Įkraunama...
Įkraunama...

UK rezidento paso gavimas

QUOTE(Emse @ 2010 12 23, 18:13)
O ar gali taip buti, kad gauni UK pasa vaikui, o pilietybes ne? Jei vaikas cia gimes, bet tevai abu LT pilieciai).

Pirmiau reikia gauti pilietybe, o tada pasa!
Atsakyti
Pasiskaitykit, tikrai yra informacijos
http://www.ukba.home...ishcitizenship/
Atsakyti
QUOTE(Pumma78 @ 2010 12 23, 15:35)
Bijau sumeluot, bet man rodos, kad 1997 m. baigesi ta tvarka, kai cia gime vaikai gaudavo angliska pilietybe. Taigi jei nei vienas is tevu nera British Citizen, tai vaikui pilietybes reikia prasyt arba, kai jam sueis 16 m, jis pats gales prasyt.

jei vaikas gime UK ir pirmus 10 metu pragyveno cia, tada gali igyti pilietybe

Section 1(4) - children who have lived in the United Kingdom for the first 10 years of their life
The child will have an entitlement to register under section 1(4) of the British Nationality Act 1981 if they were born in the United Kingdom on or after 1 January 1983 and lived in there for the first ten years of their life. Applications under this section of the British Nationality Act 1981 should be made using application form T. You should read can I register as a British citizen if I was born in the United Kingdom on or after 1 January 1983 and lived there up to the age of 10 for details on the requirements you need to meet

http://www.ukba.home...tizen/borninuk/
Atsakyti
QUOTE(Samojinga @ 2010 12 23, 18:18)
Pirmiau reikia gauti pilietybe, o tada pasa!

Nu tai kaip tada tie mano pazystami gavo vaikui pasa, nors jie abu LT pilieciai? g.gif

QUOTE(*liolia* @ 2010 12 25, 00:52)
jei vaikas gime UK ir pirmus 10 metu pragyveno cia, tada gali igyti pilietybe

Section 1(4) - children who have lived in the United Kingdom for the first 10 years of their life
The child will have an entitlement to register under section 1(4) of the British Nationality Act 1981 if they were born in the United Kingdom on or after 1 January 1983 and lived in there for the first ten years of their life. Applications under this section of the British Nationality Act 1981 should be made using application form T. You should read can I register as a British citizen if I was born in the United Kingdom on or after 1 January 1983 and lived there up to the age of 10 for details on the requirements you need to meet

http://www.ukba.home...tizen/borninuk/

Dabar jau 10 metu? Anksciau ligtais 7 metai budavo? Bet as vistiek nesuprantu, kaip jau minejau vieni pazystami gavo vaikui pasa(vaikas cia gimes)??? g.gif
Atsakyti
Tai gal geriausia ju ir paklausti, kaip jie gavo. 4u.gif
Atsakyti
sweikutes, noriu jusu paklausti, kuo skiriasi Resident permit nuo resident card, tos melynos knygutes, pries 3 metus gavau ta melyna knygute, bet dabar as susituokiau, pakeiciau pavarde ir susilaukiau leliuko...ka man reiketu daryti, norint pakeisti pavarde ir gauti mano leliukui ta melyna knygele, nes atsimenu, toj formoj, buvo galima rasyti savo seimos narius....ACIU 4u.gif
Atsakyti
na, keliu tema i virsu ir prasau patarimo... blush2.gif blush2.gif bandysiu pildyti EEA3 forma, nes mes su vyru jau virs 5 metu cia, pries 3 metus pasidarem EEA1, formas pildem atskirai, nes buvom nesusituoke, tai del to ir neiskilo klausimu . Va dabar galvoju forma pildyti vyro vardu, o mane su vaiku irasyti kaip seimos nariai, cia kur praso ideti laiska is darbovietes ir P60 bei kt payslipus, tai DETI tik vyro ar ir mano kartu????? g.gif Nes forma tik jo vardu, mes kaip seimos nariai..mums tik pasas su foto priklauso ideti..o kaip su kitais dokumentais, tai ir klausimas iskilo??? Aciu is anksto uz atsakyma... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tinute84: 09 birželio 2011 - 23:22
QUOTE(tinute84 @ 2011 06 10, 00:22)
na, keliu tema i virsu ir prasau patarimo... blush2.gif  blush2.gif  bandysiu pildyti EEA3 forma, nes mes su vyru jau virs 5 metu cia, pries 3 metus pasidarem EEA1, formas pildem atskirai, nes buvom nesusituoke, tai del to ir neiskilo klausimu . Va dabar galvoju forma pildyti vyro vardu, o mane su vaiku irasyti kaip seimos nariai, cia kur praso ideti laiska is darbovietes ir P60 bei kt payslipus, tai DETI tik vyro ar ir mano kartu????? g.gif Nes forma tik jo vardu, mes kaip seimos nariai..mums tik pasas su foto priklauso ideti..o kaip su kitais dokumentais, tai ir klausimas iskilo??? Aciu is anksto uz atsakyma... blush2.gif

