sveikutes
noreciau papasakoti savo neramumus, gal kuriai taip buvo..ir nuraminsit mane
atliko man slapimo tyrima ir rado jame cukraus, tada gine pasiunte atlikti gliukozes tolerancijos testa, padare man ji ir rezultatai tokie : pries gliukozes gerima 5 (kazko) po isgerimo 8( to paties kazko), tai taip iseina kad man tas vadinamasis nesciuju diabetas?? bet kodel jis taip staiga atsiranda? ar jis praeina? kokios pasekmes? ar kenkia leliukui?
esu labai sunerimus...
jau prisikaiciau uztektinai informacijos, kaip supratau pagal skaicius man gliukozes tolerancijos sutrikimas, bet tai dar ne diabetas
del saves pergyvenu maziausiai, baisiausia kad perskaiciau jog su tokia diagnoze padaugeja rizika del vaisiaus apsigimimu ir t.t labai isigandau.
kaip jums mamytems, kurioms diagnozuotas diabetas ar su leliukais viskas gerai?
del saves pergyvenu maziausiai, baisiausia kad perskaiciau jog su tokia diagnoze padaugeja rizika del vaisiaus apsigimimu ir t.t labai isigandau.
nesijaudink tik jaudulio ir streso dabar jums abiems reikia mažiausiai manau, su tinkama priežiūra ir tau, ir lėliukui viskas bus gerai.
tai nėra tas tikrasis diabetas, turi užtekti dietos ir šiek tiek didesnės savęs priežiūros. o visa tai po nėštumo turi praeiti savaime.
Sekmės kuo didžiausios jums abiems
tai nėra tas tikrasis diabetas, turi užtekti dietos ir šiek tiek didesnės savęs priežiūros. o visa tai po nėštumo turi praeiti savaime.
Sekmės kuo didžiausios jums abiems
QUOTE(jauna nestuke @ 2008 03 18, 18:19)
jau prisikaiciau uztektinai informacijos, kaip supratau pagal skaicius man gliukozes tolerancijos sutrikimas, bet tai dar ne diabetas
Nius tikrai nereikia panikuoti, mes rimtai sergame desimtis metu, ir gimdome, ir tikimes, kad viskas bus ok Kaip tik vakar buvau pas ginekologe, dar karteli jos pasitikslinau, ar cukrus ar ketonai (acetonas) slapime nekenkia leliukui, tai patvirtina, kad leliukui nekenkia, tik man
Jei priziuresi save pagal gydytoju nurodymus, grieztai laikysies dietos ir kontroles, tai viskas tikrai bus ok - tikrai nepergyvenk ir be reikalo nesigadink nervu
O tie glukozes kiekio pokyciai (iki 8) yra niekis, palyginus su musu, kai pakyla ir virs 10, ir virs 14 Svarbu prisiciureti, kad tas 8 ar daugiau nekiltu i virsu ir nestovetu pakiles
aciu kad raminat, bet kazkaip neina nusiramint, del saves maziausiai pergyvenu, del leliuko man baisiausia.
gine pasiunte pas ondokrinologa konsultacijai, greiciausiai paskirs kokia dieta, bet kad as or taip isvius saldumynu nemegstu, nesuprantu is kur tas nesamonings cukrus atsirado
gine pasiunte pas ondokrinologa konsultacijai, greiciausiai paskirs kokia dieta, bet kad as or taip isvius saldumynu nemegstu, nesuprantu is kur tas nesamonings cukrus atsirado
QUOTE(jauna nestuke @ 2008 03 19, 11:39)
aciu kad raminat, bet kazkaip neina nusiramint, del saves maziausiai pergyvenu, del leliuko man baisiausia.
vaikiukas auga, spaudžia organus, jie sunkiau dirba ir t.t ne tik saldumynai kelia cukrų, reikia skaičiuoti anglevandenius, tau tai paaiškins endokrinologas kaip r ką daryti, jei pripažins gestacinį diabetą, tau priklauso 150 juostelių cukrui matuoti, aparatėlį duoda arba endokrinologas arba vaistinėj perkant juosteles gausi uz 1сnt (būna akcijos perki juosteles gauni aparatėli, bet reikia pasidomėti vaistinėse). dėl juostelių perspėju, nes yra endokrinologų, kurie "pamiršta" apie tai pasakyti, kol pats nepradedi domėtis. o pergyventi mažiausiai tau reikia, tai labiau kenkia tavo mažiui nei tas cukrus. laikykis
bet jei man jis atsirado tik nesenai mums 34 sav.tai gal nespejo pakenti leliui ?
