Įkraunama...
Įkraunama...

Visa tiesa apie skiepus

QUOTE(Liutaure @ 2008 04 02, 23:14)
As taip pat gailiuosi, kad skiepijau savo dukrele, reakcija buvo didele, temperatura kildavo iki 41 ir tai tesdavosi tris-keturias dienas. Gime visai sveika, o po skiepu visai nebeteko imuniteto, daznai uzeidavo triju dienu karstines  verysad.gif ir taip iki 3 metu vargom, dabar ji nebeserga yra stipri, bet kas zino koks poveikis liko ir kiek prisikentejo  verysad.gif
As kaltinu save, kad man truko ziniu, kad daugiau nepasidomejau ir tikejau gydytoja, o po pirmos tokios reakcijos ji ir toliau sako "skiepijam"  doh.gif (pabegom mes nuo jos)
Sunelio kol kas neskiepijau, nors gydytoja sako, kad vistiek reiketu, tikiu, kad reiketu, bet nepasitikiu ir sirdis visai nelinksta  unsure.gif

Būtent širdis nelinksta.Mamos jaučia , kad čia nėra viskas gerai.

Pasitikėjimo gydytojais nėra.
Laukiu pasaulinio lygio tyrimo, kuris parodytų skiepytų ir neskiepytų vaikų sveikatą..Beje jame neturėtų būti nei vieno asmens nors kiek arti stovinčio šalia skiepų gamintojų kompanijų. lens.gif
Atsakyti
Labas mamytes.Kaip aš gailiosiu ,kad neperskaičiau budama nesčia apie skiepų žala,tai tikrai nedaryčiau tos niesamones vaikeliui.Šiandien kalbejau su savo mama,tai ji irgi pradejo pergyventi dėl anukų ,kaip blogai ,kad patis daktarai nieko normaliai neaiškino apie tos skiepus.Reikia ir viskas,mes privalom padaryti,o kad tie skiepai netokie jau ir švelniai sakant pavojingos tai apie tai nei žodžio. schmoll.gif
Atsakyti
As pirmaji sunelį skiepijau, bet ir tada mano širdis labai stipriai nerimavo, vis atidedinedavau skiepus tolyn, net džiaugdavausi kai sirgdavo, nes tada nereikedavo skiepyti blink.gif Žinojau apie žalą, bet nors ir bijojau skiepų šalutinio poveikio, tuo pat metu labai bijojau ir ligų, todel skaudančia širdimi baksnojau. Antraji sunų skiepijau tik ligoninej ir nuo hepatito. Paskui galutinai apsisprendzžiau nebeskiepyti iš viso jokiomis vakcinomis nei vieno nei kito. Apsispresti padėjo tolimų pažįstamų atvejai kai po skiepo vaikai liko invalidais. Šiai dienai jaučiuosi rami. Palengvejo po šio apsisprendimo. Stengiuosi negalvoti apie galimą padarytą žalą, visą tai palieku Dievo valiai. Ligų nebebijau.
Mūsų pediatre nors ir labai už skiepus, bet esu dėkinga kad nespaudžia, paprašė kad pasirašytumem, kad atsisakome skiepų ir viskas.

O informacijos apie skiepų žalą yra labai daug. Tik ne visi prie jos prieina verysad.gif Net ir patys gydytojai.
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2008 04 03, 21:19)
Labas mamytes.Kaip aš gailiosiu ,kad neperskaičiau budama nesčia apie skiepų žala,tai tikrai nedaryčiau tos niesamones vaikeliui.Šiandien kalbejau su savo mama,tai ji irgi pradejo pergyventi dėl anukų ,kaip blogai ,kad patis daktarai nieko normaliai neaiškino apie tos skiepus.Reikia ir viskas,mes privalom padaryti,o kad tie skiepai netokie jau ir švelniai sakant  pavojingos tai apie tai nei žodžio. schmoll.gif

