Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 3 dalis

QUOTE(something else @ 2009 04 14, 19:23)
bet analogiškai - jei nebus moters, tuščios vietos nė pats vaisingiausias vyras neapvaisintų. taigi - JI lygiai taip pat kaip ir JIS tęsia giminę.

bet prasideda (o ir nuo pat pradžių prasidėjo) viskas nuo vyro mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 04 14, 19:27)

lotuliukas.gif čia jau negaliu nesutikti - Ieva buvo antrinis šonkaulinis produktas drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Romeniukas @ 2009 04 09, 17:00)
o man idomu  g.gif  isteka mano sesuo...jos vyro pavarde su galune - ns    Kazin ji gales buti irgi - ns    ar Lietuvoj neleidziama moterim tokia pavarde ? Tures buti - se, - ne arba - iene ?

Jei būsimo vyro pavardė nelietuviška, tuomet ją lygiai tokią pačią galės turėti ir tavo sesuo. Jei tuoksis Lietuvoje, tuomet gal gali būti ir galimybė pridėti -ė arba -ienė, bet čia jau priklauso, ką tuo klausimo sako valstybinė lietuvių kalbos komisija. Be visa ko, ji turi teisę ir pasilikti savo pavardę arba, jei vyras imtų jos pavardę, pasikeisti savo mergautinės pavardės galunę į -ė.
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 04 08, 16:02)
del vaiko pavardes man tai is viso nesuprantamas dalykas. nu netelpa galvoj kodel vaikas turi tureti tevo, o ne mamos pavarde. gi absoliuti nesamone. o paskui jei dar issiskiria ir vaikas lieka su mama, mama turi savo pavarde, vaikas- tevo  g.gif absurdas. visgi mama vaiksto su  nestuke.gif  , daugiausiai rupinasi, ir t.t. kokia prasme duot tevo pavarde? g.gif nebent kad parodytum, jog vaikas turi teva, bet vienisos mamaos ne ka prastesnes.

Kažkada mano klasiokės mama, labai besirūpindama, kad jos dukra neliktų senmerge doh.gif , porino: jau geriau ištekėti ir išsiskirti (visgi nešioti -ienės pavardę), nei likti -aite biggrin.gif Va toks mastymas viską ir pasako. Lyg jau -aitės nieko vertos?
Atsakyti
doh.gif katastrofa. na, o man mano pavarde labai brangi, tai tiesiog mano dalis, kaip galeciau jos atsisakyti. tiesiog kvailos tradicijos. o kodel vyrai moteru pavardziu neima, kodel tai neiprasta? g.gif kazkokia diskriminacija eilini karta laugh.gif feministe as laugh.gif
nuo senu senoves, moterys istekejusios tapdavo vyro seimos naremis, ir jos rysiai su buvusia seima netgi isnykdavo. moteris buvo svetima net ir savo vaikams.

Atsakyti
As tai noreciau -ienes wink.gif man grazi MB pavarde ax.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 04 15, 17:47)
doh.gif katastrofa. na, o man mano pavarde labai brangi, tai tiesiog mano dalis, kaip galeciau jos atsisakyti. tiesiog kvailos tradicijos. o kodel vyrai moteru pavardziu neima, kodel tai neiprasta? g.gif kazkokia diskriminacija eilini karta laugh.gif feministe as laugh.gif
nuo senu senoves, moterys istekejusios tapdavo vyro seimos naremis, ir jos rysiai su buvusia seima netgi isnykdavo. moteris buvo svetima net ir savo vaikams.

Jei jau moterys po vedybų pasiima vyro pavardes, galėtų ir vardus dar pasiimti, pvz. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Penktadienis @ 2009 04 17, 12:30)
Jei jau moterys po vedybų pasiima vyro pavardes, galėtų ir vardus dar pasiimti, pvz.  lotuliukas.gif

Taip, taip thumbup.gif ir dar tik tuos kuriuos vyras išrinks, nes gi reikia testi vyro gimine lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
nu nesuprantu, iš ko čia reikia šaipytis? g.gif moterys ima vyrų pavardes nuo senų senovės, o dabar sugalvota nauja mada, tai reiškia iš tradicijų galima juoktis? schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(VilkoSesuo @ 2009 04 17, 16:52)
nu nesuprantu, iš ko čia reikia šaipytis?  g.gif  moterys ima vyrų pavardes nuo senų senovės, o dabar sugalvota nauja mada, tai reiškia iš tradicijų galima juoktis?  schmoll.gif

bet, matai, atsiranda kas ant tradicijų ir "katastrofa" pasako, ir "nesąmonė" ir "kaip galima", ir "nesuvokiama".... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 04 14, 19:27)

Bent jau visada aišku, kad gimęs vaikutis tikrai tos mamos, o kuris tėvas - čia jau ? lotuliukas.gif Taigi logiška būtų vaikučiui duoti mamos pavardę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Betule @ 2009 04 21, 13:52)
Bent jau visada aišku, kad gimęs vaikutis tikrai tos mamos, o kuris tėvas - čia jau ? lotuliukas.gif Taigi logiška būtų vaikučiui duoti mamos pavardę  biggrin.gif

tai kurios nežino kas vaiko tėvas, taip ir daro ax.gif
Atsakyti