Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis diabetas ir nėštumas

QUOTE(Relaxa @ 2008 06 17, 19:37)
sveikos, mergaitės,
man nustatė gestacinį diabetą, liepė laikytis dietos, susakė, ko negalima valgyti. aš valgau tik pieno produktus (varškę, kefyrą, grietinę, natūralų jogurtą), daržoves (agurkus, pomidorus, kopūstus, baklažanus), vištieną arba žuvį. duonos, košių, saldumynų, vaisių atsisakiau. dabar aš pasimečiau, kaip man beveik nieko nevalgyti, bet nemažinti kalorijų? ir koks tas maistas, turtingas angliavandenių, bet nedidinantis cukrų? blush2.gif gal galite patarti tos, kas turi daugiau patirties tuose reikaluose? ačiū iš anksto.

Labukas, tavo dieta nebloga, tikrai neangliavandeninga smile.gif Sakyciau, nereiktu atsisakyti duonos produktu ir kosiu - tai ilgai veikiantys angliavandeniai, o visiskai ju atsisakyti negali. Kadangi tau gestacinis diabetas, tai ir nepadaugink tos duonos mirksiukas.gif
Angliavandeniai nera kalorijos, kaloriju yra visuose produktuose, tad jei tau tai aktualu, skaiciuokis pagal tau paskirta dieta, gal kazko padaugink, gal vartok riebesnius pieno produktus ir pan;)
Nera tokio maisto, kuris butu angliavandeningas, bet nedidintu cukru - vienas su kitu labai glaudziai susije.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
ačių už atsakymą, Shalna 4u.gif man tik susakė, ko negalima valgyti, konkretaus valgiaraščio negavau. o už kalorijų užsikabinau, nes nėštukėms nelabai rekomenduojama mažinti kalorijas blush2.gif nesumaišiau kalorijų ir angliavandenių biggrin.gif

o gal galite patarti, kur gauti gliukozės matuoklį? buvau pas endokrinologą Dunauską privačiai, tai tik pilstė iš tuščio į kiaurą, nieko konkretaus nepasakė, o dėl tų matuoklių pareiškė: "gaukite kur nors". siaubas, tiesą pasakius. tik laiko ir pinigų švaistymas. gal kas ir kokį normalesnį gydytoją gali pasiūlyti? ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Relaxa @ 2008 06 19, 20:27)
o gal galite patarti, kur gauti gliukozės matuoklį? buvau pas endokrinologą Dunauską privačiai, tai tik pilstė iš tuščio į kiaurą, nieko konkretaus nepasakė, o dėl tų matuoklių pareiškė: "gaukite kur nors". siaubas, tiesą pasakius. tik laiko ir pinigų švaistymas. gal kas ir kokį normalesnį gydytoją gali pasiūlyti? ačiū 4u.gif

Na, matuokli gali isigyti vaistinese uz 1 cnt., jei pirkati berods 2 pakuotes juosteliu. Paklausinek vaistineje. Kitas variantas - gali susirasti aparatu platintoju ir ju pasiteorauti, gal tau paskolintu, kol nestumas, o juosteliu is ju pigiau nusipirktum. Matau, is VLN esi, as tiesioginius zinau tik Abovita Zemaites gatvej, gali skambtelt jiems ir pasiteirauti, manau, tikrai rastumete bendra abiems priimtina sprendima wink.gif

O gydytoja man mano labai faina, Pylimo poliklinikoj Katiliene, bet ji ir taip labai daug pacientu turi, nezinau, ar priimtu wink.gif
Atsakyti
Shalna, ačiū, kad atsakai 4u.gif matuoklį jau gavau iš diabeto asociacijos, tik juostelių davė tik apie 10, dabar ieškau, kaip gauti juostelių, užrašymas pas endokrinologus Santariškėse ir mano poliklinikoje tik rugpjūčiui doh.gif bet surasiu būtinai, gal išprašysiu be recepto. dabar matuodama cukrų tuo matuokliu, jaučiuosi daug ramesnė, nes cukrus normalus, nevalgius 4,7-5,1, po 2 val aukščiausias buvo 5,8, kai sugalvojau eksperimentui pietums pavalgyti bulvių blush2.gif, o taip laikosi iki 5,4 kažkur.

