Įkraunama...
Įkraunama...

UK rezidento paso gavimas

QUOTE(Wildsoul @ 2010 05 18, 16:16)
O kuo skiriasi permanent resident nuo leave to remain statuso?

Mane irgi sitas domina ar cia tas pats ar ne ax.gif
Issiunciau dokus del permanent resident.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siguliukas17: 18 gegužės 2010 - 23:49
QUOTE(Sorceress @ 2010 02 18, 16:18)
Pilietybes galima prasyti po 5 pragyvenimo metu UK. Jeigu iregistruota santuoka su UK pilieciu po triju. Tai man klausimas iskilo toks, ar jeigu esi uz vietinio brito istekejusi, ar galima po tu triju metu tiesiai zygiuoti laikyti testuko ir prasyti pilietybes, ar visgi reikia pirma resident popierius gauti, o jau tik paskui organizuotis dokumentus pasui?

pilietybes galima prasyte isviso pragyvenus 6 metus - 5 metus kad gauti permanent resident permit + 1 metai, jei susituokus su pilieciu tada po 3

Papildyta:
QUOTE(siguliukas17 @ 2010 05 18, 21:48)
Mane irgi sitas domina ar cia tas pats ar ne ax.gif
Issiunciau dokus del permanent resident.

jokio skirtumo, tik permanent resident permit yra Europos sajungos pileciams, o indefinite leave to remain. - ne Europos pilieciams, jiems reikia laikyti anglu kalbos testa ir moketi. Europos sajungos pilieciui nereikia kreiptis del permanent resident permit, jis ji gauna automatiskai po penkiu metu legaliai gyvenant uk.
Papildyta:
QUOTE(Kaštanka @ 2010 03 05, 09:09)
keliu tema i virsu

eea1 pildysim ir siusim su seima.

kazi nieko tokio,kad as siuo metu nedirbu,bet vyras jau virs 2 metu be pertraukos dirba? as esu pradirbus irgi apie 2 metus be pertrauku,bet paskui pagimdziau ir negrizau i darba

tai vyras tegul pildo, o jus itraukia kaip seimos narius
norint pildyti EEA1 reikia buti uzsiregistravus pagal WORKER REGISTRATION SCHEME
tas EEA1 isvis nebutinas, metus legaliai pragyvenus, automatiskai tampi residentu, nebent nori tureti ta melyna knygute
Papildyta:
QUOTE(rozeslasiukas @ 2010 01 08, 17:16)
Merginos as norejau paklausti, jei sakykim vyras turi pastovu darba ir jis praso rezidento statuso.Tai kaip su jo seimos nariais, t.y zmona ir vaikais, ar jie tuo paciu gauna statusa kaip ir jis ar jiems po jo gavimo reikia kreiptis?  g.gif

viena forma reikia tik pildyt, i kuria itraaukiami seimos nariai
Papildyta:
QUOTE(*weita* @ 2010 01 08, 21:21)
biggrin.gif  o cia gerai nuskambejo  lotuliukas.gif niekuom jis nepasikeite .atrodo gyvenu kaip gyvenus g.gif  o kuom jis tas statusas tos stebuklingas  g.gif jis turetu kazka keisti ?

permanent residence statusas suteikia zmogui lygiai tokias pacias teises, kaip UK pilieciui, isskyrus teise balsuoti parlamento rinkimuose.
Papildyta:
QUOTE(žiuzel @ 2010 01 08, 10:44)
Pastoviam rezidento statusui, t.y indefinite leave to remain uk nereikia egzamino, egzaminas reikalingas tik britu pilietybei gauti.
Papildyta:
UK pasa - pilietybe gauna tik tie vaikai, kurie vienas is tevu yra UK pilietis. Lietuviska pasa vaikui darant nereikia jokios registracijos Lietuvoje. Pati esu UK piliete, vyras taip pat ir labai lengvai pasidariau sau ir savo vaikui lietuviskus pasus per LT ambasada, nors LT negyvenu jau daug metu ir seniai esu issiregistravus is LT.

