Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

marakeš, tikrai labai ilga istorija iki šito rezultato smile.gif Na bet kadangi vaikas užmigo, laiko yra, galiu ir papasakoti viska nuo pradžių. Jei neatsibos skaityti biggrin.gif
Atsakyti
Na tai apie viską nuo pradžių doh.gif
Pirmiausia googlinausi pavyzdžių. Nežinau kaip kiti dalyviai rado tokių puikių retro galerijų, nes aš radau daugiausiai pavienes foto su vyriškų figūrų, ilgų nosių, juodų antakių ir trumpų plaukų gražuolėmis. Kai nufotografavau pirmąjį auto temai su lape ant kaklo, iš pradžių buvau labai patenkinta rezultatu biggrin.gif, o po kelių dienų supratau kad darbas banalus g.gif
Bet visą laiką nuo temos paskelbimo mintyse mačiau vieną rastą nuotrauką - labai šviesi nuotrauka, joje kelios gražuolės trumpais garbanotais plaukais, apsirengusios kažkokiais baltais trumpais šortukais labai patenkintos lekia dviračiais biggrin.gif Tos nuotraukos vėliau rasti nepavyko, bet kažkokį vaizdą galvoje jau turejau smile.gif Toliau dirbti tingėjau, nes vargina fotografavimas spaudant laptopo pelę (pasijungiu fotiką prie kompo kad bent nereiktų lakstyti paspaudus mygtuką - mano nuomone autorius turi fotografuoti tik pats, kitaip jau ne jis bus autorius biggrin.gif).
Taip begromuliojant idėjas ir tingint junginėtis aparatūrą, likus dviem dienom iki temos pabaigos, gavau iš ebay distancinį fotikui paleisti ax.gif tongue.gif
Taigi prasidėjo nauji ieškojimai. Bandžiau sukurti kažką panašaus į tą šviesią nuotrauką su linksmomis merginomis plikomis kojomis. Apsirengiau savo turimus trumpus šortus, apsivilkau vyro marškinius trumpomis rankovėmis, susirišau ant pilvo, ir nusprendziau kad nuotaikos pagyvinimui reiktų išsišiepus sukti lanką biggrin.gif ( Dabar pasakoju ir pačiai juokingas tas kūrybinis kelias biggrin.gif Netgi galėčiau kiekvieno etapo iliustracijų idėti lotuliukas.gif bigsmile.gif ) Na tai pasifotkinau sukdama lanką, vėliau parodžiau mamai nuotraukas, sako šortai neretriniai smile.gif Tada prisiminiau savo striukutę mergautinę suknelę bigsmile.gif Kiek palenkiau, su žiogeliu susegiau ties klynu ir gavosi kažkoks pseudo kostiumėlis smile.gif Apsiginklavusi distanciniu ėjau lanko sukti toliau blush2.gif Tada gavau pastabą iš vyro, kad sukamas lankas retro nuotraukose atrodo neįtikinamai, nes tuo metu foto technika buvo labai ribota smile.gif Tada ėjau žavingai stoviniuoti su lanku biggrin.gif Taip ir gimė ši nuotrauka blush2.gif Likusią dienos dalį bandžiau išspausti ir glamour variantą su lanku ir "maudomuku", netgi vieną nuotrauką jau paruošiau dėti i ND, bet pamačius kad "gimnastė" buvo gerai įvertinta, nenorėjau gadinti romantiškos atmosferos ir "glamour" variantą pasilikau sau rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laputaitė: 14 vasario 2008 - 15:29