QUOTE(jauna nestuke @ 2008 03 19, 13:10)
bet jei man jis atsirado tik nesenai mums 34 sav.tai gal nespejo pakenti leliui ?
Kadangi tu su sia liga nesi susidurusi ir neturi pakankamai informacijos, suprantu, kad tau baisu. Bet tu paklausyk muus, senu vilkiu - 8 tai dar ne tas skaicius, kai reiketu pergyventi, o pakenkti jis leliukui niekaip negalejo Jei tik zinotu sveikieji, kad ir sveikiems suvalgius daug saldumynu vienu metu cukraus kiekis kraujyje taip pat kuriam laikui pakyla virs normos... Bet taip organizmas sudeliotas, tam ir yra kasa, kad reguliuotu siuos procesus, o kieno kasa atsisako ta daryti, tam reikia patiems leistis insulina ir patiems reguliuotis
O kenkia leliui cukrus tada, kai jis ilga laika buna pakiles, bet dar labiau jam kenkia, kai cukrus nukrenta zemiau normos (bet tau tas negresia), tad sedek ramiai ir nenervink savo leliuko - vot uz sita dalyka jis tau nepadekavos
aisku biski nuraminat bet tam kartui, pradedu galvoti ir vel panika asaros liejas laisvai net gimda kietet pradejo ***** reikia ramintis..
Sveikos nestukes,
as tik tikk is pakartotinio gliukozes (cukraus ) testo kuris tesesi si karta 3 valandas, net ir nezinau ka ir bevalgyti belaukiant to pakartotinio tyrimo rezultato, mano ginekologas mane prigazdino kad teks leisti insulina.....
gal man patarsit mergaites kaip maitintis esant nestukiu cukriniam diabetui? labai lauksiu jusu patarimu....
as tik tikk is pakartotinio gliukozes (cukraus ) testo kuris tesesi si karta 3 valandas, net ir nezinau ka ir bevalgyti belaukiant to pakartotinio tyrimo rezultato, mano ginekologas mane prigazdino kad teks leisti insulina.....
gal man patarsit mergaites kaip maitintis esant nestukiu cukriniam diabetui? labai lauksiu jusu patarimu....
QUOTE(Geneve @ 2008 03 19, 17:24)
Sveikos nestukes,
Labukas
Niu, kol tau nieko tiksliai nediagnozavo, tai sunku kol kas ka nors tiksliai pasakyti. Na, iki kito tyrimo tiesiog sumazink angliavandeniu ir ypav saldumynu apsukas, o paskui viskas nuo to, ka rezultatai parodys. Pagrindinis angliavandeniu saltinis yra duonos produktai, vaisiai, bulves, ankstinies darzoves, o siaip darzovese ju arba nera, arba tik perdasakai. Pieno produktuose ju yra, bet ne itin daug. Kol dar sunku susivokti, kur ju yra, o kur nera, bandyk ziureti pakuotes - ant kiekvieno produkto yra surasyta. Patarciau visiskai atsisakyti saldumynu, o kava saldinti pakaitais
laikykis!
SVeikos nestukes,
dekuj uz patarima SHalnai...
si ryt sukroviau visus saldumynus kuriuos turejom namie ir idaviau vyrui i darba , gales savo kolegas vaisinti.
kas liecia vaisius , tai as kilogramais kirtau paskutini menesi vynuoges, kriauses, papajas , melionus, braskes, kivius it t.t. va ir turiu dabar cukraus pertekliu......
nuo siandien pereinu ant darzoviu...
sekancia savaite jau zinosiu to 3 valandu testo rezultatus....
iki ir graziu Velyku visoms nestukems ir ju seimoms....
dekuj uz patarima SHalnai...
si ryt sukroviau visus saldumynus kuriuos turejom namie ir idaviau vyrui i darba , gales savo kolegas vaisinti.
kas liecia vaisius , tai as kilogramais kirtau paskutini menesi vynuoges, kriauses, papajas , melionus, braskes, kivius it t.t. va ir turiu dabar cukraus pertekliu......
nuo siandien pereinu ant darzoviu...
sekancia savaite jau zinosiu to 3 valandu testo rezultatus....
iki ir graziu Velyku visoms nestukems ir ju seimoms....