Įkraunama...
Įkraunama...

UK rezidento paso gavimas

QUOTE(trylika @ 2010 02 16, 12:06)
na cia ne manes klausta,bet sakyciau tas rezident statusas labiau reikalingas tiem kas planuoja ateity tvarkytis dokumentus britu pasui  mirksiukas.gif

Va, kaip tik as tundra norejau uzklaust, kokiam biesui cia tie popieriai reikalingi, nes "nusedau" Anglijoj ir Lietuvelen vaziuoti planu nera. Pagal pasisakymus priejau isvadados, kad realiai "resident" statusas nelabai kam ir reikalingas, nebent planuojama veliau gauti pilietybe. Apsvieskit tamstos placiau, prasau. Dekoju is anksto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sorceress @ 2010 02 18, 06:15)
Va, kaip tik as tundra norejau uzklaust, kokiam biesui cia tie popieriai reikalingi, nes "nusedau" Anglijoj ir Lietuvelen vaziuoti planu nera. Pagal pasisakymus priejau isvadados, kad realiai "resident" statusas nelabai kam ir reikalingas, nebent planuojama veliau gauti pilietybe. Apsvieskit tamstos placiau, prasau. Dekoju is anksto smile.gif

bent jau man reikejo pilietybes gavimui ax.gif
kaip kitiem nezinau
Atsakyti
QUOTE(trylika @ 2010 02 18, 15:57)
bent jau man reikejo pilietybes gavimui  ax.gif
kaip kitiem nezinau

Pilietybes galima prasyti po 5 pragyvenimo metu UK. Jeigu iregistruota santuoka su UK pilieciu po triju. Tai man klausimas iskilo toks, ar jeigu esi uz vietinio brito istekejusi, ar galima po tu triju metu tiesiai zygiuoti laikyti testuko ir prasyti pilietybes, ar visgi reikia pirma resident popierius gauti, o jau tik paskui organizuotis dokumentus pasui?
Atsakyti
QUOTE(trylika @ 2010 02 16, 15:06)
na cia ne manes klausta,bet sakyciau tas rezident statusas labiau reikalingas tiem kas planuoja ateity tvarkytis dokumentus britu pasui  mirksiukas.gif

labukas

arba praso UK paso savo vaikuciui.Tada Leave to remain antspaudas lietuviskam pase butinas.Tai ne resident permint,o Leave to remain,vadinasi smile.gif
As manau,kad musu vaikams(ypac cia gimusiems ir augusiems) tureti si pasa yra tikrai svarbu.Nes ju ateitis tikrai bus cia,o ne LT.Skaitau kad reik susitvarkyti d-tus del ju.O man asmeniskai,tai UK paso nereik biggrin.gif.Perdauk problemu.Ir egza laikyt ir £ nemazai tas kainuoja...
Atsakyti
4u.gif sveikutes tai kai nori bookinti testa del pilietybes ar turi buti lankes esol anglu kalbos kursus ,jei as ir taip gerai kalbu ,skaitau ir tt angliskai ar sitas butinas esol ar ne g.gif nes rezident permition ta melyna knygute kur galima vietoj paso vykstant i uzsieni naudoti mes turim jau 5 metus doh.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LEOJUR @ 2010 02 18, 23:01)
4u.gif sveikutes tai kai  nori bookinti  testa  del  pilietybes  ar turi buti lankes  esol  anglu kalbos kursus  ,jei as  ir taip gerai kalbu ,skaitau  ir tt  angliskai  ar sitas  butinas esol ar ne g.gif nes rezident  permition  ta melyna knygute  kur  galima  vietoj paso  vykstant  i uzsieni naudoti mes turim  jau  5 metus doh.gif  smile.gif

Tai jeigu tu laisvai sneki ir manai, kad testa be papildomu pamoku islaikysi, tai kam tau tie kursai? As pagal specialybe angliste, kai jau ruosiuos pilietybes reikalus uz ragu griebt, tikrai neplanuoju i kursus eit doh.gif Juk logikos nulis. O is esmes, tai man rodos visada galima i egzaminu centra pasiskambint ir uzklaust smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LEOJUR @ 2010 02 19, 02:01)
4u.gif sveikutes tai kai  nori bookinti  testa  del  pilietybes  ar turi buti lankes  esol  anglu kalbos kursus  ,jei as  ir taip gerai kalbu ,skaitau  ir tt  angliskai  ar sitas  butinas esol ar ne g.gif nes rezident  permition  ta melyna knygute  kur  galima  vietoj paso  vykstant  i uzsieni naudoti mes turim  jau  5 metus doh.gif  smile.gif

nereikia lankyti jokiu kursu mirksiukas.gif
tik pries testa turi turet jau leave to remain mirksiukas.gif
mes su dukra abi su britu pilietybe rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(trylika @ 2010 02 19, 18:23)
nereikia lankyti jokiu kursu  mirksiukas.gif
tik pries testa turi turet jau leave to remain  mirksiukas.gif
mes su dukra abi su britu pilietybe  rolleyes.gif

saunuoles jus thumbup.gif Dideli ir naudinga darba atlikot biggrin.gif Sveikinu
As del saves esu aptingus tam reikalui,nors sioje salyje beveik 8metai doh.gif
Atsakyti
keliu tema i virsu

eea1 pildysim ir siusim su seima.

kazi nieko tokio,kad as siuo metu nedirbu,bet vyras jau virs 2 metu be pertraukos dirba? as esu pradirbus irgi apie 2 metus be pertrauku,bet paskui pagimdziau ir negrizau i darba
Atsakyti
sveikos mamytes ,
gal kam teko darytis rezidento statusa uk? butu idomu suzinot nuo ko reik pradet ir kaip ten kas vyksta.
dekui uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo redusis: 03 balandžio 2010 - 10:24
Paskaiciau tema ir kiek susipainiojau... bandysiu atpsipainiot. jei noriu UK pilietybes:
turiu but isgyvenus UK 5 metus ir
tureti Leave to remain.
Ar teisingai supratau. O jei yra tarpas, kai nedirbau, ar jis itakos.
Aciu
Atsakyti
O kuo skiriasi permanent resident nuo leave to remain statuso?
Atsakyti