi gimęs. Aš noriu žinoti, ar esi susilietęs su savo širdgėlos centru, ar atvėrė Tave gyvenimo išdavystės, o gal susitraukei ir užsidarei iš baimės dėl būsimo skausmo.
Aš noriu žinoti, ar gali sėdėti su skausmu, mano ar savo paties, neimdamas judėti, kad jį paslėptum, susilpnintum ar nustatytum. Aš noriu žinoti, ar gali būti su džiaugsmu, mano ar savo paties, ar gali šokti kaip laukinis ir leisti ekstazei pripildyti Tave iki rankų ir kojų galiukų, neperspėdamas mūsų, kad būtume atsargūs, realistiški, ar prisimintume buvimu žmogumi apribojimus.
Manęs nedomina, ar tai, ką pasakoji, yra tiesa. Aš noriu žinoti, ar gali apvilti kitą, kad išliktum teisingas prieš patį save. Ar gali ištverti išdavystės kaltinimą, ir neišduoti savo paties sielos.
Aš noriu žinoti, ar Tu gali pasitikėti ir todėl būti vertas pasitikėjimo. Aš noriu žinoti, ar gali įžvelgti grožį, net kai nėra gražu kiekvieną dieną, ir ar gali semtis iš jo, kaip iš savo gyvybės šaltinio.
Aš noriu žinoti, ar gali gyventi su nesėkme, savo ar mano, ir vis tiek stovėti ant ežero krašto ir šaukti auksinei pilnačiai: Taip!.
Man neįdomu žinoti, kur gyveni ir kiek turi pinigų. Aš noriu žinoti, ar tu galėtum atsikelti po vargo ir nevilties nakties, nuvargęs ir sumuštas iki kaulų, ir daryti tai, kas reikalinga padaryti dėl vaikų.
Manęs nedomina, ką Tu darai, kad pragyventum. Aš noriu žinoti, ko Tu trokšti, ir ar drįsti svajoti apie savo susitikimą su savo širdies ilgesiu.
Manęs nedomina, kiek Tau metų. Aš noriu žinoti, ar surizikuotum atrodyti kvailiu dėl meilės, dėl savo svajonių, dėl nuotykio būti gyvam.
Manęs nedomina, po kokiomis planetomis esi gimęs. Aš noriu žinoti, ar esi susilietęs su savo širdgėlos centru, ar atvėrė Tave gyvenimo išdavystės, o gal susitraukei ir užsidarei iš baimės dėl būsimo skausmo.
Aš noriu žinoti, ar gali sėdėti su skausmu, mano ar savo paties, neimdamas judėti, kad jį paslėptum, susilpnintum ar nustatytum. Aš noriu žinoti, ar gali būti su džiaugsmu, mano ar savo paties, ar gali šokti kaip laukinis ir leisti ekstazei pripildyti Tave iki rankų ir kojų galiukų, neperspėdamas mūsų, kad būtume atsargūs, realistiški, ar prisimintume buvimu žmogumi apribojimus.
Manęs nedomina, ar tai, ką pasakoji, yra tiesa. Aš noriu žinoti, ar gali apvilti kitą, kad išliktum teisingas prieš patį save. Ar gali ištverti išdavystės kaltinimą, ir neišduoti savo paties sielos.
Aš noriu žinoti, ar Tu gali pasitikėti ir todėl būti vertas pasitikėjimo. Aš noriu žinoti, ar gali įžvelgti grožį, net kai nėra gražu kiekvieną dieną, ir ar gali semtis iš jo, kaip iš savo gyvybės šaltinio.
Aš noriu žinoti, ar gali gyventi su nesėkme, savo ar mano, ir vis tiek stovėti ant ežero krašto ir šaukti auksinei pilnačiai: Taip!.
Man neįdomu žinoti, kur gyveni ir kiek turi pinigų. Aš noriu žinoti, ar tu galėtum atsikelti po vargo ir nevilties nakties, nuvargęs ir sumuštas iki kaulų, ir daryti tai, kas reikalinga padaryti dėl vaikų.
Labai prasminga
Papildyta:
QUOTE(Coochie Coo @ 2008 06 04, 01:02)
Geras
Papildyta:
QUOTE(winona @ 2008 06 10, 20:23)
Mes galime visiems būti malonūs, bet negalime visų mylėti. Meilė yra intymiausias, asmeniškiausias jausmas. Ji kaip gėlė, kurią iš karto galime padovanoti tik vienam žmogui. Juk neįmanoma vienu metu padovanoti gėlę visai miniai, visai šaliai. Mylint reikia atiduoti visą save ir jausti, kad esi priimamas, o priimti visą yra galbūt sunkiau negu atiduoti visa. Žinome, ką duodame, bet negalima žinoti, ką reikia imti.
Iš kur žmogus gali žinoti, kas jis? Juk visi nešiojamės savyje kitą, nepažįstamą save, kuris nelauktai mus apstulbina, priversdamas daryti tai ko nenorime.
