Įkraunama...
Įkraunama...

Visa tiesa apie skiepus

QUOTE(meinherz @ 2009 04 28, 20:55)
Pas mane tos abejones liks, kas geriau leisti persirgti naturaliai, ar skiepyti ir tiketis,kad salutiniai poveikiai stipriai nepaveiks. Kai kurios ligos naturaliai persirgtos ir be skiepo gali palikti daug salutiniu poveikiu visam gyvenimui.  Man pazistamos abi medalio puses, yra vaiku nukentejusiu nuo skiepu , yra vaiku nukentejusiu nuo ligu.  Beje yra dalykai, kuriu as nepateisinu kaip pvz, skiepyti vaikus vos gimusius,vokietijoj skiepija nuo 3men., o jei nori ir veliau,(ir skiepija  tik tada kai as pasirasiau daviau leidima, ir pats gydytojas, o ne sesele), taciau spaudimas yra, mes pradejom 7 menesiu, taciau pries kai kuriuos dalykus reikejo man pasipriesinti kaip pvz 2 vakcinas is karto, ir tarp vakcinu 4 savaites pertrauka iki siol manes mano gydytojas  nesupranta, taciau nors ir turint savo nuomone reikia islikti tolerantiskam ir rasti kompromisa, nes kitaip busi nurasytas ir bus sunku rasti bendra kalba.
Del sirdies ydos, taip yra visokiu formu, lengvu ir labai sunkiu mes priskirti deja prie labai sunkiu. Isgyventi be operaciju 0 sansu. Butu mires uz keliu valandu, gime ir is karto i renimacija pagulde sunkiai alsavo, bukle blogejo, deka tinkamoj vietoj buti, isvengem deguonies trukumo, tuo paciu ir liudnu pasekmiu. Mums isgyventi reikia 3 operaciju, jau dvi praeityje, nesiseke kaip suplanuota buvo, 6 menesius ligoninej nuo gimimo praleidom, didziaja dali renimacijoje. Nors lietuvoje puikus chirurgai, tuo isitikinau is kitu mamyciu ,taciau finansiskai striuka, kiek suprantu taikoma minimali vaistu terapija. Vokietijoj tuo atveju esi aprupintas optimaliai visi skirti gydytojo vaistai iki 12 metu nemokamai ir chroniskai sergantiems visa gyvenima. Kysiai neegzistuoja, padarys viska kagali. Ir po siu operaciju stebima vaiko raida, suteikiama optimali pagalba. Jeigu dar aiskiau apie mano vaiko yda, mes turim tik desiniji skilveli. Operaciju deka kraujas teka pasyviai i plaucius ir maisomas su deguonimi, kraujo saturacija 80%, sveiku vaiku 100%. Niekada nepatapsim sportininkais, ir aplomai daug neaisku del ateities, taciau turim gerus sansus, kad viskas bus gerai. 4u.gif

Stiprybės Jums! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 28 balandžio 2009 - 19:15
QUOTE(nikka @ 2009 04 28, 11:15)
Sveikos mamos,

peržiūrėjau filmus, perskaičiau straipsnius ir bandžiau visą info vertint objektyviai. Na žinokit, tikrai nesusidariau nuomonės apie skiepus - nei blogos, nei geros, todėl, kad kai kuriuose strapsniuose autoriai net ir patys sau prieštarauja, prieš rodant filmuką apie skiepus prasisuka neblogas reklaminis rolikas, kurio dėka taip pat uždirbami dideli milijonai. Nežinau... Tikrai... Kaip ir kiekviena mama savo vaikui linkiu pačio geriausio... Todėl taip beatodairiškai nenoriu tikėti ir pateikta info. Kelia ji man abejonių...
Sėkmės darnat sprendimus g.gif

man jokios reklamos nerodė schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Nosferatu @ 2008 02 11, 13:29)
as jau paskiepijau savo maziuka skirta iki 6 men. tai kas dabar bus?  g.gif
bet gi visus mus skiepijo, ne jau medicina pradejo mums kenkti. Net nzn ka ir galvot.

visus skiepyjo ir bent jau mano aplinkoj nei vienam nieko blogo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpea @ 2009 04 28, 21:38)
visus skiepyjo ir bent jau mano aplinkoj nei vienam nieko blogo mirksiukas.gif

anksčiau skiepyjo vienavalentėmis vakcinomis.dabar nuo kelių ligų iškarto.
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2009 04 28, 20:48)
anksčiau skiepyjo vienavalentėmis vakcinomis.dabar nuo kelių ligų iškarto.

MMR ir DTP Lietuvoje buvo išskirstytos į atskiras monovalentines vakcinas g.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 04 28, 21:50)
MMR ir DTP Lietuvoje buvo išskirstytos į atskiras monovalentines vakcinas  g.gif

aš Jūsų paklausiu ax.gif pentaxim su tiomersaliu įregistruota Lietuvoje 1998m.bent jau 2002m,buvo skiepyjama su tiomersaliu,o kaip toliau...?
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2009 04 28, 20:53)
aš Jūsų paklausiu ax.gif pentaxim su tiomersaliu įregistruota Lietuvoje 1998m.bent jau 2002m,buvo skiepyjama su tiomersaliu,o kaip toliau...?

