Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga

QUOTE(kristinuv @ 2008 02 13, 17:46)
Man atrodo, kad cia forume truputi iskreipta realybe.  Atsiprasau, nieko nenoriu izeisti, bet kai pradejau aiskintis, niekas nemoka savo auklei daugiau 1000lt. Bent jau is musu pazistamu rato ir is tu mamu kurios man parase i az. Isskyrus tas, kurios cia raso sumas apie 1300-1500 lt.
O mes cia paskaite ir sutarem su aukle 1300 lt. Nes tiesiog nezinojau kainu ir maniau, kad cia jos rasomos realios. Bet dabar jau nieko nepakeisi, tiesiog nereiks kelti algos ax.gif

drinks_cheers.gif su iškreipta realybe. Prieš metus ieškojau auklės, prisiskaičiau SM, kad alga nemažiau 1200 lt. Sulaukiau daug skambučių, bet visos klausdavo kiek mokėsiu. Pasakius kainą savaitei - atsisakydavo. O dirbti reikdavo nuo 7 val. iki 15.30 doh.gif Vienai moteriškei tiko siūloma alga. Ji vienintelė įvertino algos ir darbo laiko santykį (200 lt/sav. nepriklausomai kiek dienų per savaitę dirbs). Vėliau ji pati kieme bendraudama su kitom auklėm išsiaiškino, kad dirbant pilną dieną (7-18), kitos gauna 900 - 1000 lt mėnesiui. Tai ji pati pasiūlė pamažinti algą, nes mūsų mokama alga perdidelė doh.gif Atrodo, kad ksinos keliamos dirbtinai g.gif
Atsakyti
[Atrodo, kad ksinos keliamos dirbtinai g.gif [/color][/b]
[/quote]

Pritariu nuomonei, kad kainos keliamos dirbtinai. Kadangi aukles samdau nuo 2004 m. galiu pasakyti, kad pradejau nuo to, kad auklem tada mokedavom 2 lt už valanda, paskui kaina kilo iki 3 Lt, 4 Lt.......o dabar Kaune už du vaikučius moku 5Lt + nuolatinis bilietas ir maistas. O apie auklių algas po 1200 ir t.t. esu girdejus, bet tiek moka vienetai....o ir auklės manau, tada ne pensijinio amžiaus.......ir dažniausiai dar prie to, kad vaikus prižiūri tai dar ir kambarius tvarko bei valgyti daro.
Taip, kad 5 lt. tik už laiko leidima ar užsiemima su vaiku manau, kad yra normali kaina:)
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2008 02 13, 11:31)
Parasykite, prasau, kiek mokate savo auklems Vilniuje, galite ir man i az, jei nenorite forume skelbti. Mes mokam 1300lt, darbas nuo 8 iki18val. Tai aukle sako, kad mazai. Nors man taip neatrodo.
aciu visoms

Dauguma mano pažįstamų ir draugų turinčių aukles moka 1300-1500 Lt dirbant 10 val. į dieną, viršvalandžiai 7-8 Lt. Visi yra absoliučiai patenkinti turimomis auklėmis. Tie, kurie mokėjo 1000-1200 patys pasisiūlė auklei pakelti algą, kad nepabėgtų. smile.gif Tiesa, vienintelė pažįstama moka auklei 900 Lt., nes auklė "pinigų nesivaiko", nes labai myli vaiką ir šeimą. Būna ir taip.. mirksiukas.gif
Tos, kurios labai pyksta (labai labai atsiprašau), kad auklės per daug prašo algos, pačios gali sėdėti namuose 2 metus ir auginti vaikus, kol sodra moka..
Atsakyti
Aš savo auklei moku 1100 Lt. Vilniuje. Prižiūri vieną vaiką, jokių buities darbų nedaro.
Atsakyti
QUOTE(Shtefute @ 2008 02 21, 18:48)
Tos, kurios labai pyksta (labai labai atsiprašau), kad auklės per daug prašo algos, pačios gali sėdėti namuose 2 metus ir auginti vaikus, kol sodra moka..

Patikėk, daug mamų taip ir daro. Mano kelios bendradarbės vėl išėjo vaiko priežiūros atostogų iki 2 metų, nes neapsimoka samdyti auklių. O piktinasi tos, kurios negauna vietų lopšeliuose - darželiuose, o į darbą reikia grįžti mirksiukas.gif Pačiau auklės samdymas iki kol priėmė į lopšelį labai paplonimo piniginę, nors mokėjau tikrai mažai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shtefute @ 2008 02 21, 16:48)
Dauguma mano pažįstamų ir draugų turinčių aukles moka 1300-1500 Lt dirbant 10 val. į dieną, viršvalandžiai 7-8 Lt. Visi yra absoliučiai patenkinti turimomis auklėmis. Tie, kurie mokėjo 1000-1200 patys pasisiūlė auklei pakelti algą, kad nepabėgtų. smile.gif  Tiesa, vienintelė pažįstama moka auklei 900 Lt., nes auklė "pinigų nesivaiko", nes labai myli vaiką ir šeimą. Būna ir taip.. mirksiukas.gif

niekas cia nepyksta. Zinau, kad rasiu aukle uz man priimtina kaina kaune. Aisku, ji bus nepedagoge ( ko visai netrokstu), ir greiciausiai nedarbingo amziaus zmogus - arba vakarinio studente, arba pensininke, kuriai mano mokama alga uz vaiko PRIEZIURA, o ne auklejima, bus didele paspirtis prie gaunamu ismoku.
Arba tai bus mama, turinti mini darzeli, ar ziurinti savo ir mano vaikeli pas save namuose, ir jai mano mokami 900-1000 lt uz pilna darbo diena bus didele paspirtis.

