Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis diabetas ir nėštumas

QUOTE(mdeive @ 2008 08 20, 11:40)
cia buvo kazkur 2 val po valgio... Nors tada nevalgiau visiskai nieko saldaus. Net jokio vaisiaus. Vienintelis dalykas, kuris takart  buvo, tai kad iki 13 val buvau isvis nieko negerus ir nevalgius, nes turejau vidaus organu echoskopijos laukt. Tai po to 13 val suvalgiau sumustini, o 14 val ligonines pietus (pagal spec valgiarasti). Krauja eme 16 val.

7,13 nera blogai.Shalna kazkada buvo surasiusi visas normas serganciu ir neserganciu.As tiksliai ju nezinau blush2.gif Tai manau,kad i tas normas tu tikrai pataikai mirksiukas.gif
Atsakyti
Gaila, bet man tikras diabetas. Bet jį turiu apie du metus. Man jis išlindo gana vėlai, kai sulaukiau 30 metų. Gal stresas, gal bemiegės naktys davė įtakos. Giminėje tokių nelabai ir žinau, kad būtų.( nebent slepia).
Atsakyti
o papasakokit kaip jums pavyksta toki glikuota tureti? ar jus nevalgot, ar insulino daugiau leidziates?
Inguska, nebaisu lauktis? kaip cukriukai?
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2008 08 21, 08:49)
o papasakokit kaip jums pavyksta toki glikuota tureti?  ar jus nevalgot, ar insulino daugiau leidziates?
Inguska, nebaisu lauktis? kaip cukriukai?

As valgau viska.Mano gliukuotas 6,2 thumbup.gif Daznai tikrinuos cukrus,ypac po to,kai kazko daugaiu uzvalgau,ir aisku,jei per aukstas cukrus dasileidziu papildomai insulino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aister: 21 rugpjūčio 2008 - 09:46
Na va... o as save labiau riboju... nors saldumynu ir taip nesu megeja.... na tikiuosi mano dabar bus geresnis glikuotas ax.gif ir galesim ka mastyti bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2008 08 21, 14:22)
Na va... o as save labiau riboju... nors saldumynu ir taip nesu megeja.... na tikiuosi mano dabar bus geresnis glikuotas ax.gif  ir galesim ka mastyti bigsmile.gif  wub.gif

Geresnio nereik,nes tada pradeda kibti,kad daznai hipuoji ax.gif Man nestumo metu buvo 5,7,tai visu pirmas klausimas budavo"ar daznai buna hipo?" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mary7 @ 2008 08 15, 15:08)
Labukas mergytes  4u.gif ,
Pirmadieni vaziuosiu i Kauna, gultis i Akuserini, planiskai, mums jau 34savaitele prasidejo  smile.gif . Gal kas galetu pakomentuoti si skyriu: ar ten duoda pasirinkti gydytoja (jei taip tai pas kuri geriausia prasytis), dar girdejau kad jie turi mokamas palatas (ar verta ten gultis), kiek mazdaug ten laiko, ir gal bendru pastabeliu butu  smile.gif .

Sveikinimai artejant tikslo link! Nors dabar, kaip suprantu, guli ligoninej, bet atsakysiu i tavo klausimus, gal kam kitam pravers wink.gif
Skyriaus gydytojo neduoda pasirinkti, pas ka papulsi, pas ta (linkiu, kad ne pas Guzaviciene) wink.gif
Del mokamu palatu reikia stotis i gyva eile. Mes laukeme 3 dienas. As dziaugiausi, nes ir vyras galejo buti salia, ir pailseti galejau, nes kai salia yra kita mama su vaiku, tai jau visiskai bemieges naktys sad.gif
Jei viskas gerai, po gimdymo laiko 3 dienas. O kai tik siaip akuseriniame guli, tai nepsimoka tos palatos imti wink.gif

QUOTE(aister @ 2008 08 20, 11:50)
Butinai zymek cukrus kurnors,nes Birzietis supyks,jei neturesi nieko lotuliukas.gif

Ant mane sbuvo supykes, sake, dirzo duos lotuliukas.gif

QUOTE(mdeive @ 2008 08 20, 12:40)
cia buvo kazkur 2 val po valgio... Nors tada nevalgiau visiskai nieko saldaus. Net jokio vaisiaus. Vienintelis dalykas, kuris takart  buvo, tai kad iki 13 val buvau isvis nieko negerus ir nevalgius, nes turejau vidaus organu echoskopijos laukt. Tai po to 13 val suvalgiau sumustini, o 14 val ligonines pietus (pagal spec valgiarasti). Krauja eme 16 val.

