Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis diabetas ir nėštumas

Aciu, merginos, visoms uz palaikyma 4u.gif Taip mums visoms drasiau ir smagiau maziukus nesioti (kam jau ant ranku, o kam dar pilveliuose) wub.gif

QUOTE(aister @ 2008 06 02, 11:17)
Eik tu,maniskis gime 4220g,o dabar is viso sm rato gimusiu tapati menesi yra beveik pats kudziausias. isvis mano vaikas nera rubuilis,o galvojau gime didelis tai vargsiu,kad perdidelis svoris
Kaip man smagu girdeti gerus atsiliepimus apie Birzieti. As 3 men po gimdymo buvau pas ji nuvaziavus apziurai,tai liepe atnesti Mantuka,parodyt kaip atrodo wub.gif
Stiprybes tau paskutines savaites(zinau kaip sunku)

Vat ir Vilniuje viena mamyte pagimde dukryte pavalgiusia - 5200g! O dabar po pusmecio sako, irgi esame kudziausia bendraamziu tarpe smile.gif Kazkaip del tu gramu as nelabai pergyvenu. Birzietis pasakojo, kad musu maziuku branda truputi atsilieka, tai ustai norisi dar panesiot ir pabrandint. Na, bet suprantu, kad ne pats blogiausias variantas dar pas mus smile.gif Primink, keliu savaiciu jus gimete?
Laukiant su Birzieciu prie ultragarso buvo sovusi mintis linkejimu nuo Aistes i Mazeikiu perduoti, bet taip ir neperdaviau smile.gif O jam tai tikrai reikia medali uzkabinti. Pagalvojau, reiks kitais metais "prastumt" ji i metu zmogu per tv3, manau, balsuojanciu uz ji atsirastu tikrai nemazai smile.gif

QUOTE(Aksomines rankytes @ 2008 06 02, 12:23)
Jetus kaip tu jau greitai, as kazkaip vis galvoju kad yra dar atrodo nemazai to laiko, juk jau pripratau prie  nestuke.gif, o tu jau sneki kad dar pora savaiteliu ir vaziuosi susilaukti stebuklo, labai dziaugiuosi uz tave  wub.gif ir tuo paciu suprantu kaip man viskas taip arti. dar geras menesis ir as paskui tave vaziuosiu pas Birzieti. uuuuuuuuuu kaip baisu!
As tai birzelio 9 i Kmuk akuserini gulsiuos kad apziuretu, praeita savaite buvau pas Birzieti tai padare echo mano draugyte sikniuka pakele ir leido nufotografuoti savo putyte kad visiems akivaizdziai parodytu kas ten pas mane pilvely gyvena, tai Birzietis nufotkino, tiek juokemes.  sveria 2100g viskas atrodo ok. Tik va man nuo insulino atrodo kazkokia alergija ar kazkas panasaus, nes kai suleidziu ta teflonine pompos adata, po dienos jau pradeda nieztet ir rausti, tai kai po poros dienu isemu ja buna toks pailgas paraudimas, kuris nurimsta per 1-2savaites, o isnyksta per men. jau bandziau ir su spiritu pries duriant ir ta vieta ir adata pavalyt, truputi maziau rausta tada, bet vistiek tas pat, nesuprantu kame kampas, del ko cia man taip. Ar nei vienai kuri naudojo pompa taip nebuvo?
Shalna tu laikykis dziaugsimes ir lauksim ziniu kaip tu.

Man ir paciai nesitiki smile.gif Uzeina saremiukai, ir ziuriu iskart i laikrodi, dabar tas dvi savaites taip ir bus (arba iki kol reguliarus prasides) lotuliukas.gif
Del alergiju adatelei, tai buvo viena is priezasciu, del ko man teko atsisakyti pompos, nes mano oda siaip alergiska, o nuo adateles antra diena paraudo, trecia - supuliavo. Kita vertus, pastebejau, kad duriant su svirkstu skauda. Viena medike paasikino, kad netumo metu visas organizmas jautresnis pasidaro, todel ir skauda.

