Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis diabetas ir nėštumas

QUOTE(aitiii @ 2008 09 11, 20:55)
taip merginos skambinau i diabeto asoc. ir pasake kad pasake kad priklauso  600 juosteliu per nestuma ir aisku , dar tos 50 kur kaip ir visada israso.

turbut cia norejei parasyti + 600 per nestuma?

QUOTE(saske_be_uodegos @ 2008 09 11, 22:57)
sveikos nestuke.gif      siandien visa dien skaiciau sita (ir senesni) foruma. Vakar nuejau pas gine ir suzinojau kad mano gliukozes toleravimo testo atskymai nera jau tokie geri kaip as tikejausi.Pirmas taskas 4.2, o antras 7.9. siuncia KMKU.vakar prazliumbiau visa vakara,bet paskaicius nusiraminau.Einu pas Birzieti treciadieni.Mano nestumas 28 sav.Siandien pradejau ziuret ka valgau,bet turiu pasakyt kad labai sunku,nes dar nezinau kiek,ko ir pan. g.gif  doh.gif  ramina tai kad yra daug sekmingai pagimdziusiu su CD,tai gal ir mum pasiseks su GD.... verysad.gif

Nepergyvenk,tikrai viskas bus gerai.Jei skaitei visas temas,tai turbut matai kad mes,su tikru diabetu,turim sveikus leliukus wub.gif Aisku ne su dziugesiu kalbu apie dideli diabeto staza,bet su dziugesiu kalbu apie savo vaikeli.Ir dar planuoju antra ax.gif O tu busi nuostabaus gydytojo priziurima,tai pamatysi viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

man iri itaria GT, bet tik sake laikytis dietos ir tiek, o ka tai reiskia nelabai paaiskino, tad parasau ka valgau, gal kas pakomentuos: arbata be cukraus, ryte du sumustiniai su rugine duona, sriuba beveik be bulviu, dazniausiai kopustu, verduosi grikiu ir avizines koses, dar valgau liesa grudeta suria varske, kartais suvalgau viena obuoli, ar pora slyvu, atsigeriu puse stiklines pieno, desreles, mesa, daugiau kaip ir nieko nevalgau, kartais pavalgius minetu kosiu cukrus pakyla virs 6, tai gal ju nevalgyti?
Kazin ka dar galima valgyti, o ko atsisakyti. Beje mano leliukas iki siol truputeli mazesnis nei norma g.gif
O Gt buvo 4,6, o po gliukozes 8,1, is vakaro prisivalgius buvau cepelinu, o pasidarius tyrima vaiksciojau, kol pasidare labai bloga, ir tada grizau i ligonine laukti antro skiepo doh.gif

O tas juosteles galima nusipirkti uz savo pinigus, o nekompensuojant, nes man pasibaige, o daugiau kaip ir nepriklauso g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rola: 12 rugsėjo 2008 - 08:57
QUOTE(saske_be_uodegos @ 2008 09 11, 22:57)
sveikos nestuke.gif      siandien visa dien skaiciau sita (ir senesni) foruma. Vakar nuejau pas gine ir suzinojau kad mano gliukozes toleravimo testo atskymai nera jau tokie geri kaip as tikejausi.Pirmas taskas 4.2, o antras 7.9. siuncia KMKU.vakar prazliumbiau visa vakara,bet paskaicius nusiraminau.Einu pas Birzieti treciadieni.Mano nestumas 28 sav.Siandien pradejau ziuret ka valgau,bet turiu pasakyt kad labai sunku,nes dar nezinau kiek,ko ir pan. g.gif   doh.gif  ramina tai kad yra daug sekmingai pagimdziusiu su CD,tai gal ir mum pasiseks su GD.... verysad.gif

