QUOTE(Štefutė @ 2008 02 21, 18:48)
Dauguma mano pažįstamų ir draugų turinčių aukles moka 1300-1500 Lt dirbant 10 val. į dieną, viršvalandžiai 7-8 Lt. Visi yra absoliučiai patenkinti turimomis auklėmis. Tie, kurie mokėjo 1000-1200 patys pasisiūlė auklei pakelti algą, kad nepabėgtų.
Mano patirtis lygiai tokia pat.
Mes tai palyginus "kosmosą" mokam, nes mūsų auklė iš agentūros, t.y. 1450 Lt/mėn. Gaunasi ~7 Lt/val.
Aš pvz, tikrai nesugebėjau susirast nieko pigiau. Nesu tokia gera psichologė, kad galėčiau rinktis iš "alioškės", nors turiu ir gerų pavyzdžių.
Galų gale auklės darbas - ne valytojos gi. Aš irgi net už 2000 Lt nedirbčiau tokio darbo

Geriau valytoja

Tai tikrai žmogus turi turėti pašaukimą. Ir tikrai ne visos turi. Aš aišku, neatsistebiu kaip darželio auklės dirba už varganus 800 Lt...
Suprantu dar kai pensininkės, jos gali sutikti su mažesne alga, nes jos gauna dar ir pensiją, be to, joms nebereikia jos kaupti. O jaunesnės moterys gi iš savo algos atiduoda dar ir ~300 Lt sodrai kas mėnesį, kad turėtų socialines garantijas bei pensiją vėliau.
Bet čia yra ir dar vienas BET, mes pensininkės turėjom atsisakyti, nes ji per daug pavargdavo, tai ją tą tai aną skauda, tai pas vieną gydytoją jai tai pas kitą, tai ji pagaliau "bijo ir neturi sveikatos" sirguliuojančio vaiko prižiūrėt. Dabar kai moteris ~48 metų, tai jokių problemų, nepalyginsi. Aišku, viskas labai individualu - ir kokia pensininkės sveikata, ir kokio judrumo vaikas.
Papildyta:QUOTE(Paryžietė @ 2008 05 07, 13:52)
nes mamos pačios dauguma augins vaikučius iki 2 m., o paskui jau darželiai priima. Tikrai manau, kad sumažės auklėms darbo.
Nu jo, gerai būtų... Jau tokius kryžiaus kelius einu dabar, kad priimtų į darželį kuriam priklauso. Labai įtempta su daržais nuo 2 metų. Kaip tik va, steigiasi vienas po kito privatūs daržai ir kainas vis kelia (vos ne tiek pat, kiek auklė kainuoja ir vietų jau nebeturi), tai paklausa didėja ir auklėm darbo panašu, kad nemažės, jei darželių naujų neatsiras.
O valstybė su savo tais auginimais iki 2 ar netgi 3 metų daro moteris namų šeimininkėmis, absoliučiai priklausomomis nuo vyrų. Mano nuomone, tai nėra geras sprendimas. Geriau jau daržų pastatytų, o ne moteris į akmens amžių grąžintų.