Įkraunama...
Įkraunama...

Visa tiesa apie skiepus

QUOTE(AlfaBeta @ 2009 03 21, 19:28)
[color=red]
Na na, prašau smulkiau. Nes kol kas neišgirdau nei vieno Jūsų argumento, kuris mane įtikintų. Tik arogantiškus išpuolius prieš kitaip manančius oponentus.
Bet Jūs gi tokia išsilavinusi, kad nesiteikiate nieko mandagiai paaiškinti neišmanačioms ,,melžėjoms". Na, Jūs ne viena forume teisininkė.

[Prašau, paaiškinti, kurie mano išvardinti argumentai Jūsų neįtikina. Jei dar turite lašą profesinės etikos, korektiškai tęsite diskusiją.

NEKLAIDINKITE žmonių savo emocionaliais išpuoliais ir įrodinėjimais. Aš  pateikiau nuorodą apie sutikimų atlikti medicininę procedūrą esmę, kurią išdėstė profesionalus teisininkas.

Tikrai nerasysiu paklodziu pries Jusu argumentus, nes tiek jau rasyta-prirasyta ta ismananciu profesionalu, o Jusu tai niekaip nepaveike. Tai kokia prasme? Jei medikas neitikina "melzejos" - atsiprasau jei praleidau- kokia Jusu specialybe?, tai teisininkas neitikins tuo labiau. (beje, sioje diskusijoje tai labai svarbu. Mane remet prie sienos ir aiskinotes, ar as ne gydytoja, o kai uzklausiau jusu fronto diplomu pavadinimu- i krumus...).

Jei labai norit pazaisti- prasau, issirinkite VIENA, jusu manymu- pati stipriausia argumenta pries vaiku skiepijima. Galesiu atsakyti. Tik is anksto perspeju, kad komentaro prasysiu savo seses-gydytojos su keliolikos metu patirtimi, ne vienam vaikui (o ir suaugusiam) gyvybe isgelbejusiai REALIAI, o ne kvar-kvar supermamoj...Zodziu, pasitarsiu su zmogum, kuris med. klausimais man yra autoritetas.

Del sutikimo- tvirtai lieku prie savo pozicijos. Turejom kolegu rate ta klausima, issiaiskinom iki galo. Jei Jums , neduokdie, kada bus aktuali tokia situacija- neissgaskite "sutikimu su galimom neigiamom pasekmem"- tai neteiseta. Tai ne teorine situacija, o reali teismu praktika.

QUOTE(dange @ 2009 03 21, 19:46)
doh.gif Patikslinkite teiginį: iki vėjaraupių vakcinos atsiradimo herpes zoster ty juostinė pūslelinė neegzistavo  g.gif

doh.gif Sito net nekomentavau. Uztenka pakomentavau apie "ne pirsto nepajudina del veziu serganciu vaiku". Cia gal rasymo stilius toks- viska juodom spalvom, del itaigumo. g.gif Gal koki jautresni pavyko isgasdint....
Atsakyti
Kalbant apie kai kuriuos argumentus( ne tik herpes zoster), riba tarp klaidos ir sąmoningo klaidinimo yra gerokai "apsitrynusi" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 03 21, 17:47)
Vilniusw  bigsmile.gif
Ši tema įdomi, ko gero, ne informaciniu požiūriu: ieškantis informacijos pasmerktas pasiklysti šios temos emocijose ir subjektyviuose vertinimuose, kuriuos neretai bandoma "prastumti" kaip vienintelę objektyvią tiesą. Net temos pavadinimas "Visa tiesa apie skiepus" su prierašu "kodėl reikia neskiepyti vaikų", predisponuoja, kad temos kūrėjai "visa tiesa" absoliučiai neįdomi  mirksiukas.gif
Tačiau ši tema, kaip ir kai kurios kitos iš "aštriųjų" porūšio duoda neblogą charakteristiką diskutuojantiems. Čia teko sutikti nemažai oponentų, diskusijos su kuriais pažadina protą ir skatina paieškoti argumentų, giliau pasidomėti tam tikra tema ir tt. Taip pat ir kitų, kurie remia diskusiją emocijomis, hipotezes patiekia kaip faktus ir pritrūkę argumentų, pereina į asmeninių išpuolių erdvę.  mirksiukas.gif  Taigi nereikia siųsti alfos 159 į kitas temas, ji moteris protinga ir manau neeikvos savo laiko beviltiškoms kovoms "iki paskutinio kraujo lašo"  bigsmile.gif

