QUOTE(alfa159 @ 2009 03 22, 10:34)
. Aukstasis koks? Sutikit, kad inziniere-statybininke/medike- megeja skamba apverktinai. Bijote prisipazinti, kad med. klausimuose esat profane? Kas tai- nerealizuotos ambicijos? Gedijimasis savo tikrosios profesijos?
Del sutikimo ir atsakomybes uz padaryta zala. Teismas sprestu kaltes klausima. Pacientas sutinka su procedura. Bet jei del atsiradusiu komplikaciju, kartoju trecia karta, bus irodyta gydytoju arba vaistu gamintoju, arba bet kieno kito kalte- jie atsakys pagal istatymus.
Daugiau nekartosiu. Mat, dalykas tokis: teisinius tekstus, kaip ir medicininius, reikia moketi skaityti. Issiknisti kazka is interneto ir interpretuoti "melzejos" terminologija yra pavojinga, nes gali nusisvaigti savo sveikatos- gyvybes-gerbuvio saskaita.
Nežinau, ar statybininkės - inžinierės įsižeidė dėl tokių replikų jų atžvilgiu.
Aš studijavau socialinius mokslus, nors tai ne Jūsų reikalas.
Alfa159, gal save ir laikote geriausia Lietvoje teisininke
, bet kelia abejonių Jūsų teisinio išsilavinimo kokybė.
Turiu draugų teisininkų. Su jais neaptarinėjau sutikimų, atliekant medicininę procedūrą, teisinės galios teismuose. Jie man, be abejo paaiškintų ne tokia forma, kaip Jūs. Galiu tvirtai pasakyti, kad
nei vienas mano pažįstamas teisininkas nekalba tokiu ,,turgaus bobos" ar Jūsų pamėgtu ,,melžėjos" tonu ir tokia terminologija, kaip Jūs. Nieko keisto, juk Jūs mokėtės tokioje aukštojoje mokykloje, kurioje, kaip pati sakote, dėstytojai užpakalius spardo, tai aišku, per kurią vietą Jums mokslus įkrėtė.
Sutinku, kad mano sakinys dėl paciento sutikimo nebuvo išbaigtas arba suformuluotas taip, kad nebūtų galima jį taip interpretuoti, kaip Jūs. Įdėjau nuorodą, kad nėbūtų vien mano interpretacijos, kad kiti galėtų patys perskaityti.
Advokatas aiškino, kad paciento sutikimas teisiškai negalioja, jei bent vienas iš reikalavimų jį pasirašant, buvo neįvykdytas. Vienas tokių reikalavimų, teisingas, išsamus, nepaveikto medikamentais ir pan. asmens informavimas apie galimas pasekmes, komplikacijas, įsitikinimas, kad pacientas viską gerai suprato.
http://www.medicine....e...&strid=2723
Aš norėjau pabrėžti vieną dalyką: pasirašo tėvai, kurie, jei patys nepaklausė apie galimas nepageidaujamas reakcijas, tai ir nebūna tinkamai informuoti apie tai. Paisireiškus nepageidaujamoms reakcijoms, pediatrai dažniausiai, kaip pasakoja forume pasisakančios mamos, rašo kitą diagnozę, nesusijusią su vakcinos sukeltomis komplikacijomis. Tai praktika, o ne teorija. Tada, ar yra tas sutikimas, ar jo nėra...dažniausiai tėvams belieka kaltinti patiems save.
Pati esate visiška profanė medicinoje ir tik už sesers sijono slepiatės. Ar Jūsų sesuo turi mokslinį laipsnį? Nors ir tai ne rodiklis. Žinau, būna tokių disertacijų prirašyta, kad tik makulatūrai tinka.
Galite šioje temoje virti savo sultyse.
Aiškinti visoms, kad kiekvieną kūdikį, neatsižvelgiant į nieką, būtina patikėti visiškai niekada neklystančių ir visada teisių gydytojų valiai ir sprendimams;
net nekvestionuoti, neabejoti jų sprendimais,
skiepijant kūdikius, ,,perleisti atsakomybę valstybei", dalyvauti PSO imunizacijos programoje. Matyt, jie visi geriau už motiną žino, kas kiekvienam kūdikiui geriausia. Nekvestionuoti vakcinų kokybės, sudėties.
Pasiūlykite uždaryti visas skiepų temas, kuriose rašo bent kas neturintis medicinos mokslų diplomo. Tik tai kad čia ne medikų forumas.
Jūsų grubios įžeidžiančios replikos, ne tik neinformatyvios, bet ir atima laiką. Tad diskutuosime kitose temose su kultūringesniais pašnekovais, nes
diskusijų metu galima sužinoti daugiau informacijos, net pakoreguoti savo nuomonę. Tuo tarpu Jūs darote viską, kad nuosaikus požiūris į skiepus taptų radikaliu.