radau kūdroje
"Neseniai vėl radau 10 primokymų apie fotografavimą gatvėje. Daug kam matytas, bet vistiek idomus ir juokingas Tai sukurta kažkurioje Leica fotografų grupėje.
1. Thy children are ugly. Do not make us look upon them.
2. Thou shalt not have a photograph entitled Pop-Pop in your Leica portfolio. (We know Scooter loves his grandfather, we'd just rather not have to look at it.)
3. Thou shalt not photograph thy dog ,nor thy cat, nor thy ass.
4. Photographing in exotic locals does not makeith thou a great photographer. (it makest thou a tourist)
5. Thou shalt not photograph buildings.
6. Thou shalt not photograph statues.
7. Thou shalt not photograph homeless people. (Leave them alone or buy them food. This pleaseth the Lord.)
8. Thou shalt not photograph people from behind and call it street photography. (This maketh thou a coward.)
9. Thou shalt not own stupid Leica gadgets.
10. Thou shalt not brag about the sharpness of thy lens, nor the number of Summicrons thou hast acquired, nor the freshness of thy rear-cap, nor the dinglessness of thy bottom plate."
Aš, kai planavau sudalyvauti naujokų gatvės ND, radau tokį puslapiuką, man patiko
http://www.nonphotography.com/
Žiūrinėju jūsų nuotraukas ir matau, kad esu stadijoj, kad nieko nemoku, ir iš viso reikia slėptis po lapais
http://www.nonphotography.com/
Žiūrinėju jūsų nuotraukas ir matau, kad esu stadijoj, kad nieko nemoku, ir iš viso reikia slėptis po lapais
ND tema retro tikrai užvežė, neplanavau sudalyvaut, ale pavyko ir džiaugiuos. tik dėl balsavimo vakar liūdėjau. tikrai buvo bent 8 foto, kuriom norėjau duot balų... galėjau tik 5... vakare pergyvenau kad ir ne taip daviau, kad ir ne visoms foto kur norėjau užteko. na ką padarysi.
einu į gatvės temą pažiūrėt ir prabalsuot
QUOTE(Sansara @ 2008 02 13, 10:19)
ND tema retro tikrai užvežė, neplanavau sudalyvaut, ale pavyko ir džiaugiuos. tik dėl balsavimo vakar liūdėjau. tikrai buvo bent 8 foto, kuriom norėjau duot balų... galėjau tik 5... vakare pergyvenau kad ir ne taip daviau, kad ir ne visoms foto kur norėjau užteko. na ką padarysi.
o aš planavau, bet nepavyko.. per ilgai delsiau ir suradau, kad būčiau besikartojanti..
nagi, laukiu kitos temos.. kaži, kas laimėjo..
QUOTE(sayonara @ 2008 02 13, 10:24)
nagi, laukiu kitos temos.. kaži, kas laimėjo..
paaiškės po 20 val. kiek mačiau labai išsiskyrė nuomonės vadinasi daug gerų kadrų iš tiesų
QUOTE(Sansara @ 2008 02 13, 10:28)
paaiškės po 20 val. kiek mačiau labai išsiskyrė nuomonės vadinasi daug gerų kadrų iš tiesų
žiauriai..
dar niekada tiek nesimėčiau ir nedvejojau balsuodama..
dar labai smalsu išryškinti tuos, kurių autorystė neaiški..
QUOTE(inc @ 2008 02 13, 10:40)
Elina, komentuosiu tik tas , kurias matau. iš tavo vyro nuotraukų serijos man trečioji, kur nusisukęs nuo šviesos geriausia.... tokia natūrali. tik žinai, tas kadravimas per vidurį ausies man nelabai. gal yra iš ko pridėt? arba visai nurėžt tada reiktų beje, dar Bankoko visai liuks
aš vakar ištryniau vaiduoklių namo nuotykius, nenorėjau teršti temos. Įkeliau į kūdrą, bet dabar jau matau, kad ne kas gavosi . Be to, grįžusi apsižiūrėjau, kad su nustatymais buvau nugrybavusi http://fotokudra.lt/...3&nav=aut&page=
Kas man tiksliau pasakys ar 17-40 mm objektyvas vadinasi plačiakampis ar ne?
QUOTE(Elina @ 2008 02 13, 10:34)
teoriskai taip, jau placiakampis (wide angle). Gerai, jei uzdetas ant pilnos matricos fotoaparato. Jei deti ant musu fotoaparatu, tai didesnis atitikmuo placiakampiui yra Biteles turimas 10-20mm.
Sveiki visi. Vakar parsibeldziau is eilines komandiruotes. Spejau tik pakomentuot ND nuotraukas ir prabalsuot.
Placiakampis, Elina, nors buna ir platesniu. Kuo maziau milimetru, tuo platesnis matymo kampas.
Placiakampis, Elina, nors buna ir platesniu. Kuo maziau milimetru, tuo platesnis matymo kampas.
Kursuose mano 18 - 70mm vadindavo plačiakampiu, bet, kaip jau minėjo, tai yra ir dar platesnio kampo objektyvų
QUOTE(sillwio @ 2008 02 13, 11:45)
O koks Canonui tinkamas plačiakampiausias?