Nereikia pamirsti, kad aukles kaina visada reguliuoja paklausa. Paklausa dbr mazeja po truputi, nes daug mamu augins vaikus bent iki 2 metu.

Beje, nereiketu pamirsti, kad daugelis firmu, ypac pradedantiems "vadybininkams", pirmus menesius moka 800-900 - 1000 litu.

Gimine ieskojosi darbo - aukstasis, reklamos pardavimu srity. Ieskojosi su super rekomendacijomis, nes del seimyniniu aplinkybiu persikele pas vyra is vln i kauna - ir kagi, niekas daugiau nei 1000 nesiule pirmiems menesiams...

Atsakyti
QUOTE(minte @ 2008 02 23, 13:58)
Beje, nereiketu pamirsti, kad daugelis firmu, ypac pradedantiems "vadybininkams", pirmus menesius moka 800-900 - 1000 litu.

Gimine ieskojosi darbo - aukstasis, reklamos pardavimu srity. Ieskojosi su super rekomendacijomis, nes del seimyniniu aplinkybiu persikele pas vyra is vln i kauna - ir kagi, niekas daugiau nei 1000 nesiule pirmiems menesiams...

bigsmile.gif tai gi aukle tegu darbinasi ir gaus 1500-2000 lt, o blush2.gif ne 1300-1500, juk Kaunas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nemarioji @ 2008 02 13, 16:10)
kai pasiskaitinėju kiek Vilniuje ir kt. didžiuosiuose miestuose moka auklėm, man plaukai pasišiaušė  biggrin.gif  blink.gif .Tai kiek reikia uždirbti, kad mokėti auklei 1300-1500 lt ...  doh.gif.

esme ne tame, kad aukles per daug praso, jos praso realius pinigus, esme tame, kad darbdaviai moka mazus atlyginimus, uz kuriuos dirbanti mama negali sau leisti pasisamdyti aukles, o vietu darzeliuose nera. gal todel tik Lietuvoje (daugiau niekur pasaulyje to nera) mamai mokama iki kol vaikeliui sueis 2 metai, nes labai nedideli atlyginimai. matyt, kitaip valdininkai mazu atlyginimu ir darzeliu stokos problemos isspresti negali. lithuania.gif
kainu skirtumas yra ne tik tarp aukliu, bet ir visose kitose darbuose. dirbdamas vienoje imoneje gali gauti 1600 Lt, kai tuo tarpu kitoje uz toki pat darba moka beveik 3000...
na o kas del didmiescio, tai cia truputi pragyvenimo lygis aukstesnis, daugiau moketi uz viska reikia (transportas, gyvenamasis plotas, daugybe kitu papildomu dalyku, kur jau vietos savivaldybes reguliuoja), todel tai ir lemia kaina. juk ir vakarine suknele provincijoje galima issinuomoti daug pigiau nei didmiestyje ir daugybe kitu paslaugu ten pigiau gausi, ne vien aukle smile.gif
Atsakyti
Vilniuje moku 1100. tikriausiai dėl to, kad moteriškė jau gauna pensiją, nuolaidą šildymui, dar pati priėmusi nuomininkus. iš savo nuomininkų irgi nedaug ima.
aš pati galvoju bet 100 pakelti - maistas brango, kainos kilo, mum algas irgi šiek tiek kėlė. jaučiuosi kažkaip negerai.....
Atsakyti
Yra du skirtingi dalykai: vaiku prieziura ir vaiku auklejimas.
Jei norim TIK prieziuros tinka pensininke, kuriai uztenka 800 lt prisidurti prie pensijos, ar studente, kuri gali dirbti laisvu nuo paskaitu metu.
Jei norim auklejimo (be abejo su prieziura) ieskom AUKLES, kuriai tai yra darbas, o ne "pinigeliu dasidurinejimas", todel ir 1000 lt Vilniuje yra mazoka...
Atsakyti
Manau, kad niekas jų nesibaido, tiesiog per brangu vidutines pajamas gaunančiai šeimai tokią auklę išlaikyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2008 02 13, 17:46)
Man atrodo, kad cia forume truputi iskreipta realybe.  Atsiprasau, nieko nenoriu izeisti, bet kai pradejau aiskintis, niekas nemoka savo auklei daugiau 1000lt. Bent jau is musu pazistamu rato ir is tu mamu kurios man parase i az. Isskyrus tas, kurios cia raso sumas apie 1300-1500 lt.
O mes cia paskaite ir sutarem su aukle 1300 lt. Nes tiesiog nezinojau kainu ir maniau, kad cia jos rasomos realios. Bet dabar jau nieko nepakeisi, tiesiog nereiks kelti algos ax.gif

tai jau taip, daruge gyvena Vilniuje, ir mano ziniai ji auklei mokejo apie 900Lt, tai ji susirado kas jai mokes 1200lt, ir is jos tiek pat pareikalavo arba iseina, aukle buvo labai gera, tad drauge bande tartis, del truputi mazesnes, bet ji tuomet atsisake ir isejo kur mokes daugiau. Tad mano ziniomis, yra tokiu, kurie moka ir tokiom sumom. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Sausainis @ 2008 02 27, 19:05)
Manau, kad niekas jų nesibaido, tiesiog per brangu vidutines pajamas gaunančiai šeimai tokią auklę išlaikyti  smile.gif

su jumis ir as sutinku, mes atip pat negalim sau leisti tokios prabangos.juk siuo metu dirba tik vienas vyras, o as tik uz vaika gaunu nuo sio menesio, buvo 5 menesiai, kai gavau tik apie 100Lt is savivaldybes, tai kaip reikia pragyventi? mirksiukas.gif
Atsakyti