Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis diabetas ir nėštumas

QUOTE(aister @ 2008 02 29, 19:16)
oi tikrai,24 savaiciu endokrinologiniam doh.gif visai susimakalavau doh.gif tai tada tonusu niekas dar nerasys blush2.gif tau padarys visus tyrimus,kai bus jau visi atsakymai,tada sius pas Birzieti.Butinai turek dienyna,zymek cukrus,jam tas labai aktualu 4u.gif
tai endokrinologiniam man rodos as 4 dienas ir tegulejau mirksiukas.gif

Gal gali pasidalinti patirtimi, kaip vesti dienyna blush2.gif Pas mane nera griezto valgymo rezimo, tai ir cukrus matuojuosi tik po valgio po 1,5-2 val. Ir juos dazniausiai matuojuosi tada, kada itariu, kad gali buti nukrype i kuria nors puse. Tai nelabai zinau, kaip ta dienyna vesti, kad kazkokios vertingos info is jo buti galima isgauti blink.gif Mano endokrinologe niekada dienyno nereikalavo, tik kiekvieno vizito metu as jai mazdaug vidurki pasakau, apie kokie laikosi, ir jai to uztenka..
Kaip tavo mazuliukas laikosi? Cia jam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 03 01, 13:38)
Gal gali pasidalinti patirtimi, kaip vesti dienyna blush2.gif Pas mane nera griezto valgymo rezimo, tai ir cukrus matuojuosi tik po valgio po 1,5-2 val. Ir juos dazniausiai matuojuosi tada, kada itariu, kad gali buti nukrype i kuria nors puse.  Tai nelabai zinau, kaip ta dienyna vesti, kad kazkokios vertingos info is jo buti galima isgauti blink.gif Mano endokrinologe niekada dienyno nereikalavo, tik kiekvieno vizito metu as jai mazdaug vidurki pasakau, apie kokie laikosi, ir jai to uztenka..
Kaip tavo mazuliukas laikosi? Cia jam 4u.gif

as turiu tokias knygutes "Diabeto kontroles dienynas".Tau endokrinologe tokiu neduoda?
Tai ten isirasai cukrus ir insulino vienetus:ryte pries valgi;2 val po pusryciu;pries pietus;2 val po pietu;pries vakariene;22val;24val;4val.
As kartais dazniau tikrindavaus,kartais reciau.Birziecui svarbu matyti kokie cukrai pas tave laikos,jis nesigilina ar tai pries valgi ar po valgio.
O ma no Mantukas kazko neramus daros g.gif Vis dazniau mus pradeda sokdinti doh.gif Itariu kad diegliukai kankina.Niu bet visi leliukai turi ta isgyventi ax.gif
Labai didelis ACIU uz balioneli wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aister @ 2008 03 01, 15:56)
as turiu tokias knygutes "Diabeto kontroles dienynas".Tau endokrinologe tokiu neduoda?
Tai ten isirasai cukrus ir insulino vienetus:ryte pries valgi;2 val po pusryciu;pries pietus;2 val po pietu;pries vakariene;22val;24val;4val.
As kartais dazniau tikrindavaus,kartais reciau.Birziecui svarbu matyti kokie cukrai pas tave laikos,jis nesigilina ar tai pries valgi ar po valgio.
O ma no Mantukas kazko neramus daros g.gif Vis dazniau mus pradeda sokdinti doh.gif Itariu kad diegliukai kankina.Niu bet visi leliukai turi ta isgyventi ax.gif
Labai didelis ACIU uz balioneli wub.gif

Aciu tau 4u.gif Reiks kazka galvoti. Endokrinologe neduoda tu knyguciu, kaip sakiau, jai uztenka, kad vidurki pasakau ir jai to uztenka.
Bet neseniai pasiemiau Free Style aparaciuka, tai prie jo dienynukas buvo, reiks bandyt naudot smile.gif
Beje, vakar pirma karta Birzieti pamaciau smile.gif Mamos zurnale yra straipsnis apie cukrini diabeta ir nestuma ir Birziecio atsakymai i klausimus ta tema smile.gif
Niu maziuku tokia jau dalia, per daug ka turi pereiti, ka padarysi - svarbiausia, kad tai laikina thumbup.gif Laikykites! wink.gif
Papildyta:
Beje, klausei del spardymosi smile.gif Taip, maziukas kuo toliau, tuo stipresnis ir aktyvesnis thumbup.gif Bet su charatkeriu mazius - vos tik puolam prideti ranka, kad ir is isores tuos judesiukus pajustume, kaip mat baigia savo veikla ir tuno ten sau ramiausiai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 03 02, 11:05)
Aciu tau 4u.gif Reiks kazka galvoti. Endokrinologe neduoda tu knyguciu, kaip sakiau, jai uztenka, kad vidurki pasakau ir jai to uztenka.
Bet neseniai pasiemiau Free Style aparaciuka, tai prie jo dienynukas buvo, reiks bandyt naudot smile.gif
Beje, vakar pirma karta Birzieti pamaciau smile.gif Mamos zurnale yra straipsnis apie cukrini diabeta ir nestuma ir Birziecio atsakymai i klausimus ta tema smile.gif
Niu maziuku tokia jau dalia, per daug ka turi pereiti, ka padarysi - svarbiausia, kad tai laikina thumbup.gif Laikykites! wink.gif
Papildyta:
Beje, klausei del spardymosi smile.gif Taip, maziukas kuo toliau, tuo stipresnis ir aktyvesnis thumbup.gif Bet su charatkeriu mazius - vos tik puolam prideti ranka, kad ir is isores tuos judesiukus pajustume, kaip mat baigia savo veikla ir tuno ten sau ramiausiai lotuliukas.gif

