O as siandien pasitikrinau cukru pavalgius - 6.06, pries kelias dienas nevalgius buvo 4.25. Reiskia pavalgius jis tikrai man pakyla... Saldumynu nevalgau jokiu, tik kelis vaisius per diena, tikiuosi labai nepakenksiu maziukui. Nekantriai laukiu 36 savaites - ka parodys ultragarsas - ar mano maziukui bus makrosomija ar ne....
QUOTE(mdeive @ 2008 08 27, 15:03)
O as siandien pasitikrinau cukru pavalgius - 6.06, pries kelias dienas nevalgius buvo 4.25. Reiskia pavalgius jis tikrai man pakyla... Saldumynu nevalgau jokiu, tik kelis vaisius per diena, tikiuosi labai nepakenksiu maziukui. Nekantriai laukiu 36 savaites - ka parodys ultragarsas - ar mano maziukui bus makrosomija ar ne....
Visiems pavalgius pakyla.Net ir nesergantiems diabetu
QUOTE(Shalna @ 2008 08 25, 22:39)
Labukas
Sveikinimai ruosiantis tokiam kilniam tiklsui Siaip info gali pasiskaitineti siose temose, zinoma, jei turesi klausimu, klausk - bandysime padeti pasidalindamos patirtimi Man irgi, kaip ir tau, buvo neramu pries pastojant. Vis galvojau, kaip cia ruostis, ka daryti ir pan. Bet is esmes tereikia kuo geriau palaikyti cukrus dar iki pastojimo ir pradeti gerti folio rugsti
P.S. Kiek laiko sergi?
Sveikinimai ruosiantis tokiam kilniam tiklsui Siaip info gali pasiskaitineti siose temose, zinoma, jei turesi klausimu, klausk - bandysime padeti pasidalindamos patirtimi Man irgi, kaip ir tau, buvo neramu pries pastojant. Vis galvojau, kaip cia ruostis, ka daryti ir pan. Bet is esmes tereikia kuo geriau palaikyti cukrus dar iki pastojimo ir pradeti gerti folio rugsti
P.S. Kiek laiko sergi?
labas labas labas!!!!!!
kas teisybe tas ne melas, tikrai daug cia visokios info galima rast - suzinau net ko dar nezinojus ir kazkaip pasikraunu optimizmu tai jau tikrai labai
o sergu jau beveik 5 metelius.. gal dar nelabai daug
Papildyta:
o kaip su ta folio rugstim? ka jin daro? kam reikalinga? ir kiek reikia gerti?
Kai gulaisi 34 sav. ar tu pati rinkaisi daktarę? Jei ne paslaptis pas kokią registravaisi ir prieš kiek laiko? Ar guldo tą pačią dieną? Kiek laiko gulėjai? Kokius tyrimus daro? Ačiū už atsakymus.
QUOTE(mdeive @ 2008 08 27, 17:03)
O as siandien pasitikrinau cukru pavalgius - 6.06, pries kelias dienas nevalgius buvo 4.25. Reiskia pavalgius jis tikrai man pakyla... Saldumynu nevalgau jokiu, tik kelis vaisius per diena, tikiuosi labai nepakenksiu maziukui. Nekantriai laukiu 36 savaites - ka parodys ultragarsas - ar mano maziukui bus makrosomijama ar ne....
o kas ta makrosomija jei gali atsakyk
QUOTE(Relaxa @ 2008 08 27, 09:24)
sveikos, mergaitės. ar niekas nežino, cukraus kiekio kraujyje normos kūdikiams nesiskiria nuo suaugusiųjų? negaliu rasti informacijos jeigu ne, kada kūdikis skaitosi nevalgęs? maniškis valgo kas 2,5-3 val. kažkur, bet dieną gali paprašyti ir dažniau
Kudikiu cukraus norma prasideda nuo 2,6. Bet tai neturi jokio rysio tarp pavalgymo. Vien tik mamos pienu maitinamas kudikis vadinasi normaliai pavalges, kai pasisioja per diena 6 ir daugiau kartu.
QUOTE(Mary7 @ 2008 08 27, 15:02)
Palaike mane savaitele, nors visi rezultatai buvo treciadieni (slapimas, kraujas, ultragarsas), bet seke glikemija. Toks ten ir sekimas - as matuoju 8-10kartu, jie 4 .
Nu mane irgi nervina ta ju tvarka, baisiniai endokrinologai akuseriniame skyriuje jauciasi. Tipo jie akuseriniame cukrus reguliuoja. Ateina pas mane karta sesele su kraujo tyrimais, darytais pries 2 valandas, ir klausia issigandusi, ar man nebloga, nes cukrus 2,1! Sakau, jau seniai per 2 val. buciau numirus, jei buciau nieko nedarius
QUOTE(monetuxe @ 2008 08 27, 20:05)
o kaip su ta folio rugstim? ka jin daro? kam reikalinga? ir kiek reikia gerti?
Folio rugsti rekomenduoja gerti visiems iki pastojimo 3 men. Ji saugo nuo apsigimimu ir pan. Labiausiai folio rugstis leliui reikalinga 5-ta savaite, tada, dar kai paprastai apie nestuma nera zinoma
QUOTE(aitiii @ 2008 08 30, 19:11)
o kas ta makrosomija jei gali atsakyk
Makrosomija - vaisiaus svorio padidejimas, bet medeivei tas negresia, nes pas ja cukrai normalus
QUOTE(inguška @ 2008 08 30, 08:33)
Kai gulaisi 34 sav. ar tu pati rinkaisi daktarę? Jei ne paslaptis pas kokią registravaisi ir prieš kiek laiko? Ar guldo tą pačią dieną? Kiek laiko gulėjai? Kokius tyrimus daro? Ačiū už atsakymus.
Del 34 sav.: Galima pasirinkti tik daktara pas kuri atvaziuosi konsultacijai. Bet ten tikrai nera didelio skirtumo pas ka papulsi, nes jie is karto planiskai guldo i akuserini skyriu. Guldo ta pacia diena ir pas ta daktara, kur laisvu vietu yra. Registravausi pries 2-3savaites, nes norejau pirmadieniui, kad iki savaitgalio isleistu . Tai taip ir buvo, pagulde pirmadieni, isleido penktadieni. Tyrimai: slapimas, kraujas, ultragarsas, vaikucio sirdutes tonusus ziurejo (nelabai isitikinusi kad teisingai ivardinu) ir matavo glikemija 4k per diena ir viskas. Realiai visi atsakymai buvo treciadieni, bet dar matavo cukru, ir ketvirtadieni pas endokrinologa (Petrenko) siunte.
Linkejimukai
QUOTE(Shalna @ 2008 09 01, 22:13)
Makrosomija - vaisiaus svorio padidejimas, bet medeivei tas negresia, nes pas ja cukrai normalus
aciu uz atsakyma. mano cukriukai buna nuo 4 iki 10 mazdauk.
dar apie folio rugsti perskaiciau, kad ir vyrai turi gert?
QUOTE(monetuxe @ 2008 09 08, 20:33)
dar apie folio rugsti perskaiciau, kad ir vyrai turi gert?
o kam?
Merginos o kiek jums kas menesi israso endokrinologas juosteliu tikrinti cukraus kieki, ar po 50 kaip visada kas menesi ar daugiau, kiek priklauso mus besilaukiancioms daugiau juosteliu.
aciu uz atsakymus.
aciu uz atsakymus.