QUOTE(aister @ 2008 06 02, 15:14)
As itariu kad man nuo tu badymu i pilva striju atsirado. nes jos butent toj vietoj,kur adatele pilve durdavau

Didziai abejoju, ar nuo badymu smile.gif Mna irgi striju siek tiek visai neseniai atsirado, bet ne tose vietose, kur badydavau smile.gif Gal tik sutapimas tau wink.gif

QUOTE(Mary7 @ 2008 06 02, 17:09)
Labukas visom! As irgi noriu prisijungti prie Jusu saunios kompanijos.
Apie save: sergu CD - 13metu, laukiuosi  nestuke.gif  , dabar 21 savitele. Cukriukai kaip ir visoms - stengiuosi, stengiuosi...dazniausiai geri, taciau buna ir blogu .
12sav gulejau Kaune klinikoje ir uzdejau insulino pompa. Tai irgi sekasi su permainom - naudoju teflonines adateles. Apie 1,5men.  viskas ok buvo – adatele išlaikydavo apie 4dieneles, taciau dabar nesuprantu kas vyksta – tai guziukai atsiranda po 2 dienu (gana skaudus), tai siaip, be jokios priežasties organizmas kaip ir neisisavina insulino, net ir po 1 dienos. Tai dabar bandau skaityt literatūra, dazniau matuoju( jei cukrai geri per diena matuoju 4kartus, jei blogi - buna ir 10kartu, kol susitvarkau  verysad.gif ), labai stebiu ar ne skauda durio vietoje ir jei koks itarimas - keiciu adatele, tada viskas susitvarko. Bet tie auksti cukriukai, tikrai labai labai liudina ;-(, tai labai tikiuosi kad susitvarkysiu kažkaip.
Apie birzelio pabaiga vaziuosiu vel i Kauna, i planini 24-26sav. patikra endokrinologiniam sk., tai gal dar ir susitiksime . Linkejimukai visoms is Klaipedos, pas mus jau tikrai karstoka.

Sveikute prisijungusi 4u.gif
Su tais cukrais visada visko pasitaiko, nieko nepadarysi sad.gif As irgi cukrus matuojuosi per diena iki 10 kartu. Su kokiu ginekologu bendrauji kmuk?
Atsakyti
QUOTE(Mary7 @ 2008 06 02, 17:09)
Labukas visom 4u.gif ! As irgi noriu prisijungti prie Jusu saunios kompanijos.
Apie save: sergu CD - 13metu, laukiuosi  nestuke.gif  , dabar 21 savitele  ax.gif . Cukriukai kaip ir visoms - stengiuosi, stengiuosi...dazniausiai geri, taciau buna ir blogu  verysad.gif  verysad.gif 
12sav gulejau Kaune klinikoje ir uzdejau insulino pompa. Tai irgi sekasi su permainom - naudoju teflonines adateles. Apie 1,5men.  viskas ok buvo – adatele išlaikydavo apie 4dieneles, taciau dabar nesuprantu kas vyksta – tai guziukai atsiranda po 2 dienu (gana skaudus), tai siaip, be jokios priežasties organizmas kaip ir neisisavina insulino, net ir po 1 dienos. Tai dabar bandau skaityt literatūra, dazniau matuoju( jei cukrai geri per diena matuoju 4kartus, jei blogi - buna ir 10kartu, kol susitvarkau  verysad.gif ), labai stebiu ar ne skauda durio vietoje ir jei koks itarimas - keiciu adatele, tada viskas susitvarko. Bet tie auksti cukriukai, tikrai labai labai liudina ;-(, tai labai tikiuosi kad susitvarkysiu kažkaip.
Apie birzelio pabaiga vaziuosiu vel i Kauna, i planini 24-26sav. patikra endokrinologiniam sk., tai gal dar ir susitiksime  4u.gif . Linkejimukai visoms is Klaipedos, pas mus jau tikrai karstoka  smile.gif