Ir aš dabar tą pątį galvoju kur aš ankščiau buvo doh.gif
Atsakyti

turiu kelias nuorodas apie autizmą ir skiepus, autizmą ir maistą. Gal 100 proc nereikia tikėti, bet manau, kad tiesos tame turi būti. Taigi:

http://articles.merc....aspx?source=nl

čia rašo trumpai apie tai, kaip JAV tėvai padavė į teismą vaistų kompaniją už skiepus (MMR vakciną), kurie jų dukrai sukėlė autizmą. Ieškinys paduotas 2007 metais, procesas numatytas šiais.
Info šaltinį nurodo kaip CNN.
dar šios nuorodos apačioje yra related articles - susiję straipsniai. Tai vienas iš jų - kaip MMR vakcina yra potencialus encefalito (vaikų smegenų uždegimo) sukėlėjas.

o čia CNN įrašas, kaip studijoje JAV Ligų KOntrolės ir Prevencijos Centro vadovė pareiškė, kad vakcinavimas ir autizmas gali būti tiesiogiai susiję, ir kad gali būti, jog tėvai pagaliau galės apginti savo vaikus teismuose. Mat iki šiol iš tokių tėvų, kurie sakydavo, jog skiepai sužalojo jų vaikus, buvo netgi tyčiojamasi.
Jeigu 1980 metais autizmą nustatydavo 1 vaikui iš 10 tūkstančių, tai JAV dabar nustato 1 iš 150 vaikų. Dar sako, jog realiai gali būti pažeidžiamas maždaug 1 vaikas iš 50.
Jeigu 1976 metais JAV iki mokyklos vaikas gaudavo 10 skiepų, tai dabar per pirmuosius 24 mėnesius jis gauna 14 vakcinų.

čia irgi apie autizmą. Tik straipsnio vidury dar rašo apie maistą. JEIGU tavo vaikas yra autistas, tai pataria vengti šių maisto produktų:

1. VISŲ PIENO PRODUKTŲ. Negalima duoti pasterizuoto pieno. T.y. ledų, jogurto, išrūgų. Negalima nieko, kas nors kiek panašu į KAZEINĄ.
Bet kuris žmogus, kovojantis su autizmu, bet neatsisakantis pieno, tik apgaudinėja save.

2. Negalima CUKRAUS, SULČIŲ, SODA (gal mineralinį vandenį vadina amerikiečiai soda), bulvių fri ir kviečių (makaronai, bulkutės, sausi pusryčiai?)

3. Užtikrinti, kad tavo vaikas pakankamai būtų saulėje. Nustatyta sąsaja, jog kuo mažiau gaminasi vitamino D, tuo didesnis būna autizmo šuolis. Vitaminas D labai reikalingas nervų sistemos audinių vystymesi.

4. Efektyviai ir kaip galima greičiau įsiterpk į vaiko emocinį stresą.

5. Homeopatija gali padėti sumažinti autizmo simptomus.

Gal ne viską labai tiksliai išverčiau... Bet man tie straipsniai po truputį nuvalo rūką nuo akių... Pas mus dar ne taip blogai yra, kaip JAV...
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(Merlote @ 2008 04 21, 23:44)
As pirmaji sunelį skiepijau, bet ir tada mano širdis labai stipriai nerimavo, vis atidedinedavau skiepus tolyn, net džiaugdavausi kai sirgdavo, nes tada nereikedavo skiepyti  blink.gif Žinojau apie žalą, bet nors ir bijojau skiepų šalutinio poveikio, tuo pat metu labai bijojau ir ligų, todel skaudančia širdimi baksnojau. Antraji sunų skiepijau tik ligoninej ir nuo hepatito. Paskui galutinai apsisprendzžiau nebeskiepyti iš viso jokiomis vakcinomis nei vieno nei kito. Apsispresti padėjo tolimų pažįstamų atvejai kai po skiepo vaikai liko invalidais. Šiai dienai jaučiuosi rami. Palengvejo po šio apsisprendimo. Stengiuosi negalvoti apie galimą padarytą žalą, visą tai palieku Dievo valiai. Ligų nebebijau.
Mūsų pediatre nors ir labai už skiepus, bet esu dėkinga kad nespaudžia, paprašė kad pasirašytumem, kad atsisakome skiepų  ir viskas.

