Įkraunama...
Įkraunama...

Sidabrinės vestuvės

SIDABRINĖS VESTUVĖS I (3)

Sidabrinės vestuvės švenčiamos kartu nugyvenus amžiaus ketvirtį (25-erius metus). Tai pakankamai didelis laiko tarpsnis, kurio metu ne kartą teko patikrinti visus savo jausmus ir mintis.. Sidabrinės vestuvės – tai riba, iki kurios nueina ne visi. O jūs sugebėjote išsaugoti šilumą ir švelnumą, kurie ir atvedė jus vienas prie kito pradžioje. Meilė ir pagarba vienas kitam padėjo jums nugalėti gyvenimo išbandymus, išmokė iš pusės žodžio suprasti vienas kitą.

Jeigu jūs šalia vienas kito pragyvenote šį laikotarpį, jums priklauso sidabrinės vestuvės.

Sidabrinės vestuvės. Iš kur kilo toks pavadinimas? Kiekvienas šeimyninio gyvenimo tarpsnis turi savo pavadinimą. Įvairiuose geografiniuose platumose jie vadinami šiek tiek kitaip, tačiau esminiai, pagrindiniai jubiliejai turi daugmaž nusistovėjusį vienodą pavadinimą. Pirmasis vestuvių jubiliejus vadinamas "žaliasis" (kitur – kartūninis, medvilninis). Čia žodis "žalias" tikriausiai reiškia nesusitupėjęs, nenusistovėjęs, o kartūninis – pabrėžia medžiagos plonumą, simbolizuoja jaunos poros jausmų netvirtumą Bet metai po metų jūsų jausmai tvirtėja, noras būti kartu tampa vis stipresnis, sąjunga – stipresnė. Po kelerių metų bendro gyvenimo meilė įgauna kiek kitokią reikšmę ir atspalvį, ji tampa labiau suvokta, atsiranda noras ne tik mylėti, o padėti vienas kitam , pavaduoti vienas kitą. Štai ir vestuvių metinių pavadinimai tampa labiau fundamentalūs, ir ketvirčio amžiaus jubiliejus jau įgauną metalo stiprumą, pažymėdamas ir to metalo kilnumą. Iki sidabrinių vestuvių jau buvo popierinės, odinės, medinės, cinkinės, varinės, skardinės, rožinės, stiklinės, porcelianinės. Tačiau šios medžiagos ir metalai nepriklauso kilmingiesiems, jie simbolizuoja tik tam tikrą sąjungos stiprumą, bet ne kilnumą ir grožį. O šis laiko tarpas kaip tik sako, kad jūs sugebėjote ne tik išsaugoti meilę, bet ir išvengti nemažai povandeninių rifų, o tai reiškia, kad jūs nusipelnėte tokio papuošalo, kaip sidabrinis žiedas, sidabrinė žvakidė.

Tradicijos gražios ir įdomios, senos ir naujos – puošia kiekvieną jubiliejų. Tačiau šis jubiliejus kiekvieno žmogaus gyvenime – ypatingas. Taigi, pirmasis šio jubiliejaus ritualas – pasibučiavimas. Tai paslaptis, kuria du artimi žmonės pasikeičia vienas su kitu. Jie ne tik pragyveno kartu po vienu stogu, bet sugebėjo išsaugoti ir sustiprinti meilę ir švelnumą vienas kitam, kurį jie jautė vienas kitam prieš daug daug metų. Pirmasis bučinys – kaip tai romantiška ir gražu, paslaptinga ir nepakartojama. Vyras ir žmona tą rytą ilgu bučiniu linki vienas kitam gero ryto ir geros dienos Ir juo ilgesnis bus šis bučinys, tuo saldesni jūsų prisiminimai apie šią dieną. Šio ryto pusryčiai – kitokie. Svarbiausia čia - sidabro žvakidėse uždegamos žvakės.

