QUOTE(Lera @ 2008 09 11, 16:55)
del pirmo klausymo atsiusiu tau į až nuotrauką (nenoriu čia kelt kad nepažeist kieno nors teisiu
gal labiau suprasi apie ką aš
Ta nuotrauka, kur siuntei, tikrai apdirbta PS. Mano įtarimu "dirbta" su mano (ir ne tik
) anksčiau minėtomis funkcijomis Image - Adjustments - levels, curves, color balance (taip koreguojamas spalvų intensyvumas), brightness/contrast, hue/saturation ir kt.
(Tas toks kaip rėmelis rasuvas toj nuotraukoj įtariu gautas "action'ų" pagalba, bet čia jau aš menkas patarėjas - juos reikia siųstis papildomai, instaliuotis - nėra ten sudėtinga berods, bet kadangi aš nė vieno jų neturiu, tai nežinau kaip jie veikia)
Kur randasi tie jau parodė, tai aš nebesikartosiu, bet ir vėl - atsidaryk nuotrauką, imk kiekvieną iš ten parodytų veiksmų ir bandyk - stumdyk "slankiklius" ir pamatysi kaip jie veikia, kaip keičia vaizdą - tik taip suprasi ką tos funkcijos duoda ir kam jos reikalingos, nes nėra vieno "recepto" visoms nuotraukoms, reikia bandyti ir bandyti, kol atrandi tinkamą variantą. PS nėra paprastutė programa, kur paspaudus vieną mygtuką pasidaro stebuklas
Deja, bet kokybiškas rezultatas gaunasi tik pabandžius ne kartą ir ne du, t.y. su praktika. aš galiu paaiškinti (kiek sugebu) kaip padaryti vieną ar kitą "navarotą", tačiau kaip išgauti gražią, neperšviestą ir neperspalvintą nuotrauką teks atrasti bandymų, klaidų, atradimų būdu, nes kiekviena nuotrauka su savom ypatybėm, savu apšvietimu, sava spalvine gama ir t.t. ir pan.
Jei kas nors bus neaišku kokiam nors etape, klausk, bet kaip tai padaryti nuo - iki aš tikrai nepasakysiu. Ir nebijok bandyti, nėra ten sudėtinga, tik reikia suprasti ką tos funkcijos daro ir daryti
čia viena pamokėlė, gal pritaikysi, jei kas neaišku - klausk
Šita pagrindines tas funkcijas naudojant rodo kaip išgauti nuotraukoj ryškumą, spalvas ir t.t.
QUOTE(Lera @ 2008 09 11, 17:42)
spėk ar žinau kas do kaukės ir iš kur jas gaut ir kaip su juom dirbt , ir kur džrandasi visi tie kur parašyti tokių
šriftu juk nepamirškim aš pirmokas žalias agurkas
Kaip su kaukėm dirbti aš nepamokysiu - pati nelabai bandžiau
Bet patarimas vienas - pamokėlių temos pradžioj yra daug pamokėlių, susirask kokią su "kauke" ("quick mask") kur parodyta ir bandyk. Tam, kad suprastum kaip tai veikia. Kito būdo deja nėr
Kitas būdas - apvesti norimus paryškintus dalykus su lasso, magnetic lasso (kur akim apvesti naudojai) ar bet kuriuo kitu įrankiu ir naudojant tas pačias funkcijas, tampyti tuos slankiklius kol gausi norimą rezultatą