Įkraunama...
Įkraunama...

UK rezidento paso gavimas

QUOTE(kristinija @ 2010 05 21, 20:46)
sveikos,
tai jei as noiu rezindento statuso tai kur kreiptis? as jau 5 metai kaip uzsiregistravus home office. ar skambinti ar forma pidyti, ka daryti?

nereikia niekur kreiptis, jei esi tuos penkis metus legaliai cia prabuvus, tai jau esi nuolatine rezidente, nebent nori tureti patvirtinima, reikia forma pildyti http://www.ukba.home...s/eea/eea31.pdf
Atsakyti
[quote=mzheartless,2010 05 20, 10:54]
http://www.gherson.c...ationality.aspx
If you are settled (have Indefinite Leave to Remain – ILR or, in the case of European (EU) nationals, permanent residence) in the UK then you can stay here without any time limit, whatever your nationality. You do not have to become a British Citizen.

Norint tapti UK piliete nera butina Europos Sajungos nariams kreiptis del permanent resident statuso, kadangi po penkiu metu legaliai cia pragyvenus, ji gauna automatiskai, kreipiantis del pilietybes reikia tik irodyti, kad tu ta statusa turi - pvz nusiusti visokius P60 ar is darbovietes laiskus ir pan. Arba jei nesi tikra, kad skaitaisi permanent resident, gali pries prasydama pilietybes kreiptis del to statuso nustatymo, bet jei esi 5 metus cia isdirbus, arba studijavus ar gyvenusi is savo lesu, tai nera jokio reikalo kreiptis del to statuso.
taip,tik tas leave to remain gavimas uztrunka metus laiko  mirksiukas.gif
[/quote]
po penkiu metu EU sajungos pileetis gauna permanent resident statusa, tik tam kas susituokes su UK pilieciu nereikia dar papildomai metus su tuo statusu pragyventi, galima po 5 metu iskart kreiptis del pilietybes.
[/quote]
as parasiau taip kaip man asmeniskai buvo kai lietuva dar nebuvo isbuvusi 5 metu ES
Atsakyti
QUOTE(mzheartless @ 2010 05 19, 15:01)

permanent residence statusas suteikia zmogui lygiai tokias pacias teises, kaip UK pilieciui, isskyrus teise balsuoti parlamento rinkimuose.

Gal man kas nors galetu paaiskinti kokiu papildomu teisiu tas permanent residence statusas suteikia lietuviui? ax.gif
Atsakyti

[/quote]
as parasiau taip kaip man asmeniskai buvo kai lietuva dar nebuvo isbuvusi 5 metu ES
[/quote]

tie, kurie cia atvaziavo anksciau nei LT tapo ES nare, permanent resident statusas buvo suteikiamas ne anksciau kaip 2009 metu geguzes 1 diena, tai nezinau tksliai wink.gif

Papildyta:
QUOTE(Pause @ 2010 05 22, 17:33)
Gal man kas nors galetu paaiskinti kokiu papildomu teisiu tas permanent residence statusas suteikia lietuviui? ax.gif

man rodos, kad pagrindinis privalumas sio statuso yra nevarzoma laisve keliauti, ji gali prarasti tik tuo atveju, jei isvyksti 2 metu laikotarpiui, tada vel reiktu is naujo registruotis, nu dar pasalpas turbut gaut be kliuciu galima, kam aktualu, be to kreditoriai palankiau ziuri
Atsakyti
QUOTE(mzheartless @ 2010 05 22, 21:37)

man rodos, kad pagrindinis privalumas sio statuso yra nevarzoma laisve keliauti, ji gali prarasti tik tuo atveju, jei isvyksti 2 metu laikotarpiui, tada vel reiktu is naujo registruotis, nu dar pasalpas turbut gaut be kliuciu galima, kam aktualu, be to kreditoriai palankiau ziuri

Bet pasalpas jei priklauso tai ir lietuvos pilieciai turi teise UK gauti.

O apie kokia keliavimo laisve kalba eina? Nereikes moketi uz viza i US ar Indija?

As galvoju ateity ar verta prasyti UK pilietybes, nes apart balsavimo nematau daugiau jokiu privalumu. O iki to laiko tai ir taip kredita teks pasiimti, tai kreditoriai ir taip palankiai ziures jei laiku viska mokesime...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pause: 22 gegužės 2010 - 20:57
QUOTE(Pause @ 2010 05 22, 18:56)
Bet pasalpas jei priklauso tai ir lietuvos pilieciai turi teise UK gauti.

O apie kokia keliavimo laisve kalba eina? Nereikes moketi uz viza i US ar Indija?

As galvoju ateity ar verta prasyti UK pilietybes, nes apart balsavimo nematau daugiau jokiu privalumu. O iki to laiko tai ir taip kredita teks pasiimti, tai kreditoriai ir taip palankiai ziures jei laiku viska mokesime...

nu ne visas pasalpas Lt pilieciai lengvai gauna, reikia vistiek cia pragyvenus ne maziau nei metus ar du but kad gaut, be to, jei nedirbanti seima, tai ir negaus tu pasalpu.
Del keliavimo laisves - tai reiskia, kad gali isvykti is UK bet kuriam laikotarpiui, ir sugrizti neprarandant statuso. Ir as cia kalbu ne apie pilietybe, o apie permanent residence statusa.
Pilietybe aisku visai neblogai tureti, niekada nezinai, juk gali valdzia pasikeisti ir apsunkinti gyvenima ne pilieciams, nebent planuoji, i LT grizti, asmeniskai man, tai balsavimas yra labai svarbus.

