Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Panorama. Teoriskai norejau sita foto i ND, bet praktiskai nesigavo. Kolega Mindoozas atliko visa juoda darba 4u.gif 4u.gif 4u.gif as buvau tik statyvu ir fotiku blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 14, 17:00)
viskas aišku, ačiū 4u.gif . man fototechnika gi minutės nuo kabineto.. doh.gif anksčiau nežinojau, kad jie ryškina, ale Tu ir dar vienas žmogus neseniai pasakė biggrin.gif
beje, jie ir skanuoja?

Deja, ir indexu nedaro, nes nuotraukas jies spaudina rankiniu senoviniu būdu ir tas kainuoja nemažus pinigus (10x15 - 3Lt), taigi vat patikėk kaip man yra atsibodę - nuvežu juostą išryškint vienur, pasiimu, darau indeksus, pažiūro ko reikia ir tada atsirenku, ir vėl nešu spausdint, o jei dar nepataiko tas atspausdint, kaip buvo jaučiu gal kokius 5 kartus, o dar aišku iš indeksų ne visad pataikau ar nuotrauka su geru fokusus, tai žinok jau nemažas pluoštelis nuotraukų susidėjo į voką "Recycle Bin" unsure.gif Dabar į šią temą laukiu moralo apie skaitmenos pranašumus biggrin.gif (tik prieš moralą iš karto paminiu, kad visa mano prikaupta skaitmena šiuo metu recycle bin, amžiams, ATA biggrin.gif )

Reikia man skenerio.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 14 vasario 2008 - 16:15
QUOTE(Anasko @ 2008 02 14, 15:49)
g.gif  Su tema man labai sunku, niekas i galva nelenda  doh.gif gal tada tegul buna................... g.gif  nu kad atrodo visos jau buvo doh.gif iki 10vakaro pasistengsiu sugalvoti  blush2.gif tikrai labai sunku blush2.gif

gali drąsiai manau dubliuoti buvusias temas, jei būtų galima taip lengvai technines galvot, gal ir mes būtume likę prie techninių. manau visiems be išimties naktinis fotografavimas, ugnis, šokoladas (gali kitą maisto produkatą pasirinkt) ir panašios temos nepamaišytų ir po 101 kartą mirksiukas.gif pavadink pvz. Naktinė foto 2 ir bus ok wink.gif suprantu, kad norisi kažko originalaus, pati 2 k galvojau ir vargau lotuliukas.gif peržiūrėk temas ir pagalvok, ko pati nelabai mokėtum nufotografuot, ką norėtum išmokt mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 14 vasario 2008 - 16:15
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 14, 16:55)
Glamour variante jau jaučiasi šių dienų atmosfera nes... matosi veidas  unsure.gif  ar senais laikais veidai kitoki buvo ar fototechnika kitokia, ar primanipuliuodavo ten jie kambarėly tamsiam, kad man asmeniškai daugumoje ND nuotraukų viskas ok išskyrus veidą - ypatingai tą gerai atspindi Sansaros nuotrauka - poza, drabužiai ok, bet veidas išduoda, kad čia vaidyba g.gif

Plius glamour nuotraukoje man stinga apačios..

Turbut šių laikų veidai jau intelekto sužaloti kad nebesigauna nutaisyti senovinių išraiškų lotuliukas.gif
Nes man irgi daugumoje retro ND nuotraukų veidai išdavė šiuos laikus ir vaidybą.
O jei rimtai tai manau retro nuotaikai reikia artistinių modelio sugebįjimų bei tinkamų veido tipažų.
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 02 14, 17:14)
Turbut šių laikų veidai jau intelekto sužaloti kad nebesigauna nutaisyti senovinių išraiškų  lotuliukas.gif 
Nes man irgi daugumoje retro ND nuotraukų veidai išdavė šiuos laikus ir vaidybą.
O jei rimtai tai manau retro nuotaikai reikia artistinių modelio sugebįjimų bei tinkamų veido tipažų.

