Įkraunama...
Įkraunama...

Skauda galvos oda

sveikos,uzkliuvo akikes uz jusu temeles...man irgi tas pats bet uzeina ir praeina..ypac sukuojant plaukus sepeciu atrodo kad galva sudauzyta...google suspaudziau kad 'sukuojant plaukus skauda galvos oda' tai skaiciau kad gali buti debetas tai iskart lekiau tyrimus pasidaryt,bet nieko smile.gif siaip plauku niekada stipriai nerisu,gal tikrai kaltas saltesnis vanduo ar i lauka isbegu slapiais plaukais reix pastebeti g.gif
Atsakyti
Kaltas tik vienodas sušukavimas ilgą laiką, plius daug naudojamų kondicionierių, aliejų, ir kitų plauką drėkinančių ir sunkinančių priemonių, nuo kurių jis labiau tempiamas -žemyn. Kai plaukai toje pačioje vietoje visada šukuojami ta pačia kryptimi, o viršugalvis juk dažniausiai vienodas pas visas šukuosenas- t.y. plaukai nusisveria žemyn į šonus ir į apačią (juk toje zonoje tempimas ir yra didžiausias, ir dar smilkiniuose kartais , priklausomai nuo sušukavimo), ir vis tiek susidaro tam tikras tempimas.
Taip būna bet kokius plaukus visad šukuojant vienoda kryptimi. Man net su antakiais taip buvo- pabandykit sukamaisiais judesiais, jautriai, atsargiai ir lėtai pamasažuoti antakių plaukelius, arba lėtai pabraukyti juos prieš plauką- ypač tą platesnioają dalį kur arčiau akies pusės- pamatysite, kad odą ir ten skauda, nes jei antakių plauko labai netrumpinate ir visada suglostote ta pačia kryptimi- link smilkinių, tai oda po antakiais paskausta, ir pamasažuojant prieš plauką labai jaučiasi tas skausmas.

Tas pats ir su galvos oda. man visi skausmai išnyksta reguliariai masažuojant plaukų šaknis- suleidus pirštus į plaukus, ir švelniai juos sukėlus kokius dešimt cm nuo galvos, reikia juos pasukinėti -sukamaisiais judesiais- taip, kad jie pasikilnotų į viršų nuo šaknų, ir į priešingą pusę, nei visada guli- taip masažuojant pailsi plaukų šaknys nuo tempimo, ir jau masažuojant tas skausmas malonus toks jaučiasi, jaučiasi, kad plaukų šaknys pailsi.

Be to, padeda viskas, kas daro plaukus lengvesniais ir puresniais, bei keičia jų sušukavimo kryptį- nenaudojimas (bent kurį laiką) jokių priemonių, apart šampūno, dažnas plovimas, ir reguliarus pamasažavimas kaip sakiau, prisiminus, kur prie tv sėdint, bei keitimas sklastymo vietos, plaukų šukavimo ir kabėjimo krypties.

Toks skausmas ypač būna nešiojant tokias šukuosenas kaip afrikietiškos kasytės, kai plaukai labai stipriai tempiami- skaičiau, kad nuo tokio tempimo, kaip būna kasyčių ar dredų atveju, gali net pakilti temperatūra (nes skaitoma, kad toks skausmas gali reikti plaukų šaknų uždegimą), parausti galvos oda, ir nuo tempimo susilpnėti, būti pažeistos plaukų šaknys, ir plaukai pradėti augti ploni, ir slinkti (kai plaukai slenka nuo tempimo sukelto šaknų pažeidimo, vadinama trauminė alopecija- tokiam plikimui po afroukuosenų užsieny net spec klinikos yra).

Jei nepini plaukų, ir tik kartais skauda, jokios alopecijos ir slinkimo ar rimto uždegimo nebus, bet šiaip nemalonu, todėl periodiškai švarius, sausus, ir lengvus (be jokių kondicijonierių, aliejų, kaukių, želė) plaukus reikia švelniai pakilnoti nuo šaknų, pasukioti ratu, priešinga kabojimui ar susšukavimui kryptimi,keisti suukavimo kryptį.

