Įkraunama...
Įkraunama...

Visa tiesa apie skiepus

QUOTE(Rituska @ 2008 07 17, 14:54)
yra esminis skirtumas -gincas ir diskusija. smile.gif o kitoj temoj as varyneciau lauk visus kurie kalba apie skiepu zala?
temoje yra ir kitu zmoniu smile.gif gal jiems si informacija pravers wink.gif

tai pasidalinkite tuo ka zinote, as gal irgi kazko nezinau, gal ir as noreciau perziureti savo pasauleziura nes tai liecia mano vaika...

Taip, manau tai būtų tikslinga rasyti atskirai apie skiepų žalą ir naudą neplakant viso šito į diskusijas (ginčus). Aš negalvoju, kad ginčuose gimsta tiesa, ginčuose gimsta tik emocijos mirksiukas.gif

Kitoje temoje jiems bus patogiau ieškoti info

Viskas kuo dalinamės yra šioje temoje - žinoma, daug kas nuorodose, reikia dar ir pačiai jas žiūrėti ir ieškoti. Agitacija persiimti kita pasaulėžiūra neužsiimsiu, tai kiekvieno asmeninis reikalas, 4u.gif
Atsakyti

is straipsnio reikia atkrepti demisi i:
MV infection produces an immune system paradox. ...
ir ne svarbu ar tu is Lietuvos ar Zimbabves. aisku ten nuo tymu mirtingumas didesnis, bet tikimybe issivystiti komplikacijai vienoda.

Na gal ne visai taip, kaip kad tu sakai, Rituska. O as atkreipiau demesi i tai:
Secondary infections are more common in underdeveloped countries. These secondary infections account for most of the morbidity and mortality associated with acute measles

ne visai taip. pradeti reikejo nuo sakinio pries tai "Kiepiela and colleagues demonstrated that MV causes a defect in the T-cell population, specifically the T-helper cell population, the severity of which could be correlated with the severity of the measles disease" ir toliau ant kiek bus stipriau paveikta T-lasteliu funkcija and tiek bus blogesne prognoze.

Aciu uz patikslinima mirksiukas.gif

nu as noriu ivertinti saltini, kodel juokinga? as galiu parasyti tokiu nesamoniu, prideti, "moksliskai irodyta" ir visi turi tiketi?

Taip, suprantu, kad nuorodu prasymas - visiskai normalus ir net butinas dalykas. Gal man tik pasirode juokingas tas sutapimas, kad pries rasydama posta pagalvojau, jog tavo pirmas atsakymas bus - NUORODOS. smile.gif
Taciau kai pridejai, kad svarbu koks autoriaus nusistatymas (gi pro-vakcinatoriaus ir anti-vakcinatoriaus nusistatymo laipsnis nesiskiria), tai pagalvojau, kad kazkas cia ne taip.

as visada paziuriu kad autorius. bet cia jei kalbam apie straipsni kur isdestyta kazkieno nuomone.
jei straipsnis mokslinis tada ten isdesyti faktai kuriu deka sudarau savo nuomone. tada autoriu neziuriu. o tu kaip atisirenki kuris yra straisnis patikimas, kuris ne?

Na ir ka tu matai, paziurejus kas tas autoriu? g.gif
As asmeniskai nepazistu rasanciuju apie skiepus (uz ar pries) taip, kad pamaciusi kazkokia pavarde, sakyciau - juo tai pasitikiu 100%. Ar tu gal turi kokius autorius favoritus, kuriu darbus seki?
Ten kur isdestyta nuomone, as ziuriu bendrai - ar tai propogandinis, ar visiskai vienpusiskas, gasdinamasis straipsnis. Galu gale, perskaiciusi atsirenku, kas yra tik "grojimas ant emociju", kur faktai, kur moksliniai duomenys (bet suprantu, kad tai nelengvas darbas, nesu as medicinoj profas, todel galiu klysti ir sedet sekmingai ant emociju virsunes unsure.gif ).
Del mokslinio darbo drinks_cheers.gif

Zinai, man butu idomu, kad pateiktum rimta nuoroda i tavo kazkada teigta fakta:
žmogaus embriono lasteles vakcinų gamyboje nenaudojami.. Vakciniai virusai yra auginami ant lastelines linijos, kuri buvo gauta is embriono plauciu abortuoto del med.priezasciu 1960 metais ir nuo to laiko lastels dauginasi megintuveliuose patys ir tai visai kas kita negu zmogaus embrionas.
Man sis dalykas l.svarbus.

Dar del sitos diskusijos (gal greiciau ginco doh.gif ).
Tema tikrai vadinasi VISA tiesa apie skiepus - tai imponuotu, kad gali rasyti visi ir uz, ir pries. Nors ji turi patikslinima, bet tikiu, kad pasisakantys apie skiepu pliusus yra reikalingi.
Manau in petto gal biski karsciuojiesi. Sitoje temoje turetume tilpti visi ir visos. Jei ieskai vien tik bendraminciu, yra tema Neskiepyti Vaikai. As pati esu pries skiepus, tiek is med.ziniu, tiek ir is savo pasauleziuros. Taciau man tikrai idomu sekti visa tiesa apie skiepus, nes jei tarkim mokslas juda kasdien, jei jis atranda naujus dalykus, gal jis ir atskleis daugiau teigiamu dalyku apie skiepus negu neigiamu.
Manau cia butinas atvirumas. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gelyteee: 17 liepos 2008 - 16:24
QUOTE(Gelyteee @ 2008 07 17, 18:21)
[color=blue]

Dar del sitos diskusijos (gal greiciau ginco  doh.gif ).
Tema tikrai vadinasi VISA tiesa apie skiepus - tai imponuotu, kad gali rasyti visi ir uz, ir pries. Nors ji turi patikslinima, bet tikiu, kad pasisakantys apie skiepu pliusus yra reikalingi.
Manau in petto gal biski karsciuojiesi. Sitoje temoje turetume tilpti visi ir visos. Jei ieskai vien tik bendraminciu, yra tema Neskiepyti Vaikai.