Sutinku, ir tikiuosi kad ji neeikvos savo laiko beviltiskom kovom " iki paskutinio kraujo laso", nes panasu kad jai ir taip nieko nebelieka rinktis-nes niekam jos rasliava neidomi ...
Atsakyti
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 03 21, 19:28)
Prašau, paaiškinti, kurie mano išvardinti argumentai Jūsų neįtikina ir kodėl.

na argumentu tame poste buvo mazai, tai daugiau samprotavimai ( nes pvz niekas nesigincija, kad skiepas negarantuoja 100 procentines apsaugos, bet sumazina tikimybe susirgti, o susirgus apsaugo nuo komplikaciju) todel itikinti jinai vargiai ir gali, bet kad klaidini aplinkinius, tai akivaizdu
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 03 21, 11:54)
Jei jau kalbate apie natūralią atranką, tai pripažinkite, kad imunizacijos vykdymas, neatsižvelgiant į kontraindikacjas konkrečiais atvejais, o po to žiūrėjimas, ar pasireikš komplikacijos po vakcinos, ar nepasireikš, yra stipriausiųjų atranka, tik vykdoma nenatūraliu būdu.

atsizvelgiama - dukra gime neisnesiota, tai pirma skiepa gavo tik israsant is ligonines (t.y 5 savaiciu).
Taip pat gydytoja po mano isreiksto susirupinimo del skiepu is skiepu kalendoriu iseme kokliuso skiepa, bei visus kitus skiepus perstume pagal pirmo skiepo atlikimo data.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2009 03 21, 22:53)
na argumentu tame poste buvo mazai, tai daugiau samprotavimai ( nes pvz niekas nesigincija, kad skiepas negarantuoja 100 procentines apsaugos, bet sumazina tikimybe susirgti, o susirgus apsaugo nuo komplikaciju) todel itikinti jinai vargiai ir gali, bet kad klaidini aplinkinius, tai akivaizdu

atsizvelgiama - dukra gime neisnesiota, tai pirma skiepa gavo tik israsant is ligonines (t.y 5 savaiciu).
Taip pat gydytoja po mano isreiksto susirupinimo del skiepu is skiepu kalendoriu iseme kokliuso skiepa, bei visus kitus skiepus perstume pagal pirmo skiepo atlikimo data.

Neklaidinu nieko. Aš turiu savo nuomonę. Niekas netrukdo ją perskaičius pasidomėti ir paieškoti kontrargumentų. Tai diskusija.
Papildyta:
QUOTE(alfa159 @ 2009 03 21, 21:04)
Tikrai nerasysiu paklodziu pries Jusu argumentus, nes tiek jau rasyta-prirasyta ta ismananciu profesionalu, o Jusu tai niekaip nepaveike. Tai kokia prasme? Jei medikas neitikina "melzejos" - atsiprasau jei praleidau- kokia Jusu specialybe?, tai teisininkas neitikins tuo labiau. (beje, sioje diskusijoje tai labai svarbu. Mane remet prie sienos ir aiskinotes, ar as ne gydytoja, o kai uzklausiau  jusu fronto diplomu pavadinimu- i krumus...).

Jei labai norit pazaisti- prasau, issirinkite VIENA, jusu manymu- pati stipriausia argumenta pries vaiku skiepijima. Galesiu atsakyti. Tik is anksto perspeju, kad komentaro prasysiu savo seses-gydytojos su keliolikos metu patirtimi, ne vienam vaikui (o ir suaugusiam) gyvybe isgelbejusiai REALIAI, o ne kvar-kvar supermamoj...Zodziu, pasitarsiu su zmogum, kuris med. klausimais man yra autoritetas.

