Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(AVEDA @ 2008 02 14, 07:56)

Pries daugel puslapiu kalba ejo apie placiakampius . As turiu Canon 17-50 mm f1,4. Man labai sekasi su juo fotkint namu interjera. Cia mano rankdarbiu kambarys, tai tik su placiakampiu pagavau visa siena, atbulinka negalejau daug paeit kadangi sofa ten (sutalpina labai daug kambario mazuose plotuose). Bet pastebejau kad kairej spintos durys apvalintos lyg fisheye efektas  g.gif

gėda prisipažinti, bet nesu girdėjęs, kad canon yra išleidęs tokį objektyvą (ir ypač abejoju dėl f1,4) blink.gif

o dėl to, kad pas plačiakampius tokie geometriniai iškraipymai - tai nėr čia ko stebėtis. nufotografuok languotą popierių - pamatysi tooookią "bačką"..... tiesios linijos išlieka tik tos, kurios eina per centrą (kaip optiniame taikiklyje "kryžius"). jei kraštuose nėra aiškių vertikalių objektų - bačka nelabai ir pastebima. bet jei yra - jie bus kreivi ir pavirtę į centrą.

o dabar dėl namų darbų. labai smagi tema. du darbus įdėjau "for fun", tikėdamasis savaitgalį padaryti "šedevrą" - turėjom fotografuoti (ir fotografavom) žmonos bendradarbę.... bet retro niekaip nelipo. užtat skaitydamas komentarus raudau blush2.gif ir taip nuoširdžiai kikenau tongue.gif ... žodžiu buvo linksma.
kadangi nežinau, kuri nuotrauka buvo geresnė - dedu abi

user posted image

user posted image

sąlygos: miegamasis. diena, šviesios sienos, už savęs padėjau reflektorių juoda puse ( bet kadangi teko fotografuoti plačiu kampu - tai matosi ir sienos gabalas). tarp lovos galo ir sieninės spintos 1,5 metro. aparatas ant trikojo prie spintos. sėdžiu ant ovos krašto ir per 10 sec. bandau "pasitvarkyti" pozą bei nusukti akis.
viena blykstė, ant jos užmautas iš a4 formato balto popieriaus susuktas "tubusas" - vamzdelis, kuris duoda koncentruotą, neišsklaidytą šviesą. taip (ir užspaudęs diafragmą) išgavau "tamsą".

rekvizitai: šliubinis smokingas, kuri dėvėjau per vestuves prieš 10 metų (tas pats ir su marškiniais bei varlyte). cilindras, kurį pasidariau savo rankelėmis iš kartoninės dėžės bei apklijavau juodods medžiagos gabalu. juostelė ant cilindro - 120 juostos rakordas (popierinė juostelė tokia). cilindrą dariau naujiesiems metams, su draugais švantėm (kam įdomu - www.naujametis.puslapiai.lt gali pamatyti, kaip cilindras atrodo dienos šviesoje. nuotraukos mano (išskyrus kur aš pats jose). cigaras - už 1,5 usd 5 vnt pirkti egipto aerouoste specialiai fotografavimui (aš seniai mečiau rukyti).

tiesa, pirma nuotrauka ne visai autoportretas. daryta su yashica (vidutinio formato 6x6). mygtuką paspaudė žmona.

kažkas klausė - į ką žiūriu. atsakau, į sieną, kuri yra už 2 metrų nuo manęs.
ūsai ir dūmai pripiešti su PS. kadangi daryta greitai - atrodo juokingai.

žodžiu kurkit įdomias temas. smagu bus jose dalyvauti.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 02 14, 08:24)
einu šiandien užsakinėt bilietus  bigsmile.gif kaip noriu Londonan  bigsmile.gif (tik baisoka vienai blush2.gif)

pas mus juk vaziuoji,nebijok mirksiukas.gif
Andriuska,pritariu tau kad ir as tokio canon`o objektyvo negirdejus g.gif kai pirkau savaji,ieskojau pacio sviesiausio,tai mano ziniom 2,8 buvo tas kurio ieskau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 02 14, 08:24)
einu šiandien užsakinėt bilietus  bigsmile.gif kaip noriu Londonan  bigsmile.gif (tik baisoka vienai blush2.gif)

bus puiku. bus ir "ganančių" Londone, gi yra ten merginų iš temos, kažkaip neabejoju, kad Tave ten paganys smile.gif

