de Nada,as tokia siektiek "uzverstadarbe" arba aptyngus siuo metu,nezinau,kuri pasirinkt. bet tavo jau seniai atsiustas sitas sviesos srautas mane vis traukte trauke prisiliest.Tai vat su sia man tik virsaus labai norisi ir siektiek zmogiuku kojyciu..,kaip ir sakiau vertikalu kadra pasirinkau.Padariau pagal save. Jei butu dekingesnis kadravimas butu paprasciau [t.y jei butu fotografuota vertikaliai laikant fotoaparata],na, o su antraja siektiek sunkiau gavos.Tiesa, spalvu nenaikinciau,bet tiesiog akys prasyte prase.Man kadras toks efektingesnis.
su antraja sunkiai sekesi susitart.Pirmiausia,niekaip neisejo istiesint liniju,antriausia labai norejosi,kad butum paejus bent kiek kairiau,kad to zmogaus, arciausiai stovincio,siluetas matytusi ryskiau.Tiesa,spalvas kiek paryskinau,bet gavos vos ne cross tai ce pas mane tik tokios dienos,visumoj naturalus variantas irgi veikia.
tiesa,turejau ir visai vertikalu bandyma sios,taciau dingsta tas erdves jausmas..tai palikau nekarpyta tik patampytus sonus.
Dar noriu padekoti Pupeliukui su laputaite ir Andriushkai uz informacijos kieki del papildomu sviesos saltiniu.Susigaudziau kiekviena patarima ir pasiulyma.Ir labai laiku pradejo rutuliotis sis klausimas.Pupeliuk lauksiu tavo pasirinkimo ir atsiliepimu.
simulcikos darbai sie nelabai kabino..Pirmasis atgraso savo dirbtinumu,antrasis tiesiog zibintas,apie kuri nieko nezinociau,jeigu nebutum papasakojus,tiesa mintis ir buvo ji pacentruot?nes mano akims tai mazinciau tamsios desines iki kvadrato,o ir apacia kazkaip nei siaip nei taip nukirsta.
Na, pirmasis darbas ir dirbtinas turi but. Naturalumo nesiekiau tai tikrai .
O antrasis - tiesiog be minties. Na lempa grazi. O del centravimo necentravimo, kirtimo nenukirtimo ir pan. pasirinkimo mazai, kai esi lauke o lempa viduje ir dar uz stiklo. Ganetinai nesvaraus
fotografavimas pirtyje.....jeigu tai ne infraraudonų spindulių pirtis gali būti pirmas ir paskutinis. o jei tai garinė pirtis - tai ir rezultatai nedžiugins. stiklas momentam aprasos (nebent orkaitėje pakaitinsi iki kokių 80-90 laipsnių). drėgmė ir karštis mėgėjiškiems nesandarintiems aparatams ir optikai nėra geriausi draugai.
dėl anšarpo. portretus kažkaip labiau softinti priimta... ypač nemanekėniško amžiaus žmonių. o ryškumo įspūdis paliekamas palikus ryškias akis. paprasčiausias būdas - kopijuoji sluoksnį, dergiesi iš jo (arba kokias paruoštais plaginais, neatimage, bluru...na bet proto ribose) po to tam sluoksnyje ištrini akis ir sulipdai. dar kiek pabalini baltymus (irgi nepersistengus) po to parenki spalvą pagal akių, bet ryškesnę, teptuką su 10 proc jėga ir color burn režime, ir padarai akis ryšias, kaip su linzėm. akys ryškios, gražios, oda minkšta ir švelni, kaip persikas....mmmmm. po kurio laiko tau pareiškia - tavo nuotraukos sugadino mums gyvenimus. mes nebenorime ir nebeleidžiame mūsų fotografuoti niekam kitam ir ypač su muiline, nes mes nagalime į save žiūrėti. ten kažkoks košmaras pas tuos.....
dėl anšarpo. portretus kažkaip labiau softinti priimta... ypač nemanekėniško amžiaus žmonių. o ryškumo įspūdis paliekamas palikus ryškias akis. paprasčiausias būdas - kopijuoji sluoksnį, dergiesi iš jo (arba kokias paruoštais plaginais, neatimage, bluru...na bet proto ribose) po to tam sluoksnyje ištrini akis ir sulipdai. dar kiek pabalini baltymus (irgi nepersistengus) po to parenki spalvą pagal akių, bet ryškesnę, teptuką su 10 proc jėga ir color burn režime, ir padarai akis ryšias, kaip su linzėm. akys ryškios, gražios, oda minkšta ir švelni, kaip persikas....mmmmm. po kurio laiko tau pareiškia - tavo nuotraukos sugadino mums gyvenimus. mes nebenorime ir nebeleidžiame mūsų fotografuoti niekam kitam ir ypač su muiline, nes mes nagalime į save žiūrėti. ten kažkoks košmaras pas tuos.....