turiu dar porą klausimų blush2.gif
kur tu pati gimdei ir pas kokį gydytoją? ir gal žinai, ar mergaitės su diabetu arba gestaciniu diabetu gimdo Vilniaus gimdymo namuose? kaip suprantu, kažkokios spec.palatos yra Raudonajame kryžiuje, bet ar tik ten galima gimdyti su tokiomis problemomis? g.gif o gal žinai, ar yra kur Kaune kažkas panašaus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Relaxa: 22 birželio 2008 - 19:43
QUOTE(Relaxa @ 2008 06 22, 20:40)
[
kur tu pati gimdei ir pas kokį gydytoją? ir gal žinai, ar mergaitės su diabetu arba gestaciniu diabetu gimdo Vilniaus gimdymo namuose? kaip suprantu, kažkokios spec.palatos yra Raudonajame kryžiuje, bet ar tik ten galima gimdyti su tokiomis problemomis? g.gif o gal žinai, ar yra kur Kaune kažkas panašaus?

Kaune yra nuostabiausias pasaulyje gydytojas Tomas Birzietis, tik va nezinau ar jis priima gestacinius. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aksomines rankytes @ 2008 06 22, 22:01)
Kaune yra nuostabiausias pasaulyje gydytojas Tomas Birzietis, tik va nezinau ar jis priima gestacinius

ačiū už informaciją. aš vis svarstau, ar verta važiuoti į Kauną g.gif ekskursijos apsižiūrėti aš jau neištversiu, o važiuoti na ura baisoka. jaučiuosi visiškai pasimetusi. nusiteikiau gimdyti VGN, buvome apsižiūrėti, bet tada dar nebuvo iškilusi ta problema su gestaciniu. per paskutinį vizitą nėštumą prižiūrinti ginekologė patarė rinktis RK, bet dėl asmeninių priežasčių man sunku tam pasiryžti unsure.gif ieškausi informacijos, kuo ypatingi gestacininkių gimdymai ir kurie gydytojai specializuojasi šioje srityje? mano cukrus buvo aukštas tik vieną kartą po gliukozės tolerancijos testo, kai išgėriau žiaurią gliukozės dozę biggrin.gif šiuo metu laikausi dietos, ir cukrus atrodo visai normalus. įdomu, ar atsižvelgiant į normalesnius cukraus skaičius, man leistų gimdyti, kur aš noriu? g.gif pasiklausiu....
Atsakyti
QUOTE(Relaxa @ 2008 06 22, 20:40)
Shalna, ačiū, kad atsakai  4u.gif matuoklį jau gavau iš diabeto asociacijos, tik juostelių davė tik apie 10, dabar ieškau, kaip gauti juostelių, užrašymas pas endokrinologus Santariškėse ir mano poliklinikoje tik rugpjūčiui doh.gif bet surasiu būtinai, gal išprašysiu be recepto. dabar matuodama cukrų tuo matuokliu, jaučiuosi daug ramesnė, nes cukrus normalus, nevalgius 4,7-5,1, po 2 val aukščiausias buvo 5,8, kai sugalvojau eksperimentui pietums pavalgyti bulvių blush2.gif, o taip laikosi iki 5,4 kažkur.

Del juosteliu, nezinau, ar gestaciniu diabetu serganciom nestukem israso nemokamai g.gif Jei priklauso, nelauk rugpjucio, o lek pas savo gyd. be eiles, tik kad israsytu ir viskas. Vaistinese jos brangiai kainuoja, tiesiogiai pas platintojus beveik perpus pigiau mirksiukas.gif Bet jei tavo cukrai tokie geri, kaip rasai, tai tikrai neverta taip daznai matuotis wink.gif

As gimdziau KMUK pas Birzieti. Su RK ir as turejau ne kokios patirties, tad nenoriu i ta puse ne ziureti smile.gif Nors nezinau, kaip ten su skuseriniu skyriumi, as kalbu apie endokrinologini. Siaip vilnietes diabetikes kreipiamos tik i RK, nezinau, kaip su gestaciniu. Pabandyk parasyti Sadi ir jos paklausti. Jai buvo gestacinis, bet ji berods VGN gimde g.gif Manau, konkreciai del savo situacijos galetum pasiteirauti konkreciuose GN, kur noretum ar planuoji gimdyti wink.gif

