Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Na tikrai -moteriskos gudrybes biggrin.gif biggrin.gif ,dovana vyrui,bet labiau sau biggrin.gif thumbup.gif.
As tai savaji cimbidi persodinau,nes vazone ne laso zemes neradau,vienos saknys.Maniske stovi ant geliu stovo,koks geras metras nuo palanges.Tikiuosi pakaks jai ten sviesos.
Dar norejau paklausti blush2.gif ,kur buna"mini" phn.ar jos tokio dydzio visada ir bus ar uzauga iki normalaus dydzio?! g.gif O gal cia toks porusis g.gif
Atsakyti
QUOTE(ScarleTa @ 2008 02 21, 18:08)
Aš truputį vieno dalyko nesuprantu, jeigu palaisčius, t.y. davus atsigerti iš apačios Orchidėjai vazono viduje stovi lašeliai, reiškia, kad viskas gerai? Kada žinoti, kad jai vėl trūksta drėgmės?
Viduje matau ryškiai žalių ir tamsiai rudų šaknų?  unsure.gif Truputį lenda lauk per skylutes  unsure.gif
wub.gif


kai substratas pradziuves ir laseliu nebedaug yra/nera, tuomet ir laikas laistyti.
zalios saknys - gerai, bet rudos spalvos saknys - supuvusios..
Atsakyti
Sveikos, pries 2 sav. gavau dovanu balta orhideja tik va iki siol neturejau galimybes susirasti informacijos apie jos auginima, nes kompas buvo uzluzes verysad.gif Mano orhidejos vazone vienoje puseje yra lyg aprasoje, isorines saknys lyg sudziuvusios kaip tuscios, bet tik kelios, ar tai nieko blogo. Kaimyne sako, kad nelaistyciau tol kol tie smulkus vandens lasiukai neisdzius, kitaip isimes puvinys, bet jau 2 sav. praejo ir tie lasiukai nenyksta. Laikiau ta plasmasine vaza i stikline permatoma vaza, viena karta pastaciau nakciai netoli radiatoriu tai isvis visas aprasavo, idejau i molini, apdziuvo, bet ta viena vieta ir toliau sekmingai rasoja. Kaip elgtis, galiu laistyti ar laukti kol visai isauses tie lasiukai. Veliau informacijos susirasiu placiau apie auginima, bet kol viska suzinosiu gali numirti blush2.gif Ir dar, vieni sako, kad saknys turi gauti sviesos, todel patartina laikyti stikliniame permatomoje vazoje, o kiti sako, kad negali gauti sviesos, ja reikia deti i molini inda. Kaip yra istikruju? Mano gele yra ant palanges pietineje puseje (kol ziema ir saule nekaitri).
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 02 21, 19:41)
Rykliuke, tu mane nervini jau  lotuliukas.gif  Ir kur randi tokio pigaus grožio. Aš kai randu už tokią kainą, tai apie žiedus nei kalbos nėra, o ir šaknų praktiškai nebūna.

Na jau,na jau smile.gif ,baik.O jai dar paskubesi,tai tikrai rasi.Kaune,Pramones MAXIMOJE ju gal tik siandiena ikele,nes as dar rinkausi is daugumos. bigsmile.gif Tik sakau,visu ziedeliai daugumoje pavyte(matyt del transportavimo).Viena maciau dar tikrai graziomis saknimis ir ziedukais.Taip ir prastovejau pusvalandi,kol issirinkau kuria imti doh.gif hihihi.gif .Jai kas mate mane per stebejimo kameras,turbut pagalvojo,kad trenkta moteryte fool.gif . lotuliukas.gif
Skubeki Gaure,nes dabar tenai daug nukainuotu po 19,99Lt. ir su ziedais,ir saknimis hihihi.gif fitness3.gif
Papildyta:
QUOTE(Rykliuke @ 2008 02 21, 20:52)
Tik sakau,visu ziedeliai daugumoje pavyte(matyt del transportavimo).

Sorry,suklydau zodi parasyti blush2.gif ,ne ziedeliai pavyte,bet pumpuriukai. smile.gif Bet juk cia smulkmenyte,nes ohhohoooo....kaip mes mokame atgaivinti augaliukus,tiesa? didis.gif hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 02 21, 14:31)
Normaliai pasodintas phal apdedamas drėgnais (bet ne šlapiais) kiminais, kad ne taip greit išgaruotų drėgmė.