Jaučiu, kad tikrai veido tipažas kiek pakito, dabar paįsivaizdavau save, tai vargu ar būčiau įtikinusi savo vaidyba, kad tai retro..
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 14, 16:12)
Deja, ir indexu nedaro, nes nuotraukas jies spaudina rankiniu senoviniu būdu ir tas kainuoja nemažus pinigus (10x15 - 3Lt), taigi vat patikėk kaip man yra atsibodę - nuvežu juostą išryškint vienur, pasiimu, darau indeksus, pažiūro ko reikia ir tada atsirenku, ir vėl nešu spausdint, o jei dar nepataiko tas atspausdint, kaip buvo jaučiu gal kokius 5 kartus, o dar aišku iš indeksų ne visad pataikau ar nuotrauka su geru fokusus, tai žinok jau nemažas pluoštelis nuotraukų susidėjo į voką "Recycle Bin" unsure.gif Dabar į šią temą laukiu moralo apie skaitmenos pranašumus biggrin.gif (tik prieš moralą iš karto paminiu, kad visa mano prikaupta skaitmena šiuo metu recycle bin, amžiams, ATA biggrin.gif )

Reikia man skenerio..  unsure.gif

aha, aš nors vos vos pradėjau žaisti su juosta, bet jau atsikandau - neši ryškinti, pasiimi, tada renkiesi "na ura" kuria skanuoti, nes ten, kur aš iki šiol ryškinau, nedaro išklotinių, tada jei pasirinkti variantai visi neblogi, neši skanuoti visus ir t.t. biggrin.gif taigi, tai, kad fototechnika ryškina, yra gera naujiena - sutaupysiu kelis pasivaikščiojimus..biggrin.gif ačiū smile.gif
Atsakyti
bitemaja, ar įkelsi į blog'ą nugalėtoją/as? ar manai kad nereik, nes čia pasirodė g.gif ir kaip dabar su dviem temom reik doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 02 14, 16:00)
Dėl techninės puses visai nesukau galvos, nes kokybės nesiekiau - vistiek mąsčiau nuotrauką "sugadinti" - daryti jb, smarkiai šviesinti ir sendinti. Taigi nieko mandro smile.gif Fotografavau su 50-uku prie "liustrinio" apšvietimo prie beveik plikos sienos. Užsikėliau ISO iki 400 (šiaip visada laikausi taisyklės naudoti tik 100), diafragma 4.5, išlaikymas 40. Vėliau teko išvalyti plintusus ir šiek tiek fono su PS smile.gif

eilinį kartą įsitikinau, kad genialu tai, kas paprasta.. ir jei neduota tau paprastai pamatyt, gali kankintis su apšvietimas, dekoracijom, modeliais bet tokio rezultato nepasieksi .. tai turi būti kažkur giliau...tavyje smile.gif

Anasko, kiek matosi tikrai nebloga panorama .. gaila, kad didesnės nėra, neina paanalizuoti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 14 vasario 2008 - 16:45
QUOTE(sayonara @ 2008 02 14, 12:43)
jis įvyko vakar. 4u.gif

Ot ir vel pavelavau verysad.gif

Bet vakar nebuciau galejusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 14, 12:02)
dėl štatyvo visiška tiesa, pajutau, kad jeigu žemė, o ne asfaltas (kas ir buvo ant to kalno), tai juda, kruta, makaluojas. Bilekas buvo teisus su savo Monfroto..

Sayonara man visai nieko, tik kaip ir bitutės nuotraukose dangus kaip Las Vegas'o biggrin.gif Per šviesus ir per oranžinis, o taip atsitinka dėl per ilgo išlaikymo (pataisykit jei klystu) ir dėl tos pačios priežąsties išdega balti pastatai g.gif aš užsidėjus ant savo nikoniukio, kad man rodytų Highlights (išdegę plotai mirksi juodai) jau ant nufotografuotos nuotraukos, tai pagal tai sprendžiu ar mažinti išlaikymą unsure.gif Gal ir pas tave tokia funkcija yra? ax.gif

O dėl Monfroto tai pritariu Bilekam mirksiukas.gif

QUOTE(Bilekas @ 2008 02 14, 12:55)
sayonara, yra dar vienas trukumas- isdege pastatai. Deja, didzioji dalis mano vakaryksciu nuotrauku irgi su tokia pacia problema. Atrodo ir sekiau, kad to nebutu, ant fotiko ekrano nesimate, bet kai perkeliau i kompa is karto silpna pasidare  doh.gif

Atsakyti
Sluoksniuotas kalnas smile.gif

user posted image

Gal kas per artimiausias 3 savaites norėtų į Trakus pavažiuot pafotkint vakare kada?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 14 vasario 2008 - 17:20
Dar tiesa Anasko, panorama ir man patiko tik siauroka aišku 4u.gif
O dėl temų juk tų techninių yra nemažai pvz: Gėlė, tiltas, siena, medis, vanduo ir t.t. mirksiukas.gif
Papildyta:
Degute nematau nieko unsure.gif
Atsakyti