UK pilietybe gauna tie vaikai, kurie yra cia gime, ir jei tevai yra UK pilieciai arba yra isgyvene cia legaliai 5 metus iki vaiko gimimo, t.y. turi permanent resident permit, tada vaikas tampa pilieciu automatiskai, jei vaikas gime, kai tevai neturejoo tokio statuso, tada veliau, toki statusa gavus, vaika galima uzregistruoti kaip UK pilieti. pvz vaikas gime 2008, o tevas ar motina gavo residenta 2009, tai 2009 gali kreiptis del vaiko uk pilietybes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mzheartless: 19 gegužės 2010 - 13:48
dar prisiminiau, kad jei Europos pilietis yra susituokes su UK pilieciu, jis vistiek turi buti isgyvenes 5 metus, kad galetu kreiptis del pilietybes, 3 metai galioja tik ne Europos sajungos pilieciams susituokusiems su UK pilieciu
Atsakyti
QUOTE(mzheartless @ 2010 05 19, 15:01)

jokio skirtumo, tik permanent resident permit yra Europos sajungos pileciams, o indefinite leave to remain. - ne Europos pilieciams

na cia truputi nesamone mirksiukas.gif
indefinite leave to remain yra tam ,kad veliau galetum prasyt pilietybes,taip kad man tai reikejo praeit bunant europos piliete mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Wildsoul @ 2010 05 18, 16:31)
Paskaiciau tema ir kiek susipainiojau... bandysiu atpsipainiot. jei noriu UK pilietybes:
turiu but isgyvenus UK 5 metus ir
tureti Leave to remain.
Ar teisingai supratau. O jei yra tarpas, kai nedirbau, ar jis itakos.
Aciu

taip,tik tas leave to remain gavimas uztrunka metus laiko mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=trylika,2010 05 20, 06:56]na cia truputi nesamone  mirksiukas.gif
indefinite leave to remain yra tam ,kad veliau galetum prasyt pilietybes,taip kad man tai reikejo praeit bunant europos piliete  mirksiukas.gif [/quote]

http://www.gherson.c...ationality.aspx

If you are settled (have Indefinite Leave to Remain – ILR or, in the case of European (EU) nationals, permanent residence) in the UK then you can stay here without any time limit, whatever your nationality. You do not have to become a British Citizen.

Norint tapti UK piliete nera butina Europos Sajungos nariams kreiptis del permanent resident statuso, kadangi po penkiu metu legaliai cia pragyvenus, ji gauna automatiskai, kreipiantis del pilietybes reikia tik irodyti, kad tu ta statusa turi - pvz nusiusti visokius P60 ar is darbovietes laiskus ir pan. Arba jei nesi tikra, kad skaitaisi permanent resident, gali pries prasydama pilietybes kreiptis del to statuso nustatymo, bet jei esi 5 metus cia isdirbus, arba studijavus ar gyvenusi is savo lesu, tai nera jokio reikalo kreiptis del to statuso.

taip,tik tas leave to remain gavimas uztrunka metus laiko  mirksiukas.gif
[/quote]

po penkiu metu EU sajungos pileetis gauna permanent resident statusa, tik tam kas susituokes su UK pilieciu nereikia dar papildomai metus su tuo statusu pragyventi, galima po 5 metu iskart kreiptis del pilietybes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mzheartless: 20 gegužės 2010 - 09:58
QUOTE(mzheartless @ 2010 05 20, 08:54)
Norint tapti UK piliete nera butina Europos Sajungos nariams kreiptis del permanent resident statuso, kadangi po penkiu metu legaliai cia pragyvenus, ji gauna automatiskai, kreipiantis del pilietybes reikia tik irodyti, kad tu ta statusa turi - pvz nusiusti visokius P60 ar is darbovietes laiskus ir pan. Arba jei nesi tikra, kad skaitaisi permanent resident, gali pries prasydama pilietybes kreiptis del to statuso nustatymo, bet jei esi 5 metus cia isdirbus, arba studijavus ar gyvenusi is savo lesu, tai nera jokio reikalo kreiptis del to statuso.

Susimakalavau blush2.gif , tai taip iseina, kad jei as tarkim 5 metus cia isdirbus galiu iskart prasyt pilietybes? O kaip del tu papildomu metu nebereikia laukti jei as nesu istekejus uz uk piliecio ?

Ir dar ka reiskia gyvenusi is savo lesu, nes jei as dirbu, bet uz vaikus tarkim gaunu pasalpas is uk, ar jau nebesiskaito, kad pragyvenu is savo lesu?

Sorry, jei klausymai pasirodys kvailoki ax.gif , nelabai as cia susigaudau dar ax.gif . Is kart dekui uz paaiskinima 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurx: 20 gegužės 2010 - 10:31
QUOTE(laurx @ 2010 05 20, 08:29)
Susimakalavau  blush2.gif , tai taip iseina, kad jei as tarkim 5 metus cia isdirbus galiu iskart prasyt pilietybes? O kaip del tu papildomu metu nebereikia laukti jei as nesu istekejus uz uk piliecio ?

Ir dar ka reiskia gyvenusi is savo lesu, nes jei as dirbu, bet uz vaikus tarkim gaunu pasalpas is uk, ar jau nebesiskaito, kad pragyvenu is savo lesu?

