is straipsnio reikia atkrepti demisi i:
MV infection produces an immune system paradox. ...
ir ne svarbu ar tu is Lietuvos ar Zimbabves. aisku ten nuo tymu mirtingumas didesnis, bet tikimybe issivystiti komplikacijai vienoda. Na gal ne visai taip, kaip kad tu sakai, Rituska. O as atkreipiau demesi i tai:
Secondary infections are more common in underdeveloped countries. These secondary infections account for most of the morbidity and mortality associated with acute measles
ne visai taip. pradeti reikejo nuo sakinio pries tai "Kiepiela and colleagues demonstrated that MV causes a defect in the T-cell population, specifically the T-helper cell population, the severity of which could be correlated with the severity of the measles disease" ir toliau ant kiek bus stipriau paveikta T-lasteliu funkcija and tiek bus blogesne prognoze.Aciu uz patikslinima
nu as noriu ivertinti saltini, kodel juokinga? as galiu parasyti tokiu nesamoniu, prideti, "moksliskai irodyta" ir visi turi tiketi?
Taip, suprantu, kad nuorodu prasymas - visiskai normalus ir net butinas dalykas. Gal man tik pasirode juokingas tas sutapimas, kad pries rasydama posta pagalvojau, jog tavo pirmas atsakymas bus - NUORODOS.
Taciau kai pridejai, kad svarbu koks autoriaus nusistatymas (gi pro-vakcinatoriaus ir anti-vakcinatoriaus nusistatymo laipsnis nesiskiria), tai pagalvojau, kad kazkas cia ne taip.
as visada paziuriu kad autorius. bet cia jei kalbam apie straipsni kur isdestyta kazkieno nuomone.
jei straipsnis mokslinis tada ten isdesyti faktai kuriu deka sudarau savo nuomone. tada autoriu neziuriu. o tu kaip atisirenki kuris yra straisnis patikimas, kuris ne?
Na ir ka tu matai, paziurejus kas tas autoriu?
As asmeniskai nepazistu rasanciuju apie skiepus (uz ar pries) taip, kad pamaciusi kazkokia pavarde, sakyciau - juo tai pasitikiu 100%. Ar tu gal turi kokius autorius favoritus, kuriu darbus seki?
Ten kur isdestyta nuomone, as ziuriu bendrai - ar tai propogandinis, ar visiskai vienpusiskas, gasdinamasis straipsnis. Galu gale, perskaiciusi atsirenku, kas yra tik "grojimas ant emociju", kur faktai, kur moksliniai duomenys (bet suprantu, kad tai nelengvas darbas, nesu as medicinoj profas, todel galiu klysti ir sedet sekmingai ant emociju virsunes
).
Del mokslinio darbo
Zinai, man butu idomu, kad pateiktum rimta nuoroda i tavo kazkada teigta fakta:
žmogaus embriono lasteles vakcinų gamyboje nenaudojami.. Vakciniai virusai yra auginami ant lastelines linijos, kuri buvo gauta is embriono plauciu abortuoto del med.priezasciu 1960 metais ir nuo to laiko lastels dauginasi megintuveliuose patys ir tai visai kas kita negu zmogaus embrionas.Man sis dalykas l.svarbus.
Dar del sitos diskusijos (gal greiciau ginco
).
Tema tikrai vadinasi VISA tiesa apie skiepus - tai imponuotu, kad gali rasyti visi ir uz, ir pries. Nors ji turi patikslinima, bet tikiu, kad pasisakantys apie skiepu pliusus yra reikalingi.
Manau in petto gal biski karsciuojiesi. Sitoje temoje turetume tilpti visi ir visos. Jei ieskai vien tik bendraminciu, yra tema Neskiepyti Vaikai. As pati esu pries skiepus, tiek is med.ziniu, tiek ir is savo pasauleziuros. Taciau man tikrai idomu
sekti visa tiesa apie skiepus, nes jei tarkim mokslas juda kasdien, jei jis atranda naujus dalykus, gal jis ir atskleis daugiau teigiamu dalyku apie skiepus negu neigiamu.
Manau cia butinas atvirumas.
[/url]