na, va...nepamenu, gal pries menesi issiunciau vyro vardu uzpildyta aplication, del EEA3, snd gavom is ju laiska, ( gerai kad neparsiunte visu dokumnetu) , praso atsiusti mano santuokos liudijima- orginala, ir sutuoktines, t.y. mano, irodyma, kad 5 metai esu UK vadinasi, nors ir vyro vardu aplication pildytas, vistiek seimos nariu irodyma reikia siusti, jog gyvena cia 5 metus
Žiūriu genijai čia susirinkę, tai užklausiu porą klausimų.
1. Ar gauti pilietybei (nationality), reikia prieš tai būti turėjus permanent residence statusą?
2. Ar gauti pilietybei/permanent residence rbūtinai reikia būti išdirbus X laikotarpį?
3. Gauti pilietybei, reikia būti pragyvenus šalyje bent 5 metus arba 3, jei sutuoktinis JK pilietis. Klausimas toks - ar tie trys metai skaičiuojami nuo santuokos pradžios, ar nuo atvykimo į šalį?
Dėkavoju iš anksto
1. Ar gauti pilietybei (nationality), reikia prieš tai būti turėjus permanent residence statusą?
2. Ar gauti pilietybei/permanent residence rbūtinai reikia būti išdirbus X laikotarpį?
3. Gauti pilietybei, reikia būti pragyvenus šalyje bent 5 metus arba 3, jei sutuoktinis JK pilietis. Klausimas toks - ar tie trys metai skaičiuojami nuo santuokos pradžios, ar nuo atvykimo į šalį?
Dėkavoju iš anksto
Kazkur jau lyg buvo mineta, bet neatrandu pildant dokus rezidentui gauti (cia pildom ta forma, kur po vienu metu gyvenimo UK) ar reikia i ja itraukti vaikus gimusius UK, ar tik tuos, kurie yra gime ne UK?!
QUOTE(Sorceress @ 2011 11 02, 17:05)
Žiūriu genijai čia susirinkę, tai užklausiu porą klausimų.
Dėkavoju iš anksto
Dėkavoju iš anksto
1. gauni residence automatiskai jeigu 5 metus cia pradirbai. Nebent jei nori popieriaus ta irodant gali siusti forma EEA3 su 5 x P60 ir gausi permanent residence card.
2. taip reikia isdirbti 5 metus, arba buti studentu arba tureti pakankamai pinigu per tuos 5 metus save issilaikyti be vasltybes paramos - pasalpu. as emiau vaikams UK pasus tai reikejo tu visu P60 ir dar gauti laiska is department for work and pensions kad niekada negavau pasalpu.
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2011 07 20, 21:37)
Labas vakaras,
atleiskit uz kvaila klausima.Ar banko steitmentai(isklotines)netinka,kaip irodymas,kad dirbau ir gyvenau sioje salyje daugiau,kaip 5 metus?
atleiskit uz kvaila klausima.Ar banko steitmentai(isklotines)netinka,kaip irodymas,kad dirbau ir gyvenau sioje salyje daugiau,kaip 5 metus?
Netinka.
Pas mane dar buvo vienas P60 toks neofialus, o tik darbas atspausdino toki 'statement of earn ings' tiems finansiniams metams, ten buvo mano NI, kiek uzdirbau ir kiek sumokejau tax. Tai va tas P60 praejo Home office kai pildziau EEA3, bet kai nuejau i pasu poskiri vaikams UK pasus isimti tas pats P60 netiko ir liepe skabinti i inland revenue ir gauti P60 kopija is ju uz tuos metus. Tai jeigu tikrai dirbai bet neturi P60 paskambink i Inladn revenue ir jie tau atsius laiska su siklotine kiek kur kada dirbai ir kiek tax mokejai.
QUOTE(PetryteN17 @ 2011 11 04, 02:15)
2. taip reikia isdirbti 5 metus, arba buti studentu arba tureti pakankamai pinigu per tuos 5 metus save issilaikyti be vasltybes paramos - pasalpu.
O tai jeigu nedirbai dėl vienokių ar kitokių priežasčių ir minimum 5 metus išgyvenai be pašalpų, tai čia skaitosi, kad pakankamai pinigų maiše turėjai, ar kaip?
Sveikos,
O kuo skiriasi eea3 forma nuo eea1?
As uzpildziau ir issiunciau eea1 su payslips vieneriu metu, pasu ir antuokos liudijimu ir po keletos savaiciu gavau residenta.