mano bent tokia patirtis ir žinios.
Atsakyti
oi kaip apsidziaugiau kad ne as viena sia problemele turiu bigsmile.gif tiesa man taip buna kokius 2-3 kartus per pusmeti. ziaurus tikrai jausmas. o neperseniausiai toki pavirsini odos skausma turejau ant visos rankos pavirsiaus doh.gif skauda net sukant ranka- bet tik pati pavirsiu- kai issipasakodavau savo mamai medikei kad skauda plaukus ir galvos oda, tai niekaip nesuprasdavo kas man cia daros- sako jai taip niekad ner buve, o del rankos tai sake kad gali but kazkoks nervu galuniu uzdegimas- uztai ir atrodo kad tik pavirsiu skauda, tai gal ir su galvos oda tas pats. dabar stengiuos kasdien plaut galva, nes pastebejau kad ilgiau neplovus plaukai pasidaro sunkus, ir nuo to ta oda skauda unsure.gif nors siaip tai mano plaukai neilgi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ne mama: 08 vasario 2009 - 21:10
QUOTE(Maserati @ 2008 02 10, 19:52)
Zodziu man jau gerokai ilgiau nei puse metu skauda galvos oda(virsugalvyje),bet ne visa galva,skauda nepriklausomai nuo to ar palaidais plaukais vaikstau ar surisu,net ryte atsikelus,skausmas toks idomus,pvz toj zonoj plaukus stipriai paverciu ant kito sono ir taip lyg ir gelia,arba juos nuo saknu taip pirstais pakilnoju-irgi skauda.o skausmas nereguliarus,tik va sia sav tai kokias 3 dienas skaudejo..jau mastau 5dieni eiti pas gydytoja,idomu ka ji pasakys ar kur nusius..gal kam taip buvo? g.gif p.s. plaukai toj vietoj neslenka.ar gali buti sutapimas,jog isfiliariavus taip nutiko,nes as butent pamenu,kad kai man juos iskarpe,filiriavo(apie 15cm) tai po to viskas pamazu ir prasidejo schmoll.gif

stenkis dazniau pamasazuoti galva,galvos oda,labai padeda
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2009 02 07, 22:38)
Kaltas tik vienodas sušukavimas ilgą laiką, plius daug naudojamų kondicionierių, aliejų, ir kitų plauką drėkinančių ir sunkinančių priemonių, nuo kurių jis labiau tempiamas -žemyn. Kai plaukai toje pačioje vietoje visada šukuojami ta pačia kryptimi, o viršugalvis juk dažniausiai vienodas pas visas šukuosenas- t.y. plaukai nusisveria žemyn į šonus ir į apačią (juk toje zonoje tempimas ir yra didžiausias, ir dar smilkiniuose kartais , priklausomai nuo sušukavimo), ir vis tiek susidaro tam tikras tempimas.
Taip būna bet kokius plaukus visad šukuojant vienoda kryptimi. Man net su antakiais taip buvo- pabandykit sukamaisiais judesiais, jautriai, atsargiai ir lėtai pamasažuoti antakių plaukelius, arba lėtai pabraukyti juos prieš plauką- ypač tą platesnioają dalį kur arčiau akies pusės- pamatysite, kad odą ir ten skauda, nes jei antakių plauko labai netrumpinate ir visada suglostote ta pačia kryptimi- link smilkinių, tai oda po antakiais paskausta, ir pamasažuojant prieš plauką labai jaučiasi tas skausmas.

Tas pats ir su galvos oda. man visi skausmai išnyksta reguliariai masažuojant plaukų šaknis- suleidus pirštus į plaukus, ir švelniai juos sukėlus kokius dešimt cm nuo galvos, reikia juos pasukinėti -sukamaisiais judesiais- taip, kad jie pasikilnotų į viršų nuo šaknų, ir į priešingą pusę, nei visada guli- taip masažuojant pailsi plaukų šaknys nuo tempimo, ir jau masažuojant tas skausmas malonus toks jaučiasi, jaučiasi, kad plaukų šaknys pailsi.

Be to, padeda viskas, kas daro plaukus lengvesniais ir puresniais, bei keičia jų sušukavimo kryptį- nenaudojimas (bent kurį laiką) jokių priemonių, apart šampūno, dažnas plovimas, ir reguliarus pamasažavimas kaip sakiau, prisiminus, kur prie tv sėdint, bei keitimas sklastymo vietos, plaukų šukavimo ir kabėjimo krypties.

Toks skausmas ypač būna nešiojant tokias šukuosenas kaip afrikietiškos kasytės, kai plaukai labai stipriai tempiami- skaičiau, kad nuo tokio tempimo, kaip būna kasyčių ar dredų atveju, gali net pakilti temperatūra (nes skaitoma, kad toks skausmas gali reikti plaukų šaknų uždegimą), parausti galvos oda, ir nuo tempimo susilpnėti, būti pažeistos  plaukų šaknys, ir plaukai pradėti augti ploni, ir slinkti (kai plaukai slenka nuo tempimo sukelto šaknų pažeidimo, vadinama trauminė alopecija- tokiam plikimui po afroukuosenų užsieny net spec klinikos yra).

Jei nepini plaukų, ir tik kartais skauda, jokios alopecijos ir slinkimo ar rimto uždegimo nebus,  bet šiaip nemalonu, todėl periodiškai švarius, sausus, ir lengvus (be jokių kondicijonierių, aliejų, kaukių, želė) plaukus reikia švelniai pakilnoti nuo šaknų, pasukioti ratu, priešinga kabojimui ar susšukavimui kryptimi,keisti suukavimo kryptį.

mano bent tokia patirtis ir žinios.