Sveiko zmogaus norma yra 3,6-6,6, tau pakilo ne tiek jau daug. Net ir sveikiems zmonems privalgius saldumynu cukraus kiekis kraujyje pakyla virs normos, tik kasa pasti gerai su tuo susitvarko. Tavo atveju tu suvalgei sumustiniu, t.y. ilgai veikianciu angliavandeniu, tad butu galima itartis, kad del to tau kilstelejo. Na, stebek save, bet nerimauti tikrai nera ko wink.gif

QUOTE(madmuazele @ 2008 08 21, 15:22)
Na va... o as save labiau riboju... nors saldumynu ir taip nesu megeja.... na tikiuosi mano dabar bus geresnis glikuotas ax.gif  ir galesim ka mastyti bigsmile.gif  wub.gif

Nu man vis tiek idomu, kaip tu ta insulina leidi? Gi suvalgai sldziau ko nors ar daugiau angliavandeniu, ri pasidengi insulinu ta suvalgyta doze - insulinu reguliuojantiems ribotis nera ko wink.gif Kiek pamenu, minejai,kad vaisiu daug valgai, i tai irgi reikia atkreipti demesi - ne tik saldumynai gerai kelia cukriu mirksiukas.gif

O man angina prasidejo... verysad.gif
Atsakyti
Kad palaikyti normalų gliukozės kiekį dažnai tikrinuos. Valgau daug daržovių, kartais papiknaudžiauju ir saldumynais, bet tada leidžiuosi papildomai insulino. O manau man pavyksta gerus rezultatus palaikyti, nes stažas mano ligos itin mažas. Kasa dar dirba, bet ne visu pajėgumu.
Atsakyti
sveikutes wink.gif
Papildyta:
netycia uzejau cia pas jus ir radau, ko ieskojau smile.gif)

sergu diabetu ir planuoju nestuma, tik labai bijau ir nieko nezinau, tai labai tikiuosi is jusu suzinoti viska kas idomu ir dar daugiau wink.gif)
Atsakyti
QUOTE(monetuxe @ 2008 08 24, 20:08)
sergu diabetu ir planuoju nestuma, tik labai bijau ir nieko nezinau, tai labai tikiuosi is jusu suzinoti viska kas idomu ir dar daugiau wink.gif)

Labukas mirksiukas.gif
Sveikinimai ruosiantis tokiam kilniam tiklsui 4u.gif 4u.gif Siaip info gali pasiskaitineti siose temose, zinoma, jei turesi klausimu, klausk - bandysime padeti pasidalindamos patirtimi wink.gif Man irgi, kaip ir tau, buvo neramu pries pastojant. Vis galvojau, kaip cia ruostis, ka daryti ir pan. Bet is esmes tereikia kuo geriau palaikyti cukrus dar iki pastojimo ir pradeti gerti folio rugsti wink.gif
P.S. Kiek laiko sergi? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalna: 25 rugpjūčio 2008 - 21:41
sveikos, mergaitės. ar niekas nežino, cukraus kiekio kraujyje normos kūdikiams nesiskiria nuo suaugusiųjų? negaliu rasti informacijos blush2.gif jeigu ne, kada kūdikis skaitosi nevalgęs? maniškis valgo kas 2,5-3 val. kažkur, bet dieną gali paprašyti ir dažniau
Atsakyti
Labukas mergaites 4u.gif
Shalna, labai aciu uz atsakyma. Taip, jei viskas gerai, 34sav. tikrai galima neimti mokamos palatos, o po gimdymo tai tikrai labai noretusi smile.gif . Palaike mane savaitele, nors visi rezultatai buvo treciadieni (slapimas, kraujas, ultragarsas), bet seke glikemija. Toks ten ir sekimas - as matuoju 8-10kartu, jie 4 smile.gif. Dabar reikia vaziuoti 37sav. Jau pradejau po vaikuciu parduotuveles vaiksciuoti ir i nesciuju kursus ax.gif .
Visoms graziuasi linkejimukai thumbup.gif .
Atsakyti