Įkraunama...
Įkraunama...

Visa tiesa apie skiepus

QUOTE(atne777 @ 2009 04 27, 16:31)
O-JE-TAU blink.gif
Kur as buvau anksciau.
Mums greitai du menesiukai, bet jau gavome skiepu.
dabar atydziai perskaitysiu apie kiekviena siuloma skiepa blink.gif

Visom mamytem perskaicius tokius straipsnius ar filmus paziurejus plaukai pasisiausia blink.gif bet ka galvoti tai as nezinau jei paskiepinsiu susirgs g.gif tada esiu save ir sakysiu juk skaiciau kaip gali nutikt g.gif o jei nepaskiepinus susirgs blink.gif tada velgi galkvosiu kad prissiskaiciau visokiausiu nesamoniu unsure.gif na net nebezinau nei ka daryt nei ka galvot..... verysad.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,

peržiūrėjau filmus, perskaičiau straipsnius ir bandžiau visą info vertint objektyviai. Na žinokit, tikrai nesusidariau nuomonės apie skiepus - nei blogos, nei geros, todėl, kad kai kuriuose strapsniuose autoriai net ir patys sau prieštarauja, prieš rodant filmuką apie skiepus prasisuka neblogas reklaminis rolikas, kurio dėka taip pat uždirbami dideli milijonai. Nežinau... Tikrai... Kaip ir kiekviena mama savo vaikui linkiu pačio geriausio... Todėl taip beatodairiškai nenoriu tikėti ir pateikta info. Kelia ji man abejonių...
Sėkmės darnat sprendimus g.gif
Atsakyti
QUOTE(nikka @ 2009 04 28, 11:15)
prieš rodant filmuką apie skiepus prasisuka neblogas reklaminis rolikas, kurio dėka taip pat uždirbami dideli milijonai

Todėl taip beatodairiškai nenoriu tikėti ir pateikta info. Kelia ji man abejonių...

Jei nesunku, patikslinkite, kokių abejonių?

Reklamą rodo ir per TV. Bet dėl to neatsisakome žiūrėti TV laidų, pvz., naujienų. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 28 balandžio 2009 - 09:52
QUOTE(nikka @ 2009 04 28, 09:15)
Sveikos mamos,

peržiūrėjau filmus, perskaičiau straipsnius ir bandžiau visą info vertint objektyviai. Na žinokit, tikrai nesusidariau nuomonės apie skiepus - nei blogos, nei geros, todėl, kad kai kuriuose strapsniuose autoriai net ir patys sau prieštarauja, prieš rodant filmuką apie skiepus prasisuka neblogas reklaminis rolikas, kurio dėka taip pat uždirbami dideli milijonai. Nežinau... Tikrai... Kaip ir kiekviena mama savo vaikui linkiu pačio geriausio... Todėl taip beatodairiškai nenoriu tikėti ir pateikta info. Kelia ji man abejonių...

