Įkraunama...
Įkraunama...

UK rezidento paso gavimas

QUOTE(mzheartless @ 2010 05 21, 16:47)
Taip, antra rekomendacija is bet kokio zmogaus, ne jaunesnio nei 25 metai.
Testa laikiau

Aciu jums uz atsakyma smile.gif
As dar tik ta mokomaja knyga skaitau, bet noriu viska apie anketos pildyma susizinoti ir jei viskas gerai tuomet laikysiu testa.

Man tik problema butu surasyt datas kada buvau isvykus is UK per 5metus...
o jeigu surasyt apytikslias datas gali jie manes paprasyt irodymo kur ir kada buvau isvaziavus?

Jus jau gal dokumentus visus uzpildet ir issiuntet? smile.gif

Atsakyti
QUOTE(moliugelis @ 2010 05 24, 12:14)
Aciu jums uz atsakyma smile.gif
As dar tik ta mokomaja knyga skaitau, bet noriu viska apie anketos pildyma susizinoti ir jei viskas gerai tuomet laikysiu testa.

Man tik problema butu surasyt datas kada buvau isvykus is UK per 5metus...
o jeigu surasyt apytikslias datas gali jie manes paprasyt irodymo kur ir kada buvau isvaziavus?

Jus jau gal dokumentus visus uzpildet ir issiuntet? smile.gif

ne nepildziau dar, nes isvaziuoju keliems menesiams i uzsieni, tai teks atidet smile.gif
seip reikalauja atseit tiksliu datu, bet jiems svarbiausia, kad butum UK metus pries jiems gaunant dokumentus, tai reik is darbdavio laisko, kad buvai darbe ta diena smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pause @ 2010 05 22, 21:56)
Bet pasalpas jei priklauso tai ir lietuvos pilieciai turi teise UK gauti.

O apie kokia keliavimo laisve kalba eina? Nereikes moketi uz viza i US ar Indija?

As galvoju ateity ar verta prasyti UK pilietybes, nes apart balsavimo nematau daugiau jokiu privalumu. O iki to laiko tai ir taip kredita teks pasiimti, tai kreditoriai ir taip palankiai ziures jei laiku viska mokesime...

As irgi nesuprantu kam to rezidento paso reikia. Jei jau imti, tai imti pilietybe. Nors jos istiesu nereikia.

Na, as nusprendziau, kad pilietybes nenoriu, nes visdelto, tie £700 ar £800 (ar kiek jau ten) man pasirode svarbesni uz mano galimybe dalyvauti parlamento rinkimuose. Tiesiog, visada turiu kur tuos pinigus isleisti mirksiukas.gif Jei gyvensiu dar 50 metu, reiskia dar tektu man cia balsuoti 10 kartu. Po £70 uz viena balsavima!!!! Geriau Lietuvoje nemokamai balsuosiu. Beto, Lietuvoje truksta protingu zmoniu balsu biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Egle22 @ 2010 05 24, 20:22)
As irgi nesuprantu kam to rezidento paso reikia. Jei jau imti, tai imti pilietybe. Nors jos istiesu nereikia.

Na, as nusprendziau, kad pilietybes nenoriu, nes visdelto, tie £700 ar £800 (ar kiek jau ten) man pasirode svarbesni uz mano galimybe dalyvauti parlamento rinkimuose. Tiesiog, visada turiu kur tuos pinigus isleisti  mirksiukas.gif Jei gyvensiu dar 50 metu, reiskia dar tektu man cia balsuoti 10 kartu. Po £70 uz viena balsavima!!!! Geriau Lietuvoje nemokamai balsuosiu. Beto, Lietuvoje truksta protingu zmoniu balsu  biggrin.gif

Is kitu mamyciu pasisakymu butent tokia nuomone ir susidariau. Realiai kazkokiu privalumu taip ir neisgirdau. Vadinasi pataupysiu pinigu ir laiko (ruosimuisi egzaminams bei popierizmui) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Egle22 @ 2010 05 24, 20:22)

Na, as nusprendziau, kad pilietybes nenoriu, nes visdelto, tie £700 ar £800 (ar kiek jau ten) man pasirode svarbesni uz mano galimybe dalyvauti parlamento rinkimuose. Tiesiog, visada turiu kur tuos pinigus isleisti  mirksiukas.gif Jei gyvensiu dar 50 metu, reiskia dar tektu man cia balsuoti 10 kartu. Po £70 uz viena balsavima!!!! Geriau Lietuvoje nemokamai balsuosiu. Beto, Lietuvoje truksta protingu zmoniu balsu  biggrin.gif

Be rezidento negausi pilietybes,pirmiau turi gaut rezidenta,o tik po keliu metu galesi prasyt pilietybes.
Kad balsuot nereikia,nei UK pilietybes nei rezidento schmoll.gif

Ar tiesa ,kad norint gaut rezidenta negali buti tuos penkis metus gaves Hausing benefitu arba incom suporto?

QUOTE(mzheartless @ 2010 05 23, 01:39)
tikrai automatiskai tampi residentu, jei esi 5 metus be pertrauku isdirbus, ir nesi buvusi is UK isvaziavus daugiau kaip 6 menesius per metus, nebent nori tureti irodyma, kad esi rezidente,bet reikia tuos 5 metus skaiciuoti ne nuo tos dienos, kai atvaziavai cia ar pradejai dirbti, bet nuo tos datos, kai gavai WRS. Maternity leave uzskaitoma, jei joms pasibaigus grizai i darba.