Teisingi žodžiai
-Kaip vis dėlto gerai, kad mes turime vienas kitą!
Mikė Pūkuotukas linktelėjo.
- Tu įsivaizduok: manęs nėra, tu sėdi vienas ir nėra su kuo pasišnekėti.
- O tu kur?
- Manęs nėra.
- Taip nebūna, - pasakė Mikė Pūkuotukas.
- Aš irgi taip manau, - pasakė Paršelis. - Bet štai staiga - manęs visai nėra. Tu vienas. Ir ką gi tu darysi?
- Eisiu pas tave.
- Kur?
- Kaip - kur? Į namus. Ateisiu ir sakysiu: "Kodėl tu neatėjai, Paršeli?" O tu sakysi...
- Tai kvaila! Ką gi aš sakysiu, jeigu manęs nėra?
- Jei nėra namuose, vadinasi, išėjai pas mane...
Paršelis prisiglaudė prie Pūkuotuko.
- Pūkuotuk... - sušnabždėjo.
- Ką, Paršeli?
- Nieko... - atsakė Paršelis imdamas Pukuotuko leteną. - As tik noriu žinoti, kad Tu visada šalia...
/manau, kas autorius, nereikia aiškinti.
Mikė Pūkuotukas linktelėjo.
- Tu įsivaizduok: manęs nėra, tu sėdi vienas ir nėra su kuo pasišnekėti.
- O tu kur?
- Manęs nėra.
- Taip nebūna, - pasakė Mikė Pūkuotukas.
- Aš irgi taip manau, - pasakė Paršelis. - Bet štai staiga - manęs visai nėra. Tu vienas. Ir ką gi tu darysi?
- Eisiu pas tave.
- Kur?
- Kaip - kur? Į namus. Ateisiu ir sakysiu: "Kodėl tu neatėjai, Paršeli?" O tu sakysi...
- Tai kvaila! Ką gi aš sakysiu, jeigu manęs nėra?
- Jei nėra namuose, vadinasi, išėjai pas mane...
Paršelis prisiglaudė prie Pūkuotuko.
- Pūkuotuk... - sušnabždėjo.
- Ką, Paršeli?
- Nieko... - atsakė Paršelis imdamas Pukuotuko leteną. - As tik noriu žinoti, kad Tu visada šalia...
/manau, kas autorius, nereikia aiškinti.
Laime isprunka vidun pro duris kurias netycia palikai atviras...
Sita fraze nugirdau guledama ligoninej, ir iki dabar prisimenu, man kazkodel ji labai patinka.
Tikiuosi nesikartoju
Sita fraze nugirdau guledama ligoninej, ir iki dabar prisimenu, man kazkodel ji labai patinka.
Tikiuosi nesikartoju
QUOTE(Ditė @ 2008 06 14, 17:59)
....Viltis panaši į nakties dangų: nėra tokio kampelio, kur atkakliai ieškanti akis nesurastų galų gale kokios nors žvaigždės. (O. Feljė)
Tikrai paguodžiantys žodžiai
Man patinka ir šie: "Tikėk tuo, ko dar nėra, tam, kad būtu... "
Gyvenimas yra tai, kas vyksta, kol jūs esate užsiėmęs kitais darbais. (John Lennon)
Tikėk tais, kurie ieško tiesos. Netikėk tais, kurie rado. (Andre Gide)
Man labiausia patinka mokslinė teorija, kad Saturno žiedus sudaro oro linijų pamesti keleivių lagaminai. ( Russell)
Patraukite į savo pusę visus kvailius ir jūs būsite išrinktas į bet kurį postą. (Frank Dane)
Jėgos naudojimas problemoms spręsti - labai prasta išeitis. Ją naudoja tik maži vaikai ir didelės nacijos. (David Friedman)
Mėgstu gyvenimą. Čia yra ką veikti. (Ronnie Shakes)
Politika yra antroji pagal senumą profesija. Ir aš pastebėjau, kad labai primena pirmąją.(Ronaldas Reaganas)
Jeigu Dievas gyventų Žemėje, žmonės jam išdaužytų langus.(Žydų priežodis)
Tikėk tais, kurie ieško tiesos. Netikėk tais, kurie rado. (Andre Gide)
Man labiausia patinka mokslinė teorija, kad Saturno žiedus sudaro oro linijų pamesti keleivių lagaminai. ( Russell)
Patraukite į savo pusę visus kvailius ir jūs būsite išrinktas į bet kurį postą. (Frank Dane)
Jėgos naudojimas problemoms spręsti - labai prasta išeitis. Ją naudoja tik maži vaikai ir didelės nacijos. (David Friedman)
Mėgstu gyvenimą. Čia yra ką veikti. (Ronnie Shakes)
Politika yra antroji pagal senumą profesija. Ir aš pastebėjau, kad labai primena pirmąją.(Ronaldas Reaganas)
Jeigu Dievas gyventų Žemėje, žmonės jam išdaužytų langus.(Žydų priežodis)