O informacijos apie skiepų žalą yra labai daug. Tik ne visi prie jos prieina  verysad.gif Net ir patys gydytojai.

Manau kai pradės sirgti tada susimąstysi...Skiepai žalos nedaro. Tačiau man labai gaila tokių vaikų, kurių tėvai priima tokius sprendimus.
Atsakyti
QUOTE(lolijana @ 2008 05 09, 20:11)
Manau kai pradės sirgti tada susimąstysi...Skiepai žalos nedaro. Tačiau man labai gaila tokių vaikų, kurių tėvai priima tokius sprendimus.

Kodel jus tokia uzhtikrinta? pasiskaitykite internete, kruvos pavyzdziu kaip skiepai neigiamai paveike vaikus. Taip uzhtikrintai rashyti kaip jus, gali tik visishkai nieko nezhinantis ar nepasidomejes zmogus.
Atsakyti
Mamos, o jūs pagalvokit, kai jūs dukros užaugs ir besilaukdamos susirgs raudonuke, kiaulyte, kokliušu ar kitom vaikiškom ligom... Manau, kad tikrai nepadėkos jums.
Aš, besilaukdama susirgau vėjaraupiais, ačiū dievui be didelių pasekmių vaisiui apsiėjom, bet niekam tų išgyvenimų nelinkėčiau...
Be abejo, kad skiepai turi ir pašalinį poveikį, bet jų dėka pamiršom daugybę baisių vaikiškų ligų, gi pasiskaitykim apie kokliušą, tymus, argi tai nebaisios ligos? Beje savo komplikacijų tikimybe šios ligos, turbūt daug didesnės nei invalidumas nuo skiepo.
Be abejo, kiekviena mama pati sprendžia už savo vaiką, bet, mamos, neapsiribokim vien tik šia diena.
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2008 05 11, 21:50)
Mamos, o jūs pagalvokit, kai jūs dukros užaugs ir besilaukdamos susirgs raudonuke, kiaulyte, kokliušu ar kitom vaikiškom ligom... Manau, kad tikrai nepadėkos jums.
Aš, besilaukdama susirgau vėjaraupiais, ačiū dievui be didelių pasekmių vaisiui apsiėjom, bet niekam tų išgyvenimų nelinkėčiau...
Be abejo, kad skiepai turi ir pašalinį poveikį, bet jų dėka pamiršom daugybę baisių vaikiškų ligų, gi pasiskaitykim apie kokliušą, tymus, argi tai nebaisios ligos? Beje savo komplikacijų tikimybe šios ligos, turbūt daug didesnės nei invalidumas nuo skiepo.
Be abejo, kiekviena mama pati sprendžia už savo vaiką, bet, mamos, neapsiribokim vien tik šia diena.

tai kai puoli vaikysteje skiepyti, tai ir perkeli vaika i ta rizikos grupe, kai gali sirgti suauge.
yra vaikishkos ligos, lai vaikysteje ir perserga. jei nepersirgs, tada ir galvokime apie skiepus.
skiepas nuo ligos neapsaugo 100 proc. jis taip pat nera amzhinas. ar jus tikra, kad nepamirshtite revakcinuoti savo vaiko iki senatves?
Atsakyti
QUOTE(Frane @ 2008 05 12, 00:52)
tai kai puoli vaikysteje skiepyti, tai ir perkeli vaika i ta rizikos grupe, kai gali sirgti suauge.
yra vaikishkos ligos, lai vaikysteje ir perserga. jei nepersirgs, tada ir galvokime apie skiepus.skiepas nuo ligos neapsaugo 100 proc. jis taip pat nera amzhinas. ar jus tikra, kad nepamirshtite revakcinuoti savo vaiko iki senatves?

