Įkraunama...
Įkraunama...

Visa tiesa apie skiepus

QUOTE(vilytte @ 2008 07 25, 00:59)
tiems vargšams skiepams pripaišome visas savo nuodėmes. Taip patogu, kad kažkas gali būti kaltas už mūsų vaiko alergiją. Bet ar tikrai nebuvo aibės kitų veiksnių, visiškai priklausančių nuo mūsų valios, kad tos alergijos išvengti.
Aš taip su mielu noru, apkaltinčiau skiepus, gydytojus, gal ir Dievą, kad mano vaikui astma. Deja, bet turiu savęs paklaust ar tikrai pati padariau viską: nemaitinau arba pati nėštumo metu nevalgiau visokių dešrelių su natrio benzoatais, sorbatais, gliutamatu, dirbtiniais kvapikliais, saldikliais, negėriau vaistų, sintetinių vitaminų, po n kartų purkštų vaisių ir daržovių, o kur dar visokie kompiuteriai, kopijuokliai, ir visa kita spindoliuojanti technika. Plius genetika.

Teisingai. Modernus Gyvenimo būdas sveikatos, žinoma, nepriduoda. Galbūt taip jau niekas ir nekaltina vakcinų 100 proc. dėl visų neigiamų dalykų, bet kad jos nėr paskutinėj vietoj irgi smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(chivaja @ 2008 07 24, 15:35)
Beje, Dievas nebuvo skiepų šalininkas.Jam nesakykite ačiū...
Biblijoj apie tai rašo.Tik neliepkite cituoti  cool.gif , nes tiksliai nežinau kurioj vietoj

Oho blink.gif
As kazka savo Teologijos studijose busiu praleidusi...

Visu pirma, Dievas yra Gerio salininkas. O musu galvelese kartais ta Gerio ir Blogio reiskiniu supratimai l.migloti ir negilus. Jums teigti, jog Jis nebuvo skiepų šalininkas yra l.netikslu.
Jei jau sakot, kad Biblijoj raso apie skiepu bloguma, tai butu korektiska bent persakyti citata, nepateikiant tikslios nuorodos. Kaip suprantu, jus interpretuojat kazkokia Sv.Rasto vieta, bet ar tai tik jusu pamastymai, ar autoritetingu Baznycios atstovu interpretacijos???
Atsakyti
Sveikos mamytes. Sita tema as perskaiciau viska nuo 1-o puslapio. Gaila, kad apie skiepus nesusidomejau anksciau. Aciu Gelyteee, kuri ir sudomino, nes kitaip man ne i galva nebutu sove, kokie salutiniai poveikiai gali buti ir kokia ju sudetis... Tai tikrai turiu pries Gelyteee zemai lenkti galva 4u.gif Na, visiskai as pries skiepus 100% nesu nusistaciusi. Kadangi susidomejau visai neseniai, noreciau dar apie tai panarsyti. Bet juk gerai apie viska susimastyti. Siuo metu esu pasimetusi.... savo zvirbliuka as paskiepijau visais skiepais, kuriuos tik jie cia siulo (dar pries tai, kai Gelyteee sudomino) ir pamenu, kad po skiepu musu zvirbliukui temperaturos nebudavo, tik kokia savaite jis budavo irzlesnis... Tikiuosi, kad ir veliau jokiu dideliu salutiniu poveikiu nepastebesiu. O kaip suprasti, kad jei bus kas ateity blogai, turetu buti nuo skiepu? Cia gal as labai neismaneliskai paklausiau, bet nezinau, kaip paklausti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigitute @ 2008 07 31, 04:47)
O kaip suprasti, kad jei bus kas ateity blogai, turetu buti nuo skiepu? Cia gal as labai neismaneliskai paklausiau, bet nezinau, kaip paklausti... g.gif

Čia, vat, ir yra visas reikalas, kad suprasti vargiai ar įmanoma... Jokių įrodymų ir jokio apčiuopiamo ryšio nėra nustatyta ar rasta. Bet tas pats yra su visų medikamentų ilgalaikiais šalutiniais poveikiais.
Atsakyti
man tai labai smalsu, kodel daugeli vakcinu sukisa vaikams iki 1.5 metu. Juk tuo laiku jie buna namie ir neturi labai daug sansu uzsikresti... As tai gailiuosi, kad skiepijau vaika, nes turejome mes ir baisia alergija ir dabar turime raidos problemu. Bet netgi kai mano vaikui buvo apie 2.5 menesio ir jis nuo alergijos visa menesi isviduriavo, buvo net kraujuko ismatose pediatre sake, jog net ir tokiu atveju skiepyti nepavojinga. Ir skiepijome... Tai kaip po to gali pasitiketi gydytojais ir medicina.
Sunku pasakyti, ar tai galejo buti skiepu pasekme, manau iki 3 metu kol pradejo eiti i darzeli tikrai jokios baisios ligos jam negrese. Dar reiketu pasiskaityti apie kiekvienos ligos, nuo kurios skiepijama, sunkuma. Gal kai kuriomis ligomis tiesiog vaikas persirgtu ir viskas...

