Užgimstanti aistra gera tuo, kad ji vienodai nesuvokia savo atsiradimo ir negalvoja apie baigtį; džiugi ir šviesi, ji nejaučia, kad gali prisišaukti nelaimę.
Vadinamosiomis mandagumo ir padorumo taisyklėmis mes įgyjame tai, kas kitais atvejais pasiekiama tik jėga, o kartais nepaklūsta ir jai.
Johanas Volfgangas fon Gėtė
Mergytės, gal kas po ranka turi trumpų ir labai, labai jausmingų žodžių apie meilę. Skaičiau ankstesne stemeles, bet nieko neišsirinkau. Gal kas padėtumėt
Aš visiškai tavo -
kaip dangiškas sapnas
per širdį sklendi,
lieti mano mintį,
šauki tavo grožy gyventi.
Aš visiškai tavo -
be laiko ribų.
Aš visiškai tavo,
su liūdesiu ir džiaugsmu,
troškimais ir baime,
gabumais, klydimais,
ir nieko neatmetu.
C.Peikert- Flaspoler
kaip dangiškas sapnas
per širdį sklendi,
lieti mano mintį,
šauki tavo grožy gyventi.
Aš visiškai tavo -
be laiko ribų.
Aš visiškai tavo,
su liūdesiu ir džiaugsmu,
troškimais ir baime,
gabumais, klydimais,
ir nieko neatmetu.
C.Peikert- Flaspoler
Mes vaišiname savo artimiausius draugus ir bendradarbius prie stalo, bet kaip retai prisimename alkstančią šių žmonių savigarbą! Mes aprūpiname juos kepsniais ir bulvėmis, teikiančiais energiją, bet nerandame progos pasakyti jiems malonių įvertinimo žodžių, kurie metų metais skambėtų jų atmintyje kaip ryto žvaigždžių muzika.
Pabandykite savo dienos kelionėje palikti draugišką dėkingumo kibirkštėlių pėdsaką. Jūs nustebsite pamatęs, kaip jos įsiplieks mažomis draugystės liepsnelėmis ir tarsi švyturiai nušvies kitą jūsų vizitą.
Šiuo keliu aš eisiu tik vieną kartą, todėl tą gėrį, kurį galiu padaryti, arba švelnumą, kurį galiu parodyti kuriam nors žmogui, turiu padaryti dabar. Negaliu atidėti, negaliu delsti, nes šiuo keliu aš daugiau neisiu.
D. Carnegie "Kaip įsigyti draugų ir daryti įtaką žmoėms"
Pabandykite savo dienos kelionėje palikti draugišką dėkingumo kibirkštėlių pėdsaką. Jūs nustebsite pamatęs, kaip jos įsiplieks mažomis draugystės liepsnelėmis ir tarsi švyturiai nušvies kitą jūsų vizitą.
Šiuo keliu aš eisiu tik vieną kartą, todėl tą gėrį, kurį galiu padaryti, arba švelnumą, kurį galiu parodyti kuriam nors žmogui, turiu padaryti dabar. Negaliu atidėti, negaliu delsti, nes šiuo keliu aš daugiau neisiu.
D. Carnegie "Kaip įsigyti draugų ir daryti įtaką žmoėms"
Meilė - tai saulėtekis,vidurdienis ilgas ir kantrus, ir vakaras stebuklingas tylus, o ją pagimdė ilgesys. Meilė - tai akimirka, švystelėjanti visu saulių ir žvaigždžių visatos spindėjimu. Meilė - tai vieškelis i saulę, grįstas aštriais deimantais, kuriuo turi eiti basas
M. K. Čiurlionis.
Toks trumpas žodis, bet jame sutelkta viskas:
kūnas, siela, gyvenimas, pati būtis.
Mes jaučiame jį kaip kraujo šilumą,
kvėpuojame kaip oru, nešiojamės
kaip savo mintis.
Niekas daugiau mums neegzistuoja.
Tai ne žodis-nenusakoma būsena,
kurią žymi penkios raidės...
Guy de Maupassant
M. K. Čiurlionis.
Toks trumpas žodis, bet jame sutelkta viskas:
kūnas, siela, gyvenimas, pati būtis.
Mes jaučiame jį kaip kraujo šilumą,
kvėpuojame kaip oru, nešiojamės
kaip savo mintis.
Niekas daugiau mums neegzistuoja.
Tai ne žodis-nenusakoma būsena,
kurią žymi penkios raidės...
Guy de Maupassant
Jei nežinai dėl ko gyventi, gyvenk, kad sužinotum.
Nėra būtina žinoti viską, kad suprastum kažką. Clifford Geertz
Nėra būtina žinoti viską, kad suprastum kažką. Clifford Geertz
QUOTE(jurgyte111 @ 2008 04 01, 18:24)
Mergytės, gal kas po ranka turi trumpų ir labai, labai jausmingų žodžių apie meilę. Skaičiau ankstesne stemeles, bet nieko neišsirinkau. Gal kas padėtumėt
Myliu tave,nes tu esi mano gyvenimas,o gyvenima myliu,nes tu jame
Meilė - sudėtingiausias instrumentas, ir jis be priekaištu tik tada, kai visi komponentai savo vietoje.
---------------------
Meilė - tai gegužis pasiklydęs, tai šermukšniu uždegta versmė, Meilė -medin sviestos vėjo kanklės, amžiais grojama dalia.
---------------------
Meilės žaizdos gal ne visada mirtinos, bet užtat niekada neužgyja.
---------------------
Meilė duota žmogui viena: jei ji nesulaukia atsako - žmogus privalo šventai saugoti ją savo širdyje visa gyvenimą.
---------------------
Meilė - tai gegužis pasiklydęs, tai šermukšniu uždegta versmė, Meilė -medin sviestos vėjo kanklės, amžiais grojama dalia.
---------------------
Meilės žaizdos gal ne visada mirtinos, bet užtat niekada neužgyja.
---------------------
Meilė duota žmogui viena: jei ji nesulaukia atsako - žmogus privalo šventai saugoti ją savo širdyje visa gyvenimą.
jei viena diena manes paklausi: ka renkies mane ar gyvenima?..as pasakysiu gyvenima ir nueisiu, bet tu nesuzinosi..kad ir esi mano gyvenimas..
(vieno draugo zodziai..)
(vieno draugo zodziai..)
Optimistas mato pusiau pilną butelį, o pesimistas pusiau tuščią.