Jei pildai vyro vardu, tai tada tik vyro dokumentai reikalingi. Savo tik nuotrauka. O vaikas jei cia gimes tai nereikia jo nei rasyti nei nuotraukos siusti, nes jis automatiskai yra rezidentas prie tevu iki pilnametystes. As kai pildziau nerasiau vaiku, o drauge irase, tai jai grazino visa forma su laisku ir gavo pildyti is naujo, uztruko tada ilgiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Emse, aciu uz atsakyma, taip vaikas cia yra gimes, tai tada nerasysiu jos 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
vel noriu jus sutrukdyti,
uzpildziau forma del EEA3, sudejau visus reikiamus dokumentus, tai iskilo klausimas, pvz. mano naujas pasas yra mano nauja, vyro pavarde..bet kai jie sistemoj paziures pagal mano home ofiso numeri, ir pamatys mergautine pavarde??? tai galvoju, kad gal ideti santuokos (isversta ir notaro patvirtinta) liudijima???? Ten yra lentele, kokius dok. idedi ir kiek vnt, tai yrasyciau, tarp kitu dok. tarkim santuokos liudijimas kaip extra??? ir idomu ar jiems tiktu kopija, nes siaip raso, kad visi dokumentai orginalus turi buti..bet visgi sis liudijimas butu kaip neprivalomas deti, tai gal kopija tiktu g.gif g.gif ???? Aciu is karto uz atsakyma... blush2.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tinute84 @ 2011 06 18, 23:52)
vel noriu jus sutrukdyti,
uzpildziau forma del EEA3, sudejau visus reikiamus dokumentus, tai iskilo klausimas, pvz. mano naujas pasas yra mano nauja, vyro pavarde..bet kai jie sistemoj paziures pagal mano home ofiso numeri, ir pamatys mergautine pavarde??? tai galvoju, kad gal ideti santuokos (isversta ir notaro patvirtinta) liudijima???? Ten yra lentele, kokius dok. idedi ir kiek vnt, tai yrasyciau, tarp kitu dok. tarkim santuokos liudijimas kaip extra??? ir idomu ar jiems tiktu kopija, nes siaip raso, kad visi dokumentai orginalus turi buti..bet visgi sis liudijimas butu kaip neprivalomas deti, tai gal kopija tiktu g.gif  g.gif ???? Aciu is karto uz atsakyma... blush2.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

O ten kur rasai savo pavarde ar nera parasyta, kad jei jus esat zinoma mums dar kita pavarde tai parasykite cia? As nebeatsimenu, bet siaip buna? Bet manau, jei nereikalauja santuokos liudijomo tai ir nedek. Beto jiems juk ne tavo amsneybe reikia issiaiskinti, o tu eini kaip zmona prie vyro g.gif
Atsakyti
QUOTE(Emse @ 2011 06 19, 09:49)
O ten kur rasai savo pavarde ar nera parasyta, kad jei jus esat zinoma mums dar kita pavarde tai parasykite cia?

cia taip rasom, tam zmogui, pagrindiniam, kuris ir pildo si application . o prie seimos nariu taip nera... g.gif
Atsakyti