As uzpildziau ir issiunciau eea1 su payslips vieneriu metu, pasu ir antuokos liudijimu ir po keletos savaiciu gavau residenta.
QUOTE(sliekiukas @ 2011 11 05, 17:37)
Sveikos,
as irgi nesuprantu kodel jos siuncia ne eea1 forma...? as jau n skaiciui zmoniu esu padariuzsi rezidenta ir visada siunciau EEA1 forma...
QUOTE(nakvisa @ 2012 02 17, 03:15)
as irgi nesuprantu kodel jos siuncia ne eea1 forma...? as jau n skaiciui zmoniu esu padariuzsi rezidenta ir visada siunciau EEA1 forma...
Trumpai pamėginsiu paaiškinti. Jei kur suklysiu, galėsit mane pataisyti.
EEA1 formą pildote kai norite gauti Registration Certificate. T.y. norite dokumento patvirtinančio jūsų teisę gyventi UK remiantis Europos Sąjungos įstatymais. (esate darbuotojas, dirbate sau, studijuojat, turit pakankamai lėšų išlaikyti save patys, ieskote darbo ar išėjote į pensiją. Turit teisę gyventi šalyje, kol priklausot bent vienai grupei)
EEA3 formą pildote tuomet, kai penkerius metus pragyvenote UK pagal Europos Sąjungos įstatymus (priklausėte ir vis dar priklausote bent vienai grupei: esate darbuotojas, dirbate sau, studijuojat, turit pakankamai lėšų išlaikyti save patys, ieskote darbo ar išėjote į pensiją.). Ši forma pildoma tam, kad patvirtuntumėte savo teisę pastoviai gyventi UK (Permanent Residence). Ši teisė prarandama, jei iš salies išvykote dviems ar daugiau metų.
QUOTE(bucka @ 2008 04 05, 11:59)
pirmiausia tau reikia rezidenta tvarkytis, nes be jo jokie kiti reikaliukai-popieriukai nesitvarko o kokia forma? rezidentui? tada gali ja pildyti. beje pragyventas laikas neturi jokios itakos tik po 4 metu, kai jau turi rezidenta, tada gali toliau tvarkytis identifine leave to remain ir pilietybe.
taip. kai jau viska susitvarkai gauni kortele su tavo nuotrauka. raso, kad ja reiketu visada tureti su savimi isvykstant is salies, bet as niekada nesivezioju. juk jie viska kompiuteryje mato - juk bendra duomenu baze pas juos
taip. kai jau viska susitvarkai gauni kortele su tavo nuotrauka. raso, kad ja reiketu visada tureti su savimi isvykstant is salies, bet as niekada nesivezioju. juk jie viska kompiuteryje mato - juk bendra duomenu baze pas juos
EEA1 FORMA PARSISIUSNTI IS INTERNETO IR TEN VISKAS PARASYTA KAIP KA PILDYTI IR KIEK KO REIKIA
SEKMES
Sveikos cia tiek daug priraset bet nieko nesusigaudau vistiek. O jei as gaunu benefitus uz vaika ir kaip dirbanti vienisa mama galiu irodyti kad gyvenu jau daugiau nei 5 metus tai to EE3 resident permit jau negaleciau gauti, nes pasalpas gaunu, tik ta EEA1.
QUOTE(Akella @ 2012 02 18, 20:23)
Sveikos cia tiek daug priraset bet nieko nesusigaudau vistiek. O jei as gaunu benefitus uz vaika ir kaip dirbanti vienisa mama galiu irodyti kad gyvenu jau daugiau nei 5 metus tai to EE3 resident permit jau negaleciau gauti, nes pasalpas gaunu, tik ta EEA1.
vaiko pasalpos man rodos nesiskaito. kaip child benefit ir tax creditai. nes visi dirbantys turintys vaiku UK juos gauna.
cia kalbama apie benefitus tokius kaip Housing, Jobseekers Allowance ir pan.
Sveikuciukes,
Noriu ir as siusti del rezidento,bet mano vyras ka tik perejo i kita darba,tai,kaip man dabar daryti?Pertraukos jokios nebuvo is vieno darbo i kita is karto.Aciu is anksto
Noriu ir as siusti del rezidento,bet mano vyras ka tik perejo i kita darba,tai,kaip man dabar daryti?Pertraukos jokios nebuvo is vieno darbo i kita is karto.Aciu is anksto