Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis diabetas ir nėštumas

QUOTE(aister @ 2008 04 07, 15:12)
Mes jau po chirurgo,viskas mums gerai thumbup.gif
Nu tik rachito pozymiu yra,tai geriam daugiau vit D.

Rachitas daznai pasitaiko yapac vaikams, gimusiems ne vasaros periodu, o ir gyvename ne sauletoje salyje. Isaugsite mirksiukas.gif

QUOTE(aister @ 2008 04 07, 16:37)
irnesakyk.gif maniskis visus vitaminus ar vaistus apsilaizydamas geria lotuliukas.gif Ir vitaminas D jam skanu lotuliukas.gif

Tai gal tu jam valgyt neduodi? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 04 07, 16:17)
Rachitas daznai pasitaiko yapac vaikams, gimusiems ne vasaros periodu, o ir gyvename ne sauletoje salyje. Isaugsite mirksiukas.gif
Tai gal tu jam valgyt neduodi? lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Nu jo,tas rachitas daznas svecias cia LT doh.gif
O valgyt tai tikrai duodu jam,valgo vaikinas kiek nori biggrin.gif Nespjauna vaikinas nei i piena,nei i misinuka,nei i vitaminus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aksomines rankytes @ 2008 04 06, 23:18)
Sveika, va ketinom KMUK susitikti bet taip greit tave paleido, o ir as pirmadieni neatsiguliau, o po to vietu nebuvo pas mano gydytoja palatose, tai gulu si pirmadieni, pasidarysiu tyrimus visus. Gaila kad prasilenkem. Dziaugiuosi kad pas tave viskas gerai smile.gif
Man Birzietis per vizita paziurejo echoskopu sake, kad grazi mergaite  biggrin.gif , 400g (tuo metu buvo 22sav), tai cia gerai kazin ar ne, turbut pagal norma nes gydytojas nieko neminejo. dabar 25 sav kadangi guluos galvoju ar dar prasyt Birziecio vizito ar jau nebereik jei ziurejo 22-23sav, bet nieko del gimdymo nesitarem, o gal ir neturejom?
Dar klausimas kas leliukui darosi kai zemas cukrus? Ir kokio dydzio jau pagimdziusios mamos pirkot drabuzelius naujagimio kraiteliui?

tavo leliuko svoris thumbup.gif o dėl lyties tai patarčiau visu 100% nepasitikėti biggrin.gif man visus kartus kiek tikrino sakė mergaitė, prieš gimdymą gydytoja buvo įsitikinusi, kad mergaitė, jokiu vyriškų atributikų nesimatė lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif tai kai gimė berniokas truputį šoke buvau biggrin.gif tikrai nesitikėjau, kad medikai tiek kartų garantavę mergaitę gali apsirikti biggrin.gif biggrin.gif turiu berniuką labai švelniais veido bruožais biggrin.gif Baliutavičienė dėl mažų cukrų sakė nesijaudint, mažiui tai nekenkia, susirūpinti reikia kai dideli cukrai. mažų drabužėlių labai daug nepirk, staigiai juos išaugs 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asciuke @ 2008 04 09, 09:07)
Baliutavičienė dėl mažų cukrų sakė nesijaudint, mažiui tai nekenkia, susirūpinti reikia kai dideli cukrai.

O man Birzietis patvirtino, kad ypac vengti reikia mazu cukru. Labai keista girdeti, kad net sako "nesijaudinti", jugi mazius tuomet gauna per mazai deguonies. Aisku, per dideli cukrai sukelia kita rizika (mazius gimsta didesnis ar net gali padideti kokis tai organas, bet veliau viskas normalizuojasi). Tad is dvieju blogybiu reikia pasirinkti geresne blogybe smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalna: 09 balandžio 2008 - 09:39
[quote=Shalna,2008 04 09, 10:30]
O man Birzietis patvirtino, kad ypac vengti reikia mazu cukru. Labai keista girdeti, kad net sako "nesijaudinti", jugi mazius tuomet gauna per mazai deguonies. Aisku, per dideli cukrai sukelia kita rizika (mazius gimsta didesnis ar net gali padideti kokis tai organas, bet veliau viskas normalizuojasi). Tad is dvieju blogybiu reikia pasirinkti geresne blogybe smile.gif
[/quote ]