O jūs žadat persirgti visom vaikiškom ligom: tymais, raudoniuke, kiaulyte, difterija, stablige, hepatitu, hemofilus influensa it kt. Ir po to, jei dar kažkuria būsit nesirgę, skiepintis ?
Tikiuosi, nieko neįžeidžiau. Linkiu nesirgti nei viena iš jų visą gyvenimą ir tiem vaikučiams, kurie buvo skiepinti ir tiems, kurie ne.
Sutinku, kad kai kuriais skiepais yra piktnaudžiajama (daktarų ir tėvų patogumui), bet kategoriškai atsisakyt visų skiepų g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2008 05 12, 08:51)
O jūs žadat persirgti visom vaikiškom ligom: tymais, raudoniuke, kiaulyte,  difterija, stablige, hepatitu, hemofilus influensa it kt. Ir po to, jei dar kažkuria būsit nesirgę, skiepintis ?
Tikiuosi, nieko neįžeidžiau. Linkiu nesirgti nei viena iš jų visą gyvenimą ir tiem vaikučiams, kurie buvo skiepinti ir tiems, kurie ne.
Sutinku, kad kai kuriais skiepais yra piktnaudžiajama (daktarų ir tėvų patogumui), bet kategoriškai atsisakyt visų skiepų  g.gif

mano karta užaugom be MMR skiepo smile.gif sirgom kiaulytėm, tymais. ir vėjaraupiais, kas be ko. vaikiškos ligos ir tiek. brolis vaisingas biggrin.gif nors ir kiaulyte persirgęs.
savo vaiko MMR neskiepysiu. jei iki brendimo nesusirgs kiaulyte, tada nuo jos ir paskiepysiu.
nuo vėjaraupių skiepas iš vis nesusipratimas. man priimtinesnis būtų "vakarėlis" pas vėjaraupiais sergantį vaiką ax.gif

jei apie ligas skaitysime tik tuos skirsnius "komplikacijos", tai tada ne tik nuo vėjaraupių papildomai vakcinuosim, bet ir visomis išrastomis vakcinomis, įskaitant gripą. o kur dar paauglių "gimdos kaklelio vėžio" vakcinos populiarinimas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vataipva: 12 gegužės 2008 - 12:50
QUOTE(vataipva @ 2008 05 12, 13:31)
mano karta užaugom be MMR skiepo smile.gif sirgom kiaulytėm, tymais. ir vėjaraupiais, kas be ko. vaikiškos ligos ir tiek. brolis vaisingas  biggrin.gif nors ir kiaulyte persirgęs.
savo vaiko MMR neskiepysiu. jei iki brendimo nesusirgs kiaulyte, tada nuo jos ir paskiepysiu.
nuo vėjaraupių skiepas iš vis nesusipratimas. man priimtinesnis būtų "vakarėlis" pas vėjaraupiais sergantį vaiką  ax.gif

jei apie ligas skaitysime tik tuos skirsnius "komplikacijos", tai tada ne tik nuo vėjaraupių papildomai vakcinuosim, bet ir visomis išrastomis vakcinomis, įskaitant gripą. o kur dar paauglių "gimdos kaklelio vėžio" vakcinos populiarinimas  biggrin.gif

As irgi uztai, kad kuo maziau skiepyt, bet neesu visiskai kategoriska skiepam. Nuo vejaraupiu tikrai nieskiepysiu savo vaiko, geriau jau prasirgti. O visus kitus skiepus reikia gerai pasverti. As uz tai, kad vaikai butu skiepyjami kuo veliau, pvz nuo Hepatito, bent jau nuo metu laiko. as uz vienvalentes vakcinas, kad zinoti ar nera mano vaikas kazkam elergiskas. Nes dabar taip ir nesuptantu nuo ko paberia, tyrimai nerodo nieko, viskas gerai, bet kazkastai yra... laiks nuo laiko paberia uzpakaliuka, rankytes, kojytes... kaip uzeina, taip ir praeina. Na kiekvieno reikalas yra apsispresti.
Atsakyti