Į šį jubiliejų susirenka vaikai ir vaikaičiai, šeimos bičiuliai ir giminės. Jiems dalyvaujant pasikeičiama sidabriniais žiedais, tuo įrodydami, kad jie myli vienas kitą taip pat stipriai, kaip pirmąją jų bendro gyvenimo dieną. Šią gražią ir iškilmingą įvykį galima atlikti tiek namuose, tiek susitarus ir santuokų registravimo įstaigoje. Jeigu jūsų santuoka nebuvo įregistruota bažnyčioje, ši diena – gera proga tai padaryti.

Papildyta:
Cia keletas zaidimu:

Jauniesiems,kadangi jau zino vienas apie kita daug, juk pragyveno 25 metus kartui tai galimas toks zaidimas:
Laba. Šiandienai radau dar vieną įdomų žaidimą- galima jį vadinti batų žaidimu. Pasodinami jaunieji nugara vienas į kitą, jie gauna du batus - vieną jaunosios, vieną jaunojo, ir jų klausinėjami įvairūs klausimai. Klausiama maždaug taip - kuris iš jūsų daro tą ir tą, mėgsta tą ir tą, o jaunieji atsakinėja pakeldami tam tikrą batą. Taigi dabar įsijunkite šią filmo ištrauką, o tiems, kurie nelabai moka angliškai, po filmu šiek tiek išversiu ko jų ten klausinėja:
Taigi lietuviškai:

1. Pradžiai įsibėgėjimo klausimas- kuris iš jūsų turi daugiausia pinigų su savimi?

2. Kuris iš jūsų daugiausia flirtuoja?

3. Kai jūs susitikinėjote, kuris iš jūsų žengė pirmas?

4. Kas geresnis virėjas?

5. Kas pirmas pasakė “aš tave myliu”?

6. Kas iš jūsų turi keisčiausią šeimą?

7. Kas geresnis vairuotojas?

8. Kas praleidžia daugiausia laiko prieš veidrodį?

9. Kas kontroliuoja distancinį pultelį?

10. Kas kontroliuoja čekių knygelę?

11. Kas valgo desertą pusračiams?

12. Jei jau tokį turite, kas iš jūsų dažniau bezda (gadina orą) priešais kitą?

ir t.t. sugalvokite kitus patys gerų vestuvių

o pulkui as parasysiu dar zaidimu, drauge atnes knygute kur daug zaidimu, vienas gan neblogas yra,

o sveikinimu tai zinok nelabai radau as, butent kad butu sidabriniu vestuviu proga,bandyt reiks perkurti vestuvinius.

Del sutiktuviu tai tikrai gera ideja, reiks ir man pasinaudoti, nes manuju mamos abi gyvos, tai gales sutikti thumbup.gif

Daigiau kazko ipatingo nesugalvojau dar, labai sunku ir nete kazka rast, visur siulo tik pirmosiom vestuvem viska doh.gif

O tu nenori filmuko kokio sukurti apie tevu gyvenima tuos 25 metus? blink.gif
Atsakyti
grazus ranksluostukas tokia proga thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
Vilgi , labai gražiai sugalvojot thumbup.gif
Mes vyro tėvam esam dovanoję sidabrinį šaukštą, ant kurio iš graviravome "25 metai kartu", dar galvojau "nuo pirmo šaukšto kartu" + žvakių rinkinuką (kad nedingtų romantiką)+medaus stiklainiuką (kad nepamirštų, kokia ta meilė saldi)... nusivežėm į Trakus papietauti, pasiplaukiojom valtele...
Dabar artėja mano tėvų sidabrinės... nesumąstau schmoll.gif
Atsakyti
Sveikutes,

visu pirma labai malonu vel cia sugyzti ir labai noriu parasyti Jusu visu pagalbos. Rugsejo menesi mano teveliai sves sidabrines vestuves, kadangi esu labai toli nuo Lietuvos (taciau neuzilgo planuoju ten gryzti atostogoms) labai noriu nusiusti jiems silta ir nuosirdu sveikinima. Gal zinote ka nors uzsirdies griebiancio sia proga?