As irgi lyginu diskusijas vokiskuose ir lietuviskuose forumuose, ieskau info , atsizvelgiu i savo vaiko situacija, ir deja negaliu konkreciu isvadu padaryti del skiepu. Kad skiepas 100% neapsaugo nuo ligu tuo esu isitikinus. Mano sunus gaudavo RSV skiepa vistiek sirgom siuo virusu. Mano drauges berniukas jam 4 , paskiepytas nuo vejaraupiu, o dabar serga. Daktarai i si klausima atsako serga svelniau g.gif . Taciau vien isvadas daryti, kad skiepai kalti kaip autizmas, neramus vaikai ir t.t. negalimaYra daug ir kitu priezasciu,ne vien skiepai, kuriu likimas ne musu rankose, mes nezinodami kartais kenkiam savo vaikams, valgydami genetiskai isaugintas darzoves, cernobylio pasekmes, duodami kazkokius vaistus atrodancius tokius nekaltus kaip nuo viduriu uzketejimo, ar zuvu taukai visko cia neprivardinsi. Dazniausiai kiekviename vaistu lapelyje (isskyrus gal hemopatinius, taciau ir jie neteisingai vartojant gali prisaukti priesinga rezultata), kaip ir skiepu buna surasyta daug salutiniu poveikiu , taciau mes negalim atsisakyti sios medicinos ir vaikus vien naturaliai auginti. Esu dekinga medicinai kuri isgelbejo mano vaika, be jos jam butu jokiu sansu isgyventi. 6 menesius leido visokiausius vaistus, is karto net 10 skirtingu, daugiau nei 20 kartu darytos rentgeno nuotraukos, galvojau jei isgyvens tai tik neigalus, taciau taip nenutiko, augam normaliai, aisku su pasekmem ,bet esam beveik kaip sveiki. Paskietas yra nuo visu ligu, taciau niekada negalesiu isvadu padaryti jei kas blogai ,kad skiepai kalti 4u.gif Beje kai laukiausi nestuke.gif buvau didziausia skiepu priesininke, per ta laika kol kovojom su isgyvenimu, atsirado didele baime rizikuoti ir neskiepyti, igyjau truputi pasitikejimo medicina. Aisku kiekvienas pats turi apsispresti uz savo vaika mirksiukas.gif
http://www.youtube.c...h?v=AldV-eC1dBE
Atsakyti
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 04 28, 10:46)
Jei nesunku, patikslinkite, kokių abejonių?

Reklamą rodo ir per TV. Bet dėl to neatsisakome žiūrėti TV laidų, pvz., naujienų. g.gif

abejonės kyla dėl antiskiepijimo propogandos. Juk anksčiau, pvz.: tėvams irgi darė skiepus. Ir nebuvo masinių autizmų, psichikos sutrikimų... Matyt kažkam yra naudinga kurti filmus, daryti laidas ir pan.
Visiškai sutinku su meinherz nuomone, kad ne tik dėl skiepų mūsų mažyliams tenka kentėti dėl įvairiausių ligų. Mano manymu, kiekvienas vaikutis yra individualus, todėl ir skiepai turi būti parenkami individualiai.
Aš asmeniškai perskaitytoje info neradau nieko, kas mane 100% įtikintų dėl skiepų žalos bei nuteiktų prieš skiepus.
Mes pasidarėme visus priklausančius ir keletą papildomų skiepų. Gerai tai ar blogai - nežinau, lygiai taip pat nežinau ar gerai būtų jei iš vis nedarytume. Kol kas pasitikime medicina.
Beje, mūsų šeimai teko patirti kas per liga yra encefalitas. Net priešui to nelinkėčiau, todėl sprendimą dėl skiepo (ir vaikui, ir sau) priėmėme net negalvodami. 4u.gif
Atsakyti
Na as jau apsisprendziau darysiu vaikam skiepus smile.gif juk senoveje skiepu nebuvo ir zmones del ivairiu virusu mirre,dabar medicina pazengus i prieki kazkokia apsauga gali suteikti pvz.paskiepyti,bet imuniteto del to vaikuj nedades....o suserga ne butent tiek kur skiepyti ar neskiepyti o tiesiog kurie neturi to imuniteto butent tai ligai.... gal ir kvailai cia nuskambejo,bet as laikysiuos sios nuomones 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nikka @ 2009 04 28, 13:57)
abejonės kyla dėl antiskiepijimo propogandos. Juk anksčiau, pvz.: tėvams irgi darė skiepus. Ir nebuvo masinių autizmų, psichikos sutrikimų... Matyt kažkam yra naudinga kurti filmus, daryti laidas ir pan.

O tau neatrodo, kad seniau ir oras buvo svaresnis, ir maistas sveikesnis, ir streso maziau..
O galimas daiktas, kad skiepai veikia ir paveldejima.. Gal beskiepijant vis gimsta silpnesni vaikai, ir i kazkuria karta ima listi visokie autizmai ir pan..

