Sveikutės,
įdomios čia jūsų diskusijos. Tik mas rodos, kad tiems vargšams skiepams pripaišome visas savo nuodėmes. Taip patogu, kad kažkas gali būti kaltas už mūsų vaiko alergiją. Bet ar tikrai nebuvo aibės kitų veiksnių, visiškai priklausančių nuo mūsų valios, kad tos alergijos išvengti.
Aš taip su mielu noru, apkaltinčiau skiepus, gydytojus, gal ir Dievą, kad mano vaikui astma. Deja, bet turiu savęs paklaust ar tikrai pati padariau viską: nemaitinau arba pati nėštumo metu nevalgiau visokių dešrelių su natrio benzoatais, sorbatais, gliutamatu, dirbtiniais kvapikliais, saldikliais, negėriau vaistų, sintetinių vitaminų, po n kartų purkštų vaisių ir daržovių, o kur dar visokie kompiuteriai, kopijuokliai, ir visa kita spindoliuojanti technika. Plius genetika.
Taip keista, skaityt alergiškų vaikučių skyrelyje, kiek vaikų alergiški pienui, betgi pažiūrėkit kur tos karvės ganosi - pakelėse (staiga vos ne visa tauta tapo alergiška pienui), važiuoji per Lietuvą ir matai prie autostradų tokius nuostabiai geltonus rapsų laukus, kurių aliejų paskui naudojam maistui, deja. O saulėgražų aliejus ir druska pažiūrėkit iš kur - Ukrainos (dėl tam tikrų sveikatos problemų man endokrinologas liepė nieko iš Ukrainos nevalgyt).
Neseniai teko naudot antibiotiką Zinatą, tai ten pvz. aprašytas natrio benzoato pašalinis poveikis (nes vaistai griežtai kontroliuojami), tuo tarpu kasdien suvalgom krūvas to natrio benzoato nesukdami sau gavos.
Ir aišku, taip paprasta, pasakyt, nu ne visa tai įtakos neturėjo, tačiau KALTAS SKIEPAS.
Pasakysit skiepų šalininkė, deja, nei šalininkė nei priešininkė. Nes namanau, net prisiskaičius krūvas info, kad galiu kvalifikuotai nuspręsti kuris skiepas MANO VAIKUI saugus, o kuris ne.
mano vaikui kita diena po skiepo dingo klausa.lakstem per visus gydytojus ir visi teige,kad tai tik sutapimas.aiskino,kad vaikas jau turejo gimes klausos problemu(ju tikrai nebuvo).bande sumesti kalte nestumo patologijai.po savaites atsirado klausa.dabar visi pradejo tvirtinti,kad tai trumpalaike reakcija i skiepa.beto gal ir mano sesers mergaitei tik sutapimas?po skiepo labai karsciavo.ir dabar turi alergine astma.neteigiu,kad visos ligos nuo skiepu,bet labai pikta kai visada sakoma,kad tai tik sutapimai.beto kam skiepyti kudiki nuo tuberkuliozes jei nuo sios ligos nera vakcinos.