QUOTE(Aksomines rankytes @ 2008 06 22, 22:01)
Kaune yra nuostabiausias pasaulyje gydytojas Tomas Birzietis, tik va nezinau ar jis priima gestacinius.  4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Jis ne tik diabetikes priima, o ir apskritai gimdyves, jei tik susitari su juo. Relaxa, as pas ji gimdziau kmuk, man labai patiko, o daugiau nieko negaleciau parekomenduoti...
Nereikia labai baimintis gestacinio diabeto, juo labiau, jei pas tave cukriukai ir toliau taip sauniai laikysis mirksiukas.gif Diabetikiu situacijoje gimdymo namai svarbus yra ne del mamytes, o del leliuko, kad juose atreiptu demesi i tavo diabeta ir zinotu, kokius tyrimus daryti leliukui ir kaip elgtis. Paprastai svarbiausias yra leliuko gliukozes tyrimas, jei jis ne normos ribose, turetu iskart pradeti ji reguliuoti.

Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 06 23, 23:47)
lek pas savo gyd. be eiles, tik kad israsytu ir viskas. Vaistinese jos brangiai kainuoja, tiesiogiai pas platintojus beveik perpus pigiau

tame ir esmė, neturiu savo gydytojo doh.gif buvau tik vienoje konsultacijoje pas endokrinologą, kai gavau blogą gliukozės tolerancijos testo rezultatą. likau labai nepatenkinta ta konsultacija, liepė laikytis dietos ir net matuoklio nerekomendavo, juostelių neišrašė. savo iniciatyva suradau matuoklį ir aiškinuosi toliau, ką daryti.
Shalna, o tie platintojai gal be recepto parduoda? aš gavau Abovitos importuotą matuoklį, gal į juos ir kreipsiuosi.
o dėl juostelių nėštukėms su gestaciniu, sužinojau, kad 150 kompensuojamų juostelių priklauso smile.gif

As gimdziau KMUK pas Birzieti

Jis ne tik diabetikes priima, o ir apskritai gimdyves, jei tik susitari su juo. Relaxa, as pas ji gimdziau kmuk, man labai patiko, o daugiau nieko negaleciau parekomenduoti...

kaip jį susiradai? ar gydytoja nukreipė? kaip supratau, tareisi iš anksto? specialiai važiavai į Kauną? asmeniškai ar į konsultacinį centrą? ten priima vilnietes be jokių klausimų?
skaičiau tavo gimdymo istoriją smile.gif Jūs šaunuoliai su Martynuku. ir nuotraukose abu tokie šviesūs, spinduliuojantys šilumą ir gėrį. rimtai... taip gražu ir šilta į Jus žiūrėti. aukite sveiki ir gražūs 4u.gif

Nereikia labai baimintis gestacinio diabeto, juo labiau, jei pas tave cukriukai ir toliau taip sauniai laikysis mirksiukas.gif Diabetikiu situacijoje gimdymo namai svarbus yra ne del mamytes, o del leliuko, kad juose atreiptu demesi i tavo diabeta ir zinotu, kokius tyrimus daryti leliukui ir kaip elgtis. Paprastai svarbiausias yra leliuko gliukozes tyrimas, jei jis ne normos ribose, turetu iskart pradeti ji reguliuoti.

būtent dėl vaikučio aš dabar ir panikuoju... stebėdama savo cukrų, manau, kad nieko baisaus pas mane nėra, vienas vienintelis blogas rezultatas po gliukozės tolerancijos testo, įrašyta į kortelę, kad gestacinis, tai ir akcentuoja ginekologė šią bėdą, apsidraudžia. iš tikrųjų pas mane spaudimas aukštas, tai man atrodo, kad daugiau į jį reikėtų kreipti dėmesį, nors aš ne gydytoja, aišku... nervuoja, kad pati nesu tvirtai apsisprendusi, kur man gimdyti ir ar tartis iš anksto, o gydytoja viską palieka spręsti man doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Relaxa @ 2008 06 24, 17:37)
1. tame ir esmė, neturiu savo gydytojo doh.gif buvau tik vienoje konsultacijoje pas endokrinologą, kai gavau blogą gliukozės tolerancijos testo rezultatą. likau labai nepatenkinta ta konsultacija, liepė laikytis dietos ir net matuoklio nerekomendavo, juostelių neišrašė. savo iniciatyva suradau matuoklį ir aiškinuosi toliau, ką daryti.