kiek gydytojų tiek nuomonių, suprasi čia juos, vieni taip kiti kitaip g.gif beabejo kai vaikelis gimsta didesnis nėra didelė tragedija (ir sveikos mamytės gimdo ne ką mažesnius), bet kai yra tikimybė, kad koks organas gali peraugti tai jau lb blogai, draugės mergytei įtarinėjo perdidelę širdelę (tfu tfu tfu viskas buvo gerai), tačiau tokiu atveju kai koks organas perauga, o ypač širdutę, net baisu pagalvoti apie pasėkmes...baliutavičienei 3.5 yra super cukrus( kaip medikui), mes jau dažniausiai hipuojam su tokiais cukrais, laikom žemu, tačiau iš kitos pusės jei būtume sveikos, tas cukrus būtų dar normoj, tokiu atveju kūdikiui deguonies dar neturėtų trūkti, nors savijauta ir prasta. aš nekalbu apie tai kai cukrus 1 ar 2, čia jau kraštutinumas. čia tik mano pamąstymai biggrin.gif
Atsakyti
kiek gydytojų tiek nuomonių, suprasi čia juos, vieni taip kiti kitaip g.gif beabejo kai vaikelis gimsta didesnis nėra didelė tragedija (ir sveikos mamytės gimdo ne ką mažesnius), bet kai yra tikimybė, kad koks organas gali peraugti tai jau lb blogai, draugės mergytei įtarinėjo perdidelę širdelę (tfu tfu tfu viskas buvo gerai), tačiau tokiu atveju kai koks organas perauga, o ypač širdutę, net baisu pagalvoti apie pasėkmes...baliutavičienei 3.5 yra super cukrus( kaip medikui), mes jau dažniausiai hipuojam su tokiais cukrais, laikom žemu, tačiau iš kitos pusės jei būtume sveikos, tas cukrus būtų dar normoj, tokiu atveju kūdikiui deguonies dar neturėtų trūkti, nors savijauta ir prasta. aš nekalbu apie tai kai cukrus 1 ar 2, čia jau kraštutinumas. čia tik mano pamąstymai biggrin.gif
[/quote]

Na, sveikiems 3.5 retai kada buna, vis tiek vidurkis buna apie 4-5.
O del didesniu organu, tai mano koleges drauge lapkriti pagimde vaikeli, kurio net keli organai buvo didesni negu norma (nepamenu tiksliai, kokie), bet su laiku, pakankamai greitai, jie normalizavosi.
Atsakyti
Kad didelis vaikelis gimsta,tai cia neisvengsi,tokie gimsta ir sveikoms.Bet diabetikiu vaikai isciouse del aukstu cukru augina apatine veido dali ir pecius.(Cia Birzieti man taip papasakojo)
Atsakyti
QUOTE(aister @ 2008 04 09, 12:17)
Kad didelis vaikelis gimsta,tai cia neisvengsi,tokie gimsta ir sveikoms.Bet diabetikiu vaikai  isciouse del aukstu cukru augina apatine veido dali ir pecius.(Cia Birzieti man taip papasakojo)

Bet ir tie patys jugi veliau susinormalizuoja, atsistoja i savo vietas, ania? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 04 09, 13:16)
Bet ir tie patys jugi veliau susinormalizuoja, atsistoja i savo vietas, ania? g.gif

Nezinau g.gif Kadangi maniskui viskas gerai,tai taip ir neisklausinejau iki galo.
Atsakyti
nusprendžiau pasidalinti savo nerimu (gal ramiau pasidarys) g.gif tai va prasidėjo nuo to, kad poliklinikoje mano sūneliui paprašiau patikrinti cukrų, buvo 5.4 (buvom neseniai pavalgę), tačiau vistiek nerimas kankino. Pamatavau pati namie, valandą po valgio 5.5, dar labiau neramu pasidarė. tikrinau dar kartą kitą dieną, kai pamačiau rezultatą net plaukai pasišiaušė, 6.2.... doh.gif (raminau save tuom, kad tą dieną po skiepų jam sukilo temperatūra iki 39 ir tai sukėlė tokius cukrus). bet dėl šventos ramybės lėkiau į klinikas pas endokrinologę susižinot daugiau, nuramino ji mane ir pasakė, kad sveikiems žmonėms valandą po valgio gali sukilti net iki 11 (čia rimtai taip sakė) ir jie nelaiko kad jau viskas blink.gif tai cukraligė. kagi gryžau namo šiektiek apsiraminus, pamatavau cukriuką mažiui, ogi 4.2 (buvo apie 1.5val po valgio). nuo to laiko nebetikrinau, nusiraminnau kuriam laikui. norėjau aister paklausti, ar matavai pati cukriuką mažiukui savo?
p.s mažiaus gydytoja sakė, jog vaikiukam norma yra iki 6.2, o beto aparatėlis turi paklaidą, visada (bent maniškis) rodo šiek tiek didesnį (lyginu su klinikose darytais cukrais). beje tikrinimo metu sūnus net necyptelėjo biggrin.gif
romaną parašiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asciuke: 14 balandžio 2008 - 11:00
QUOTE(Asciuke @ 2008 04 14, 11:57)
nusprendžiau pasidalinti savo nerimu (gal ramiau pasidarys)  g.gif tai va prasidėjo nuo to, kad poliklinikoje mano sūneliui paprašiau patikrinti cukrų, buvo 5.4 (buvom neseniai pavalgę), tačiau vistiek nerimas kankino. Pamatavau pati namie, valandą po valgio 5.5, dar labiau neramu pasidarė. tikrinau dar kartą kitą dieną, kai pamačiau rezultatą net plaukai pasišiaušė, 6.2.... doh.gif (raminau save tuom, kad tą dieną po skiepų jam sukilo temperatūra iki 39 ir tai sukėlė tokius cukrus). bet dėl šventos ramybės lėkiau į klinikas pas endokrinologę susižinot daugiau, nuramino ji mane ir pasakė, kad sveikiems žmonėms valandą po valgio gali sukilti net iki 11 (čia rimtai taip sakė) ir jie nelaiko kad jau viskas  blink.gif  tai cukraligė. kagi gryžau namo šiektiek apsiraminus, pamatavau cukriuką mažiui, ogi 4.2 (buvo apie 1.5val po valgio). nuo to laiko nebetikrinau, nusiraminnau kuriam laikui. norėjau aister paklausti, ar matavai pati cukriuką mažiukui savo?
p.s mažiaus gydytoja sakė, jog vaikiukam norma yra iki 6.2, o beto aparatėlis turi paklaidą, visada (bent maniškis) rodo šiek tiek didesnį (lyginu su klinikose darytais cukrais). beje tikrinimo metu sūnus net necyptelėjo  biggrin.gif
romaną parašiau  biggrin.gif

