Įkraunama...
Įkraunama...

Visa tiesa apie skiepus

QUOTE(dange @ 2008 10 30, 19:36)
Nežinau, ar nustebinsiu, bet reumatoidinis artritas atsirado daug anksčiau nei hepatito B vakcina buvo atrasta.

Ne ,zinok nenustebinai smile.gif .Bet anksciau tai buvo vyresnio amziaus zmoniu liga.O dabar kaip bebutu liudna ,sia liga jau serga ir vaikai sulauke 3-5metu.Kas anksciau buvo tikrai reta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilte777: 30 spalio 2008 - 18:29
QUOTE(dange @ 2008 10 30, 18:36)
reumatoidinis artritas atsirado daug anksčiau nei hepatito B vakcina buvo atrasta.

Tas tai tiesa, bet šiais laikais autoimuninės ligos (taip pat ir reumatoidinis artritas) tapo dažnesnės, teko girdėti hipotezę, kad jos irgi gali būti siejamos su skiepų daroma įtaka mūsų imuninei sistemai.
Atsakyti
as savo jaunesne dukryte pirma karta skiepijau , kai jai buvo beveik 1,5 m. ziema bus jai 2m. iki siol galvojau, kad esu tik dalinai pries skiepus, ir vaikus skiepysiu tik paaugusius, o ne kudikius.bet kuo tdaugiau skaitau, tuo labiau baisu darosi, ir jauciu, kad visai nebeskiepysiu.
ir dar, ka reiksia DPT? ta 6-valente vakcina?
Atsakyti
Savo pirmaja dukryte skiepijau nuo tuberkuliozes ir hepatito B, tai nuo dvieju savaiciu iki siol gydomes atopini dermatita su alergija, kuri uzpraita vasara vaikui buvo nuolatine, ant viso kuno, vaikas nuolatiniam skausme...zaizdos per visa kuna...(sasaju su paveldimu nelabai radome, nebent kam uzslepta) O mazaja, pasitarusi su savo pediatre, paskiepijau tik nuo tuberkuliozes, ja bere iki keturiu menesiu, bet, nuo tada viskas nurimo... Nezinau, kaip tai susije, bet, kadangi skiepai silpnina imunine sistema, as manau, kad tai turejo dideles itakos mano mergaiciu sveikatai.
Atsakyti
QUOTE(jurgita_b @ 2008 11 04, 13:34)
ir dar, ka reiksia DPT?

Difterija, kokliušas, stabligė.
Atsakyti
QUOTE(bankininke @ 2008 10 12, 11:57)
Man labai keista gydytojos reakcija i mano zodzius ,,skiepysiu kita menesi, o ne dabar". Ji is kart sunerimusi tarsi klausia :"O kodel?". O todel, kad ji dabar dar man neatrodo visai sveika, noriu, kad susistipretu". tada gydytoja nurimo. O ir dabar, kai susiskambinom pries busima vizita, kazkodel pirmas jos klausimas buvo ar sskiepysimes. Keista kakaip. Rodos koks gi jai skirtumas?

Manau,kad pačiai gydytojai vis viena,ar jūs skiepysit,ar ne,bet ji tik bijo gauti pylos iš savo valdžios,nes paskui reikia aiškintis,kodėl neatlieka savo darbo ax.gif čia tie griežti reikalavimai likę iš tarybinių laikų rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(tatrud @ 2008 10 13, 16:21)
Sveiki,

mano vaikui 22 men. Kai susidomejome skiepu naudos ir zalos problema, jau buvome paskiepije ji visais iki 15 men. priklausanciais skiepais. Susipazinome su informacine medziaga ir apsisprendeme daugiau nebeskiepyti, tad nedareme MMR (tymu, parotito...) skiepo. Taciau nutareme, kad turime uzbaigti pradeta DTPw vakcinacija ir pasidareme paskutini skiepa (kokliusas, difterija...)
Po skiepo vaikui ta pati vakara sukilo temperatura iki 39. Buvo siaubingai irzlus, nemiegojo. Praejus 5 d. po skiepo, vaikui prasidejo sloga, kosti. Na, zodziu, persalimas. Per si laika kontaktu su kitais vaikais neturejome. Maitinu MP. Pasidareme isvada, kad tas musu nelaimingas skiepas sudave ziauru smugi vaikiuko imunitetui ir rezultatas - persalimas.
Jeigu abejojate, ar galima nutraukti, pagalvokite, ar gerai, kad vaikas ir toliau kankinsis po skiepu.

