Ne, tikrai nereikia tavo labai geri cukriukai o jei kartais pakyla-juk visko buna... tad neperyvenk
QUOTE(Rola @ 2008 09 12, 22:55)
tai mano toks nevisada, paprastai pries valgi 4.2-4.4, o pavalgius nuo 4.6-5.6, tik kartais virs 6, tai man jau reikia insulino?
mes pradejom vartoti insulina kai nevalgius ryte cukrus buvo 17,4
QUOTE(chanuma @ 2008 09 13, 12:12)
mes pradejom vartoti insulina kai nevalgius ryte cukrus buvo 17,4
Pas tavo dukryte tikras diabetas,o cia tik gestaticinis,kuris pasireiskia tik nestumo metu(labai gaila,bet kaikurioms jis po to ir visam pasilieka)
QUOTE(aister @ 2008 09 13, 14:05)
Pas tavo dukryte tikras diabetas,o cia tik gestaticinis,kuris pasireiskia tik nestumo metu(labai gaila,bet kaikurioms jis po to ir visam pasilieka)
O gal yra kokia statistika, kaip daznai gestacinis, pereina i tikraji diabeta, po nestumo?
Niekas neatsako: ar gestacinis pasireiskia "dideliu kudykiu", ar galima sakyti, kad jei kudykis mazytis, jam nieko nepaveike sie dalykai, ar nebutinai?
QUOTE(Rola @ 2008 09 13, 13:29)
O gal yra kokia statistika, kaip daznai gestacinis, pereina i tikraji diabeta, po nestumo?
Niekas neatsako: ar gestacinis pasireiskia "dideliu kudykiu", ar galima sakyti, kad jei kudykis mazytis, jam nieko nepaveike sie dalykai, ar nebutinai?
Oi,statistikos tikrai nezinau
Istikro apie gestaticini zinau labai nedaug,nes man jis neaktualus
As kiek pamenu esu skaicius, kad tik keli procentai moteru, kurioms buvo nustatytas nestumo metu GD, susirgo veliau CD.... tikslaus skaiciaus nepasakysiu, bet kazkur iki 10 proc.... ir as buvau tikra, kad nepapulsiu i ju tarpa....deja
QUOTE(Asciuke @ 2008 09 11, 22:04)
sveikos kiek man sake sunaus gydytoja, kudikiams cukraus norma yra iki 6.2
nuo 2,6
QUOTE(chanuma @ 2008 09 12, 16:39)
na ir as cia truputi pasisakysiu .. nors sergu ne as o mano dukryte . auksti cukrai yra povojingi acetono aciradimo slapime.
ne tik Duotuoju momentui auksti cukrus issaukia acetona (jo profilaktikai reikia gerti daug skysciu). Taciau auksti cukrus per laika sugadina kraujagysles, del to kyla visokios komplikacijos. Prasideda nuo smulkiuju kraujagysliu akyse, inkstuose, o veliau ir i stambesnes, del ko apmutuojamos kojos ir pan... ziauru, bet tokia tiesa
QUOTE(madmuazele @ 2008 09 13, 19:52)
As kiek pamenu esu skaicius, kad tik keli procentai moteru, kurioms buvo nustatytas nestumo metu GD, susirgo veliau CD.... tikslaus skaiciaus nepasakysiu, bet kazkur iki 10 proc.... ir as buvau tikra, kad nepapulsiu i ju tarpa....deja
Kiek man teko girdeti, tai apie 50%... Cia viena forumiete rase tokius skaicius, o kaip yra is tikruju, nezinau
Aister, taviskiui jau 8 menesiai Nu ir bega laikas
QUOTE(Shalna @ 2008 09 14, 09:44)
Aister, taviskiui jau 8 menesiai Nu ir bega laikas
Jo,jau didelis mano vaikas O as vis dar noriu,kad jis butu leliukas
QUOTE(aister @ 2008 09 14, 18:54)
Jo,jau didelis mano vaikas O as vis dar noriu,kad jis butu leliukas
tai gal netrukus ir turesi dar viena leliuka
QUOTE(Shalna @ 2008 09 14, 20:54)
tai gal netrukus ir turesi dar viena leliuka
Planuoju ziema gaminti O kaip gausis neaisku
Aister, o ka sako gydytojai, kad toks nedidelis tarpas bus nuo pirmo nestumo? nes man ginekologe idomiai issireiske... "na, viena dar galite gimdyti" .... visada svajojau apie tris-keturis vaikucius.... bet jau susitaikiau, kad jei antras kartas bus sekmingas-daugiau nerizikuosiu
Nors.... jei ne jus... nebuciau pasiryzusi ir antram...
Papildyta:
Beje, Aister...primink is kokio miesto esi?
Shalna, o tu antro neplanuoji?
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2008 09 14, 21:11)
Aister, o ka sako gydytojai, kad toks nedidelis tarpas bus nuo pirmo nestumo? nes man ginekologe idomiai issireiske... "na, viena dar galite gimdyti" .... visada svajojau apie tris-keturis vaikucius.... bet jau susitaikiau, kad jei antras kartas bus sekmingas-daugiau nerizikuosiu
Papildyta:
Papildyta:
Kai man gydytojas padare cezari ir isejo is operecines,mano mamai ir MB paseke: Aistei reikia dar vieno leliuko As ir pati su juo apie tai kalbejau,ska kad geriau nelaukti ilgai,jei noriu antro,nes kuo toliau tuo didesnis ligos stazas
Madmuzele,tau tikrai dar imanoma 2 leliukus tureti Juk tu dar labai nedaug sergi
As is Mazeikiu