Jei nori gaut pilietybe vistiek primiau reikes irodyti 5 metus,automatiskai rezidentu tu save gali vadint,bet pilietybei to neuzteks.Tikrina dokumentus visus,uz visus 5 metus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amber+: 25 gegužės 2010 - 09:20
QUOTE(amber+ @ 2010 05 25, 09:19)

Ar tiesa ,kad norint gaut rezidenta negali buti tuos penkis metus gaves Hausing benefitu arba incom suporto?
.

Vat butent as sitos info ieskojau ir nieko neradau apie tai parasyta. Gal kai prasai pilietybes sita tikrina? As issiunciau permanent resident, bet ten nieko apie tai neraso.
Atsakyti
QUOTE(Egle22 @ 2010 05 24, 18:22)

na, as galvoju, kad ne tik rinkimuose galesi balsuoti... jei keliauji ir neduok Dieve kas nutiks UK savo pilieciais rupinasi tikrai daugiau nei LT unsure.gif ambasadu daugiau, tad butu jas lengviau pasiekti, nereiks per ambasadas pasu darytis menesiais doh.gif ir kiekvieno lietuviu biurokratu issidirbinejimo pildyt doh.gif ir t.t.....
Atsakyti
QUOTE(amber+ @ 2010 05 25, 07:19)
Be rezidento negausi pilietybes,pirmiau turi gaut rezidenta,o tik po keliu metu galesi prasyt pilietybes.
      Kad balsuot nereikia,nei  UK pilietybes nei rezidento schmoll.gif

Jei nori gaut pilietybe vistiek primiau reikes irodyti 5 metus,automatiskai rezidentu tu save gali vadint,bet pilietybei to neuzteks.Tikrina dokumentus visus,uz visus 5 metus.

irodyti aisku, kad reiks, bet gali tai padaryti tuo paciu metu, kai pildai forma del pilietybes, nebutinai anksciau, o jei esi isgyvenes legaliai 5 metus cia, tai esi laikomas rezitentu, niekur kreiptis nereikia, nebent nesi tikras, ir nori tureti to patvirtinima.

Jei dirbi ir gauni housing benefitus, tam itakos neturi, del income support negaliu pasakyti, bet man rodos, kad nelabai gerai, nauju Europos sajungos saliu pilieciai turi buti dirbantys, studentai arba self employed, kitu Europos sajungos saliu pilieciai yra laikomi dirbanciais ir tada, jei yra uziregistrave Job centre ar gauna jobseekers allowance, mums siek tiek kitaip, tai nzn tiksliai

Papildyta:
Nors is tikro, man atrodo, kad jei ne daugiau kaip 3 menesius nedirbi, tai nieko tokio, svarbiausia tureti WRS
Atsakyti
Skaitau ir nesupranto prie ko ce valstybinei rinkimai...tai nieko bendro neturi...gali ir taip laisvai balsuoti jei esi uzsiregistraves bigsmile.gif
O tie vadinami benefits tai taip ju negali imti kol neturi gaves 5metu resident/leave to remain......kaip tikslei dabar nezinau g.gif bet seniau visur rase ir tikrindavo ar neprasei valstybes pasalpu , jie taip vadinasi leave to remain gali atmesti unsure.gif
Seniau buvo toks sarasas su tom pasalpom kuriu negali prasyti....manau ir dabar galima rasti internete rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(uk-girl @ 2010 05 25, 12:15)
Skaitau ir nesupranto prie ko ce valstybinei rinkimai...tai nieko bendro neturi...gali ir taip laisvai balsuoti jei esi uzsiregistraves  bigsmile.gif
O tie vadinami benefits tai taip ju negali imti kol neturi gaves 5metu resident/leave to remain......kaip tikslei dabar nezinau  g.gif  bet seniau visur rase ir tikrindavo ar neprasei valstybes pasalpu , jie taip vadinasi leave to remain gali atmesti  unsure.gif
Seniau buvo toks sarasas su tom pasalpom kuriu negali prasyti....manau ir dabar galima rasti internete  rolleyes.gif

As pati niekad neplanuoju rezidento ar pilietybes daryt,bet va isgirdau toki dalyka tai galvojau pasitikslinsiu.Bet tai WTC ,CTC ir CHB turbut i ta sarasa pasalpu neina?
Atsakyti
QUOTE(uk-girl @ 2010 05 25, 10:15)
Skaitau ir nesupranto prie ko ce valstybinei rinkimai...tai nieko bendro neturi...gali ir taip laisvai balsuoti jei esi uzsiregistraves  bigsmile.gif

Parlamento rinkimuose negali balsuoti wink.gif gali tik vietiniuose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2010 05 25, 13:03)
Parlamento rinkimuose negali balsuoti wink.gif gali tik vietiniuose  4u.gif

Sorry bet politika nesidomiu....jei kalba eina apie normalius rinkimus tai taip gali balsuoti....http://www.parliament.uk/get-involved/elections/
O apie jokiu special rinkimus kaip ir niekada neteko gauti kvietimo net turint leave to remain.... lotuliukas.gif
Atsakyti