Labai labai aciu!!!

Nuosirdziai Jusu Ieva
Atsakyti
QUOTE(ievuliukas:)) @ 2009 08 18, 02:30)
Sveikutes,

visu pirma labai malonu vel cia sugyzti ir labai noriu parasyti Jusu visu pagalbos. Rugsejo menesi mano teveliai sves sidabrines vestuves, kadangi esu labai toli nuo Lietuvos (taciau neuzilgo planuoju ten gryzti atostogoms) labai noriu nusiusti jiems silta ir nuosirdu sveikinima. Gal zinote ka nors uzsirdies griebiancio sia proga?

Labai labai aciu!!!

Nuosirdziai Jusu Ieva

Gali padovanoti siuvineta ranksluosti thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(pamesa @ 2009 08 20, 16:47)
Gali padovanoti siuvineta ranksluosti  thumbup.gif
user posted image

Ranksluostukai labai geras dovanos akcentas thumbup.gif
Atsakyti
mano vyro teveliams taip pat siais metais bus sidabrines vestuves, sumastem uzsakyti misias baznytelej kur jie tuokesi, pasiulysim atnaujiti izadus. po to keliausi i gamta su ju pirsleliais ir svotais. ten bus piknikas ir sumasciau daug zaidimu ivairiu. Po to i restorana vyksime vakarienei. O dovanos tokios: ju vestuviu laikrasti kuriu dabar, foto nuotrauka padarysim nauja, ja ireminsime i sidabrinius remelius, mamai uzsakysim tokia pat puokste, o svarbiausia dovana bus laikrodis su ju nuotrauka, kazkur skaiciau, kad laikrodis simbolizuoja ne vien laika, bet ir meile, nes laikas ir meile amzini. taiva... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VSsirduze: 25 rugpjūčio 2009 - 15:58
Kaip manote,ar grazu butu sidabriniu vestuviu proga padovanoti dvi sidabruotas taures?Ka butu galima ant ju isgraviruoti?Norejau nupirkti sidabruota nuotrauku remeli ir ideti ju vestuvine foto,bet niekur neradau tokio dalyko.Visi labai jau pigiai atrodo.
Atsakyti
Aš buvau pasigriebusi vieną idėją, tai pat iš SM blush2.gif padarėme dvidešimt penkis sidabrinius vokus, kiekvienas vokas -vieni metai:) kiekviename voke tuos metus simbolizuojantis įvykis ir nuotrauka;) jei jokių didesnių įvykių nebuvo-tiesiog gražūs žodžiai ar nuotrauka rolleyes.gif (beje popierius irgi sidabrinės spalvos) visa tai surišome sidabriniu raištuku 4u.gif atrodė iš ties gražiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(onute33 @ 2009 12 02, 18:19)
Kaip manote,ar grazu butu sidabriniu vestuviu proga padovanoti dvi sidabruotas taures?Ka butu galima ant ju isgraviruoti?Norejau nupirkti sidabruota nuotrauku remeli ir ideti ju vestuvine foto,bet niekur neradau tokio dalyko.Visi labai jau pigiai atrodo.

Aš esu dovanojusi dvi krištolines taures su daug sidabro(?)graviruotų papuošimų,gėlės,dar kažkas ten buvo.Bet žinau kad specialiai tai progai skirtos,gražiai dėžutėje įpakuotos.Kaina buvo nemaža,net labai nemaža,kaip už 2 taures,tai gal tikrai sidabras buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airise: 27 gruodžio 2009 - 19:47
Atsiprasau uz poster_offtopic.gif bet gal yra tema apie rubinines vestuves? 4u.gif
Atsakyti
musu teveliams irgi greit si svente ax.gif i baznycias tkrai neisim, o ka kitka grazaus sugalvot, visai nekyla minciu doh.gif
Atsakyti