Sorry, jei klausymai pasirodys kvailoki ax.gif , nelabai as cia susigaudau dar  ax.gif . Is kart dekui uz paaiskinima 4u.gif .

Jei esi isdirbus cia 5 metus, tai dar po vieneriu metu, gali kreiptis del pilietybes.
PVZ pradejai dirbti 12/05/2005, o 15/06/2005 uzsiregistravai pagal worker registration scheme, tai 15/06/2010, jei esi pradirbus, ar kitaip legaliai cia pragyvenus, skaitysis, kad esi permanent resident, tada 15/06/2011 jau galesi kreiptis del pilietybes.
Jei butum istekejus uz brito, tai galetum kreiptis is karto po 5 metu. Jei dirbi ir gauni pasalpas, nieko baisaus. Jei nedirbtum ir sedetum ant pasalpu, tuomet nebutu gerai.
Papildyta:
gal kas zinote, ar vaikui kreipiantis del vaiko pilietybes, vaiku darzelio aukletoja arba vadybininke tinka atstovauti kaip professional referee?
Atsakyti
Laba diena smile.gif
Perskaiciau as ta forma pilietybei gauti, man kol kas neaiskus du punktai:
1.ten kur reikia surasyti kada ir kuriam laikui buvai isvykes is salies per 5 metus.
2. 2 rekomendacijos

kaip man dabar suzinot kada ir kokiam laikui as buvau isvaziavus tarkim pries tris metus-isvykimo ir atvykimo datu neuzsirasinejau, bilietu irgi issisaugojus neturiu. O gal uztenka rasyti tik apytikslia data ir laika?

Del rekomendaciju-ar mano darbdavys gali parasyt man rekomendacija?kas jums rase?

tai tiek pradziai smile.gif

Atsakyti
QUOTE(moliugelis @ 2010 05 20, 11:39)
Laba diena smile.gif
Perskaiciau as ta forma pilietybei gauti, man kol kas neaiskus du punktai:
1.ten kur reikia surasyti kada ir kuriam laikui buvai isvykes is salies per 5 metus.
2. 2 rekomendacijos

kaip man dabar suzinot kada ir kokiam laikui as buvau isvaziavus tarkim pries tris metus-isvykimo ir atvykimo datu neuzsirasinejau, bilietu irgi issisaugojus neturiu. O gal uztenka rasyti tik apytikslia data ir laika?

Del rekomendaciju-ar mano darbdavys gali parasyt man rekomendacija?kas jums rase?

tai tiek pradziai smile.gif

manau, kad apytikslia data uztenka rasyti, svarbiausia dienu skaicius, ir kad kvalifikacinio laikotarpio pradzioje buvai UK. Pvz: jei home office'as gaus tavo application'a 06/07/2010 tai tau svarbu irodyti,kad buvai UK 06/07/2005.
Darbdavys tinka, as dabar paziurejau, kad vadybininkai irgi tinka, tai darbdavys man atrodo irgi tinka
Atsakyti
Aciu uz atsakyma smile.gif
As atvykau i UK 2004 metu rugpjucio men o Home Office prisiregistravau berods rugsejo men. Problema ta kad as nepamenu kiek dienu buvau isvykus pavyzdziui 2005 metais, na bet reiks dar savo popierius paziuret gal busiu kur uzsirasius...

Del rekomendaciju- butu labai gerai jei darbdavys tiktu, o antra rekomendacija gali buti is bet kokio zmogaus, svarbu kad turetu Anglijos pilietybe ir pazinotu mane 3metus taip?

O jus jau testa esate islaikius? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(moliugelis @ 2010 05 21, 07:57)
Aciu uz atsakyma smile.gif
As atvykau i UK 2004 metu rugpjucio men o Home Office prisiregistravau berods rugsejo men. Problema ta kad as nepamenu kiek dienu buvau isvykus pavyzdziui 2005 metais, na bet reiks dar savo popierius paziuret gal busiu kur uzsirasius...

Del rekomendaciju- butu labai gerai jei darbdavys tiktu, o antra rekomendacija gali buti is bet kokio zmogaus, svarbu kad turetu Anglijos pilietybe ir pazinotu mane 3metus taip?

O jus jau testa esate islaikius? ax.gif

Taip, antra rekomendacija is bet kokio zmogaus, ne jaunesnio nei 25 metai.
Testa laikiau
Atsakyti
sveikos,
tai jei as noiu rezindento statuso tai kur kreiptis? as jau 5 metai kaip uzsiregistravus home office. ar skambinti ar forma pidyti, ka daryti?
Atsakyti