Nezinau, kaip cia isivele kalba apie homeopatija, bet ji yra is tiesu zymiai pigesne, todel ja skumia lauk visos vaistu kompanijos. Musu pvz.
Nuo 2.5 menesio vaikui isryskejo smarki alergija. Buvo israsomi ivairus vaistai, kremai (kurie dazniausiai nepadedavo), kas dvi savaites pas gydytojus vizitai, ismatu ir kraujo tyrimai... Kai atejo laikas kosytems, paaiskejo, jog nera tokio maisto, kuriam jis nebutu alergiskas. Visi tik purte galvas ir sake "negali buti"... Bet jis tikrai buvo alergiskas ryziams, grikiams, kukuruzams jau nebekalbant apie darzoves... Iki 6 menesiu siai problemai buvome isleide bemaz 1000Lt. ir rezultatai prasti. Siulymai nutraukti maitinima, ligonines ir pan...
Bet 6 menesi apsilankeme pas homeopata. Vizitas - 70Lt, homeopatiniai vaistai - 10Lt. Po pirmojo menesio pasirode pagerejimas. Dar vienas vizitas pas gydytoja - 60Lt.. Vaistu uz 10 Lt. uzteko visus metus. Po metu - vaikas sveikas! Taigi is viso turime 140Lt. ir svarbiausia sveika sveikai besimaitinanti vaika: braskes, pienas, apelsinai, zodziu viskas!
Atsakyti
Džiaugiuosi už jus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2008 08 09, 06:14)
man tai labai smalsu, kodel daugeli vakcinu sukisa vaikams iki 1.5 metu.

Kiek pamenu, uups kažkada rašė savo pamąstymus šia tema. Priežastis labai gali būti ta, kad tėveliai su nauju kūdikiu yra labai pažeidžiama socialinė grupė ir pasiruošę bet ką dėl savo naujojo kūdikio padaryti, todėl juos lengviausia įtikinti, kad vakcinos neša dideliausią naudą, išgelbėjo Pasaulį nuo baisių ligų ir be jų apsieiti šansų jokių nėra smile.gif. Vakcinuojamas kūdikis pasisakyti negali.
Atsakyti
QUOTE(delfinas @ 2008 08 09, 19:02)
Kiek pamenu, uups kažkada rašė savo pamąstymus šia tema. Priežastis labai gali būti ta, kad tėveliai su nauju kūdikiu yra labai pažeidžiama socialinė grupė ir pasiruošę bet ką dėl savo naujojo kūdikio padaryti, todėl juos lengviausia įtikinti, kad vakcinos neša dideliausią naudą, išgelbėjo Pasaulį nuo baisių ligų ir be jų apsieiti šansų jokių nėra smile.gif. Vakcinuojamas kūdikis pasisakyti negali.

Nu čia tai tikra tiesa. Nes kūdikėlis yra toks mažas ir gležnutis, o tėvai iš tiesų labiausiai bijo, kad jis nesusirgtų.
Papildyta:
QUOTE(chivaja @ 2008 08 09, 16:31)
Džiaugiuosi už jus. 4u.gif

Aš irgi labai džiaugiausi. Deja skirtingai nuo alergijos, raidos problemų turime iki šiol. Viliuosi, kad ir jas galiausiai pavyks išspręsti. Bet tai yra daug sudėtingiau negu išgydyti alergiją.
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2008 07 25, 12:50)
po sios ivykio pradejau dometis vakcinomis.daug suzinojau ir svarbiausia tai,kad negalima skiepyti esant zarnyno problemos,alergijai.ir as ar pediatre turejo apie tai zinoti?

reikia šnekėtis su gydytojais. Pageidautina,ne su vienu. Maniškis alergiškas totaliai,tad mums skiepai buvo be kažko (atsiprašau,bet niekaip dabar neatsimenu be ko) ir grafikėlis skiepijimo kitoks buvo. Džiaugiuosi bent tuom,kad ne visiškai nusispjauti gydytojams į aplinkybes.
Atsakyti
o ką su jais šnekėtis,jei nei vienas gydytojas nekalba apie pasekmes g.gif
Atsakyti
susidomėjau ir aš galima skiepų nauda ir žala, ir kažko širdelė sako, kad nebeskiepyt savo mažiuko (artėja 4 mėn skiepas), labai bijau to skiepo, po 2 mėn skiepo, labai verkė vaikas, nevalgė pusę paros tik verkė, verkiau ir aš kartu ir nebežinojau nei ką daryt nei kuom mažiukui padėt verysad.gif pasakykit man kas nors, ar galima nutraukti vaiko skiepijimą jei jau paskiepytas ką tik gimęs, pirmo ir antro mėnesių skiepais? ar galima tolesnius t.y. 4, 6 mėn skiepus nukelti kol vaikutis paaugs ir tada skiepyti, arba visai neskiepyti? ir baisi man mūsų daktarės reakcija į mano žodžius: neskiepysiu! bandau susirast argumentu kodėl, gal kas geriau išmanot, suteikit info, ačiū.
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2008 10 05, 19:34)
susidomėjau ir aš galima skiepų nauda ir žala, ir kažko širdelė sako, kad nebeskiepyt savo mažiuko (artėja 4 mėn skiepas), labai bijau to skiepo, po 2 mėn skiepo, labai verkė vaikas, nevalgė pusę paros tik verkė, verkiau ir aš kartu ir nebežinojau nei ką daryt nei kuom mažiukui padėt  verysad.gif pasakykit man kas nors, ar galima nutraukti vaiko skiepijimą jei jau paskiepytas ką tik gimęs, pirmo ir antro mėnesių skiepais? ar galima tolesnius t.y. 4, 6 mėn skiepus nukelti kol vaikutis paaugs ir tada skiepyti, arba visai neskiepyti? ir baisi man mūsų daktarės reakcija į mano žodžius: neskiepysiu! bandau susirast argumentu kodėl, gal kas geriau išmanot, suteikit info, ačiū.

aš atsisakiau ir daugiau nebeskiepysiu,ir man nė motais galima ar negalima nutraukti schmoll.gif nebenoriu daugiau jokių reakcijų į skiepus unsure.gif
Atsakyti