QUOTE(Zese @ 2009 04 28, 14:52)
Na as jau apsisprendziau darysiu vaikam skiepus smile.gif  juk senoveje skiepu nebuvo ir zmones del ivairiu virusu mirre,dabar medicina pazengus i prieki kazkokia apsauga gali suteikti pvz.paskiepyti,bet imuniteto del to vaikuj nedades....o suserga ne butent tiek kur skiepyti ar neskiepyti o tiesiog kurie neturi to imuniteto butent tai ligai.... gal ir kvailai cia nuskambejo,bet as laikysiuos sios nuomones 4u.gif

Senovej nebuvo ir tokiu sanitariniu salygu ir higienos..

O butent suserga ir skiepyti ir neskiepyti tom ligom.. Kai kurie skiepyti suserga, o nekiepyti nuo ju neuzsikrecia.. Tai gal skiepai imuniteto ir neformuoja, o viskas priklauso nuo individualaus vaiko imuniteto. Gal jei jis silpnesnis, vaikas sirgs tiek skiepintas, tiek neskiepintas. O jei stipresnis, gal jam ir paskiepinus autizmas neislis..

Bet kiekvienam paciam reik nuspresti.. As kol kas nusprendziau visus skiepus atideti iki kokiu 10 metu.
Atsakyti
QUOTE(nikka @ 2009 04 28, 14:57)
abejonės kyla dėl antiskiepijimo propogandos.

Juk anksčiau, pvz.: tėvams irgi darė skiepus. Ir nebuvo masinių autizmų, psichikos sutrikimų... Matyt kažkam yra naudinga kurti filmus, daryti laidas ir pan.

Aš linkusi tikėti sovietmečiu dirbusios pediatrės žodžiais, kad būdavo hospitalizuojama daug vaikų, nukentėjusių nuo skiepų. Informacija apie juos nebuvo viešinama.

Aš vis dar norėčiau sužinoti, kam naudinga agitacija prieš skiepus? Gal kas nors tiksliai žino?

Internetiniuose tinklapiuose reklama talpinama internetinių tinklapių nuožiūra, ir filmo kūrėjai su ja neturi nieko bendra.

Įjunkite šią nuorodą:
http://rutube.ru/tra......legacyquote>

Čia nėra jokios reklamos. Pačioje pradžioje yra parašyta ,,Su vyskupo palaiminimu"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 28 balandžio 2009 - 17:36
QUOTE(nikka @ 2009 04 28, 13:57)

Anksčiau skiepijo(pvz ir mane) nuo 4 ligų,o dabar vaikai pradedant nuo naujagimystės yra skiepijami nuo 10 ligųJuk yra skirtumas ar ne mirksiukas.gif turint galvoje,kad nuo kiekvienos ligos dar reikia revakcinuoti kelis kartus,kad susidarytų imunitetas ir tas skaičius ligų su privalomais skiepais metams bėgant vis auga verysad.gif ir neatliekami jokie tyrimai apie tolimesnį jų poveikį vaikų sveikatai,todėl niekas ir negali atsakyti kokį poveikį jie turi(ir ar turi) autizmo,onkologinių,autoimuninių ligų atsiradimui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Salvina: 28 balandžio 2009 - 17:32
QUOTE(meinherz @ 2009 04 28, 12:14)
Daktarai i si klausima atsako serga svelniau g.gif .