Saviske apdejau kiminais, bet galvoju, kad tuoj pat as juos nukrapstysiu... ax.gif Nesimato oriniu saknu, papurksti vis tiek po kokios valandos jie isdziuna - tai kokia is ju nauda g.gif ?

Turiu klausima: mano phalaenopsis turi 3 ziedynkocius, kas diena issiskleidzia 1-2 ziedukai - ar gelyte nepervargs taip zydedama??? Ar neisseks iki numirimo?

Ir dar: po kiek laiko reikia pirmakart patresti naujai pirkta orchideja?
Atsakyti
QUOTE(deizi @ 2008 02 21, 20:09)
Mano orhidejos vazone vienoje puseje yra lyg aprasoje, isorines saknys lyg sudziuvusios kaip tuscios, bet tik kelios, ar tai nieko blogo. Kaimyne sako, kad nelaistyciau tol kol tie smulkus vandens lasiukai neisdzius, kitaip isimes puvinys, bet jau 2 sav. praejo ir tie lasiukai nenyksta. Laikiau ta plasmasine vaza i stikline permatoma vaza, viena karta pastaciau nakciai netoli radiatoriu tai isvis visas aprasavo, idejau i molini, apdziuvo, bet ta viena vieta ir toliau sekmingai rasoja. Kaip elgtis, galiu laistyti ar laukti kol visai isauses tie lasiukai. Veliau informacijos susirasiu placiau apie auginima, bet kol viska suzinosiu gali numirti  blush2.gif Ir dar, vieni sako, kad saknys turi gauti sviesos, todel patartina laikyti stikliniame permatomoje vazoje, o kiti sako, kad negali gauti sviesos, ja reikia deti i molini inda. Kaip yra istikruju? Mano gele yra ant palanges pietineje puseje (kol ziema ir saule nekaitri).

Na visa pagrindine informacija randasi temos pirmajame puslapyje mirksiukas.gif .Apie vazonelius taip:plasmasinis geriau todel,kad matai saknu busena.Ta plasmasini,dedi i ka nori:geliapuodi,molini vazona,permatoma stiklini. Nuo to busena beveik nesikeicia,nes pagrindas yra vazonas,kuriame auga gele.
Jai neina suvokti dregmes substrate,ikiski pirsta prie skroteles i vazona ir pajusi ar dar dregmes yra ar ne.Dregme yra labai subtilus dalykas,nes priklauso nuo jusu kambario temperaturos.
Laseliai ant vazonelio krastu yra didelis dregmes rodiklis.Jai ju dar daug-nelaistome,jai nera,arba ne daug-laistome.
Sekmes auginant orchiukes 4u.gif .
Papildyta:
QUOTE(Mamce @ 2008 02 21, 21:04)
Turiu klausima: mano phalaenopsis turi 3 ziedynkocius, kas diena issiskleidzia  1-2 ziedukai - ar gelyte nepervargs taip zydedama??? Ar neisseks iki numirimo?

Ir dar: po kiek laiko reikia pirmakart patresti naujai pirkta orchideja?

Na jai geles bendra busena gera,saknys puikios,grazios,tai gelytei viskas gerai.
As savasias tresiu antra karta liedama jau po parsivezimo. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rykliuke @ 2008 02 21, 20:15)
Na visa pagrindine informacija randasi temos pirmajame puslapyje mirksiukas.gif .Apie vazonelius taip:plasmasinis geriau todel,kad matai saknu busena.Ta plasmasini,dedi i ka nori:geliapuodi,molini vazona,permatoma stiklini. Nuo to busena beveik nesikeicia,nes pagrindas yra vazonas,kuriame auga gele.
Jai neina suvokti dregmes substrate,ikiski pirsta prie skroteles i vazona ir pajusi ar dar dregmes yra ar ne.Dregme yra labai subtilus dalykas,nes priklauso nuo jusu kambario temperaturos.
Laseliai ant vazonelio krastu yra didelis dregmes rodiklis.Jai ju dar daug-nelaistome,jai nera,arba ne daug-laistome.
Sekmes auginant orchiukes 4u.gif .
Papildyta:

Na jai geles bendra busena gera,saknys puikios,grazios,tai gelytei viskas gerai.
As savasias tresiu antra karta liedama jau po parsivezimo. mirksiukas.gif