Simulcika, pirmoji foto super.
Bite maja, gražių vaizdų tu čia mums per savaitgalį mestelėjai Tavo autoportretų serija labai man patiko. Spalvotoji labiausiai. Architektūriniai vaizdai taip pat įspūdingi.
Valanda, ežeriukas geras, toks ramybe dvelkia, o antroj man patiko tie du paukščiai. atrodo, mažasis rodo dičkiui kelią
Toro, gražiai sluoksniuojasi
Sayonara, ohoho ...kaip jūs aukštai buvot apsistoję man ta prie molo visai patinka, bet labai maža, tai norisi pažiūrėt kaip ji didelė atrodo
O anytos, jau kaip ir minėjau man patiko
Westa, aš tai į panoramą atkreipiau dėmesį. Spalvos gražios
Elina, tu kaip visad mus portretais palepini man paskutiniojoj berniuko išraiška labai liuks
Simulcika, lempa nelabai, o va prie manipuliacijos matosi, kad darbo buvo kaip reikiant įdėta
Valanda, ežeriukas geras, toks ramybe dvelkia, o antroj man patiko tie du paukščiai. atrodo, mažasis rodo dičkiui kelią
Toro, gražiai sluoksniuojasi
Sayonara, ohoho ...kaip jūs aukštai buvot apsistoję man ta prie molo visai patinka, bet labai maža, tai norisi pažiūrėt kaip ji didelė atrodo
O anytos, jau kaip ir minėjau man patiko
Westa, aš tai į panoramą atkreipiau dėmesį. Spalvos gražios
Elina, tu kaip visad mus portretais palepini man paskutiniojoj berniuko išraiška labai liuks
Simulcika, lempa nelabai, o va prie manipuliacijos matosi, kad darbo buvo kaip reikiant įdėta
QUOTE(bite maja @ 2008 02 11, 10:17)
Sayonara, kelintą valandą susitinkam trečiadienį? aš dabar dirbu visai netoli Europos. tai kokį 17.30 ar net ir šiek tiek anksčiau galiu atvaryt.
būtų labai smagu, jei ir daugiau žmonių prisijungtų . Inc, ką tu mąstai?
man darbas baigiasi 17 valandą, galiu anksčiau šiek tiek, jei būtų poreikis.. spėsim dar ne visišką naktį pafotkint..
aš galiu dar Opą informuoti, gal susiveiks auklę ir prisijungs. peppi rodos sakė, kad trečiadieniais negali.
Sansara? Valanda? vvvvv? Degutė? Pupeliukas? kas čia dar vilniečiai?
QUOTE(bite maja @ 2008 02 11, 11:17)
Sayonara, kelintą valandą susitinkam trečiadienį? aš dabar dirbu visai netoli Europos. tai kokį 17.30 ar net ir šiek tiek anksčiau galiu atvaryt.
mąstau mąstau
pala, o kur žadat kabarotis fotkint, a?
QUOTE(inc @ 2008 02 11, 10:23)
ant kalno, kur pilis yra..
QUOTE(sayonara @ 2008 02 11, 10:18)
man darbas baigiasi 17 valandą, galiu anksčiau šiek tiek, jei būtų poreikis.. spėsim dar ne visišką naktį pafotkint..
aš galiu dar Opą informuoti, gal susiveiks auklę ir prisijungs. peppi rodos sakė, kad trečiadieniais negali.
su vvvvv aš susisiekiau. sakė, kad greičiausiai bus
tai tariamės tada 17.15 val. gerai? a kur susitinkam?
QUOTE(bite maja @ 2008 02 11, 10:50)
su vvvvv aš susisiekiau. sakė, kad greičiausiai bus
bet kur Gedimino prospekte. aš dirbu prie Lukiškių a., galėtumėm Lukiškių aikštėj susitikti, o tada kitos tegul sako, kur joms patogu
NEPAMIRŠKIT ŠTATYVŲ