Labai geri patarimai thumbup.gif
Man ir si bedele buvo, gal pries kokia metelius ,tai taip nemalonu ir skaudejo ,perstejo pakausis doh.gif as nustojau plausti su sampunu Lorialio ir pakeiciau i kita ,man viksas susitavrke ,nebeskaudejo .Nezinau ar cia maszai padejo ,nes masazavau ,ar kad nebenaudojau ta sampuna g.gif likau nesupratus ,bet viskas praejo .Ir daugaiu nebenaudoju sios firmos sampunu ,nes jie labai turi daug chemijos ir lAURYL SULFATU unsure.gif
Atsakyti
Atkreipkite demesi, ar neturejote/turite daug stresu, kaip miegate, ar pilnaverte mityba, poilsis....? Virsugalvio oda dazniausiai skauda, kai yra patiriami nuolatiniai stresai, nuovargis, taip reaguoja galvos oda. 4u.gif
Atsakyti
Mano plaukai ilgi, jokiu imantriu sukuosenu nesidarau, nes labai sveria galva arba issileidzia greitai. Taip pat kartais paskauda galvos oda, buna ilgiau, buna trumpiau. Daug imantrios kosmetikos nenaudoju tik sampuna ir kondicionieriu. Manau plaukai sunkus sveria zemyn todel ties saknim ir skauda. Taip pat paumeja, kai bunu pavargusi ar daugiau streso
Atsakyti
QUOTE(Kashaya @ 2008 02 11, 12:45)
Manau, kad reiketu kreiptis i gydytoja ir ne kitaip unsure.gif
Man irgi kartais skauda, bet skauda del suristu plauku, ypac jei uodega susirisu aukstesne.
Bet tavo atveju, manau, priezastis gal gilesne unsure.gif

ir man taip buna, sakote nuo suristu plauku.....o as pastebejau, kaip perskiriu plaukus i kita sona, pradeda skaudet oda bjauriai... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2009 02 08, 22:08)
oi kaip apsidziaugiau kad ne as viena sia problemele turiu bigsmile.gif  tiesa man taip buna kokius 2-3 kartus per pusmeti. ziaurus tikrai jausmas. o neperseniausiai toki pavirsini odos skausma turejau ant visos rankos pavirsiaus doh.gif  skauda net sukant ranka- bet tik pati pavirsiu- kai issipasakodavau savo mamai medikei kad skauda plaukus ir galvos oda, tai niekaip nesuprasdavo kas man cia daros- sako jai taip niekad ner buve, o del rankos tai sake kad gali but kazkoks nervu galuniu uzdegimas- uztai ir atrodo kad tik pavirsiu skauda, tai gal ir su galvos oda tas pats. dabar stengiuos kasdien plaut galva, nes pastebejau kad ilgiau neplovus plaukai pasidaro sunkus, ir nuo to ta oda skauda unsure.gif  nors siaip tai mano plaukai neilgi g.gif

Jeigu ir oda ant ranku jautri,tai nejuokauk,as turejau ta beda. Tai nerviniu sakneliu uzdegimas gali buti.Jis buna uzeina ir praena,bet ji butinai reikia pradeti gyditi.
Atsakyti
QUOTE(jalina295 @ 2009 08 14, 00:31)
Jeigu ir oda ant ranku jautri,tai nejuokauk,as turejau ta beda. Tai nerviniu sakneliu uzdegimas gali buti.Jis buna uzeina ir praena,bet ji butinai reikia pradeti gyditi.

gal zinote kaip gydyti?
Papildyta:
QUOTE(te verde @ 2009 07 27, 17:26)
Atkreipkite demesi, ar neturejote/turite daug stresu, kaip miegate, ar pilnaverte mityba, poilsis....? Virsugalvio oda dazniausiai skauda, kai yra patiriami nuolatiniai stresai, nuovargis, taip reaguoja galvos oda.  4u.gif

nemanau, kad tai pagrindiniai faktoriai
Atsakyti
Perskaičiau šią temukę nuo pradžios iki galo, bet realaus įtikinamo paaiškinimo taip ir nesuradau schmoll.gif Gal yra daugiau susidūrusiu su šia problema, prašom pasidalinti patirtimi unsure.gif
Atsakyti
As ir turiu sia problemele. Skauda juos vartant, kai sukuoju tai atrodo is vis net zaizdeliu yra. Na bet nera ju ten. Ir priekyje pamaciau paraudimu kelis. Pleiskenu neturiu, bet plaukai mano labai sunkus ir stori. Ir slenka dabar labai kuokstais tiesiog. Manau kad tai gali ir buti ta slinkimo priezastis- galvos odos skausmas. Skausmas nera pastovus bet tai sustipreja, tai pamazeja. Reiktu pasikonsultuot su plauku gyd. kokia gera. Bet kur rast tokia? g.gif
Atsakyti