QUOTE(laputaitė @ 2008 02 14, 15:25)
Pirmiausia googlinausi pavyzdžių. Nežinau kaip kiti dalyviai rado tokių puikių retro galerijų, nes aš radau daugiausiai pavienes foto su vyriškų figūrų, ilgų nosių, juodų antakių ir trumpų plaukų gražuolėmis. Kai nufotografavau pirmąjį auto temai su lape ant kaklo, iš pradžių buvau labai patenkinta rezultatu  o po kelių dienų supratau kad darbas banalus
Bet visą laiką nuo temos paskelbimo mintyse mačiau vieną rastą nuotrauką - labai šviesi nuotrauka, joje kelios gražuolės trumpais garbanotais plaukais, apsirengusios kažkokiais baltais trumpais šortukais labai patenkintos lekia dviračiais biggrin.gif Tos nuotraukos vėliau rasti nepavyko, bet kažkokį vaizdą galvoje jau turejau smile.gif Toliau dirbti tingėjau, nes vargina fotografavimas spaudant laptopo pelę (pasijungiu fotiką prie kompo kad bent nereiktų lakstyti paspaudus mygtuką - mano nuomone autorius turi fotografuoti tik pats, kitaip jau ne jis bus autorius ).
Taip begromuliojant idėjas ir tingint junginėtis aparatūrą, likus dviem dienom iki temos pabaigos, gavau iš ebay distancinį fotikui paleisti 
Taigi prasidėjo nauji ieškojimai. Bandžiau sukurti kažką panašaus į tą šviesią nuotrauką su linksmomis merginomis plikomis kojomis. Apsirengiau savo turimus trumpus šortus, apsivilkau vyro marškinius trumpomis rankovėmis, susirišau ant pilvo, ir nusprendziau kad nuotaikos pagyvinimui reiktų išsišiepus sukti lanką biggrin.gif ( Dabar pasakoju ir pačiai juokingas tas kūrybinis kelias biggrin.gif Netgi galėčiau kiekvieno etapo iliustracijų idėti  ) Na tai pasifotkinau sukdama lanką, vėliau parodžiau mamai nuotraukas, sako šortai neretriniai smile.gif Tada prisiminiau savo striukutę mergautinę suknelę  bigsmile.gif Kiek palenkiau, su žiogeliu susegiau ties klynu ir gavosi kažkoks pseudo kostiumėlis smile.gif Apsiginklavusi distanciniu ėjau lanko sukti toliau  blush2.gif  Tada gavau pastabą iš vyro, kad sukamas lankas retro nuotraukose atrodo neįtikinamai, nes tuo metu foto technika buvo labai ribota smile.gif Tada ėjau žavingai stoviniuoti su lanku  biggrin.gif Taip ir gimė ši nuotrauka  blush2.gif Likusią dienos dalį bandžiau išspausti ir glamour variantą su lanku ir "maudomuku", netgi vieną nuotrauką jau paruošiau dėti i ND, bet pamačius kad "gimnastė" buvo gerai įvertinta, nenorėjau gadinti romantiškos atmosferos ir "glamour" variantą pasilikau sau 