Labuka,
gal as cia ne i tema isikisiu, nes tokios patirties neturiu, bet manau, tikrai be reikalo nerimauji. Kad ir sveikiems zmonems po valgio sukyla cukrai daug daugiau virs normos, tai ta tiksliai zinau - gydytoja taves neapgavo mirksiukas.gif Kitas dalykas, jugi maziukai pagrinde valgo pienuka, o pienuka organizmas labai greitai skaido, nors ir nera ten daug angliavandeniu, taciau poveikis staigus del greito skaidymo. O dar vienas dalykas, kad diabeta isduoda daugiau pozymiu. Manau, pastebetum, jei veikelis pasidarytu vangus, irzlus, noretu daug gerti ar kitu pozymiu. Taip, aparaciukai visada turi paklaida nuo med. istaigu rezultatu.
Oi, tokia ta jau musu tokiu mamu dalia - pergyventi del kiekvieno leliuko skaiciuko, bet bukime stiprios 4u.gif
Laikykis 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asciuke @ 2008 04 14, 10:57)
nusprendžiau pasidalinti savo nerimu (gal ramiau pasidarys)  g.gif tai va prasidėjo nuo to, kad poliklinikoje mano sūneliui paprašiau patikrinti cukrų, buvo 5.4 (buvom neseniai pavalgę), tačiau vistiek nerimas kankino. Pamatavau pati namie, valandą po valgio 5.5, dar labiau neramu pasidarė. tikrinau dar kartą kitą dieną, kai pamačiau rezultatą net plaukai pasišiaušė, 6.2.... doh.gif (raminau save tuom, kad tą dieną po skiepų jam sukilo temperatūra iki 39 ir tai sukėlė tokius cukrus). bet dėl šventos ramybės lėkiau į klinikas pas endokrinologę susižinot daugiau, nuramino ji mane ir pasakė, kad sveikiems žmonėms valandą po valgio gali sukilti net iki 11 (čia rimtai taip sakė) ir jie nelaiko kad jau viskas  blink.gif  tai cukraligė. kagi gryžau namo šiektiek apsiraminus, pamatavau cukriuką mažiui, ogi 4.2 (buvo apie 1.5val po valgio). nuo to laiko nebetikrinau, nusiraminnau kuriam laikui. norėjau aister paklausti, ar matavai pati cukriuką mažiukui savo?
p.s mažiaus gydytoja sakė, jog vaikiukam norma yra iki 6.2, o beto aparatėlis turi paklaidą, visada (bent maniškis) rodo šiek tiek didesnį (lyginu su klinikose darytais cukrais). beje tikrinimo metu sūnus net necyptelėjo  biggrin.gif
romaną parašiau  biggrin.gif

Nepergyvenk,as manau, kad normalus cia cukrai po valgio.
Pati netikrinau Mantukui cukru,gaila man jam durti.Isviso, kaip klinikose sutvarke tuos cukriukus,taip ir netikrino niekas.Treciadieni vaziuosiu i klinikas,gal reiks paprasyti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aister: 14 balandžio 2008 - 11:44