Yra daug ir kitu priezasciu,ne vien skiepai, kuriu likimas ne musu rankose, mes nezinodami kartais kenkiam savo vaikams, valgydami genetiskai isaugintas darzoves, cernobylio pasekmes, duodami kazkokius vaistus atrodancius tokius nekaltus kaip nuo viduriu uzketejimo, ar zuvu taukai visko cia neprivardinsi.  Dazniausiai kiekviename vaistu lapelyje (isskyrus gal hemopatinius, taciau ir jie neteisingai vartojant gali prisaukti priesinga rezultata), kaip ir skiepu buna surasyta daug salutiniu poveikiu , taciau mes negalim atsisakyti sios medicinos ir vaikus vien naturaliai auginti. Esu dekinga medicinai kuri isgelbejo mano vaika, be jos jam butu jokiu sansu isgyventi. 6 menesius leido visokiausius vaistus, is karto net 10 skirtingu, daugiau nei 20 kartu darytos rentgeno nuotraukos, galvojau jei isgyvens tai tik neigalus, taciau taip nenutiko, augam normaliai, aisku su pasekmem ,bet esam beveik kaip sveiki. Paskietas yra nuo visu ligu, taciau niekada negalesiu isvadu padaryti jei kas blogai ,kad skiepai kalti 4u.gif  Beje kai laukiausi nestuke.gif  buvau didziausia skiepu priesininke, per ta laika kol kovojom su isgyvenimu, atsirado didele baime rizikuoti ir neskiepyti, igyjau truputi pasitikejimo medicina. Aisku kiekvienas pats turi apsispresti uz savo vaika mirksiukas.gif

http://www.youtube.c...h?v=AldV-eC1dBE

Gera matyti sveiką ir linksmą vaikelį. 4u.gif Džiaugiuosi dėl Jūsų abiejų.

O medikų specializacijų yra ne viena, ir ne dvi... Vieni rekomenduoja, Jūsų nuomone, nenaudingus ar net kenksmingus vaistus nuo vidurių užkietėjimo, žuvų taukus, išrašo antibiotikus, kiti skiepija, dar kiti gelbsti gyvybes, operuodami pacientus ir t.t..
Lenkiu galvą prieš tuos, kurių rankose trapi gyvybė vėl sustiprėja, gauna šansą toliau džiaugtis gyvenimu. Yra genialių chirurgų.

Jei kalbam apie specifinę infekcinių ligų profilaktiką, tai savaime suprantama, kad vakcinos turi šalutinių poveikių, kaip ir visi kiti vaistiniai preparatai. Ir niekas negali paneigti, kad tuos poveikius reikia žinoti prieš pradedant preparatą vartoti. Tačiau ar visada žmonės apie juos sužino prieš pasirašydami sutikimą skiepyti vaikus?

Dar turiu klausimą. Iš karto prisipažįstu, klausiu todėl, kad nieko nežinau apie įgimtą širdies ydą. Tad noriu paklausti dėl bendro išprusimo. Ar visada būtina operacija tik ką gimusiems naujagimiams su įgimta širdies yda? Esu girdėjusi atvejų, kad vaikai gimę su širdies yda, nors ir rekomenduojama operacija, neoperuojami, nes nėra skubu. Laikui bėgant išaugama, susitvarko savaime. Gal Jūsų atvejis buvo rimtesnis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 28 balandžio 2009 - 18:23
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 04 28, 18:57)

Dar turiu klausimą. Iš karto prisipažįstu, klausiu todėl, kad nieko nežinau apie įgimtą širdies ydą. Tad noriu paklausti dėl bendro išprusimo. Ar visada būtina operacija tik ką gimusiems naujagimiams su įgimta širdies yda? Esu girdėjusi atvejų, kad vaikai gimę su širdies yda, nors ir rekomenduojama operacija, neoperuojami, nes nėra skubu. Laikui bėgant išaugama, susitvarko savaime. Gal Jūsų atvejis buvo rimtesnis?

Galiu pakomentuoti situaciją bendrai. Širdies ydos būna įvairios: skiriasi ir pats ydos pobūdis ir poveikis hemodinamikai. Kai kurios gali būti stebimos, kitų operaciją galima atidėti iki tam tikro amžiaus, trečias būtina operuoti tuoj pat(dažniausiai atliekant pirmines gyvybę gelsbstinčias operacijas, o korekcines atidedant vėlesniam laikui).
Atsakyti
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 04 28, 17:57)
Gera matyti sveiką ir linksmą vaikelį.  4u.gif  Džiaugiuosi už jus abu.