Tik svarbiausia nepergyvenk 4u.gif tavo vaikeliui nereikia to visiskai mirksiukas.gif man ir gestacini nustate kazkur apie 25 sav. Buciau maziau pergyvenusi-gal dabar nesirgciau doh.gif schmoll.gif Tikesimes, kad tau tik dabar tokios bedeles, o kai pagimdysi-viskas susinormalizuos 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Rola @ 2008 09 12, 08:56)
Laba  4u.gif

man iri itaria GT, bet tik sake laikytis dietos ir tiek, o ka tai reiskia nelabai paaiskino, tad parasau ka valgau, gal kas pakomentuos: arbata be cukraus, ryte du sumustiniai su rugine duona, sriuba beveik be bulviu, dazniausiai kopustu, verduosi grikiu ir avizines koses, dar valgau liesa grudeta suria varske, kartais suvalgau viena obuoli, ar pora slyvu, atsigeriu puse stiklines pieno, desreles, mesa, daugiau kaip ir nieko nevalgau, kartais pavalgius minetu kosiu cukrus pakyla virs 6, tai gal ju nevalgyti?
Kazin ka dar galima valgyti, o ko atsisakyti. Beje mano leliukas iki siol truputeli mazesnis nei norma  g.gif
O Gt buvo 4,6, o po gliukozes 8,1, is vakaro prisivalgius buvau cepelinu, o pasidarius tyrima vaiksciojau, kol pasidare labai bloga, ir tada grizau i ligonine laukti antro skiepo  doh.gif

O tas juosteles galima nusipirkti uz savo pinigus, o nekompensuojant, nes man pasibaige, o  daugiau kaip ir nepriklauso  g.gif

Keista, kad tau nepaaiskino ka valgyti, ka riboti... su maistu-zinok labai individualu.... man. pvz. siaubingai uzkyla cukrus jei varske valgau blink.gif o koses butina valgyti-tik gal daug valgai g.gif atsimenu man sakydavo galima puse stiklines virtos koses tik is karto suvalgyt.... o grikiu as galedavo pilna dubeneli suniamnioti blush2.gif o pvz. nuo bulviu man neuzkyla cukrai, kad ir kaip tai keista bebutu...
o juosteles reikia pirkiti-jei pasibaige tos, kurios priklauso smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 12 rugsėjo 2008 - 14:12
QUOTE(madmuazele @ 2008 09 12, 15:11)
Tik svarbiausia nepergyvenk 4u.gif  tavo vaikeliui nereikia to visiskai mirksiukas.gif  man ir gestacini nustate kazkur apie 25 sav. Buciau maziau pergyvenusi-gal dabar nesirgciau doh.gif  schmoll.gif Tikesimes, kad tau tik dabar tokios bedeles, o kai pagimdysi-viskas susinormalizuos 4u.gif

Papildyta:

Keista, kad tau nepaaiskino ka valgyti, ka riboti... su maistu-zinok labai individualu.... man. pvz. siaubingai uzkyla cukrus jei varske valgau blink.gif  o koses butina valgyti-tik gal daug valgai g.gif  atsimenu man sakydavo galima puse stiklines virtos koses tik is karto suvalgyt.... o grikiu as galedavo pilna dubeneli suniamnioti blush2.gif o pvz. nuo bulviu man neuzkyla cukrai, kad ir kaip tai keista bebutu...
o juosteles reikia pirkiti-jei pasibaige tos, kurios priklauso smile.gif

Puse stiklines virtos, ar ne virtos?
O kaip vaikuciui cia labai blogai? Kiek suprantu jei ji visa tai paveikia, jis turi buti didesnis nei norma, ar nebutinai, jei mano mergyte mazesne gal as jei nepakenkiau schmoll.gif
O jei kartais uzkyla iki 6,8-7, tai jau leliukui blogai, ar jei iki 7.7, tai dar norma, ir ar tiklsinga matuotis cukru, nuo 28 ar ten kelintos savaites, kai jau jei ka ir vaikelis pradeda veikti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rola: 12 rugsėjo 2008 - 14:53
na ir as cia truputi pasisakysiu 4u.gif .. nors sergu ne as o mano dukryte verysad.gif . auksti cukrai yra povojingi acetono aciradimo slapime. pas mus buna cukrai ir 10 ir 20. bet panikoti pradeciau tik tada kada pamaticiau kad yra acetono slapime. o iki to musam cukru ir tiek. na aisku kad mes leidziames inculina. bet mums dar labai padeda saldytos melines, ir meliniu lapu arbata(miske prisiraunu). acetono testo josteles nera brangios. 50 josteliu kainoja 20lt.
Atsakyti
QUOTE(Rola @ 2008 09 12, 14:48)
O kaip vaikuciui cia labai blogai? Kiek suprantu jei ji visa tai paveikia, jis turi buti didesnis nei norma, ar nebutinai, jei mano mergyte mazesne gal as jei nepakenkiau  schmoll.gif
O jei kartais uzkyla iki 6,8-7, tai jau leliukui blogai, ar jei iki 7.7, tai dar norma, ir ar tiklsinga matuotis cukru, nuo 28 ar ten kelintos savaites, kai jau jei ka ir vaikelis pradeda veikti...