faina istorija, ačiū..biggrin.gif biggrin.gif
įdėk čia tą glamūrą..smile.gif 4u.gif
Atsakyti
laputaite o kaip techniniai dalykai? stovėjai kažkur fone, kaip su apšvietimu?

ir aš norėč pamatyt tą kitą variantą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindoozas @ 2008 02 14, 13:29)
klaidos: nefotografuok taip, kaip fotografavai, paversk fotika 90' kampu, tik tokiu budu, nuotraukos bus "aukstesnes", dabar jos ilgos ir labai "zemos", mazinant nuotraukos dydi, isvis bus neimanoma ziureti.
nefotografuok vos pasukdama fotika, man uzteko vos trecdalio tavo atsiustu failu wink.gif
4u.gif Aciu, greit cia parodysiu rolleyes.gif
Atsakyti
Į ND temą retro įdėjau ir glamour varianta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laputaitė: 14 vasario 2008 - 15:49
g.gif Su tema man labai sunku, niekas i galva nelenda doh.gif gal tada tegul buna................... g.gif nu kad atrodo visos jau buvo doh.gif iki 10vakaro pasistengsiu sugalvoti blush2.gif tikrai labai sunku blush2.gif
Atsakyti
Laputaite lotuliukas.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Mano ND ruošimasis užsibaigė tuo, kad garbanojausi plaukus ir maniausi pasidaryti retro šukuoseną ir kažką į temą pasifotografauti, tačiau šukuosena nesigavo, nuotaika išblėso ir vyras suformatavo kompą cool.gif Iš didelių norų gavosi pšššš..
Kitai savaitei gal turėsiu ką iš nemanipuliacinio cross parodyt..
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 14, 15:51)
Laputaite lotuliukas.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Mano ND ruošimasis užsibaigė tuo, kad garbanojausi plaukus ir maniausi pasidaryti retro šukuoseną ir kažką į temą pasifotografauti, tačiau šukuosena nesigavo, nuotaika išblėso ir vyras suformatavo kompą cool.gif Iš didelių norų gavosi pšššš..
Kitai savaitei gal turėsiu ką iš nemanipuliacinio cross parodyt..

ne į temą klausimas: kur Tu juostas ryškini? man procentras rankom ryškinamos jau dvi savaitės neatiduoda, tuoj pasiusiu..sad.gif bet zyzia, kad stato mašiną, kad ateityje gal net per dieną ryškins, o ne savaitėm, kaip dabar doh.gif
Atsakyti
Glamour variante jau jaučiasi šių dienų atmosfera nes... matosi veidas unsure.gif ar senais laikais veidai kitoki buvo ar fototechnika kitokia, ar primanipuliuodavo ten jie kambarėly tamsiam, kad man asmeniškai daugumoje ND nuotraukų viskas ok išskyrus veidą - ypatingai tą gerai atspindi Sansaros nuotrauka - poza, drabužiai ok, bet veidas išduoda, kad čia vaidyba g.gif

Plius glamour nuotraukoje man stinga apačios..

Sayonara - cross dar nesu ryškinus, bet nešiu į Procentrą, cross ryškinasi su C-41 procesu (įprastu kaip ir visos laboratorijose), tai problemų neturėtų būti. O kitas juostas ryškinu Fototechnikoj, Vasario 16 g. Procentras patarė nešti ten, nes kaip jau žinai pas juos kažkoki ten vėjai su aparatu, man irgi minėjo kad šiuo metu lyg ir remontuoja..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 14 vasario 2008 - 15:58
QUOTE(westa @ 2008 02 14, 16:34)
laputaite o kaip techniniai dalykai? stovėjai kažkur fone, kaip su apšvietimu?

Dėl techninės puses visai nesukau galvos, nes kokybės nesiekiau - vistiek mąsčiau nuotrauką "sugadinti" - daryti jb, smarkiai šviesinti ir sendinti. Taigi nieko mandro smile.gif Fotografavau su 50-uku prie "liustrinio" apšvietimo prie beveik plikos sienos. Užsikėliau ISO iki 400 (šiaip visada laikausi taisyklės naudoti tik 100), diafragma 4.5, išlaikymas 40. Vėliau teko išvalyti plintusus ir šiek tiek fono su PS smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 14, 15:55)
Sayonara - cross dar nesu ryškinus, bet nešiu į Procentrą, cross ryškinasi su C-41 procesu (įprastu kaip ir visos laboratorijose), tai problemų neturėtų būti. O kitas juostas ryškinu Fototechnikoj, Vasario 16 g. Procentras patarė nešti ten, nes kaip jau žinai pas juos kažkoki ten vėjai su aparatu, man irgi minėjo kad šiuo metu lyg ir remontuoja..

viskas aišku, ačiū 4u.gif . man fototechnika gi minutės nuo kabineto.. doh.gif anksčiau nežinojau, kad jie ryškina, ale Tu ir dar vienas žmogus neseniai pasakė biggrin.gif
beje, jie ir skanuoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 14 vasario 2008 - 16:01