O medikų specializacijų yra ne viena, ir ne dvi...  Vieni rekomenduoja Jūsų įvardintus kaip nenaudingus ar net kenksmingus vaistus nuo vidurių užkietėjimo, žuvų taukus, išrašo antibiotikus, kiti skiepija, dar kiti gelbsti gyvybes, operuodami pacientus ir t.t..
Lenkiu galvą prieš tuos, kurių rankose trapi gyvybė vėl sustiprėja, gauna šansą toliau džiaugtis gyvenimu. Yra genialių chirurgų.

Jei kalbam apie specifinę infekcinių ligų profilaktiką, tai savaime suprantama, kad vakcinos turi šalutinių poveikių, kaip ir visi kiti vaistiniai preparatai. Ir niekas negali paneigti, kad tuos poveikius reikia žinoti prieš pradedant preparatą vartoti. Tačiau ar visada žmonės apie juos sužino prieš pasirašydami sutikimą skiepyti vaikus?

Pas mane tos abejones liks, kas geriau leisti persirgti naturaliai, ar skiepyti ir tiketis,kad salutiniai poveikiai stipriai nepaveiks. Kai kurios ligos naturaliai persirgtos ir be skiepo gali palikti daug salutiniu poveikiu visam gyvenimui. Man pazistamos abi medalio puses, yra vaiku nukentejusiu nuo skiepu , yra vaiku nukentejusiu nuo ligu. Beje yra dalykai, kuriu as nepateisinu kaip pvz, skiepyti vaikus vos gimusius,vokietijoj skiepija nuo 3men., o jei nori ir veliau,(ir skiepija tik tada kai as pasirasiau daviau leidima, ir pats gydytojas, o ne sesele), taciau spaudimas yra, mes pradejom 7 menesiu, taciau pries kai kuriuos dalykus reikejo man pasipriesinti kaip pvz 2 vakcinas is karto, ir tarp vakcinu 4 savaites pertrauka iki siol manes mano gydytojas nesupranta, taciau nors ir turint savo nuomone reikia islikti tolerantiskam ir rasti kompromisa, nes kitaip busi nurasytas ir bus sunku rasti bendra kalba.
Del sirdies ydos, taip yra visokiu formu, lengvu ir labai sunkiu mes priskirti deja prie labai sunkiu. Isgyventi be operaciju 0 sansu. Butu mires uz keliu valandu, gime ir is karto i renimacija pagulde sunkiai alsavo, bukle blogejo, deka tinkamoj vietoj buti, isvengem deguonies trukumo, tuo paciu ir liudnu pasekmiu. Mums isgyventi reikia 3 operaciju, jau dvi praeityje, nesiseke kaip suplanuota buvo, 6 menesius ligoninej nuo gimimo praleidom, didziaja dali renimacijoje. Nors lietuvoje puikus chirurgai, tuo isitikinau is kitu mamyciu ,taciau finansiskai striuka, kiek suprantu taikoma minimali vaistu terapija. Vokietijoj tuo atveju esi aprupintas optimaliai visi skirti gydytojo vaistai iki 12 metu nemokamai ir chroniskai sergantiems visa gyvenima. Kysiai neegzistuoja, padarys viska kagali. Ir po siu operaciju stebima vaiko raida, suteikiama optimali pagalba. Jeigu dar aiskiau apie mano vaiko yda, mes turim tik desiniji skilveli. Operaciju deka kraujas teka pasyviai i plaucius ir maisomas su deguonimi, kraujo saturacija 80%, sveiku vaiku 100%. Niekada nepatapsim sportininkais, ir aplomai daug neaisku del ateities, taciau turim gerus sansus, kad viskas bus gerai. 4u.gif
Atsakyti