Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis diabetas ir nėštumas

Labutis visoms 4u.gif !
Klaipedoje lankausi pas endokrinologe Julija Bernotaite (ji dabar dirba Nefridoje ir taikos pr. 103). Tikrai man ji labai patinka.
Kai gulejau Kaune, buvo mergaite kuri visa nestuma vaiksto be pompos (jai buvo 29sav.) ir jos cukrai tikrai labai geri (stabelesni neigu mano su pompa).
Atrodo, kad mums bus mergaite ax.gif
Graziausi linkejimukai. Pas mus Klaipedoje dabar karsta, uuuuu....
Atsakyti
Insulino pompa cukru nereguliuoja,juos reguliuotis reika paciai smile.gif
As pirma nestuma buvau su pompa.Antra nestuma planuoju buti be jos,ziauriai nepatogu su ta pompa doh.gif O cukru ar be pompos ar su ja vistiek manau matuosiuos minimum 10 kartu per para.
Atsakyti
Supratau, kad aš ne viena tokia. Klinikose man tiesiog keli gydytojai liepė dėtis, tik viena gyd. paaiškino privalumus ir trūkumus ir pasiūlė pabandyti be jos. Mano cukrūs lyg ir normalūs.Gal dabar labiau pradėjo šokinėti. Mum jau19 sav. Lyg ir nešioju berniuką.
Atsakyti
QUOTE(aister @ 2008 07 23, 20:12)
Labas mirksiukas.gif
Nu mes augam ir labaiu mamos demesiu reikalaujam ax.gif Mano vaikis labai judrus,tai turiu ka su juo veikti biggrin.gif
Kaip jums sekas?

Tai saunuolis, kad sportuoja wink.gif O mes su viduriukais vargstam doh.gif Siaip visa kita gerai, pagerm gelezies ir folio profilaktiskai. Jus negert?

QUOTE(madmuazele @ 2008 07 23, 21:32)
O kas nors naudoja LANTUS? Vienu momentu buvau issigandusi del jo doh.gif
Ir dar-jums svoris priaugo nuo insulino? As jei valgyciau pilnu tempu-sakes man butu... verysad.gif nuo liemens niekaip ringes nedingsta, nors tikrai nedaug ir neriebiai valgau g.gif o nuo naudojimo pradzios, kazku apie puse metu, priaugau 12 kg blink.gif

Nu kad konkreciai insulinas didintu svori, tai dar negirdejau schmoll.gif Bet zinai, gal individualiai g.gif Mano koleges vyrui insulinas gyd. kaitalioja kas pora menesiu. Is pradziu pagalvojau, kokia nesamone, jugi reik prisitaikyt, atitaikyt sau insulina, o cia.. Tai pasirodo, kad jo organizmas greit pripranta prie insulino ir jis darpsi nebeveiksmingas blink.gif
Logiskas paaiskinimas, kodel dideja svoris naudojant insulina yra tas, kad susileidus per daug insulino suhipuojame ir begame saldumynu, kuris i kuna eina tongue.gif

Mergaites, sveikinu suzinojus, ka po sirdelem nesiojat wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 07 26, 16:05)
Tai saunuolis, kad sportuoja wink.gif O mes su viduriukais vargstam doh.gif Siaip visa kita gerai, pagerm gelezies ir folio profilaktiskai. Jus negert?

Ne,mes nei gelezies nei folio negerem.O jum cia liepe gyd?Jei dare kraujo tyrima,rode mazai gelezies,tai gal prirase gerti g.gif mes naudojom vitamina D ir gerasias zarnyno bakterijas,kurios sutvarko viduriukus.Ju neliepe jums gerti?
Atsakyti
QUOTE(aister @ 2008 07 27, 10:43)
Ne,mes nei gelezies nei folio negerem.O jum cia liepe gyd?Jei dare kraujo tyrima,rode mazai gelezies,tai gal prirase gerti g.gif mes naudojom vitamina D ir gerasias zarnyno bakterijas,kurios sutvarko viduriukus.Ju neliepe jums gerti?

Taip, gydytojai israse, bet daryti kraujo tyrimai buvo geri... Gal cia mums profilaktiskai, kaip neisnesiotukams g.gif
Nelekiat su mazium prie juros wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 07 27, 17:06)
Taip, gydytojai israse, bet daryti kraujo tyrimai buvo geri... Gal cia mums profilaktiskai, kaip neisnesiotukams g.gif
Nelekiat su mazium prie juros wink.gif

Gal profilaktiskai,nes mes negerem nei gelezies nei folio.
Prie juros visa kita savaite busim.O saip po pusdieni pabuti jau buvom keleta kartu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 07 26, 16:05)
Logiskas paaiskinimas, kodel dideja svoris naudojant insulina yra tas, kad susileidus per daug insulino suhipuojame ir begame saldumynu, kuris i kuna eina tongue.gif