Aciu, tiek ir uzteko info pradziai, toliau ieskosiu medziagos duotose adresuose.
Atsakyti
sveikos. Ir as prisijungiu prie jusu. Miniukiu labai labai graziu yra Ermitaze. o ar jie i sauga tai as nzn.
Atsakyti
sveikos, mergaitės.
noriu jūsų patarimo, na, tiesiog, kaip elgtumėtės mano situacijoje, nes jau ir taip pakankamai privėliau klaidų augindama savo numylėtinę.
Žodžiu, taip: dar vasarą ji man išleido tris naujus žiedkočius ir papildomai prikrovė žiedų ant dviejų senų- tai iš viso turėjau penkias žiedų šakas, ant kurių priskaičiavau 30-40 pumpurų, tespėjo išsiskleisti du, o visi likusieji pamažu pamažu ėmė byrėti, Nenuostabu- atėjo ruduo, namuose matyt pravėso, aš matyt perlaisčiau, negana to, laisčiau per viršų, ant žievių, kloiūdavo ir ant šaknų, sugebėjau trąšomis apdeginti dalį orinių šaknų doh.gif
taigi. Didžioji dalis pumpurų nubyrėjo, vos keli prasiskleidė, BET jie žydi iki šiol! Trys, o likusieji - taip ir stovi būsenoje "tuoj tuoj skleisiuos"
Taigi atėjo mano bičiulė, daugiau nutuokianti apie orches, sako, parodyk šaknis. Iškeliam iš puodo stiklinio- apjop***, kelios, išlindusios pro vazonėlio dugną - supuvusios. Puolėm operuoti- iškėlėm, iškarpėm, apibarstėm cinamonu, tada užpyliau "Vilniaus žalumos" substratu ir palikau gaivelėtis.
O klausimas mano toks: prisiskaičiau, kad mano minėtasis substratas absoliučiai netinkamas Phaleonopsiams, kad tik supūdysiu savo gėlytę. Dar padarėme klaidą, kad substrato pylėme ir ant indelio dugno - esą reikėjo dėti gėlę į indelį ir tik iš šonų apipilti substratu. Tai vat dabar galvoju važiuoti į Savanoriuose esančią pardę ir įsigyti tinkamo substrato, bet vėlgi visur rašoma, kad persodinti reikėtų, kai baigs žydėti. Bet tai kad ji dar pusę metų gali stovėti su tais pusiau prasiskleidusiais pumpurais, kol šaknys nupus! ką darytumėte mano vietoje? persodintumėte, ar lauktumėte, kol nužydės/numes pumpurus?

kažkoks košmaras su tom orchidėjom- blogiau nei su šunim, naktim nemiegu doh.gif
Atsakyti
Nu, merginos, pripliurpėt jūs čia... bigsmile.gif Aš kai paskutinį kartą čia lankiausi, po to naktį sapnavau įvairius orchių lotyniškus pavadinimus ir vaizdus (taip paveikė, kai po apsilankymo internete norėjau savo phal pavadinimus išsiaiškinti). Po to naktelės, sakau reikia susilaikyt, nebelyst į forumą,k ne velniai pradės rodytis... blink.gif so orchidėjomis... blink.gif O šiandien nebesusilaikiau ir žiūrau, kad oho kkie prišnekėta. doh.gif
Na, ką laukiam kovo 8? bis.gif lithuania.gif victory.gif assa.gif
Papildyta:
QUOTE(viskas svarbu @ 2008 02 21, 22:00)
visur rašoma, kad persodinti reikėtų, kai baigs žydėti. Bet tai kad ji dar pusę metų gali stovėti su tais pusiau prasiskleidusiais pumpurais, kol šaknys nupus!

Ir taip pat visur rašoma, kad jeigu extra reikia persodinti, tai reikia spjauti į žydėjimą, nupjauti žiedkotį ir persodinti, nes kitaip gėlyte numirti gali. verysad.gif Bus dar tų žiedų...
Atsakyti
ach, tai sakai, šnai nafig visas penkias šakas g.gif nu jo, logiška turbūt.
širdis kraujais apsilies verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(viskas svarbu @ 2008 02 21, 22:22)
ach, tai sakai, šnai nafig visas penkias šakas  g.gif nu jo, logiška turbūt.
širdis kraujais apsilies  verysad.gif

Daugelis tai esame patyrusios, labai sunku, bet svarbiausia išgelbėti gėlytę. Vieną spalio mėn. "operavau", o dabar ji pradėjo žiedstiebį leisti.
Atsakyti