Atsakyti
QUOTE(mzheartless @ 2010 05 22, 22:21)
nu ne visas pasalpas Lt pilieciai lengvai gauna, reikia vistiek cia pragyvenus ne maziau nei metus ar du but kad gaut, be to, jei nedirbanti seima, tai ir negaus tu pasalpu.
Del keliavimo laisves - tai reiskia, kad gali isvykti is UK bet kuriam laikotarpiui, ir sugrizti neprarandant statuso. Ir as cia kalbu ne apie pilietybe, o apie permanent residence statusa.
Pilietybe aisku visai neblogai tureti, niekada nezinai, juk gali valdzia pasikeisti ir apsunkinti gyvenima ne pilieciams, nebent planuoji, i LT grizti, asmeniskai man, tai balsavimas yra labai svarbus.

Bet realiai tai nera jokiu skirtumu?

Na tie 'ka gali zinoti kas ateity bus', 'kazkiek palankiau ziuri' 'lengviau gauna'ir t.t. tai ne tik nuo pilietybes priklauso, bet ir nuo zmoniu (man ir taip pasalpos nepriklauso). O isvykt ir sugrizt i UK ir taip juk galima kada nori, tam juk nei pilietybiu nei vizu nereikia...
Atsakyti
QUOTE(Pause @ 2010 05 22, 19:46)
Bet realiai tai nera jokiu skirtumu?

Na tie 'ka gali zinoti kas ateity bus', 'kazkiek palankiau ziuri' 'lengviau gauna'ir t.t. tai ne tik nuo pilietybes priklauso, bet ir nuo zmoniu (man ir taip pasalpos nepriklauso). O isvykt ir sugrizt i UK ir taip juk galima kada nori, tam juk nei pilietybiu nei vizu nereikia...

nu jei isvyksi daugiau nei 400 dienu per penkis metus, tiksliai skaiciaus dienu nepamenu, tai kiek suprantu, prarandi statusa, ir vel reikia registruotis norint pradet cia dirbti ir pan. Vel viska is pradziu praeit reikia.Seip tai labai didelio skirtumo ir nera, tik kad su pilietybe gali isvykus kitoj valstybej gyventi ir vistiek pilietis busi, ne taip kaip su Lietuvos pilietybe, kuria imanoma prarasti
Atsakyti
QUOTE(mzheartless @ 2010 05 22, 23:03)
nu jei isvyksi daugiau nei 400 dienu per penkis metus, tiksliai skaiciaus dienu nepamenu, tai kiek suprantu, prarandi statusa, ir vel reikia registruotis norint pradet cia dirbti ir pan. Vel viska is pradziu praeit reikia.Seip tai labai didelio skirtumo ir nera, tik kad su pilietybe gali isvykus kitoj valstybej gyventi ir vistiek pilietis busi, ne taip kaip su Lietuvos pilietybe, kuria imanoma prarasti

Aciu labai uz atsakyma 4u.gif

Bet kad Lietuvos pilietybe imanoma prarasti, to dar negirdejau doh.gif (nekalbu apie jos atsisakyma, priimant kita pilietybe).
Atsakyti
QUOTE(Pause @ 2010 05 22, 21:19)
Aciu labai uz atsakyma  4u.gif

Bet kad Lietuvos pilietybe imanoma prarasti, to dar negirdejau doh.gif (nekalbu apie jos atsisakyma, priimant kita pilietybe).

3 metus is eiles pragyvenus kitoje valstybeje su negaliojanciu pasu galima netekti LR pilietybes, nebent pakeite istatyma, bet kai as isvaziavau is Lt tai dar galiojo
Atsakyti
man rodos as esu negavus parduotuvej korteles, berods dorothy perkinson, ir mothercare todel kad nerezidente. bet cia buvo l senai...

ta dr nzn ar man pildyt ar tikrai as automatiskai po 5 metu patenku patenku i rezidentus. O beje kazin maternity leave uzskaito kaip isdirbtus metus?
Atsakyti
QUOTE(kristinija @ 2010 05 22, 22:25)
man rodos as esu negavus parduotuvej korteles, berods dorothy perkinson, ir mothercare  todel kad nerezidente.  bet cia buvo l senai...

ta dr nzn ar man pildyt ar tikrai as automatiskai po 5 metu patenku patenku i rezidentus. O beje kazin maternity leave uzskaito kaip isdirbtus metus?

tikrai automatiskai tampi residentu, jei esi 5 metus be pertrauku isdirbus, ir nesi buvusi is UK isvaziavus daugiau kaip 6 menesius per metus, nebent nori tureti irodyma, kad esi rezidente,bet reikia tuos 5 metus skaiciuoti ne nuo tos dienos, kai atvaziavai cia ar pradejai dirbti, bet nuo tos datos, kai gavai WRS. Maternity leave uzskaitoma, jei joms pasibaigus grizai i darba.
Atsakyti