Įkraunama...
Įkraunama...

Visa tiesa apie skiepus

QUOTE(giedryte @ 2008 05 12, 14:02)
As irgi uztai, kad kuo maziau skiepyt, bet neesu visiskai kategoriska skiepam. Nuo vejaraupiu tikrai nieskiepysiu savo vaiko, geriau jau prasirgti. O visus kitus skiepus reikia gerai pasverti. As uz tai, kad vaikai butu skiepyjami kuo veliau, pvz nuo Hepatito, bent jau nuo metu laiko. as uz vienvalentes vakcinas, kad zinoti ar nera mano vaikas kazkam elergiskas. Nes dabar taip ir nesuptantu nuo ko paberia, tyrimai nerodo nieko, viskas gerai, bet kazkastai yra... laiks nuo laiko paberia uzpakaliuka, rankytes, kojytes... kaip uzeina, taip ir praeina. Na kiekvieno reikalas yra apsispresti.

tai vat aš irgi už tai, kad reikia surasti aukso vidurį tarp natūralistų ir "farširuojančių" vaikus viskuo kuo įmanoma blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2008 05 12, 08:51)
O jūs žadat persirgti visom vaikiškom ligom: tymais, raudoniuke, kiaulyte,  difterija, stablige, hepatitu, hemofilus influensa it kt. Ir po to, jei dar kažkuria būsit nesirgę, skiepintis ?

Kas jus taip prigąsdino tų ligų baisumu? Mano du nuo kokliušo skiepyti vaikai prasirgo kokliušu (vienas 6 mėn. ir gana sunkiai), bet yra gyvi ir sveiki iki šiol, todėl visai nenoriu savo šešiametės skiepyti dar kartą nuo kokliušo, kuris tokiame amžiuje visai nesiskiria nuo eilinio bronchito. Beje, mamos kaimynės vaikas susirgo kokliušu iškart po skiepo g.gif . Kai augo didieji nuo kiaulytės ir raudonukės skiepų ačiū Dievui nebuvo, trys iš keturių prasirgo kiaulyte, o paauglys gyvenęs tame pačiame kambaryje su jaunesniu broliu visai nesusirgo, nė vienam nebuvo komplikacijų. Raudonuke trys sirgo juokingai lengvai, deja viena dukra nesusirgo. Jai prieš planuojant nėštumą, be abejo patarsiu skiepytis. Vėjaraupiais prasirgo visi, bet net su tokia patirtimi vienam beveik pražiopsojau ir tik kai visos klasės mamos pradėjo sakyti, kad vaikai serga vėjaraupiais, supratau, kad tie keli spuogeliai ir buvo vėjaraupiai. O ar kas žino kokią įtaką imuninei sistemai, alerginėms ligoms būtų padarę skiepai nuo tų ligų. Galiausiai, mano merginos maitindamos savo naujagimius perduos jiems savo imunitetą toms ligoms ankstyvojoje kūdikystėje, o paskiepytųjų vaikams jau pirmaisiais mėnesiais šios ligos taps pavojingomis, tai ką juos pirmais mėnesiais jau skiepys dešimtvalentėmis vakcinomis, o paskui suks galvas iš kur tiek alergiškų vaikų?
Atsakyti
6 metu vaikas revakcinuojams DS vakcina be kokliuso komponento...
Atsakyti
QUOTE(Rituska @ 2008 05 13, 12:09)
6 metu vaikas revakcinuojams DS vakcina be kokliuso komponento...

Dar nepasitikslinau, bet teko girdėti, kad ir šešiamečiams būtina kokliušo revakcinacija ir kai pabaigs senus skiepus, naudos su kokliušo komponentu blush2.gif .
Atsakyti
niekada per visa vakcinacijs vstorija tokio amziaus vaikams kokliuso nedare butent del galimo stipraus reaktogeninio poveikio.

Kokliušo vakcina pradedami skiepyti dviejų mėnesių kūdikiai. Pirminiam skiepijimui reikia trijų vakcinos dozių, kurios skiepijamos kas du mėnesiai. Dar viena dozė skiepijama antraisiais gyvenimo metais. Tuo nacionalinės programos kokliušo vakcinų skiepijimas baigiamas, nes vyresniems nei dvejų metų amžiaus vaikams visos ląstelės kokliušo vakcinos skiepyti negalima dėl jos sukeliamų nepageidaujamų reiškinių.

dabar gali siulyti daryti KDS su nelasteliniu kokliusu ir vyresniems vaikams, taciau tai nera privaloma
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rituska: 14 gegužės 2008 - 06:29
Ar kas nors yra buvęs pas imunologą konsultuotis dėl individualaus skiepų plano? Mano vaiko pediatrė užsiparino, kad nenoriu dabar skiepyti savo mažėlio nuo hepatito B ir nusprendė mus nusiųsti pas imunologą. Sakė santariškėse jie yra. Būtų įdomu sužinoti, kas ten dirba ir ko vertos tokios konsultacijos g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2008 05 12, 06:51)
O jūs žadat persirgti visom vaikiškom ligom: tymais, raudoniuke, kiaulyte,  difterija, stablige, hepatitu, hemofilus influensa it kt. Ir po to, jei dar kažkuria būsit nesirgę, skiepintis ?

Nuo kada difterija, stablige, hepatitas B ir hemofilus influensa vaikiskos ligos..... g.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2008 05 14, 10:12)
Ar kas nors yra buvęs pas imunologą konsultuotis dėl individualaus skiepų plano? Mano vaiko pediatrė užsiparino, kad nenoriu dabar skiepyti savo mažėlio nuo hepatito B ir nusprendė mus nusiųsti pas imunologą. Sakė santariškėse jie yra. Būtų įdomu sužinoti, kas ten dirba ir ko vertos tokios konsultacijos g.gif

Žalaliene minėjo, kad labai brangi konsulatcija apie 10000 lt. doh.gif
Kalvariju g. yra taip pat imunologas, jai reiks duosiu tel. per až
Atsakyti
QUOTE(Nosferatu @ 2008 05 14, 11:55)

Uz individualaus skiepu sudarymo kalendoriu kazhkokie zmones pasiruose moketi tokius pinigus? Man tai atrodo, kad tai tiesiog pasipelnijimo saltinis is patikliu tevu.... Galbut graziai skamba: mano vaikas paskiepytas pagal individualu kalendoriu uz 10000 lt:) Man tai cia visiska nesamone:) Nebent tas imunologas dar kazhkokias paslaugas teikia, bet jei tik sudaro nauja skiepu kalendoriu, tai mano galva visiska nesamone moketi jam. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievuzhe: 14 gegužės 2008 - 13:12
QUOTE(Nosferatu @ 2008 05 14, 10:55)

eik tu.... rimtai? blink.gif lotuliukas.gif Nu žiūrėsiu kuo čia baigsis mano konsultacijos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2008 05 14, 15:25)
eik tu.... rimtai? blink.gif  lotuliukas.gif Nu žiūrėsiu kuo čia baigsis mano konsultacijos doh.gif

Jaučiu pigiau bus pačiai susidaryt individualų skiepų planą biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2008 05 14, 16:04)
Jaučiu pigiau bus pačiai susidaryt individualų skiepų planą biggrin.gif .

Tai kad gydytojai mano skiepu planas ''nepatikimas'', aš netikiu, kad tokius pinigus reikės mokėti. Na žiūrėsiu, kai registruosiuos būtinai paklausiu ax.gif
Atsakyti