2. Shalna, o tie platintojai gal be recepto parduoda? aš gavau Abovitos importuotą matuoklį, gal į juos ir kreipsiuosi.
o dėl juostelių nėštukėms su gestaciniu, sužinojau, kad 150 kompensuojamų juostelių priklauso smile.gif 

3. kaip jį susiradai? ar gydytoja nukreipė? kaip supratau, tareisi iš anksto? specialiai važiavai į Kauną? asmeniškai ar į konsultacinį centrą? ten priima vilnietes be jokių klausimų?

4. skaičiau tavo gimdymo istoriją smile.gif Jūs šaunuoliai su Martynuku. ir nuotraukose abu tokie šviesūs, spinduliuojantys šilumą ir gėrį. rimtai... taip gražu ir šilta į Jus žiūrėti. aukite sveiki ir gražūs 4u.gif

5. būtent dėl vaikučio aš dabar ir panikuoju... stebėdama savo cukrų, manau, kad nieko baisaus pas mane nėra, vienas vienintelis blogas rezultatas po gliukozės tolerancijos testo, įrašyta į kortelę, kad gestacinis, tai ir akcentuoja ginekologė šią bėdą, apsidraudžia. iš tikrųjų pas mane spaudimas aukštas, tai man atrodo, kad daugiau į jį reikėtų kreipti dėmesį, nors aš ne gydytoja, aišku... nervuoja, kad pati nesu tvirtai apsisprendusi, kur man gimdyti ir ar tartis iš anksto, o gydytoja viską palieka spręsti man doh.gif

1. Nereikia tureti "savo", tu tiesiog turi gauti tai, kas tau priklauso. Pabandyk kreiptis i savo terapeute, gal ji gales israsyti tau tas juosteles. O jei ne, tuomet paprasyk siuntimo pas endokrinologa, jei reikia, ir issireikalauk tu juosteliu. Tu 150 iki nestumo pabaigos tau tikrai uzteks, nereikes ir pirkti.

2. Jei vis tik taupysi savo nervus ir leisi pinigelius juostelem, tai:
Ne, perkant is platintoju recepto nereikia. Jei turi Abovitos matuokli, tai tiks tik Abovitos juosteles. Kitos netiks. Ten 50 vnt juosteliu kainuoja 55 Lt.

3-5. Visu pirma apie ji daug skeiciau internete. Antra, mums priklauso per nestuma pora kartu paguleti endokrinologiniame ir viena karta akuseriniame, taip ir susipazinome. As gaudavau siuntima is savo gydytoju. Kiek zinau, paciam gimdymui nereikia jokiu siuntimu, pagal istatymus gali gimdyti tuose GN, kuriuos pasirinksi tu pati. Konkreciai del sio gydytojo, jei pasirysi, tai galesiu parasyti jo tel. nr. tau i AZ. Galetum jam pasiskambinti, susakyti savo situacija ir jis mielai tau patars, kas geriausia tavo atveju wink.gif As irgi manau, kad tavo atveju rimciau reiketu susimastyti del auksto spaudimo, nes cukrai tavo tikrai neblogi wink.gif O aukstas spaudimas 3 trimestre nera gerai ir netgi gali pakeisti gimdymo taktika. Del tos pacios priezasties rekomenduociau sita gydytoja, nes jis tikrai tau pasakys, aks ir kaip wink.gif

4. Aciu ax.gif

Atsakyti
SHALNA, graziausi graziausi SVEIKINIMAI!!!!!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mary7 @ 2008 06 26, 10:58)
SHALNA, graziausi graziausi SVEIKINIMAI!!!!!!!  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Aciu ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos esamos ir busimos mamytes 4u.gif

Labai noreciau jusu konsultacijos.
Vakar nustate, jog kraujyje yra per daug cukraus (6.4 o po gliukozes tolerancijos testo 9.6) Sake, kad dar ne cukralige bet labai netoli. Kadangi jau planuoju tureti vaikeli tai iki pastojimo liepe gerti Metformina o pastojus sake reikes leistis insulina. Ir nesuprantu, ar insulina man reikes jau leistis visa gyvenima g.gif Bet juk dar nera man tikros cukraliges g.gif
Aciu
Atsakyti