Neskiepydami vaiko MMR jūs pagalvokit ir apie galimas pasėkmes susirgus tom ligom:parotitas berniukui gali baigtis nevaisingumu,o raudonukė nėščiai moteriai duoda didelius vaisiaus apsigimimus g.gif O reakcija ko gero buvo ne į patį DTP skiepą,bet į jame buvusius papildomus komponentus,nors dabar ir valstybė finansuoja labiau išgrynintas vakcinas-tai tikrai reakcijų į jas praktiškai nebebūna. ax.gif Kalbu iš savo praktikos...
Atsakyti
QUOTE(Editukė @ 2008 11 08, 11:08)
Manau,kad pačiai gydytojai vis viena,ar jūs skiepysit,ar ne,bet ji tik bijo gauti pylos iš savo valdžios,nes paskui reikia aiškintis,kodėl neatlieka savo darbo ax.gif čia tie griežti reikalavimai likę iš tarybinių laikų rolleyes.gif
Papildyta:
Neskiepydami vaiko MMR jūs pagalvokit ir apie galimas pasėkmes susirgus tom ligom:parotitas berniukui gali baigtis nevaisingumu,o raudonukė nėščiai moteriai duoda didelius vaisiaus apsigimimus g.gif O reakcija ko gero buvo ne į patį DTP skiepą,bet į jame buvusius papildomus komponentus,nors dabar ir valstybė finansuoja labiau išgrynintas vakcinas-tai tikrai reakcijų į jas praktiškai nebebūna. ax.gif Kalbu iš savo praktikos...

aš atsisakiau skiepų 12 metų vaikams,beja efektyvumo nėra jų įrodyta ,čia kalbu apie hepatito skiepus
Atsakyti
QUOTE(Editukė @ 2008 11 08, 10:08)

MMR yra laikoma viena is didziausiu autizmo riziku. O ka tu turi galvoje reakciju praktiskai nebebuna? Autizmo skaiciai auga tiesiog kaip ant mieliu. Apsilankyk vaiku raidos centruose - jie ta paliudys. Mano dvieju artimu draugiau vaikai turejo autoimunines reakcijas. Vienos vaikas - is karto kita diena po skiepo. Jeigu pati nebutu buvusi gydytoja - greiciausiai jau vaikas butu mires.
Maniskis gavo visas isgrynintas vakcinas, bet mes praejome visa blogi: klaikia alergija net su viduriavimu ir kraujavimu i virskinamaji trakta, stipria reakcija i skiepus kai temperatura pakyla iki 40 ir dabar dar turime raidos problemu.

Taigi is mano praktikos viskas visai kitaip. Bet jeigu pirmasis nebutu turejes tokiu problemu, tai gal ir nekiltu tokiu abejoniu del antrojo skiepijimo. Daugumai tie skiepai nieko bloga nepadaro.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2008 11 11, 11:07)
MMR yra laikoma viena is didziausiu autizmo riziku. O ka tu turi galvoje reakciju praktiskai nebebuna?  Autizmo skaiciai auga tiesiog kaip ant mieliu. Apsilankyk vaiku raidos centruose - jie ta paliudys. Mano dvieju artimu draugiau vaikai turejo autoimunines reakcijas. Vienos vaikas - is karto kita diena po skiepo. Jeigu pati nebutu buvusi gydytoja - greiciausiai jau vaikas butu mires.
Maniskis gavo visas isgrynintas vakcinas, bet mes praejome visa blogi: klaikia alergija net su viduriavimu ir kraujavimu i virskinamaji trakta, stipria reakcija i skiepus kai temperatura pakyla iki 40 ir dabar dar turime raidos problemu.

Taigi is mano praktikos viskas visai kitaip. Bet jeigu pirmasis nebutu turejes tokiu problemu, tai gal ir nekiltu tokiu abejoniu del antrojo skiepijimo. Daugumai tie skiepai nieko bloga nepadaro.

