QUOTE(Extra @ 2005 06 30, 11:43)
laba diena, mamytes. Suprantu, kad liepos menesi tema apie pradines mokyklas nera labai aktuali, bet jei kas prisijungsit, padekit. Maniskei reikia pereiti i trecia klase, kraustomes is kito miesto i Kalnenus, o mokyklos rasti nepavyksta. Tiksliau, nezinau, kuria rinktis. Girdejau daug geru atsiliepimu apie Daukanto vidurine, bet ten patekti sansu ner. Vakar minejau, kad buvom Genio, Miglos gatvej, bet man pasirode nelabai... Sutinku, kad pradinukams svarbiausia - gera mokytoja, bet kaip zinoti, kur ja rast? Jau iskvarsinau galvas visiems pazistamiems vilnieciams, bet nieko nepesiau. Maniskei kraustymasis - ziaurus stresas, td noriu ji kaip galima labiau susvelninti, parinkdama gera mokykla ir mokytoja. Eisim dar i Filaretu pradine, ten girdejau apie "stipria" mokytoja Ingute, gal ka zinote? Dar patikrinsim Vytes nemunelio, Vienuolio ir Vileisio pradines. Bet kokie patarimai labai labai laukiami, padekit naujokams vilnieciams
Drasiai rinkis Filaretu pradine, ir busi patenkinta. Cia nera antros pamainos, labai grazus zalias kiemas, o vidus irgi sutvarkytas puikiai. Ji is buvusio darzelio tapo mokykla. Kiekviena klase turi savo rubinele, tualeta, zaidimu kambari. Be to bendra atmosfera kazkokia gera. Ten nuo antros visiems vokieciu sustiprinta. Pas mokytoja Inga mano dukra baige. Labai energinga, kurybinga, taiko ivairias naujoves. Pvz per matematika po 2 suolus sustumia, po 4 susodina, ir visi sprendzia komandomis, kuri greiciau laimes, pastoviai kazka sugalvoja, kad vaikai aktyvus butu, nemiegotu. Arba sedi pas ja po kelis menesius ne po du, o visa klase ratu. Labai skatino skaityti, ant langu buvo kiekvieno vaiko boruzele, tai uz 100psl. jjuoda taskeli nupiesdavo, tokios va lenktynes. Vaikai visi mokedavo savo nuomone pasakyti, ji ta skatindavo. .Ismokino gerai, nes burelis jos mokiniu po 4 kl istojo mokytis i gimnazija, jos klase pastoviai geriausius rezultatus rodydavo. Dar - netingi vazinet su vaikais po ekskursijas. O man labiausiai patiko, kad su ja galima buvo diskutuoti, kalbetis kada panorejus. Dabar tai jos 3 -cia laida mokosi. Na, prigyriau as ja, o is neigiamu dalyku, tai uzrekdavo kartais , bet gal kitaip neimanoma. Klase jos klause, autoriteta turejo, vaikai nebijojo tikrai.