Tai vat, kad saldumynų nevalgau... g.gif jei krenta cukrus-staigiai valgau kokį vaisių, uogas...
Pas man pusryčiam vaisiai ar uogos, pietums-darzoviene kokia, o vakarienei sriuba... dėl to ir nesuvokiu kodėl svoris vietoje... o atrodau kaip sex bomba doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Sex bomba tai tikrai nera blogai smile.gif 4u.gif
Del svorio nieko negaliu patarti g.gif , nes tik susirgus, buvo labai nukrites, bet kai pradejau vartoti insuluina, per 3savaites priaugau apie 6-7kg, cia atsistate iki mano normalaus svorio, ir veliaujau, 13 metu viskas ok.
Dabar iki 31sav. priaugau apie 7-8kg.
As irgi matuoju cukriuka dabar apie 8-10kartu per diena.
Linkejimukai
Atsakyti
QUOTE(dalia123 @ 2008 07 21, 16:23)
Sveikos,
darė gliukozės tolerancijos testą ( 7,4 po gliukozės ir 2 va.l 6,4) dabar siunčia pas endokrinologą. gal kas galit parekomenduoti endokrinologą Klaipėdoj.
Paprašiau siuntimo ir i Kauną bet skambinu į registratūrą - pas Baliutavičienė ner talonu ir neaišku kada bus nes ji atostogauja.
Gal jau man ir gimdimą planuoti Kaune o ne Klaipėdoj?
Gal kas iš klaipėdiečių turėjot tokiu problemų? Pas ka gimdyti?

Labai ačiū visoms atsakiusioms,
Kol kas apsilankiau pas Šulskienę Klaipėdoj, davė gliukometrą, pradėjau matuotis ir nesuprantu kas su manim darosi - rytais rodo 2,8-3,2, nedaugiau, kai prisivalgau, išbandžiau viska , pradėjau daržovėm su lesa mėsyte, o dabar buvo Kijevo kotletas ir desertui ledai, tai nesvarbu ka valgau po 2 val. rodo ne daugiau nei 5,5. Iš kur tie 7,4 ryte buvo nesuprantu g.gif

Atsakyti
QUOTE(Mary7 @ 2008 07 28, 13:52)
Sex bomba tai tikrai nera blogai  smile.gif  4u.gif
Del svorio nieko negaliu patarti  g.gif , nes tik susirgus, buvo labai nukrites, bet kai pradejau vartoti insuluina, per 3savaites priaugau apie 6-7kg, cia atsistate iki mano normalaus svorio, ir veliaujau, 13 metu viskas ok.
Dabar iki 31sav. priaugau apie 7-8kg.
As irgi matuoju cukriuka dabar apie 8-10kartu per diena.
Linkejimukai

Aš kai susirgau, 14 kg buvo nukritę, paskui aš juos priaugau per 2 mėn. ir dabar nė iš vietos nejuda...
Maniau, gal kai leidžiu insuliną į pilvą-tai dėl to jis toks blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2008 07 28, 08:51)
Tai vat, kad saldumynų nevalgau... g.gif  jei krenta cukrus-staigiai valgau kokį vaisių, uogas...
Pas man pusryčiam vaisiai ar uogos, pietums-darzoviene kokia, o vakarienei sriuba... dėl to ir nesuvokiu kodėl svoris vietoje... o atrodau kaip sex bomba doh.gif  blush2.gif

Ponia,ar tik ne per mazai angliavandeniu vartojate? g.gif Be to, jei ir yra angliavandeniu, tai jie greitai veikiantys (uogos, vaisiai). Labia svarbu, kad butu ir ilgo veikimo angliavandeniu. Galbut pas tave blogai subalansuota mityba, todel ir dideja svoris?...

O sex bomba ne taip jau ir blogai - visi diedai tavo smile.gif

QUOTE(dalia123 @ 2008 07 28, 15:05)
Labai ačiū visoms atsakiusioms,
Kol kas apsilankiau pas Šulskienę Klaipėdoj, davė gliukometrą, pradėjau matuotis ir nesuprantu kas su manim darosi  - rytais rodo 2,8-3,2, nedaugiau, kai prisivalgau, išbandžiau viska , pradėjau daržovėm su lesa mėsyte, o dabar buvo Kijevo kotletas ir desertui ledai, tai nesvarbu ka valgau po 2 val. rodo ne daugiau nei 5,5. Iš kur tie 7,4 ryte buvo nesuprantu  g.gif

Galbut pries ta ryta, kai rode 7,4, vakare valgei ilgai veikianciu angliavandeniu (duonos produktu) arba ilgai veikianciu anlgiavandeniu su trumpais, o nestumo metu truputi pakinta ta medziagu apykaita, skaidymai ir pan., gal todel taip ir rode ir be reikalo tave isgasdino.
Beje, 2,8 irgi nera gerai leliui, cia jau per mazai. Jei cukrus yra zemiau normos, lelius gauna maziau deguonies. Negasdinu, niekas del keliu kartu neatsitiks, taciau stebek, kad nehipuotum.
Sekmytes 4u.gif

QUOTE(madmuazele @ 2008 07 28, 15:26)
Maniau, gal kai leidžiu insuliną į pilvą-tai dėl to jis toks blush2.gif

Humoriste hihihi.gif Tokiu atveju pilvas gali padideti tik tuo atveju, jei susileidus insulina susidaro guziukas, tada pilvas padideja tiek, kokio dydzio guziukas susidaro lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalna: 28 liepos 2008 - 15:19