Puse stiklines virtos smile.gif
O i antros dalies klausima neatsakysiu... nes tiksliai nepaaiskinsiu blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(chanuma @ 2008 09 12, 15:39)
na ir as cia truputi pasisakysiu 4u.gif .. nors sergu ne as o mano dukryte verysad.gif . auksti cukrai yra povojingi acetono aciradimo slapime. pas mus buna cukrai ir 10 ir 20. bet panikoti pradeciau tik tada kada pamaticiau kad yra acetono slapime. o iki to musam cukru ir tiek. na aisku kad mes leidziames inculina. bet mums dar labai padeda saldytos melines, ir meliniu lapu arbata(miske prisiraunu).  acetono testo josteles nera brangios. 50 josteliu kainoja 20lt.

Teisybe... pas mane po to kai nustate gestacini diabeta, daznai teko gultis i ligonine del acetono....

Del melyniu visiskai pritariu drinks_cheers.gif man ir jos labai padeda... smile.gif
o juosteles jauciu ir man reikes nusipirkti g.gif
Atsakyti
del josteliu turejau pavargti. ne visos vaistines jiu turi blink.gif . eurovaistine isviso pasake kad jos laaabai brangios blink.gif del to jie jiu neturi. tai klaipedoi jiu gavau karoso gatvei. gintarinei vaistinei.
Atsakyti
Rimtai??? as pabandysiu vaistineje paprasyti, kur visada insulina ir juosteles imu... ten jei ko nebuna-uzsako thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rola @ 2008 09 12, 14:48)
O kaip vaikuciui cia labai blogai? Kiek suprantu jei ji visa tai paveikia, jis turi buti didesnis nei norma, ar nebutinai, jei mano mergyte mazesne gal as jei nepakenkiau  schmoll.gif

Tokie cukrai, kaip kad tu isvardinai,tikrai nekenkia tavo leliukui mirksiukas.gif
O kiek kartu tu matuojis cukru,kad tau juosteliu pritruko?Svarbiausia tikrinkis 2 val po valgio,tada matysi,ar neperdaug kazko suvalgei.Jei peraukstas,reiskia pamazink tai nuo ko sukilo.1 val po valgio tikrai neverta matutis cukraus,nes jis visada buna aukstesnis net ir sveikam zmogui.
Papildyta:
o del juosteliu acetonui matuoti-jas dar perkirpkit pusiau,turesit dvigubai daugiau.Juk ten tiek to laukelio tereikia,tik pamatyti kiek spalva pasikeite jei sukiles acetonas.
Atsakyti
QUOTE(aister @ 2008 09 12, 20:19)
Tokie cukrai, kaip kad tu isvardinai,tikrai nekenkia tavo leliukui mirksiukas.gif
O kiek kartu tu matuojis cukru,kad tau juosteliu pritruko?Svarbiausia tikrinkis 2 val po valgio,tada matysi,ar neperdaug kazko suvalgei.Jei peraukstas,reiskia pamazink tai nuo ko sukilo.1 val po valgio tikrai neverta matutis cukraus,nes jis visada buna aukstesnis net ir sveikam zmogui.
Papildyta:
o del juosteliu acetonui matuoti-jas dar perkirpkit pusiau,turesit dvigubai daugiau.Juk ten tiek to laukelio tereikia,tik pamatyti kiek spalva pasikeite jei sukiles acetonas.

Tai as ir matuoju po 2 val., tai kiek suprantu jei nepakyla daugiau 7,7, tau nieko tokio doh.gif
Atsakyti
As kiek pamenu kai man tokius cukrus rode-gydytojai primygtinai siule insulina unsure.gif bet as nesutikau... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2008 09 12, 21:09)
As kiek pamenu kai man tokius cukrus rode-gydytojai primygtinai siule insulina unsure.gif bet as nesutikau... schmoll.gif

tai mano toks nevisada, paprastai pries valgi 4.2-4.4, o pavalgius nuo 4.6-5.6, tik kartais virs 6, tai man jau reikia insulino?
Atsakyti