sveika prisijungusi 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Man irgi tuo pat metu padidejo insulino poreikis ir baze didinau is pradziu 3vnt, neseniai padidinau dar vienu (tam laikui kuriuo matau kad tendencingai aukstesni nes matau kad esu linkusi uzkandziauti tuo metu.) Pradzioje naudojau 18mm teflonines tai budavo super, irgi islaikydavo apie 4 dienas, po to pabandziau metalines tas stacias tai man labai kaupdavosi insulinas ir guzai budavo, o po to Roche firma sandelyje neturejo tu ilgesniu adatu tai israse 13mm ir tada viskas prasidejo, tai sakau arba nuo to ilgio priklauso, arba nestumo hormonai vercia organizma elgtis neiprastai ir alergizuoja arba gal cia koks marketinginis triukas kad adatas keistume dazniau tai gal jos tepamos kuo nors? tiesiog ketinau pompa turet ir po nestumo nes super del diabeto prieziuros, bet dabar jau abejoju, o jei taip bus ir po nestumo? Duriu tik i slaunis ir sedmenis, vieta keiciu kad nebutu salia tos kad ta suerzinta vieta nurimtu, bet jau kojos tragiskai atrodo raudonom demem, skauda ir dar niezti. vien.zo g.gif
Kai gulsiuos kita sav i klinikas paprasysiu endokrinologo kad apziuretu kodel taip vyksta. verysad.gif
Papildyta:
Shalna gal parasyk savo nr i az jeigu ka, jei taves nevarginciau labai noreciau ateiti aplankyt kai sulauksi stebukliuko, zinoma jei tik nori. ax.gif O siaip dar linkiu nesilukstenti, laikyk kojas surakinusi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 06 02, 17:58)
Aciu, merginos, visoms uz palaikyma 4u.gif Taip mums visoms drasiau ir smagiau maziukus nesioti (kam jau ant ranku, o kam dar pilveliuose) wub.gif
Vat ir Vilniuje viena mamyte pagimde dukryte pavalgiusia - 5200g! O dabar po pusmecio sako, irgi esame kudziausia bendraamziu tarpe smile.gif Kazkaip del tu gramu as nelabai pergyvenu. Birzietis pasakojo, kad musu maziuku branda truputi atsilieka, tai ustai norisi dar panesiot ir pabrandint. Na, bet suprantu, kad ne pats blogiausias variantas dar pas mus smile.gif Primink, keliu savaiciu jus gimete?
Laukiant su Birzieciu prie ultragarso buvo sovusi mintis linkejimu nuo Aistes i Mazeikiu perduoti, bet taip ir neperdaviau smile.gif O jam tai tikrai reikia medali uzkabinti. Pagalvojau, reiks kitais metais "prastumt" ji i metu zmogu per tv3, manau, balsuojanciu uz ji atsirastu tikrai nemazai smile.gif

Bliamba,kazi ar butu mane atsimines per savo gausybe pacienciu blush2.gif Idomu pasidare blush2.gif As kazkodel galvoju,kad atsimena dar ax.gif blush2.gif Perduok kita karta lotuliukas.gif