Del sutikimo- tvirtai lieku prie savo pozicijos. Turejom kolegu rate ta klausima, issiaiskinom iki galo. Jei Jums , neduokdie, kada bus aktuali tokia situacija- neissgaskite "sutikimu su galimom neigiamom pasekmem"- tai neteiseta. Tai ne teorine situacija, o reali teismu praktika.
doh.gif Sito net nekomentavau. Uztenka pakomentavau apie "ne pirsto nepajudina del veziu serganciu vaiku". Cia gal rasymo stilius toks- viska juodom spalvom, del itaigumo.  g.gif Gal koki jautresni pavyko isgasdint....

Na, jei ,,nerašysite paklodžių", tai neprivalau Jums rašyti savo CV. Juk tai ne tardymas? Mano išsilavinimas - aukštasis.
Dėl raštiško paciento sutikimo niekinės teisinės reikšmės, tikriausiai, advokatas Laimonas Markauskas taip pat informuotas ir jau pakeitęs savo nuomonę?
Atsakyti
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 03 21, 22:23)
Neklaidinu nieko. Aš turiu savo nuomonę. Niekas netrukdo ją perskaičius pasidomėti ir paieškoti kontrargumentų.  Tai diskusija.

tai apsispres viena karta ka savo postuose pateiki - ar argumentus, ar savo nuomone. Nes pries tai prasei paaiskinti, kurie tavo argumentai atrodo neitikinantys. O dabar jau pasirodo, kad tai tik nuomone, kurios teisingumu reikia dar pasidometi
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2009 03 21, 23:32)
tai apsispres viena karta ka savo postuose pateiki - ar argumentus, ar savo nuomone. Nes pries tai prasei paaiskinti, kurie tavo argumentai atrodo neitikinantys. O dabar jau pasirodo, kad tai tik nuomone, kurios teisingumu reikia dar pasidometi

O Jums tai kur kliuva mano nuomonė/argumentai? Kiek suprantu, diskusijų forume dėka sužinojote naudingos informacijos. O jei nebūtumėte gydytojai užsiminusi, pasidomėjusi, ar būtų ji pasiūliusi vakciną be kokliušo komponento?
Kai man parašė, jog mano argumentai neįtikinami, pasiteiravau, kurie.
Galite neskaityti mano postų. Tai neprivaloma literatūra.
O Jūs metate sakinį, kad aš klaidinu. Pagrįskite savo nuomonę, ar žaisime aiškindamiesi, ar čia nuomonė, ar argumentai?
Tame poste kviečiau ramiai diskutuoti. Diskusijos nėra. Atsipalaiduokite, nebediskutuosime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 21 kovo 2009 - 22:37
QUOTE(ligita8352 @ 2009 03 21, 09:35)
nesuprantama man, kodel tai suvokianciu tevu vaikai turetu sirgti todel, kad kai kurie tevai nesirupina savais vaikais. kuo daugiau neskiepytu bus, tuo daugiau infekciju. jei tai toliau, tai naturalia atranka tikrai sustiprinsite.
mano nuomome is viso, visus tevus, kurie atsisako skiepyti vaikus, mazu maziausia reik i teisma paduot uz vaiku neprieziura.

NET PIKTA SKAITYT TOKIAS NESAMONES devil.gif
MATOSI KAD ZMOGUS RIMTAI NESIDOMEJES SIUO KLAUSIMU
Papildyta:
Beje net nemaniau, kad galiu cia sutikt tokiu kaip alfa 159 ... truksta zodziu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astute0210: 22 kovo 2009 - 02:03
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 03 21, 22:31)
Na, jei ,,nerašysite paklodžių", tai neprivalau Jums rašyti savo CV.  Juk tai ne tardymas? Mano išsilavinimas - aukštasis.
Dėl raštiško paciento sutikimo niekinės teisinės reikšmės, tikriausiai, advokatas Laimonas Markauskas taip pat informuotas ir jau pakeitęs savo nuomonę?