1. Kaip pasireiškė autoimuninė reakcija?
2.Pažiūrėkim, kaip seniai buvo suformuluota diagnozė "autizmas" ir apibrėžti diagnostikos kriterijai g.gif Klausiu, nes suskaičiuoti autizmo diagnozę turinčius vaikus/suaugusiuosius ir įvertinti to skaičiaus didėjimą/mažėjimą galima tik tuomet, jei pvz dešimties ar dvidešimties metų eigoje autizmo diagnoztiniai kriterijai ir galimybės jį diagnozuoti būtų tokie patys.Tiesiog prieš keliasdešimt metų tie raidos sutrikimai, kurie dabar priskiriami autizmui, guldavo po kitomis diagnozėmis.
Atsakyti
man skamba kvailai visos diskusijos prieš skiepus doh.gif kažkoks žmonių neišprusimas , šitiek metų buvo eita prie to kad apsaugot žmoniją nuo milijonus gyvybių nusinešusiu ligų , mokslininkai naktimis nemiegodavo kurdavo tirdavo ir pan. ir wolia mes turim skiepus kuriais pradėdama masiškai skiepyt žmonės , gyvybingumas didėja mirtinu ir užkrečiamu ligų mažėja .. et ne atsiranda visokie kurie bando gražint "į gyvenimą" visas tas ligas ir ttt juk niekas nežino kaip gali atsitikt gyvenime kur kokie liga galima pasigautu... o imuniteto nebus tada vaikas užkrės mama mama tėtį tėtis darbe bendradarbi tas bendradarbis savo šeimą, ta šeimą, dar kita šeima ir ratas pradeda suktis... na aišku kiekvienas gi galvoja na jau man taip tikrai nenutiks schmoll.gif: bet būtent tokiems kaip tyčia taip ir nutinka ir ką gi tada graužia alkūnes bet būna oi kaip per vėlu ..ta kvaila ale mada neskepisiu savo vaiką veda mus prie Afrikos lygio , kur vyrauja ligos ir mirtis ..matyt mamos kurios atsisako skiepu žaidžia "rusiška rulete" tiesiog slapčia viliasi na tikiuosi mano vaikas nepasigaus ten kažko ir nemirs..neliks nevaisinga , aklas ir tttt juik viltis visi puikiai žinom kieno motina.. ir tas visas burbulas dėl tu skiepu ir yra tik burbulas kurio pasekmes gali būti oi kokios skaudžios ... ir manau čia ne tas atvejis kad kiekvieno teise rinktis..
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2008 11 11, 12:07)
MMR yra laikoma viena is didziausiu autizmo riziku. O ka tu turi galvoje reakciju praktiskai nebebuna?  Autizmo skaiciai auga tiesiog kaip ant mieliu. Apsilankyk vaiku raidos centruose - jie ta paliudys. Mano dvieju artimu draugiau vaikai turejo autoimunines reakcijas. Vienos vaikas - is karto kita diena po skiepo. Jeigu pati nebutu buvusi gydytoja - greiciausiai jau vaikas butu mires.

Įdomu nuo kokios konkrečiai vakcinos jums buvo tokia reakcija?Ar nuo valstybės finansuojamos,ar nui mokamos?Ir prieš kiek metų jūs skiepyjot savo vaikutį? g.gif
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2008 11 11, 12:47)
1. Kaip pasireiškė autoimuninė reakcija?
2.Pažiūrėkim, kaip seniai buvo suformuluota diagnozė "autizmas" ir apibrėžti diagnostikos kriterijai  g.gif Klausiu, nes suskaičiuoti autizmo diagnozę turinčius vaikus/suaugusiuosius ir įvertinti to skaičiaus didėjimą/mažėjimą galima tik tuomet, jei pvz dešimties ar dvidešimties metų eigoje autizmo diagnoztiniai kriterijai ir galimybės jį diagnozuoti būtų tokie patys.Tiesiog prieš keliasdešimt metų tie raidos sutrikimai, kurie dabar priskiriami autizmui, guldavo po kitomis diagnozėmis.

drinks_cheers.gif Visiškai pritariu,nes juk medicina žengia į priekį. Ir dar nieks 100proc. neįrodė,kad autizmą sukelia vakcinacija g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 11 11, 13:26)
man skamba kvailai visos diskusijos prieš skiepus doh.gif kažkoks žmonių neišprusimas , šitiek metų buvo eita prie to kad apsaugot žmoniją nuo milijonus gyvybių nusinešusiu ligų , mokslininkai naktimis nemiegodavo kurdavo tirdavo ir pan. ir wolia mes turim skiepus kuriais pradėdama masiškai skiepyt žmonės , gyvybingumas didėja mirtinu ir užkrečiamu ligų mažėja .. et ne atsiranda visokie kurie bando gražint "į gyvenimą" visas tas ligas ir ttt juk niekas nežino kaip gali atsitikt gyvenime kur kokie liga galima pasigautu... o imuniteto nebus tada vaikas užkrės mama mama tėtį tėtis darbe bendradarbi tas bendradarbis savo šeimą, ta šeimą, dar kita šeima ir ratas pradeda suktis... na aišku kiekvienas gi galvoja na jau man taip tikrai nenutiks schmoll.gif: bet būtent tokiems kaip tyčia taip ir nutinka ir ką gi tada graužia alkūnes bet būna oi kaip per vėlu ..ta kvaila ale mada neskepisiu savo vaiką veda mus prie Afrikos lygio , kur vyrauja ligos ir mirtis ..matyt mamos kurios atsisako skiepu žaidžia "rusiška rulete" tiesiog slapčia viliasi na tikiuosi mano vaikas nepasigaus ten kažko ir nemirs..neliks nevaisinga , aklas ir tttt  juik viltis visi puikiai žinom kieno motina.. ir tas visas burbulas dėl tu skiepu ir yra tik burbulas kurio pasekmes gali būti oi kokios skaudžios ... ir manau čia ne tas atvejis kad kiekvieno teise rinktis..

drinks_cheers.gif Tik deja,šiais laikais tėvai gali rinktis,ar sutinka skiepyti savo vaikus verysad.gif Ir gaila,kad nesvarsto,kurios pasėkmės baisesnės,tikėdami neįrodytomis prielaidomis,o ne viešai žinomomis užkrečiamų ligų komplikacijomis ir galvodami,kad juos šitai aplenks. schmoll.gif
Atsakyti