QUOTE(Arven @ 2008 06 19, 21:55)
O kodel nenorite skiepyti nuo parotito? Sia liga dabar vaikams uzsikreti gana sunku, todel visai reali tikimybe, kad liga vaikas pasigaus vyresniame amziuje, kai prades eiti i mokykla. O kuo vyresnis amzius, tuo didesne orchito (seklidziu uzdegimo) tikimybe. Persirgus parotitiniu orchitu nemaza tikimybe likti nevaisingam. Be to parotitas gali komplikuotis meningitu, vienpusiu ar abipusiu apkurtimu.
Na, o raudoniuke irgi dabar nedaznai pasitaiko. Jei Jusu dukte susirgtu budama nescia, pasekmes butu liudnos.
oi, ir kiaulytė ir raudoniukė yra šiaip jau tikrai nebaisios ligos. nesuprantu, kam čia prireikė masiškai tuos mažiukus nuo jų skiepyt
vėl kažkam turbūt prireikė tą vakciną prastumt
bereikalingas organizmo alinimas. o komplikacijų nuo tų ligų tikimybė yra mažesnė nei komplikacijų nuo skiepų. aš linkusi į viską žiūrėt blaiviai, nelinkt į kraštutinumus, viską geriau išsistudijuot, įvertint visas tikimybes ir tik tada priimt sprendimą.
Taigi. Kiaulytė (parotitis epidemica). Ligos eiga būna įvairi. Dažnai būna ir besimtomė eiga. Netgi sergant kiaulyte vyresniam amžiuj tikimybė susirgti vienpusiu sėklidės uždegimu yra 10-14%. Po šio sėklidės uždegimo tik trečdaliu atvejų gali ištikti vienpusis jos funkcijų sutrikimas. Tad paprasčiausias pasakymas "kiaulytė gali sukelti sėklidės uždegimą ir nevaisingumą" nevisiškai tiksliai nusako tikrąjį rizikos laipsnį.
Vidinės ausies pažeidimas dažniausiai buna vienpusis ir dažnai diagnozuojamas pavėluotai. Todėl duomenys apie jo dažnį nėra tikslūs. Tačiau per maždaug 30 pastarųjų metų yra pasitaikęs tik vienas toks atvejis. Abipusis iš vis jau n metų nėra diagnozuotas. Tas pats su smegenų uždegimu (t.y. encefalitu - nepainioti su dažnu ir paprastai neturinčiu pasekmių smegenų dangalų uždegimu, t.y. meningitu). Jau mūsų tėvų karta nėra mačius paciento su šia komplikacija... o kiaulytės sukeliamas smegenų dangalų uždegimas, negali būti laikomas svarbiu argumentu skiepyti, kadangi vaikystėje jis paprastai praeina be pasėkmių. + skiepų nuo kiaulytės apsauginio poveikio trukmė nežinoma, o bendros rekomendacijos dėl jų, kaip matot, yra laaaaabai klaidingos. Kas pikčiausia gydytojai patys šioje vietoje yra nekompetetingi
Jiems pasakytą durt, tai ir bado... O kad patys pasidomėtų viskuom, paaiškintų viską teisingai ir leistų tėvam pasirinkt, tai tik pasvajot lieka
Toliau apie raudonukę. ji teturi vieną tikslą - imunizuoti mergaites, atsižvelgiant į būsimą nėštumą, kad per pirmuosius nėštumo mėnesius raudonukė nepakenktų jų kūdikiams (iki 12 nėštumo savaitės raudonukė gali sukelt apsigimimų). Man pirmiausia kyla iš kart klausimas, tai kam dirbtinai alint berniukų organizmus? O antra, šiaip jau yra rekomenduojama skiepyt tik paaugles mergaites. Yra žinoma, kad paskiepytos vaikystėje (pagal skiepų kalendorių), sulaukusios tinkamo gimdyti amžiaus, turi mažiau antikūnių nei neskiepytosios, kurios turėjo galimybių užsikrėsti ir įgijo imunitetą, susidurdamos su "laukiniu" virusu. Paskiepytųjų grupė nėštumo metu linkusi greičiau užsikrėsti vėl, nei minėta antroji grupė (nors pavojus pakenkti vaisiui abiem šiais atvejais yra visiškai menkas) Antroji grupė, net jei antikūnių turėtų mažiau, bus geriau apsaugota negu pirmoji, paskiepytoji. Pakartotinis skiepijimas taip pat duoda mažiau naudos negu užsikrėtimas "laukiniu" virusu. Rudonukės skiepai kaip ir pati raudonukė, kartais gali sukelti reumatinius sąnarių pažeidimus - dažniausiai trumpalaikius. Suaugusiem po pakartotinio skiepo pasitaiko dažniau nei vaikams.
Manau, kad atsakiau, kodėl nenoriu skeipyt nuo šių ligų ar dar kyla kokių nors klausimų?
O jei iki to laiko neišknisiu atskiros vakcinos nuo tymų, greičiausiai mano pana, bus neskiepyta ir nuo jų.
Aš ir pati buvau nuo šių ligų neskiepyta. Kiaulyte persirgau labai lengvai. Porą dienų buvo patinus užpakalinė skruostų ausų sritis, truputį paskaudeno ir viskas. Raudonuke taip ir nesirgau arba galbūt persirgau to nė nežinodama. Bet nėštumo metu dėl to tikrai nedariau tragedijos ir prieš nėštumą nepuoliau skiepytis. Nu jei tiek laiko neprisikabino ta zaraza, kokia tikimybė, kad per pirmus mėnesius prisikabins? Ir šiaip aš geriau nuvesiu vaiką į tūsą pas kiauliukus ir raudoniukus, nei badysiu vakcina būtent nuo šių ligų. galų gale yra darželiai su Valdorfo grupėm, jei nieks į tokį tūselį mūsų nenorės priimt
Tad ką nors suorganizuosim, kad netektų laukt paauglystės