Mes gimem 38 sav ir 4 dienu.Vistiek del brandumo teko 1 para inkubatoriui paguleti.
Atsakyti
Labukas smile.gif
Kaune, viena karta buvau pas Birzieti smile.gif tai manau ir toliau bendrausiu su jo. Klaipedoje lankausi pas gera gydytoja (I. Saviloviene). Bet tokia kaip as smile.gif , pas ja esu vienintele, tai siuncia mane tikrintis visur kur galima :-) (ir pas genetika, ir pas terapeuta ir ta kraja vis tikranam - bet nieko basaus, kad tik viskas gerai eitusi su sveikatele ax.gif ) .
Atsakyti
Atsakymas i [quote=Aksomines rankytes,2008 06 02, 19:13]:
As dar cia ne visom galimybem moku naudotis ax.gif .
Ta va, del pompos: zinoma ji turi daug pliusu, bet deja ir minusu irgi daug g.gif . As tai duriu i pilvuka (nes perskaiciau kad is ten geriausiai pasisavina insulinas), keiciu vietas, kad butu kuo toliau nuo paskutinio karto. Insulino poreikis man tikrai dabar padidejo: baze - 12vnt, ryte -6,5, pietus-6 ir vakariene irgi 6. Mano pompa Roche firmos, is praktines dalies man naudinga buvo sita knygute: http://www.disetroni...article_350.htm
Siaip, as irgi veliau pompos neplanuoju nesioti, jau labai nepatinka man tie visi josminusai , ypac auksti cukrai del guziuku, kartais ir be guziuku organizmas is durio vietos nebepriema insulino (kai pakeiciu adatele viskas susitvarko) ir ta poodine infekcija tikrai labai neramina. Bet ziuresim i viska optimistiskai biggrin.gif , viskas susitvarkys, bent jau mes tikrai labai stengsimes biggrin.gif 4u.gif !
Graziausi linkejimukai ir visoms PUIKIOS nuotaikeles!!!!
Atsakyti
QUOTE(aister @ 2008 06 02, 19:23)
Bliamba,kazi ar butu mane atsimines per savo gausybe pacienciu blush2.gif Idomu pasidare blush2.gif As kazkodel galvoju,kad atsimena dar ax.gif  blush2.gif Perduok kita karta lotuliukas.gif

Net neabejoju, kad prisimena mirksiukas.gif Jei jis prisimena, kiek Lantuso as pries 2 menesius leisdavau ir dar pora faktu jam pasakytu tuo metu, tai savo pacienciu jis tikrai negali pamirsti smile.gif

QUOTE(Mary7 @ 2008 06 03, 16:27)
Insulino poreikis man tikrai dabar padidejo:

Ir dar dides i 3 trimestra. As dar pries 1-2 savaites laisdavaus arkliskas dozes, o dabar pastebejau, kad mazeja insulino poreikis. Kaip tik siand pas endokrinologe buvau, sako, taip taip, i pacia pabaiga tai normalu, nes tipo placenta jau galutinai susiformavusi ir insulino poreikis del to sumazeja.
Atsakyti
Tie guziukai kurie susidaro ir kyla cukrus tai taip jau tau pranesa kad laikas keisti adatele, man kazkaip gydytoja aiskino kad organizmas ja priema kaip sava ir ji pradeda ten kazkuom apaugineti ir uzsikimsineti ( smile.gif kai negaliu normaliai paaiskint tai skamba kaip briedas kazkoks smile.gif bet kai man paaiskino tai visai logiska atrode, zodziu reik keist kas 3 dienos ir viskas ok bus, jei tau nealergizuoja kaip man ir Shalnai) Man tai tik vienas nepatogumas, amzinai neturiu kur deti, man labai jau nesinori kad matytusi ji, tai vis pasikabinu kur ar ant liemeneles ar kt. bet labai jau nepatogu, kaip kate su pusle schmoll.gif bet atsizvelgiant i kita dalyka kas svarbu tai, kad sveikata nerealiai geresne, gliukuota kur su didziausiom pastangom astuonis isstenedavau (nes mano gyvenimo budas ir darbas toks kad lekiu lekiu ir ner kada pavalgyt arba uzkandu ka o susileist jau nebespeju, nes vel itraukia i procesa) o dabar 6,5 ir dar tieeek sau leidziu pasmaguriauti kokiais vaisiais, sultimis ir sokoladu ax.gif Tai va taip ir lauksiu pogimdyvinio laikotarpio ir spresiu ar pasilikt ar ne jei tik ta alergija baigsis unsure.gif
Shalna
o tu pas Birzieti ir gimdysi?
Atsakyti
I [quote=Aksomines rankytes,2008 06 04, 13:14]:
Del pompos nepatogumo buityje pilnai sutinku, as irgi ja slepiu kaip tik imanoma smile.gif . Niu labai tikiuosi, kad nepaisant tu uzkelimu del guziuku arba alergiju bendrai viskas bus gerai. As dabar jau labai dziaugiuosi, jei adatele islaiko 3dieneles ir toliau nerizikuoju, keiciu. Va, liepos pradzioj darysiu gliukuota, tai LABAI idomu koks bus, cia pirmas su pompa. Dar del gliukuoto pastabele: pas mus Klaipedoje ji daro su didele paklaida schmoll.gif . Klaipedoje pamatavo - 4.4, kazkaip man buvo labai itartina, kad toks zemas. Kaip tik greitai atsiguliau i Kauna, ir paprasiau kad ten padarytu gliukuota (patikrai) -6.4 (iseijo kad antras matavimas atliktas po savaites) g.gif . Ir Klaipedoje dariau ne kokiam kabinete, o poliklinikoje ir jie siuncia i ligonine. Tai dabar ir nezinau kaip toliau tiket rezultatams. Linkejimukai visom 4u.gif
Atsakyti
Mergytes, nuo birzelio 16d. vaziuoju i Kauna paguleti, 25savaite man jau :-). Jei tuo laiku kas bus KMUK tai susitiksime smile.gif. Linkejimukai 4u.gif
Atsakyti
O kur Shalna dingo? g.gif Gal jau leliuka supuoja wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aister @ 2008 06 02, 19:23)
Bliamba,kazi ar butu mane atsimines per savo gausybe pacienciu blush2.gif Idomu pasidare blush2.gif As kazkodel galvoju,kad atsimena dar ax.gif  blush2.gif Perduok kita karta lotuliukas.gif

