QUOTE(bankininke @ 2008 10 12, 11:57)
Man labai keista gydytojos reakcija i mano zodzius ,,skiepysiu kita menesi, o ne dabar". Ji is kart sunerimusi tarsi klausia :"O kodel?". O todel, kad ji dabar dar man neatrodo visai sveika, noriu, kad susistipretu". tada gydytoja nurimo. O ir dabar, kai susiskambinom pries busima vizita, kazkodel pirmas jos klausimas buvo ar sskiepysimes. Keista kakaip. Rodos koks gi jai skirtumas?
Manau,kad pačiai gydytojai vis viena,ar jūs skiepysit,ar ne,bet ji tik bijo gauti pylos iš savo valdžios,nes paskui reikia aiškintis,kodėl neatlieka savo darbo
čia tie griežti reikalavimai likę iš tarybinių laikų
Papildyta:
QUOTE(tatrud @ 2008 10 13, 16:21)
Sveiki,
mano vaikui 22 men. Kai susidomejome skiepu naudos ir zalos problema, jau buvome paskiepije ji visais iki 15 men. priklausanciais skiepais. Susipazinome su informacine medziaga ir apsisprendeme daugiau nebeskiepyti, tad nedareme MMR (tymu, parotito...) skiepo. Taciau nutareme, kad turime uzbaigti pradeta DTPw vakcinacija ir pasidareme paskutini skiepa (kokliusas, difterija...)
Po skiepo vaikui ta pati vakara sukilo temperatura iki 39. Buvo siaubingai irzlus, nemiegojo. Praejus 5 d. po skiepo, vaikui prasidejo sloga, kosti. Na, zodziu, persalimas. Per si laika kontaktu su kitais vaikais neturejome. Maitinu MP. Pasidareme isvada, kad tas musu nelaimingas skiepas sudave ziauru smugi vaikiuko imunitetui ir rezultatas - persalimas.
Jeigu abejojate, ar galima nutraukti, pagalvokite, ar gerai, kad vaikas ir toliau kankinsis po skiepu.
Neskiepydami vaiko MMR jūs pagalvokit ir apie galimas pasėkmes susirgus tom ligom:parotitas berniukui gali baigtis nevaisingumu,o raudonukė nėščiai moteriai duoda didelius vaisiaus apsigimimus
O reakcija ko gero buvo ne į patį DTP skiepą,bet į jame buvusius papildomus komponentus,nors dabar ir valstybė finansuoja labiau išgrynintas vakcinas-tai tikrai reakcijų į jas praktiškai nebebūna.
Kalbu iš savo praktikos...