QUOTE(DI @ 2008 02 14, 08:50)
na tai kur daugiau nuotrauku is vakar meetuko?  bigsmile.gif  Bitele patiko pirmoji labai, tik ar tu jas sviesinai, ar ten jauciasi triuksmas, jis man kliuva siek tiek.

aš apie pietus sutvarkysiu nuotraukas, ką tik darbe atsiradau wink.gif
raportuoju, kad neperšalau. tikriausiai dėl to, kad buvo tikrai linksma biggrin.gif
kalbant apie bitės nuotrauką, šviesinti man rodos nereikėjo, dangus labai šviesus ir pas mane gavosi - bent jau fotiko ekranėlyje, tuoj persimesiu į kompą ir apžiūrėsiu..
Atsakyti
Andriuska, nesikuklink.. puikūs darbeliai.. ir mano akimis labai taikliai į ND temą smile.gif .. ir modelis toks.. nepriekaištingas . pavergė mane hihihi.gif

Laputaite naujos temos laukiam

Anasko Jis ir ji - improvizacinė tema.. galgi reikėtų kokios techninės g.gif .. nors aš ir tą būčiau smile.gif

Geros dienos smile.gif.. tikiuos visiems daugiau mažiau ji bus gera, šilta ir nesvarbu ar tai su mylimu žmogum, ar su mylima knyga smile.gif
Atsakyti
westa, per pietus lekiu juostų, vakare įduosiu, viskas kontroliuojama pioneers.gif
Atsakyti
Mergaites smile.gif tongue.gif Aciu labai uz sveikinimus wub.gif Taip smagu girdėti jūsų gražius žodžius blush2.gif

Naktele buvo sunki unsure.gif Labai ilgai mąsčiau dėl temos ir galų gale apsisprendžiau. Sekančios savaitės tema - vipetai!!!! Kas nežino - tai tokia šunų veisle ilgais smailais snukiais cool.gif
Atsakyti
QUOTE(gus @ 2008 02 14, 10:05)
pas mus juk vaziuoji,nebijok mirksiukas.gif

kaip nors... aš dar jums spėsiu atsibost su klausimais prieš kelionę tongue.gif . buvau Londone prieš kokius 10 metų, tai beveik nieko nepamenu. ai, taigis ne pirmą kartą keliauju, tik pirmą kartą viena unsure.gif

jums gal atvežt ko nors? duonos, lašinių? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 02 14, 10:06)
bus puiku. bus ir "ganančių" Londone, gi yra ten merginų iš temos, kažkaip neabejoju, kad Tave ten paganys smile.gif

aš ir tikiuos, kad bus puiku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 14, 10:10)
westa, per pietus lekiu juostų, vakare įduosiu, viskas kontroliuojama  pioneers.gif

nugi dėkui gi bigsmile.gif bigsmile.gif
QUOTE(laputaitė @ 2008 02 14, 10:19)

Naktele buvo sunki  unsure.gif Labai ilgai mąsčiau dėl temos ir galų gale apsisprendžiau. Sekančios savaitės tema - vipetai!!!! Kas nežino - tai tokia šunų veisle ilgais smailais snukiais  cool.gif

aniaaa.. smile.gif aišku nesitikėjau tokios temos.. bet tu laimėtoja biggrin.gif
Atsakyti
Na gerai, nebekraupinsiu tongue.gif

Sekanti ND tema - pasaka
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 02 14, 10:19)
Mergaites  smile.gif tongue.gif  Aciu labai uz sveikinimus  wub.gif Taip smagu girdėti jūsų gražius žodžius  blush2.gif

Naktele buvo sunki  unsure.gif Labai ilgai mąsčiau dėl temos ir galų gale apsisprendžiau. Sekančios savaitės tema - vipetai!!!! Kas nežino - tai tokia šunų veisle ilgais smailais snukiais  cool.gif

vėl nugalėtoja nori būt kitos savaitės? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 02 14, 10:22)
Na gerai, nebekraupinsiu tongue.gif
Sekanti ND tema - pasaka

jei sąžiningai, nepatikėjau 100 proc... bet lengvas prakaitas išpylė, nu noriu ir aš gi sudalyvauti ND kada nors normaliai, jau spėjau pagalvoti, kokiu būdu būdu galima katiną perrengti, kad atrodytų kaip kažkoks ten vipetas biggrin.gif

o nauja tema ne mažiau sunki už retro doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 02 14, 10:22)

Sekanti ND tema - pasaka

o gal visgi vipetai unsure.gif unsure.gif smile.gif
Atsakyti