apie ta pati dienyna as ir kalbejau.
Reikes nusipirkti man ta zurnala,labai noriu paskaityti ta straipsni. smile.gif

Aha,maniskis irgi apsiramindavo,kai ranka ant pilvo padedavau.O paskui atvirksciai.Tik uzdedavau ranka,pradedavo maltis wub.gif
Atsakyti
Sveikos,

as tai pas Birzieti nusinesiau toki lapa, tikrindavau mazdaug kasdien po viena, kartais du kartus, tai viska surasiau, po valgio ar pries valgi. Tai sake, kad "ledas" su tokiais tikrinimais.
Nezinau man cia mano ginekologe patare taip daryti.
Atsakyti
QUOTE(Rase-liukas @ 2008 03 02, 19:49)
Sveikos,

as tai pas Birzieti nusinesiau toki lapa, tikrindavau mazdaug kasdien po viena, kartais du kartus, tai viska surasiau, po  valgio ar pries valgi. Tai sake, kad "ledas" su tokiais tikrinimais.
Nezinau man cia mano ginekologe patare taip daryti.

Ledas- tai cia blogai ar gerai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 03 02, 20:17)
Ledas- tai cia blogai ar gerai? smile.gif

tipo labai gerai, kad viskas aisku ir issamu. thumbup.gif
Nes pagal kliniku protokola uztenka atnesti kassavaitini tyrima is poliklinikos ir viskas. Kazkaip man atrodo, kad tai nelabai atspindi tikroves. g.gif Todel ir nutempiau ilgiausia sarasa su cukriukais apibraukius, kur virs normos buvo.
Atsakyti
Sveikos, siandien is ryto mane aplanke ''atradimas'' - gliukoze kraujyje tik atsikelus 2,6 blink.gif g.gif O svarbiausia - savijauta buvo puiki, net turejau pagunda nesimatuoti nieko ax.gif Sitokio skaiciuko dar neturejau savo lenteleje schmoll.gif

As tai matuojuos is ryto nevalgius ir 2 valandos po valgio ir viska surasau i lentele savos gamybos tokia. Tai endokrinologe sake, kad gerai darau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2008 03 04, 11:18)
Sveikos, siandien is ryto mane aplanke ''atradimas'' - gliukoze kraujyje tik atsikelus 2,6 blink.gif  g.gif O svarbiausia - savijauta buvo puiki, net turejau pagunda nesimatuoti nieko ax.gif Sitokio skaiciuko dar neturejau savo lenteleje schmoll.gif

As tai matuojuos is ryto nevalgius ir 2 valandos po valgio ir viska surasau i lentele savos gamybos tokia. Tai endokrinologe sake, kad gerai darau 4u.gif

Darai tai gerai, bet atradimas tai tikrai keistas, jugi insulino nenaudoji? g.gif Tikriausiai cia tavo mazius pasistenge smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 03 04, 12:29)
Darai tai gerai, bet atradimas tai tikrai keistas, jugi insulino nenaudoji? g.gif Tikriausiai cia tavo mazius pasistenge smile.gif

Aha as irgi taip galvoju g.gif Bet gydytoja sake, kad viskas gerai, nieko cia baisaus ir nesijaudinti ax.gif Nebedaug jau liko, tikiuosi daugiau nebus tokiu cirku rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2008 03 04, 20:06)
Aha as irgi taip galvoju g.gif Bet gydytoja sake, kad viskas gerai, nieko cia baisaus ir nesijaudinti ax.gif Nebedaug jau liko, tikiuosi daugiau nebus tokiu cirku rolleyes.gif

Tai aisku nesijaudink 4u.gif Kaip Aister rase, kad buna, pakyla muums iki 14, tai siuo atveju, buna mums, kad nukrenta iki pvz. 1,9 doh.gif Kiek imanoma kovojame su tais dideliais svyravimais, o tau del 2,6 tikrai neverta nerimauti wink.gif Tik neduok die nukris dar zemiau, tai turekis po ranka glukozes wink.gif
Tai kur nusprendei gimdyti?
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 03 04, 17:23)
Tai kur nusprendei gimdyti?

RK, jau ir susitariau su gyd. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SiDo: 05 kovo 2008 - 10:12