Laba, linkejimus nuo taves Birzieciui perdaviau - sakiau, kad prisimins smile.gif Padekojo, pasiteiravo, kaip jus laikotes, ir prase tau taip pat linkejimus pasiusti wink.gif Tai siunciu smile.gif

QUOTE(aister @ 2008 06 13, 18:19)
O kur Shalna dingo? g.gif Gal jau leliuka supuoja wub.gif

Nepatikesi, ir man paciai dar nesitiki, bet jau supuoju smile.gif 3 dienas saremiavau, kol pagimdziau doh.gif O kai pagimdziau, kitokio streso buvo. Cukriukai maziukui susireguliavo jau antra para, tuo paciu metu pradejo itarineti maziukui problemas su zarnyny, nes nepasitustino. Itarinejo zarnyno uzdegima, visiska arba dalini nepraeinamuma. Tad jau 2 para mazius gavo antibiotiku doze, per diena rengenu persviestas buvo 3 kartus verysad.gif Kita diena isveze i reanimacija. Cia praktiksia po valandos reikaliukai pasitvarke, mazius pasitustino, pasiliko ji stebeti dar pora paru ir jau buciau galejus ji tureti su savimi, bet prasidejo gelta doh.gif Tad dar pora dieneliu po lempom pagulejo ir tik 5-ta diena maziuskas pagaliau atsidure salia manes. Vakar pagaliau grizome namo thumbup.gif Maziukas mano ramus ir labai kantrus, verkti pradeda tik krastutiniais atvejais. Bet kokia as laminga... Negaliu atsiziureti i savo grozi smile.gif

Ligonineje susibegdavome su Aksominem rankytem smile.gif Labai faina buvo susibendrauti. Jos pilvelis toks grazutis smile.gif Aptareme diabeto gydyma akuseriniame skyriuje doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalna: 14 birželio 2008 - 12:17
QUOTE(Shalna @ 2008 06 14, 12:16)
Nepatikesi, ir man paciai dar nesitiki, bet jau supuoju smile.gif

Nu didziausi sveikinimai MAMYTE user posted image
Atsakyti