QUOTE(Sorceress @ 2010 02 18, 16:18)
Pilietybes galima prasyti po 5 pragyvenimo metu UK. Jeigu iregistruota santuoka su UK pilieciu po triju. Tai man klausimas iskilo toks, ar jeigu esi uz vietinio brito istekejusi, ar galima po tu triju metu tiesiai zygiuoti laikyti testuko ir prasyti pilietybes, ar visgi reikia pirma resident popierius gauti, o jau tik paskui organizuotis dokumentus pasui?
pilietybes galima prasyte isviso pragyvenus 6 metus - 5 metus kad gauti permanent resident permit + 1 metai, jei susituokus su pilieciu tada po 3
Papildyta:
QUOTE(siguliukas17 @ 2010 05 18, 21:48)
Mane irgi sitas domina ar cia tas pats ar ne
Issiunciau dokus del permanent resident.
jokio skirtumo, tik permanent resident permit yra Europos sajungos pileciams, o indefinite leave to remain. - ne Europos pilieciams, jiems reikia laikyti anglu kalbos testa ir moketi. Europos sajungos pilieciui nereikia kreiptis del permanent resident permit, jis ji gauna automatiskai po penkiu metu legaliai gyvenant uk.
Papildyta:
QUOTE(Kaštanka @ 2010 03 05, 09:09)
keliu tema i virsu
eea1 pildysim ir siusim su seima.
kazi nieko tokio,kad as siuo metu nedirbu,bet vyras jau virs 2 metu be pertraukos dirba? as esu pradirbus irgi apie 2 metus be pertrauku,bet paskui pagimdziau ir negrizau i darba
tai vyras tegul pildo, o jus itraukia kaip seimos narius
norint pildyti EEA1 reikia buti uzsiregistravus pagal WORKER REGISTRATION SCHEME
tas EEA1 isvis nebutinas, metus legaliai pragyvenus, automatiskai tampi residentu, nebent nori tureti ta melyna knygute
Papildyta:
QUOTE(rozeslasiukas @ 2010 01 08, 17:16)
Merginos as norejau paklausti, jei sakykim vyras turi pastovu darba ir jis praso rezidento statuso.Tai kaip su jo seimos nariais, t.y zmona ir vaikais, ar jie tuo paciu gauna statusa kaip ir jis ar jiems po jo gavimo reikia kreiptis?
viena forma reikia tik pildyt, i kuria itraaukiami seimos nariai
Papildyta:
QUOTE(*weita* @ 2010 01 08, 21:21)
o cia gerai nuskambejo
niekuom jis nepasikeite .atrodo gyvenu kaip gyvenus
o kuom jis tas statusas tos stebuklingas
jis turetu kazka keisti ?
permanent residence statusas suteikia zmogui lygiai tokias pacias teises, kaip UK pilieciui, isskyrus teise balsuoti parlamento rinkimuose.
Papildyta:
QUOTE(žiuzel @ 2010 01 08, 10:44)
Pastoviam rezidento statusui, t.y
indefinite leave to remain uk nereikia egzamino, egzaminas reikalingas tik britu pilietybei gauti.
Papildyta:
UK pasa - pilietybe gauna tik tie vaikai, kurie vienas is tevu yra UK pilietis. Lietuviska pasa vaikui darant nereikia jokios registracijos Lietuvoje. Pati esu UK piliete, vyras taip pat ir labai lengvai pasidariau sau ir savo vaikui lietuviskus pasus per LT ambasada, nors LT negyvenu jau daug metu ir seniai esu issiregistravus is LT.
UK pilietybe gauna tie vaikai, kurie yra cia gime, ir jei tevai yra UK pilieciai arba yra isgyvene cia legaliai 5 metus iki vaiko gimimo, t.y. turi permanent resident permit, tada vaikas tampa pilieciu automatiskai, jei vaikas gime, kai tevai neturejoo tokio statuso, tada veliau, toki statusa gavus, vaika galima uzregistruoti kaip UK pilieti. pvz vaikas gime 2008, o tevas ar motina gavo residenta 2009, tai 2009 gali kreiptis del vaiko uk pilietybes