Įkraunama...
Įkraunama...

UK rezidento paso gavimas

Resident permit - tai vienas iš proceso GB pilietybei gauti etapų. Pirmiausiai asmuo gauna Residence Permit (išduodamas 5 metams), o pragyvenęs su tokiu statusu 4 metus, gali prašyti leidimo gyventi šalyje neribotą laiką (Indefinite Leave to Remain). ir t.t.
taip pat Residence Permit labai praverčia toms poroms, kai vienas iš partnerių (sutuoktinių) neturi ES pilietybės.
Atsakyti
QUOTE(lsd @ 2009 08 16, 21:28)
taip,reikes absoliuciai visu payslipu,statementu,sutarciu ir t.t. uz visus metus.

Ar pati viska tvarkeisi? Banko statementu? ir kokio sutarciu?
Atsakyti
QUOTE(siguliukas17 @ 2009 08 17, 08:15)
Ar pati viska tvarkeisi? Banko statementu? ir kokio sutarciu?

taip,pati,nematau reikalo moket kazkam uz popieriuku pildyma,tai nera neimanomas dalykas kurio negaletum pati pasidaryt.
sutarciu su landlordais (per ta visa laika kur gyvenai),visu bilu ir t.t.,zodziu visko reik.
Atsakyti
QUOTE(lsd @ 2009 08 17, 11:36)
taip,pati,nematau reikalo moket kazkam uz popieriuku pildyma,tai nera neimanomas dalykas kurio negaletum pati pasidaryt.
sutarciu su landlordais (per ta visa laika kur gyvenai),visu bilu ir t.t.,zodziu visko reik.

nu ir as visa laika pati viska darausi ax.gif
Nuomos sutartys pas mane tik 2 paskutiniu metu, bilai irgi, nes seniau tik kambari nuomavausi.
Reikes pasinagrineti, iskasti visus peislipus is pakampiu biggrin.gif kazkur net turiu pacia anketa.
o kaip darei pastu ar pati vaziavai? Gal geriau buti su apoitmentu i croydon'a g.gif
Ir kiek laiko uztruko?
Mano vyra irgi laukia leave to remain, bet jis ne is EU tai viska su advokate dare.
Atsakyti
QUOTE(siguliukas17 @ 2009 08 17, 11:19)
nu ir as visa laika pati viska darausi  ax.gif
Nuomos sutartys pas mane tik 2 paskutiniu metu, bilai irgi, nes seniau tik kambari nuomavausi.
Reikes pasinagrineti, iskasti visus peislipus is pakampiu  biggrin.gif kazkur net turiu pacia anketa.
o kaip darei pastu ar pati vaziavai? Gal geriau buti su apoitmentu i croydon'a  g.gif
Ir kiek laiko uztruko?
Mano vyra irgi laukia leave to remain, bet jis ne is EU tai viska su advokate dare.

Kiek zinau (na pries pora metu) buvo galima tik pastu siusti forma...na o namo nuomos sutarciu jokiu nereikejo...tik darbo kantraktu, p60...payslips paskutinius kelis...ir visa kita kas irodo kad tu ce gyvenai ir dirbai ar pats save islaikei neprasant valstybes pagalbos( income support, HB ir t.t..) paskutinius 5 metus... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(siguliukas17 @ 2009 08 17, 11:19)
nu ir as visa laika pati viska darausi  ax.gif
Reikes pasinagrineti, iskasti visus peislipus is pakampiu  biggrin.gif kazkur net turiu pacia anketa.
o kaip darei pastu ar pati vaziavai? Gal geriau buti su apoitmentu i croydon'a  g.gif
Ir kiek laiko uztruko?

leave to remain siunciau pastu,uztruko virs metu,o reikejo man visu popieriuku,cia gal ant ko uztaikai biggrin.gif
Atsakyti
O as HB gaunu daugiau nei metai? Idomu uzklius sitas g.gif
Atsakyti
QUOTE(siguliukas17 @ 2009 08 18, 08:53)
O as HB gaunu daugiau nei metai? Idomu uzklius sitas  g.gif

Istatymiskai jus jau leave to remain negalit prasyt...prasymas butu atmestas unsure.gif
Atsakyti
Labas vakarelis smile.gif

gal zinot del resident permit reikia buti isdirbus metus laiko nuo HO leidimo gavimo,ar pvz gavau HO leidima dirbti,padirbau puse metu ,pertrauka keli men ir kitam darbe jau isdirbau metus ir galiu prasyti g.gif
Norejau susitvarkyt bent viena benefit,kad gaut koledza nemokamai,bet paskaiciau cia,kad tada leave to remain negali prasyt ,tai persigalvojau(nors nzn ar man jo reiks) biggrin.gif
Atsakyti
labuka visoms mirksiukas.gif sakykit o kur ta formele gauti reiketu blush2.gif gal galit patarti ka daryti kur ta formele gauti blush2.gif butu didelis aciukas
Atsakyti
QUOTE(Sigeita @ 2009 08 15, 20:22)
labukas,
as turiu rezidenta.
reik but pradirbus darbe be pertraukos 12men. tureti visus payslepus visu metu ir jei daugiau esat dirbe men, home ofisa, dar kazko regis reik nepamenu.
pasiskambinate siuo nr EEA1 08706067766 (jei nepasikeite)
paprasote, kad atsiustu forma, o ten viskas parasyta ka reik siust, tik zinoma siuskite registruotu laisku.
kai dariausi sau ir vyresniajam sunui padariau, o mazajam nepadare, nes jis dar tada neturejo paso.
uztruko tiksliai nepamenu, bet apie 3-4men. tai buvo 2007m.
be to rezidenta galima gaut ir ta pacia diena, vyras daresi 2006m, nuejo i ofisa su visais dok, kuriai reialingi ir po 4-5val jau turejo rankose  ax.gif
bet dabar taip viskas keiciais tai negaliu pasakyt, ar jau taip isduoda.. g.gif
o mano drauge issiunte pernai vasara, prasidejo krizes ir tt ir buvo sustabdytas rezidentu isdavimas... tai nezinau jau metai praejo, turejo jau ir gaut... g.gif  reiks pasiklaust.. ax.gif

labai atsiprasau o i koki cia ofisa reiketu eiti?
Papildyta:
[quote=uk-girl,2009 08 18, 17:13]
Istatymiskai jus jau leave to remain negalit prasyt...prasymas butu atmestas unsure.gif
[/qpatarkit kokios cia formos reikia tam leave to remain gauti,kur cia kreiptis,intike paziurejau tai cia siaubas kiek visko yra o ka atsirinkti gal patartumete
Atsakyti
[quote=delete1210,2009 08 21, 08:07]
labai atsiprasau o i koki cia ofisa reiketu eiti?
Papildyta:
[quote=uk-girl,2009 08 18, 17:13]
[/qpatarkit kokios cia formos reikia tam leave to remain gauti,kur cia kreiptis,intike paziurejau tai cia siaubas kiek visko yra o ka atsirinkti gal patartumete
[/quote]

atrodo cia:
EUROPEAN CASEWORK IMMIGRATION AND NATIONALITY DIRECTORATE
LUNAR HOUSE
40 WELLESLEY ROAD
CROYDON
CR9 2BY

na mano vadinas taip:
UK RESIDENCE DOCUMENTATION FOR A NATIONAL OF AN EEA STATE
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigeita: 21 rugpjūčio 2009 - 22:47