As tai tik pasiūliau, nes kiek čia paskaitau man įdomesnių temu, tai visose kažkodėl kyla ginčai ir įžeidinėjimai ir galų gale tema numiršta, nes nieks nebenori rašyti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gelyteee @ 2008 07 17, 17:21)
Zinai, man butu idomu, kad pateiktum rimta nuoroda i tavo kazkada teigta fakta:
žmogaus embriono lasteles vakcinų gamyboje nenaudojami.. Vakciniai virusai yra auginami ant lastelines linijos, kuri buvo gauta is embriono plauciu abortuoto del med.priezasciu 1960 metais ir nuo to laiko lastels dauginasi megintuveliuose patys ir tai visai kas kita negu zmogaus embrionas.
Man sis dalykas l.svarbus.

http://www.immunizat...etail.cfv?id=32
Two different strains of human diploid cell cultures made from fetuses have been used extensively for vaccine production for decades. One was developed in the United States in 1961 (called WI-38) and the other in the United Kingdom in 1966 (called MRC-5).

WI-38 came from lung cells from a female fetus of 3-months gestation and MRC-5 was developed from lung cells from a 14-week-old male fetus. Both fetuses were intentionally aborted, but neither was aborted for the purpose of obtaining diploid cells. (6-8). The fetal tissues that eventually became WI-38 and the MRC-5 cell cultures were removed from fetuses that were dead. The cellular biologists who made the cell cultures did not induce the abortions.

These two cell strains have been growing under laboratory conditions for more than 35 years.The cells are merely the biological system in which the viruses are grown. These cell strains do not and cannot form a complete organism and do not constitute a potential human being. The cells reproduce themselves, so there is no need to abort additional fetuses to sustain the culture supply. Viruses are collected from the diploid cell cultures and then processed further to produce the vaccine itself.

The WI-38 and MRC-5 cell cultures have been used to prepare hundreds of millions of doses of vaccines, preventing millions of cases of rubella, hepatitis A, varicella and rabies. . In the United States, only one of these diseases can be prevented with an FDA-licensed vaccine not grown in human diploid cells. This is the RabAvert brand of rabies vaccine manufactured by Chiron Corporation. (9)
Atsakyti
http://www.vaikas.lt...sv_vakc_s03.htm 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lieputaite @ 2008 07 18, 15:51)

labai nemoksliskai parasytas straipsnis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rituska @ 2008 07 21, 10:14)
labai nemoksliskai parasytas straipsnis smile.gif

Rituska, o tu baigusi medicinos mokslus?
Atsakyti
QUOTE(in petto @ 2008 07 21, 10:06)
Rituska, o tu baigusi medicinos mokslus?

O tai reikalinga rolleyes.gif
Klausiu, nes kai pateikiami argumentai skiepų naudai, dažniausiai jei vertinami, kaip neobjektyvūs, suklastoti ir pan., tuo tarpu "antiskiepininkų objektyvumu ir rezultatų patikimumu neabejojama.Todėl tikrai labai įdomu, kiek mūsų vertinimuose yra kompentencijos ir kiek subjektyvaus nusistatymo g.gif Tai supratus, bus aiškiau, kiek to galime reikalauti iš kitų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 21 liepos 2008 - 09:58
o tas kuris dare isvadas yra baiges medicinos mokslus? wink.gif
knygu prirasyta daug bet isvados yra kazkokio L.K. ? kas tas L.K? ir kodel turiu jo tiketi?
Papildyta:
ir dar...kodel nera orgininalo pavadinimo? nes as per google net ne galiu rasti siu daktaru darbo pavadinima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rituska: 21 liepos 2008 - 09:43
QUOTE(Rituska @ 2008 07 21, 09:51)
ir dar...kodel nera orgininalo pavadinimo? nes as per google net ne galiu rasti siu daktaru darbo pavadinima?

Galiu pasiūlyti tik pasižiūrėti šių Šveicarijos gydytojų puslapį - http://www.impfo.ch/. Tačiau didžioji dalis informacijos yra vokiečių kalba mirksiukas.gif
Atsakyti
*****, nemoku..
sad.gif
o angliskai ner?
Atsakyti
QUOTE(Rituska @ 2008 07 21, 11:51)
o tas kuris dare isvadas yra baiges medicinos mokslus? wink.gif
knygu prirasyta daug bet isvados yra kazkokio  L.K. ? kas tas L.K? ir kodel turiu jo tiketi?
Papildyta:

Aš tik paklausiau, o atsakymo tai negavau. Tiksliau iš to, kad kažkodėl neparašote, sprendžiu, kad gal neturit medicininio išsilavinimo g.gif

Tai vat, nieko čia tokio, aš tik informacijai paklausiau ax.gif

Nes kitoj temoj paskaičiau kaip drąsiai konsultuojate kitą mamytę dėl skiepų, tai pagalvojau, o gal medikė esat rolleyes.gif Bet jei nesat medikė, tai gal visgi reikėtų įspėti, kad rašot tik savo asmeninę nuomonę. Nu čia jūsų reikalas - aš čia irgi tik savo nuomonę parašiau, nesikarščiuoju, elkitės kaip norit 4u.gif
Atsakyti