Nežinau g.gif Gal galit permesti nuorodą į originalų dokumentą, kuriame Pentaximas buvo įregistruotas su thiomersaliu sudėtyje: bus lengviau atrast galus.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 04 28, 22:31)
Nežinau  g.gif Gal galit permesti nuorodą į originalų dokumentą, kuriame Pentaximas buvo įregistruotas su thiomersaliu sudėtyje: bus lengviau atrast galus.

Pagal LR Sveikatos apsaugos ministro 2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr.464 patvirtintą vaikų skiepijimo kalendorių Lietuvoje, matyti, kad kūdikiams tenka:
po 1 µg tiomersalio (apie 0,5 µg gyvsidabrio) su vakcina Engerix B; kūdikis (skiepijant 3-5 dieną po gimimo, 1-ą ir 6-ą mėnesį) gauna 1,5 µg gyvsidabrio.
50 µg tiomersalio (apie 25 µg gyvsidabrio) skiepijant 6 mėnesių kūdikius vakcina nuo kokliušo, difterijos, stabligės (DT COQ/DTP).
Nėra mokslo duomenų apie vakcinose esančio gyvsidabrio neurotoksinį poveikį naujagimiams, kūdikiams ar vyresnio amžiaus vaikams. Skiepijant 2-6 mėn. kūdikius vakcinomis su tiomersaliu, gyvsidabrio kumuliacijos ir jo toksinio poveikio pavojaus nėra; jo koncentracija kraujyje nepasiekia lygio, kuris teoriškai galėtų turėti neurotoksinį poveikį. Teiginiai, jog skiepuose esantis tiomersalis gali būti autizmo priežastis, nėra moksliškai pagrįsti.
atnaujintas puslapis unsure.gif prieš tai visai kitoks buvo.
javascript:opendetails('14527',%20'lang_lt')
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bimkutele: 28 balandžio 2009 - 20:39
QUOTE(dange @ 2009 04 28, 21:50)
MMR ir DTP Lietuvoje buvo išskirstytos į atskiras monovalentines vakcinas  g.gif

Kiek žinau, tarybiniais metais nebuvo polivalentinių vakcinų.
Atsakyti
O sakykit gal kas žinot ar yra Lietuvoje monovalentė Hib vakcina? Neradau internete - gal blogai ieškojau.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2009 04 28, 21:38)
Pagal LR Sveikatos apsaugos ministro 2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr.464 patvirtintą vaikų skiepijimo kalendorių Lietuvoje, matyti, kad kūdikiams tenka:
po 1 µg tiomersalio (apie 0,5 µg gyvsidabrio) su vakcina Engerix B; kūdikis (skiepijant 3-5 dieną po gimimo, 1-ą ir 6-ą mėnesį) gauna 1,5 µg gyvsidabrio.
50 µg tiomersalio (apie 25 µg gyvsidabrio) skiepijant 6 mėnesių kūdikius vakcina nuo kokliušo, difterijos, stabligės (DT COQ/DTP).
Nėra mokslo duomenų apie vakcinose esančio gyvsidabrio neurotoksinį poveikį naujagimiams, kūdikiams ar vyresnio amžiaus vaikams. Skiepijant 2-6 mėn. kūdikius vakcinomis su tiomersaliu, gyvsidabrio kumuliacijos ir jo toksinio poveikio pavojaus nėra; jo koncentracija kraujyje nepasiekia lygio, kuris teoriškai galėtų turėti neurotoksinį poveikį. Teiginiai, jog skiepuose esantis tiomersalis gali būti autizmo priežastis, nėra moksliškai pagrįsti.
atnaujintas puslapis unsure.gif prieš tai visai kitoks buvo.
javascript:opendetails('14527',%20'lang_lt')

2002 metais išleistame ministro įsakyme kalbama ne apie Pentaxim'ą, tuo metu valstybė nekompensavo aceliulinės kokliušo vakcinos, Pentaximas ir Infanrixas buvo "pasirenkamos" ir apmokamos tėvų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 04 28, 23:57)
2002 metais išleistame ministro įsakyme kalbama ne apie Pentaxim'ą, tuo metu valstybė nekompensavo aceliulinės kokliušo vakcinos, Pentaximas ir Infanrixas buvo "pasirenkamos" ir apmokamos tėvų  4u.gif

taip išeina kas nesumokėjo už vakcina tų vaikai turi problemų su sveikata ?ar neturėtų apie tai informuoti tėvų prieš skiepyjant?
aplamai kodėl lankstinukuose tik apie vakcinų naudą,o apie šalutinius poveikius,kurie gali padaryti vaiką neįgalų nieko nerašoma?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bimkutele: 28 balandžio 2009 - 22:26