Aukstasis koks? Sutikit, kad inziniere-statybininke/medike- megeja skamba apverktinai. Bijote prisipazinti, kad med. klausimuose esat profane? Kas tai- nerealizuotos ambicijos? Gedijimasis savo tikrosios profesijos?

Del sutikimo ir atsakomybes uz padaryta zala. Teismas sprestu kaltes klausima. Pacientas sutinka su procedura. Bet jei del atsiradusiu komplikaciju, kartoju trecia karta, bus irodyta gydytoju arba vaistu gamintoju, arba bet kieno kito kalte- jie atsakys pagal istatymus.

Daugiau nekartosiu. Mat, dalykas tokis: teisinius tekstus, kaip ir medicininius, reikia moketi skaityti. Issiknisti kazka is interneto ir interpretuoti "melzejos" terminologija yra pavojinga, nes gali nusisvaigti savo sveikatos- gyvybes-gerbuvio saskaita.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 22 kovo 2009 - 08:34
QUOTE(alfa159 @ 2009 03 22, 09:34)

Del sutikimo ir atsakomybes uz padaryta zala. Teismas sprestu kaltes klausima. Pacientas sutinka su procedura. Bet jei del atsiradusiu komplikaciju, kartoju trecia karta, bus irodyta gydytoju arba vaistu gamintoju, arba bet kieno kito kalte- jie atsakys pagal istatymus.

Jei mano vaikui butu bloga, jis kentetu ar neduok Dieve mirtu nuo pasaliniu vakcinos sukeltu reiskiniu (tokiu atveju tikrai nemazai) - man butu visiskai vis vien kieno tai kalte ir atsakys tie kaltieji ar neatsakys - vaiko man nuo to niekas nesugrazintu.
O kai gauni ta lapeli pries skiepijant pasirasyti kur aiskiai irasyta galima komplikacija - mirtis, na nekyla rankos pasmerkti savo vaiko netgi tokiai galimybei ...

Alfa159 - galiu jums pasakyti kad gerai kai viskas gerai - o kai tenka susidurti su atveju kai pats (tegul ir noredamas gera) pakenki savo vaikui, sutrikdai jo sveikata - va tada ir pasidomi giliau, kas gi vis delto slypi po "geraisiais nekaltaisiais skiepais" .
Atsakyti
QUOTE(Zuwytes @ 2009 03 22, 10:57)
Jei mano vaikui butu bloga, jis kentetu ar neduok Dieve mirtu nuo pasaliniu vakcinos sukeltu reiskiniu (tokiu atveju tikrai nemazai) - man butu visiskai vis vien kieno tai kalte ir atsakys tie kaltieji ar neatsakys - vaiko man nuo to niekas nesugrazintu.
O kai gauni ta lapeli pries skiepijant pasirasyti kur aiskiai irasyta galima komplikacija - mirtis, na nekyla rankos pasmerkti savo vaiko netgi tokiai galimybei ...

Jus nesukit uodegu. smile.gif Jusu puse zarste "argumentus", kad apie pasaulini gydytoju-farmacininku samoksla pries vaikus, apie ju nusiplovima nuo atsakomybes, pakisant pasirasyti sutikimus del vaiku mirties. Paaiskinau, kad teisiniu poziuriu tai yra absurdas, o visa sita tema- ne tik medicininis, bet ir teisinis Analfabetizmas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2009 03 22, 12:27)
Jus nesukit uodegu.  smile.gif Jusu puse zarste "argumentus", kad apie pasaulini gydytoju-farmacininku samoksla pries vaikus, apie ju nusiplovima nuo atsakomybes, pakisant pasirasyti sutikimus del vaiku mirties. Paaiskinau, kad teisiniu poziuriu tai yra absurdas, o visa sita tema- ne tik medicininis, bet ir teisinis Analfabetizmas.  smile.gif

o ką nenusiplauna nuo atsakomybės?netgi kai pasireiškia reakcija į skiepą,kuri paminėta info lapelyje,tai vistiek būna tik sutapimas,ir jokiu būdu ne reakcija į skiepą.
Atsakyti