Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

radau kūdroje bigsmile.gif

"Neseniai vėl radau 10 primokymų apie fotografavimą gatvėje. Daug kam matytas, bet vistiek idomus ir juokingas smile.gif Tai sukurta kažkurioje Leica fotografų grupėje.

1. Thy children are ugly. Do not make us look upon them.
2. Thou shalt not have a photograph entitled “Pop-Pop” in your Leica portfolio. (We know Scooter loves his grandfather, we'd just rather not have to look at it.)
3. Thou shalt not photograph thy dog ,nor thy cat, nor thy ass.
4. Photographing in exotic locals does not makeith thou a great photographer. (it makest thou a tourist)
5. Thou shalt not photograph buildings.
6. Thou shalt not photograph statues.
7. Thou shalt not photograph homeless people. (Leave them alone or buy them food. This pleaseth the Lord.)
8. Thou shalt not photograph people from behind and call it street photography. (This maketh thou a coward.)
9. Thou shalt not own stupid Leica gadgets.
10. Thou shalt not brag about the sharpness of thy lens, nor the number of Summicron’s thou hast acquired, nor the freshness of thy rear-cap, nor the dinglessness of thy bottom plate."
Atsakyti
Sayonara, pralinksminai 4u.gif
Supratau, kad as turistas blush2.gif
Nesupratau - o tai ka reiktu fotkint g.gif
Atsakyti
Aš, kai planavau sudalyvauti naujokų gatvės ND, radau tokį puslapiuką, man patiko rolleyes.gif
http://www.nonphotography.com/

Žiūrinėju jūsų nuotraukas ir matau, kad esu stadijoj, kad nieko nemoku, ir iš viso reikia slėptis po lapais doh.gif unsure.gif
Atsakyti
ND tema retro tikrai užvežė, neplanavau sudalyvaut, ale pavyko ir džiaugiuos. tik dėl balsavimo vakar liūdėjau. tikrai buvo bent 8 foto, kuriom norėjau duot balų... galėjau tik 5... vakare pergyvenau kad ir ne taip daviau, kad ir ne visoms foto kur norėjau užteko. na ką padarysi. blush2.gif
einu į gatvės temą pažiūrėt ir prabalsuot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 02 13, 10:19)
ND tema retro tikrai užvežė, neplanavau sudalyvaut, ale pavyko ir džiaugiuos. tik dėl balsavimo vakar liūdėjau. tikrai buvo bent 8 foto, kuriom norėjau duot balų... galėjau tik 5... vakare pergyvenau kad ir ne taip daviau, kad ir ne visoms foto kur norėjau užteko. na ką padarysi.  blush2.gif
einu į gatvės temą pažiūrėt ir prabalsuot  4u.gif

o aš planavau, bet nepavyko..smile.gif per ilgai delsiau ir suradau, kad būčiau besikartojanti..biggrin.gif

nagi, laukiu kitos temos.. kaži, kas laimėjo..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 13, 10:24)
nagi, laukiu kitos temos.. kaži, kas laimėjo..smile.gif

paaiškės po 20 val. kiek mačiau labai išsiskyrė nuomonės thumbup.gif vadinasi daug gerų kadrų iš tiesų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 02 13, 10:28)
paaiškės po 20 val. kiek mačiau labai išsiskyrė nuomonės  thumbup.gif vadinasi daug gerų kadrų iš tiesų  4u.gif

žiauriai.. doh.gif
dar niekada tiek nesimėčiau ir nedvejojau balsuodama..
dar labai smalsu išryškinti tuos, kurių autorystė neaiški..biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2008 02 13, 10:40)

Elina, komentuosiu tik tas , kurias matau. iš tavo vyro nuotraukų serijos man trečioji, kur nusisukęs nuo šviesos geriausia.... tokia natūrali. tik žinai, tas kadravimas per vidurį ausies man nelabai.  gal yra iš ko pridėt? arba visai nurėžt tada reiktų  mirksiukas.gif beje, dar Bankoko visai liuks mirksiukas.gif

aš vakar ištryniau vaiduoklių namo nuotykius, nenorėjau teršti temos. Įkeliau į kūdrą, bet dabar jau matau, kad ne kas gavosi schmoll.gif . Be to, grįžusi apsižiūrėjau, kad su nustatymais buvau nugrybavusi unsure.gif http://fotokudra.lt/...3&nav=aut&page=

Kas man tiksliau pasakys ar 17-40 mm objektyvas vadinasi plačiakampis ar ne? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 02 13, 10:34)
Kas man tiksliau pasakys ar 17-40 mm objektyvas vadinasi plačiakampis ar ne? blush2.gif

teoriskai taip, jau placiakampis (wide angle). Gerai, jei uzdetas ant pilnos matricos fotoaparato. Jei deti ant musu fotoaparatu, tai didesnis atitikmuo placiakampiui yra Biteles turimas 10-20mm.
Atsakyti
Sveiki visi. Vakar parsibeldziau is eilines komandiruotes. Spejau tik pakomentuot ND nuotraukas ir prabalsuot.

Placiakampis, Elina, nors buna ir platesniu. Kuo maziau milimetru, tuo platesnis matymo kampas.
Atsakyti

Kursuose mano 18 - 70mm vadindavo plačiakampiu, bet, kaip jau minėjo, tai yra ir dar platesnio kampo objektyvų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 13, 11:45)

Placiakampis, Elina, nors buna ir platesniu. Kuo maziau milimetru, tuo platesnis matymo kampas.

O koks Canonui tinkamas plačiakampiausias? blush2.gif
Atsakyti